Levelek Júliának (2010) 299

Letters to Juliet
105' · amerikai · kaland, dráma, romantikus, vígjáték 12

0 díj · 1 jelölés

Az újságírói álmokat dédelgető Sophie a munkamániás szakáccsal, Victorral él. A férfit jobban izgatja az étterme megnyitása, mint a menyasszonya. A pár Veronába utazik egy romantikus kirándulásra. Sophie bánatára Victor nem vele, hanem a helyi ételekkel és italokkal van elfoglalva. Egyedül indul… [tovább]

angol · magyar

Képek 19

Szereposztás

Amanda SeyfriedSophie Hall
Christopher EganCharlie Wyman
Vanessa RedgraveClaire Wyman
Gael García BernalVictor
Franco NeroLorenzo Bartolini
Marcia DeBonisLorraine
Paolo ArvediSignor Ricci
Ashley LilleyPatricia
Marina MassironiFrancesca
Oliver PlattBobby

Kedvencelte 92

Várólistára tette 115


Kiemelt értékelések

Andi

Nagyon aranyos, romantikus film. Mindenképpen újranézős!

krlany 

Vannak olyan napok, amikor azt szeretném, hogy ennyire romantikus legyen az élet. Aztán ez elmúlik, de azért néhanapján csak eszembe jut.
Gyönyörű a táj. Vanessa Redgrave-t imádom. A Júlia-történet szép.

Charityy 

Délutáni kikapcsolódásnak tökéletesen megfelelt. Gyönyörű romantikus film és a tájak is gyönyörűek, a szereplőket pedig megkedveltem.

Szeszj 

Aranyos volt, valami szinten vicces is, és nagyon romantikus ami persze nem baj, szeretem én a romantikus filmeket! :D
A képi világ gyönyörű volt, ahol az esküvő volt az a táj egyszerűen gyönyörű, de nagyon.
A szereplők is jók voltak, és aranyos volt Claire és Lorenzo, és romantikus történetük volt.
Szerintem nagyon jó kis film! :D
https://www.youtube.com/watch…

christine

Ezerszer láttam, megunhatatlan. Romantikus lelkű embereknek kötelező

Osli75 

Aranyos, csöpögős, klisékkel teli romantikus film.
Kikapcsnak pont megfelel.

TejesMasni

Igazi romantikus film, gyönyörű szép, festői tájak, érzelmes történettel megfűszerezve és szívhez szóló párbeszédekkel tarkítva, fülbemászó dallamok kíséretében. Nálam többször nézős, mert olykor-olykor elengedhetetlen egy kis romantika, amely feldobja a szürke hétköznapokat.

Imma 

Hogy lehet egy film ennyire rossz egy ennyire aranyos történettel?

Dombi_Petra 

Nem értem, miért halogattam eddig, hogy megnézzem ezt a filmet. Annyira gyönyörű volt az egész történet. Teljesen beleszerettem ebbe a történetbe, biztosan újranézős lesz, de az biztos, hogy a kedvencek közé bekerült.
Claire története varázslatos volt, a levéltől kezdve, egészen a történet vegkifejlettjeig. Sophie és Charlie története is mesés volt.
Imádtam

DoreenShitQ 

Nagyon tetszik az alapötlet, majd az abból kibontakozó történet se volt számomra csalódás, de a vége nem jött be, mintha egy D kategóriás tinifilmet néztem volna, túl volt tolva a vége. Kár volt érte, nekem elrontotta az élményt.


Népszerű idézetek

Ninácska 

Charlie: Biztosan nem vagyok Romeo. (…) Nem bizony, ugyanis ha megtalálnám életem szerelmét, akkor nem állnék ott idiótán, sóhajtozva a kertben, hanem leszedném arról az erkélyről és magammal vinném!

Christinewinchester 

Lorenzo: Ha igaz szerelemről van szó, soha nincs késő.

Constance

Claire: Well, he thinks it's a big mistake.
Donatella: Because you don't have a romantic bone in your body.
Charlie: No, no. It's because I am a realist.
Isabella: No, because you are an englishman.
Maria: Cold as fish!
Charlie: Right. And who was it that wrote Romeo and Juliet?
Maria: Williamo Shakespearelli, a great italian.

inmydreams 

Drága Claire!
A kifejezés szavai „Mi lett volna, ha” – külön-külön csak puszta szavak, de együtt képesek ott visszhangzani az ember fejében egy életen át. „Mi lett volna, ha” – vajon mi? Sohasem tudhatjuk. Nem tudhatom, hogy alakult az élete, de ha amit akkor érzett igaz szerelem volt, akkor sosem késő. Ha igaz volt akkor, miért ne lenne igaz most is? Csupán bátorságra van szüksége, hogy a szívére hallgasson. Nem tudom milyen szerelem volt egykor Júliáé, olyan, amiért mindent eldob az ember, olyan, amiért akár az óceánt is átszeli, de szeretném hinni, ha egyszer engem is megtalál egy ilyen, lesz bátorságom elfogadni. Ha ön akkor nem is fogadhatta el, kívánom, hogy egy nap találja meg újra!
Szeretettel Júlia

Constance

Lorenzo #6: I am Lorenzo Bartolini.
His wife: Take him! Take him!

Constance

Charlie: Do you remember what you were doing in the summer of 1957?
Lorenzo #1: The summer of 1957, I will never forget. I met the most beautiful girl with long, blonde hair. We married that year. I curse that woman! I curse her eyes, I curse her teeth, I curse her mustache! But why are you asking? Why you bring up such a horrible memory?

Christinewinchester 

Sophie: „Mi lett volna, ha” – külön-külön csak puszta szavak. De együtt képesek ott visszhangzani az ember fejében egy életen át. „Mi lett volna, ha” – vajon mi? Sohasem tudhatjuk. Nem tudhatom, hogy alakult az élete, de ha amit akkor érzett, igaz szerelem volt, akkor sosem késő. Ha igaz volt akkor, miért ne lenne igaz most is? Csupán bátorságra van szüksége, hogy a szívére hallgasson. Nem tudom, milyen szerelem volt egykor Júliáé, olyan, amiért mindent eldob az ember, olyan, amiért akár az óceánt is átszeli, de szeretném hinni, hogy ha egyszer engem is megtalál egy ilyen, lesz bátorságom elfogadni! Ha ön akkor nem is fogadhatta el, kívánom, hogy egy nap találja meg újra!

Constance

"Dear Claire,
What and if are two words as non-threatening as words can be. But put them together, side by side, and they have the power to haunt you for the rest of your life.

What if? What if? What if.

I don't know how you're story ended, but if what you felt then was true love, then it's never too late. if it was true then, why wouldn't it be true now? You need only the courage to follow your heart.

I don't know what a love like Juliet's feels like. A love to leave loved ones for, a love to cross oceans for, but I'd like to believe, if I ever were to feel it, that I'd have the courage to seize it. And, Claire, if you didn't, I hope one day that you will.

All my love,
Juliet"

Lunemorte 

– Meg tudná mondani hol volt, amikor a második világháború véget ért?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján