Gyilkos a házban (2021–) 160

Only Murders in the Building
33' · amerikai · dráma, vígjáték, sorozat, thriller, krimi, rejtély 16 !
3 évad · 30 rész

2 díj · 17 jelölés · Snitt-díj-jelölt 2023

A történet szerint a 3 főhős, Charles (Steve Martin), Oliver (Martin Short), és Mabel Mora (Selena Gomez) élnek-halnak a bűntényekért és a megoldásukért, egy nap pedig maguk is egy ilyen ügy kellős közepén találják magukat, mikor is az egyik szomszédjukat meggyilkolják.

angol
angol
angol

Képek 21

Szereposztás

Steve MartinCharles
Martin ShortOliver
Selena GomezMabel Mora
Vanessa AspillagaUrsula
Aaron DominguezOscar
Quincy Dunn-BakerKev
Amy RyanJan
Olivia ReisZoe Cassidy
Nathan LaneTeddy Dimas
Teddy ColucaLester

További szereplők

Kedvencelte 52

Várólistára tette 245


Kiemelt értékelések

Theana 

Üde a stílusa, a humora, amivel körbelengi a cselekményt és a szereplőket. A klasszikus krimikre emlékeztetett, amiben még nem volt hackelés és szuper high tech cuccok, csak a gondolkodó emberek és hát az a sok véletlen vagy nem véletlen egybeesés, amely során újabb nyomokra bukkannak. Kalandos sorozat, nagyon élveztem. Ja, és tucatnyi szórakoztató elem van benne, de a sorozat rajongóit ábrázoló podcast fanok ötlete haláli.

MrsCumberbatch 

Hűha. Nagyon bánom, hogy nincs végig felirat, se szinkron, de remélem, hogy hamarosan lesz valamelyik mert amint lehet újra akarom nézni. Nagyon ötletes. Tetszik. Pedig nem vagyok egy Steve Martin rajongó.

20 hozzászólás
LoneWolf 

1-2. évad:

Kételkedve vágtam bele, de meglepően gyorsan bedaráltam az első két évadot. Simán nézeti magát, hisz minden fél órás epizódban halad a cselekmény, új infókat kapunk a főszereplőkről, az aktuális gyilkosságról, illetve a ház többi lakójáról. Mindemellett a tálalás is majdhogynem tökéletes. Szépen egyensúlyozzák benne a krimit, a drámát és a humort, bár az utóbbi nálam nem mindig talált be, így olykor Charles és Oliver párosa inkább irritáló, mintsem vicces számomra. (Az arány így is talán 80-20, szóval azért bőven jó.) A „who dunnit” műfajban egyre nehezebb maradandót, vagy igazán szórakoztatót alkotni, de itt kétséget kizáróan sikerült. Nem igazán tudok róla rosszat mondani, szóval csak ajánlani tudom mindenkinek, és kíváncsian vágok majd bele a folytatásba, ami remélhetőleg képes még tartani ezt a színvonalat.

ui.: Durva, hogy Patrick Stewart-hoz hasonlóan, Steve Martin is már 40+ éve öreg karaktereket játszik, a korai őszülése miatt, bár most már korban is utolérte magát.

2 hozzászólás
SunflowerSz 

Nagyon szuper sorozat lett, egy igazi kis gyöngyszem. Hangulatos, nagyon jó a zenéje, mer vicces és komoly is lenni néhol, nem unalmas. A főcímet nagyon szerettem, de tényleg végig jó volt hallgatni ezeket a kis zongora betéteket. A 10 rész alatt tényleg nem lehet unatkozni, ráadásul annyira jól sikerült csavarni a dolgokat, hogy tényleg csak az utolsó előtti részben esik le az embernek, hogy ki volt az igazi tettes. Egyébként én nemvagyok ezeknek a true crime-oknak a rajongója, nem is igazán értem, hogy miért annyira érdekesek, de podcasteket sem hallgattam eddig, talán el kellene kezdeni :) mindenesetre a sorozatot tényleg csak dícsérni tudom, különösen ötletes volt a hetedik epizód spoiler.
A szereplők is jók voltak, Oliver, Charles és Mabel dinamikája nagyon jó volt és ahhoz képest, hogy három mennyire különböző karakterről volt szó mégis jól tudtak együtt dolgozni, ami végül elvezette őket a megoldáshoz. A függővég is jó volt, nagyon várom a második évadot és kedvenc is lett :)

Sister

Ha azt írom, hogy másodszorra is ugyanannyira imádom, az elég meggyőző?

A Mabel-Charles-Oliver trió zseniális, nagyon-nagyon jól működik közöttük a kémia. Mondjuk a Steve Martin és Martin Short duó már az Örömapában is remekül harmonizált egymással, úgyhogy nem ért váratlanul, hogy itt is szuperek együtt, de Selena kifejezetten meglepett. A nyomozás kezdettől fogva izgalmas, és húz magával. New York és a soundtrack pedig csak hab a tortán – annyira jó hangulata van! A tavalyi év egyik nagy meglepetése volt, és most már izgatottan várom a harmadik évadot! :)

lettielena 

1. évad
Tesóm már régóta mondogatta, hogy meg kell néznem ezt a sorozatot, de mindig tologattam. Már ideje lenne tanulnom ezekből a tologatásokból… mert általában az a vége: MIÉRT NEM NÉZTEM EZT MÁR MEG ELŐBB??
Nagyon izgalmas sztoriba csöppentem. Olyan jól gyanúsították az embereket, hogy mindig helyeslően bólogattam… van benne logika, akár ő is lehet. Csak a hátralevő idő miatt nem hittem el az éppen soron lévő lakóról, hogy ő a tettes. spoiler
Alig várom, hogy nekikezdjek a következő évadnak! spoiler

2 hozzászólás
desertangelable 

Igazán nekem való nyomozós vígjáték, nem is nagyon tudnék belekötni, meg nem is akarok. Egyedül Selena Gomez castingolását nem értem, nála sokkal érdekesebb színészt is találhattak volna a szerepre.

Szencsike 

1. évad után: Kreatív, érdekes, humoros, jól összerakott sorozat. A 7. epizód kifejezetten ötletes a nagy csenddel. Nagyon jópofa az egész, nem lehet unatkozni, mert a nézők is velük együtt gondolkodnak azon, hogy mi történt. A második évad hamarosan érkezik, a díszes társaságnak jó magasan lesz a léc, amit át kell ugrani.

Rémálom

Hasonlítgató értékelés következik, de csak azért, mert az Afterparty-t előbb láttam, mint ezt, és ugyanaz a zsánerük: vígjáték-krimi. Eddig szerintem ezt a zsánerkeveréket nekem csak az előbb említett sorozat tudta eladni, mert roppant jól van megírva mind a krimi, mind a humor része, de ez a sorozat közel a 2. helyen landol ebben a zsánerben. Az Afterparty mind humorban, mind a gyilkos kilétét övező rejtélyben jóval felülteljesít ezen, ezért egy kicsit keserű szájízzel fejeztem be a sorozatot az utolsó résszel, de amúgy nagyon könnyed kis szórakoztató krimi.

Amit jól csinál:
– A főhős trió között a KÉMIA valami eszméletlen, remekül működnek együtt.
– Humor van.
– A gyilkos kiléte nem kínos. (Csomó kriminél van olyan erőltetett csavar, amitől nem működik a dolog.)

Amit nem csinál jól:
– A humor nekem enyhén kevés volt.
– Azért a krimi sztori a végére leereszt. Sőt vannak köztes üresjáratok is – tudom, hogy a meta részben kinevették magukat a Stinges résszel, és magában élveztem is azt az epizódot, de sokat nem vitte előre a történetet. Később több üresjárat van, bár a rövid epizódhossz miatt ezt nem lehet érezni.
– A függővégre én mérges vagyok. :D Értem, hogy kell a felvezetés a 2. évadra, de tekintve, hogyan kezd a sorozat, árgh.

1. évad: 8★


Népszerű idézetek

S_Bíborka 

Martin Short: „What flavor do you have there?”
Oscar: „Vegan Sea Salt Oil”
Martin Short: „When did ice cream become a hand lotion?”

1. évad 5. rész – A fordulat
4 hozzászólás
Theana 

Charles: I don't understand things she says. Can you talk to her and just find out anything?
Mabel: Why? Because I'm a girl?
Charles: No! Because you're young. She used the word „Manhatty”, and you just used „hot goss”. It's like I'm watching Squid Games without subtitles.

2. évad 4. rész – Ezt rátok iszom
S_Bíborka 

– Hé, tudjátok mit? Szerintem beszélnünk kéne Ursulával.
– A tengeri boszorkánnyal?
– Nem, nem, nem. A bérház igazgatójával.
– Migrénem van. Nélkülem kell találkoznotok a tengeri boszorkánnyal.

1. évad 2. rész – Kicsoda Tim Kono?
Liza 

– And do you consent to being recorded? Just say anything to agree.
– No, please.
– Thanks, perfect!

1. évad 2. rész – Kicsoda Tim Kono?
Haspók 

Don`t let yourself only love one thing. Because if you only love one thing, and then that one thing goes away, well…then you`re left with nothing. And that sucks.

2. évad 3. rész – Bunny Folger utolsó napja
desertangelable 

(…) ezért nézek ki úgy, mint Nick Nolte húshagyó kedd után.

2. évad 9. rész – Edzőpartner
peseszac

Mind azon vagyunk, hogy felelevenítsük a korábbi sérelmünket, hogy megváltoztassuk a végét.

S_Bíborka 

Bunny: You're as useless as tits on a nun.

2. évad 3. rész – Bunny Folger utolsó napja
farkas_niki 

Bunny: Ne csak egy dolgot szeress az életben, mert ha az egyetlen általad szeretett dolog egyszer csak eltűnik, hát… akkor nem marad semmid. Ami szívás.

2. évad 3. rész – Bunny Folger utolsó napja
pizza42 

Bunny: Egy apáca csöcse hasznosabb náluk.

2. évad 3. rész – Bunny Folger utolsó napja

Hasonló filmek címkék alapján