Sister


Összes kitüntetés 145

Kedvenc filmek 30

Sok hűhó semmiért (1993) Bridget Jones naplója (2001) Igazából szerelem (2003) L'ecsó (2007) Négy esküvő és egy temetés (1994) Holiday (2006) Büszkeség és balítélet (2005) Amélie csodálatos élete (2001) A szerelem hálójában (1998) Levelek Júliának (2010)

Kedvenc sorozatok 16

Agatha Christie: Poirot (1989–2013) Downton Abbey (2010–2015) Az élet dicsérete (2020–) Bolygónk, a Föld II (2016–2016) Vad szigetvilág (2023–) Gyilkos a házban (2021–) Kelepcébe csalva (2015–) A híd (2011–2018) Lupin (2021–) Négy esküvő és egy temetés (2019–2019)

Kedvenc művészek 24


Utolsó karc

Sister

Szóval kaptam egy kedves felkérést @Keikorca-tól, miszerint válaszoljak a következő kérdéssorra – és persze ennek örömmel teszek eleget! :)

1. Melyik volt életedben az első meghatározó film, amit láttál?
Több is eszembe jutott így nagy hirtelen. Elsőként a Pocahontas, amit moziban láttam, és konkrétan zokogógörcsöt kaptam a végén, annyira elszomorított a beteljesületlen szerelem. Hát igen, le se tagadhatnám a romantikus vonalam. :)
Aztán kiemelkedő még a Szabadítsátok ki Willy-t, illetve a Pandakaland Kínában. Utóbbi kettő tisztán mutatja az állatok iránti rajongásomat, ami a mai napig meghatározó az életemre nézve.

2. Mi volt az utolsó film vagy sorozat, amit láttál?
Sorozat: A Stranger Things harmadik évadát daráltuk le a párommal viharos sebességgel, mivel eléggé eteti magát. Szerintem elég jóra sikeredett, nem mindenben értek egyet a fanyalgókkal, viszont tény, hogy ezúttal picit más került a fókuszba.

Film: Az ifjú Viktória királynőt néztem meg Anyukámmal, még otthon. Mindkettőnknek tetszett, főleg a gyönyörű zenéje, a csodaszép fotói és a mesés kosztümjei miatt. Na meg a szereplők is rendkívül szimpatikusak voltak, bár ez számomra nem nagy meglepetés, mert a sorozat is az egyik kedvencem.

3. Mik a kedvenc filmjeid?
Nehéz konkrétan egyet kiválasztani, több is akad. Az Igazából szerelem sosem maradhat ki, egyik karácsonyi filmmaratonból sem, ahogy az Amélie csodálatos élete is mindig képes felvidítani. Vannak klasszikus, serdülőkori kedvenceim is, mint az Egy kis kiruccanás vagy a Mezítláb a parkban. :)

4. Milyen műfajú filmben lennél szívesen karakter?
Kosztümösben mindenképp, imádnám azokat a csodás ruhákat! De fantasyben, és élőszereplős Disney-ben ugyancsak kipróbálnám magam, szerintem nagyon izgalmas lenne.

5. Ki játszana téged egy filmben?
Amanda Seyfried vagy Clémence Poésy. Mondjuk előbbi 6 évvel idősebb tőlem, míg Clémence már 9 évet ver rám, ez egy cseppet sem számít. Velük teljes mértékben kiegyeznék. :)

6. Mi a TOP 3 kedvenc sorozatod?
Agatha Christie's Poirot (David Suchet <3)
A híd (az egyik legjobb skandináv sorozat, egyébként eléggé szorosan ott van a nyomában a Trapped is, ami Izlandon játszódik *.*)
Jane the Virgin (amiben imádom a szereplőket, a történetet, és a hangulatát!)

7. Mi idegesít legjobban egy filmben?
Az öncélú kegyetlenkedés, a ZS-kategóriás színészi játék, illetve a következetlen forgatókönyv.

8. Mi az a film, vagy sorozat, amit soha nem fogsz megnézni?
A horror nagyon nem az én világom, de a lelkileg sokkoló, megrázó felvételeket sem bírom elviselni.

9. Melyik színésszel/színésznővel, filmrendezővel találkoznál szívesen?
David Suchet-vel mindenképp, ahogy Emma Thompsonnal, vagy Tom Hanks-sel is. A múltból Audrey Hepburnnel és Ingrid Bergmannal.

10. Mi az aktuális kedvenced, amit most láttál, vagy most szeretnél megnézni?
Nagyon meglepett Az étterem c. svéd sorozat. Sokkal összetettebb, mint amilyennek először látszik: jól keveredik benne a dráma, a romantika és a történelem, amit finoman fűszerez a gasztronómia, és a vendéglátás világa.

Nem vagyok egy nagy kíhívó, úgyhogy bárki kitöltheti, aki csak szeretné! :)

2 hozzászólás