Gyilkos a házban (2021–) 85

Only Murders in the Building
33' · amerikai · vígjáték, sorozat, thriller, krimi, rejtély !
3 évad · 21 rész

0 díj · 10 jelölés

A történet szerint a 3 főhős, Charles (Steve Martin), Oliver (Martin Short), és Mabel Mora (Selena Gomez) élnek-halnak a bűntényekért és a megoldásukért, egy nap pedig maguk is egy ilyen ügy kellős közepén találják magukat, mikor is az egyik szomszédjukat meggyilkolják.

angol
angol
angol

Képek 15

Szereposztás

Selena GomezMabel Mora
Aaron DominguezOscar
Quincy Dunn-BakerKev
Steve MartinCharles
Vanessa AspillagaUrsula
Martin ShortOliver
Amy RyanJan
Olivia ReisZoe Cassidy
Nathan LaneTeddy Dimas
Teddy ColucaLester

További szereplők

Kedvencelte 25

Várólistára tette 197


Kiemelt értékelések

Theana 

Üde a stílusa, a humora, amivel körbelengi a cselekményt és a szereplőket. A klasszikus krimikre emlékeztetett, amiben még nem volt hackelés és szuper high tech cuccok, csak a gondolkodó emberek és hát az a sok véletlen vagy nem véletlen egybeesés, amely során újabb nyomokra bukkannak. Kalandos sorozat, nagyon élveztem.

MrsCumberbatch 

Hűha. Nagyon bánom, hogy nincs végig felirat, se szinkron, de remélem, hogy hamarosan lesz valamelyik mert amint lehet újra akarom nézni. Nagyon ötletes. Tetszik. Pedig nem vagyok egy Steve Martin rajongó.

20 hozzászólás
SunflowerSz 

Nagyon szuper sorozat lett, egy igazi kis gyöngyszem. Hangulatos, nagyon jó a zenéje, mer vicces és komoly is lenni néhol, nem unalmas. A főcímet nagyon szerettem, de tényleg végig jó volt hallgatni ezeket a kis zongora betéteket. A 10 rész alatt tényleg nem lehet unatkozni, ráadásul annyira jól sikerült csavarni a dolgokat, hogy tényleg csak az utolsó előtti részben esik le az embernek, hogy ki volt az igazi tettes. Egyébként én nemvagyok ezeknek a true crime-oknak a rajongója, nem is igazán értem, hogy miért annyira érdekesek, de podcasteket sem hallgattam eddig, talán el kellene kezdeni :) mindenesetre a sorozatot tényleg csak dícsérni tudom, különösen ötletes volt a hetedik epizód spoiler.
A szereplők is jók voltak, Oliver, Charles és Mabel dinamikája nagyon jó volt és ahhoz képest, hogy három mennyire különböző karakterről volt szó mégis jól tudtak együtt dolgozni, ami végül elvezette őket a megoldáshoz. A függővég is jó volt, nagyon várom a második évadot és kedvenc is lett :)

Szencsike 

1. évad után: Kreatív, érdekes, humoros, jól összerakott sorozat. A 7. epizód kifejezetten ötletes a nagy csenddel. Nagyon jópofa az egész, nem lehet unatkozni, mert a nézők is velük együtt gondolkodnak azon, hogy mi történt. A második évad hamarosan érkezik, a díszes társaságnak jó magasan lesz a léc, amit át kell ugrani.

Márta_Péterffy 

Mind a 3 főszereplő remek!
Még nem láttam minden részt, de máris szeretem a sorozatot.
ÚJ: A második évadot is szerettem! Viccesebb is volt, nem baj.

Rémálom 

Hasonlítgató értékelés következik, de csak azért, mert az Afterparty-t előbb láttam, mint ezt, és ugyanaz a zsánerük: vígjáték-krimi. Eddig szerintem ezt a zsánerkeveréket nekem csak az előbb említett sorozat tudta eladni, mert roppant jól van megírva mind a krimi, mind a humor része, de ez a sorozat közel a 2. helyen landol ebben a zsánerben. Az Afterparty mind humorban, mind a gyilkos kilétét övező rejtélyben jóval felülteljesít ezen, ezért egy kicsit keserű szájízzel fejeztem be a sorozatot az utolsó résszel, de amúgy nagyon könnyed kis szórakoztató krimi.

Amit jól csinál:
– A főhős trió között a KÉMIA valami eszméletlen, remekül működnek együtt.
– Humor van.
– A gyilkos kiléte nem kínos. (Csomó kriminél van olyan erőltetett csavar, amitől nem működik a dolog.)

Amit nem csinál jól:
– A humor nekem enyhén kevés volt.
– Azért a krimi sztori a végére leereszt. Sőt vannak köztes üresjáratok is – tudom, hogy a meta részben kinevették magukat a Stinges résszel, és magában élveztem is azt az epizódot, de sokat nem vitte előre a történetet. Később több üresjárat van, bár a rövid epizódhossz miatt ezt nem lehet érezni.
– A függővégre én mérges vagyok. :D Értem, hogy kell a felvezetés a 2. évadra, de tekintve, hogyan kezd a sorozat, árgh.

1. évad: 8★

lettielena

1. évad
Tesóm már régóta mondogatta, hogy meg kell néznem ezt a sorozatot, de mindig tologattam. Már ideje lenne tanulnom ezekből a tologatásokból… mert általában az a vége: MIÉRT NEM NÉZTEM EZT MÁR MEG ELŐBB??
Nagyon izgalmas sztoriba csöppentem. Olyan jól gyanúsították az embereket, hogy mindig helyeslően bólogattam… van benne logika, akár ő is lehet. Csak a hátralevő idő miatt nem hittem el az éppen soron lévő lakóról, hogy ő a tettes. spoiler
Alig várom, hogy nekikezdjek a következő évadnak! spoiler

2 hozzászólás
EszgéGabi 

Három dilettáns,krimi imádó pancser együtt nyomoz a házukban történt haláleset után. Egy régebben sikeres, lúzer rendező, egy kiöregedett sorozatszínész, és egy titokzatos fiatal lány (akit Selena Gomez alakít) próbálják megoldani a rejtélyt. NYC régi, jobb napokat látott, elegáns szállója tőkéletes helyszín a triumvirátus agyatlankodásaihoz.
A finoman adagolt abszurd, groteszk humort nagyon klasszul hozza, többször is meg kellet néznem, hogy tényleg Steve Martin volt-e az egyik forgatókönyvíró, kellemes csalódás ez a sorozat tőle, minden minőségében jól alakít.Meglepetésemre legtöbbször Martin Short nevettetett meg,(pedig egyáltalán nem kedvelem) ebben a filmben nekem Ő az adu ász egyértelműen.
Stinget, az énekest is belekeverik a buliba( mert miért is ne?) és hogy mi sül ki ebből, csak ezután derül ki, mert csak a 7. részig tudtam megnézni egyenlőre, de nagyon várom a folytatást.

clarity 

eddig jó. fura ez a trió, de működik. igazán a miliő adja el.

essz 

eszméletlen jól szórakoztam :)
méééggg még ilyen sorikat, abszolúte kedvencem lett!
a három főszereplőnek annyira jó a dinamikája, annyira összhangban vannak, ( legalábbis én így látom), hogy olyan érzésem van, hogy évtizedek óta ezt a krimi- vígjáték-kis dráma kombót művelik együtt.. várom a kövi évadot… és remélem, tartja a szintet és lesz még pár évad belőle :)


Népszerű idézetek

S_Bíborka 

Martin Short: „What flavor do you have there?”
Oscar: „Vegan Sea Salt Oil”
Martin Short: „When did ice cream become a hand lotion?”

1. évad 5. rész – A fordulat
4 hozzászólás
Theana 

Charles: I don't understand things she says. Can you talk to her and just find out anything?
Mabel: Why? Because I'm a girl?
Charles: No! Because you're young. She used the word „Manhatty”, and you just used „hot goss”. It's like I'm watching Squid Games without subtitles.

2. évad 4. rész – Ezt rátok iszom
S_Bíborka 

– Hé, tudjátok mit? Szerintem beszélnünk kéne Ursulával.
– A tengeri boszorkánnyal?
– Nem, nem, nem. A bérház igazgatójával.
– Migrénem van. Nélkülem kell találkoznotok a tengeri boszorkánnyal.

1. évad 2. rész – Kicsoda Tim Kono?
Haspók 

Don`t let yourself only love one thing. Because if you only love one thing, and then that one thing goes away, well…then you`re left with nothing. And that sucks.

2. évad 3. rész – Bunny Folger utolsó napja
Liza 

– And do you consent to being recorded? Just say anything to agree.
– No, please.
– Thanks, perfect!

1. évad 2. rész – Kicsoda Tim Kono?
peseszac

Mind azon vagyunk, hogy felelevenítsük a korábbi sérelmünket, hogy megváltoztassuk a végét.

S_Bíborka 

Oliver: OliMabel […] The Charles is silent.

2. évad 1. rész – Célszemélyek
S_Bíborka 

Bunny: You're as useless as tits on a nun.

2. évad 3. rész – Bunny Folger utolsó napja
S_Bíborka 

Oliver: Van egy nővérem Patchogue-ban. Négy lánya van, az összesnek D betűs a neve. Dawn, Danielle, Dina, és Dagmar.

1. évad 5. rész – A fordulat
S_Bíborka 

Steve Martin: „I saw you going up the stairs the night Tim Kono was murdered”
Oscar: „I saw you shoot a crocodile that was smuggling drugs”

1. évad 5. rész – A fordulat

Hasonló filmek címkék alapján