Anasztázia (1997) 488

0 díj · 3 jelölés

Volt egyszer egy Anasztázia nevű ifjú hercegnő, aki a pompás paloták és fényes estélyek varázslatos világában élt. 1916-ot írtak, s a legendás Romanov család a dinasztia uralkodásának háromszázadik évfordulóját ünnepelte. Az ünnepi esemény tiszteletére a cár nagyszabású fogadást rendezett, s a… [tovább]

angol

Képek 92

Szereposztás

Meg RyanAnasztázia (hang)
John CusackDimitrij (hang)
Kelsey GrammerVlagyimir (hang)
Christopher LloydRaszputyin (hang)
Hank AzariaBartek (hang)
Bernadette PetersSophie (hang)
Kirsten Dunstfiatal Anasztázia (hang)
Liz CallawayAnasztázia (énekhang)
Glenn Walker Harris Jr.Dimitrij fiatalon (hang)
Angela LansburyMarie Fjodorovna özvegy cárné (hang)

További szereplők

Kedvencelte 250

Várólistára tette 127


Kiemelt értékelések

Theana 

Annak ellenére, hogy sok minden nem tökéletes ebben a mesében filmileg, és vannak kissé hatásvadásznak tűnő jelenetek benne, századik, ezredik, nem tudom hányadik nézésre is újból elvarázsolt. Anastasia tökösebb, mint általában a drága hercegnőink, mégis nőies, ami gyönyörű párosítás. Rasputin a kedvenc fő gonoszom a mesevilágban, zseniális egy figura, haláli forma, ráadásul Bartok megszólalásai a padlóra kényszerítettek a nevetéstől. Érdekes a fordulatos története, a hangulata elvarázsol, és noha járunk Párizsban is, de Oroszország is szóba kerül, ami megint csak új helyszín. A zene pedig szép és varázslatos, mint maga a film. Az animáció kicsit béna, de nagyon cuki, továbbá vannak benne kicsit thrilleresebb jelenetek, amik személy szerint nekem nagyon bejöttek. Eredeti szinkron orosz akcentussal pedig gyönyörűséges.

2 hozzászólás
Törpillaa 

Ezt is nagyon szeretem, a dalok és a szereplők is eléggé jók, meg a sztori felépítése is tetszik. Bár néha elég kusza, de mégis jó. :-D Anasztázia belevaló egy csajszi, szerethető a karaktere, Pamacs pedig imádnivaló egy kutyus. :-D Raszputyin kicsit idegesítő volt, és őt nem is annyira csípem. XD Dimitrij pedig tök cuki srác, nagyon bírom. Szórakoztató volt, és vicces, tanulságos. :-)

5 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Aranyos mese, nagyon szép dalokkal, szerethető, kifejezetten vagány főhősnővel, és egyedi hangulattal – Oroszországnak és az orosz történelemnek megvan a maga varázsa. Persze a valódi történet messze nem ennyire meseszerű, de azért jól esik néha álmodozni egy kicsit…

Mentavirág

Szól a dal, messze száll, emlék lesz majd ez egyszer…
Ó, hol is kezdhetném? Nekem is, mint oly sokunknak, az egyik kedvenc gyerekkori mesém. A testvéremmel kívülről fújtuk a dalokat, énekeltük is mindig a szereplőkkel együtt. (Megkockáztatom, hogy a megfelelő helyeken még keringőztünk is hozzá.) Dimitrij valószínűleg életem első szerelme volt – bizony, és nem egy Disney-herceg. De hát ha egyszer annyira szerettem Anasztáziát, mint karaktert, és persze Dimitrijt, akkor mit lehet tenni? :) Az a helyzet, mondanék én olyan szépeket, de a gyerekkori kedvenceket nehéz szavakba önteni. Ezen nőttem fel, számtalanszor láttam, és nagyon örültem, amikor sikerült egy saját VHS-példányt is szerezni belőle, mert nagyon szeretem ezt a borítóját. Azóta is őrizgetem, mint egy kincset, ahogy illik. :) Plusz, szinte biztos vagyok benne, hogy Párizs iránti rejtélyes rajongásomhoz bőven van köze ennek a filmnek, az ugyanis olyan régóta bennem van, mióta az eszemet tudom – az Anasztáziával együtt. Meghatározó darab, aminek egy részem köszönhetem, és ezért mindig hálás leszek. Bármikor képes vagyok újranézni, kicsit gyógyít is a lelkemen, és remélem, hogy ez a rajongásom sosem fog megszűnni. :)

Nadja_Blue

Gyerekkorom óta egyik kedvenc mesém, amit rendszeresen újranézek és azóta is képtelen vagyok megunni. És ha a teljes filmnek nem is ülök neki mindig, a zenéit gyakran hallgatom, mert gyönyörűek. Volt egy régi december, Vár a múlt… de még Raszputyin „rockszámát” is imádom, szokatlan egy Disney stílusú animációs filmtől.
Persze mint sokan mások, én is itt hallottam először a cári családról, Raszputyinról, a forradalomról és jó pár év kellett mire ezek a dolgok helyreálltak, de így felnőtt fejjel kifejezetten érdekes ezt a történetet egy happy enddel záródó meseként nézni, amit mindannyian tudunk már hogyan végződött. Ráadásul azóta Anasztázia és Dimitrij kapcsolatát is jobban tudom értékelni, jó látni ahogy szép lassan szeretnek egymásba és tanulnak a másiktól. És persze aktív hercegnőről van szó, aki meg tudja magát menteni. Gyakorlatilag mindent úgy csinál, ahogy azt mostanában elvárjuk az animációs filmektől, merthogy úgy tűnik egy olyan klasszikus, mint a Hófehérke vagy a Hamupipőke már idejétmúlt ennek a generációnak (amivel egyébként nem értek egyet, de ez máskor lesz téma).
Úgyhogy nem számít, mennyi idő telt el azóta, hogy először láttam, még mindig megállja a helyét és folyamatosan találok benne valami újat, ami miatt megéri újranézni a magas nosztalgia faktoron felül.

Nihilchan 

Írhatnám, hogy gyerekkorom egyik kedvenc meséje volt, de felnőttként is az, szóval ez van. A stílusa miatt nagyon könnyű Disney-nek vélni, ugyanakkor néha a rajzolása annyira gyenge, hogy furcsa arckifejezéseket varázsol a szereplőkre.

Anasztázia történetét mindenki ismeri; én a mese első megnézése után gyakorlatilag kifosztottam a könyvtárat, hogy mindent megtudhassak a Romanovokról. Dimitrij és Anasztázia nagyon jó páros, de rajtuk kívül is tele van a mese szerethető karakterekkel. Tudom, hogy mindenkinek Pamacs a kedvence, szerintem viszont Bartek sokkal cukibb.

Raszputyin kiváló gonosz és számomra vannak a történetnek kifejezetten ijesztő részei is. A zenék varázslatosak, a Once Upon A Decembert rendszeresen szoktam hallgatni önmagában is.

A történetet sikerült nagyon izgalmasan megalkotni, egyedül a párizsi részben van olyan momentum, amivel nem igazán tudok mit kezdeni, de ez valószínűleg annak tudható be, hogy alapból nem vagyok a város rajongója.

Van pár kimondottan gyönyörű jelenet a mesében; saját magam számára is megdöbbentő, hogy még mindig tudok sírni rajtuk. Abszolút nem tökéletes, de ez egy mese, szóval szerintem nem is kell annak lennie. Hat az emberre és Anasztázia nagyon vagány, életrevaló hercegnő.

Elena96

Merőben más volt úgy megnézni,hogy tegnap láttam a Miklós & Alexandra: Oroszország utolsó uralkodói című dokumentumfilmet. Teljesebb képet kaptam a Romanov dinasztia sanyarú sorsáról. :/

kiruu

Nem tudom miért, de van valami ebben a mesében, ami megfog. Pedig tele van hibával, a szereplők feje sokszor borzalmasan néz ki, az egész nagyon furcsa, de közben rettentő cuki és magával ragadó. Pamacstól végem van, tündéri kis kutya. Anasztázia és Dimitrij is idegesítő, de valahogy mégis jók. Áh, nem értem miért, de nagyon tetszett.

3 hozzászólás
Bea_Csakegyolvasólány 

Gyerekkorom kedvenc meséje. Számtalanszor meg tudom nézni és soha sem unom meg. Mind a zenéket, mind pedig a szereplőket nagyon szeretem. Nem is tudok konkrét példát mondani arra, hogy kiért is rajongok leginkább. (Igen, ide Raszputyin is idetartozik :D)

2 hozzászólás
viky0222 

Már értem, miért hiszik azt sokan, hogy ez Disney. :D

Nagyon tetszett, imádtam, hogy valós alapokra épül, érdekes volt, ezek után biztos utánaolvasok a Romanov családnak. Jó volt az orosz vonal is, kicsit más volt a sok hasonló hercegnős mese között.
Anasztázia az egyik legjobb hercegnő, akivel eddig találkoztam, nincs szüksége senkire, egyedül is boldogul, simán megvédi magát, ha arra van szükség.
Dimitrij is nagyon a szívemhez nőtt, nagyon szurkoltam, hogy meglegyen a szükséges happy end.
Pamacs meg csak a hab a tortán, nagyon cuki*-* (És a kicsit denevért is nagyon bírtam. :D)


Népszerű idézetek

Mentavirág

Medvetánc, pilleszárny,
Tört az emlék, az ember,
Dallam cseng, hangfoszlány,
Volt egy régi december.

Lágy a kéz, melengető,
Fú a hó, fényes trojka jő,
Páros táncot jár a nép,
Így él a régi kép.

Lágy a kéz, melengető,
Fú a hó, fényes trojka jő,
Páros táncot jár a nép,
Így él a régi kép.

Régen volt, réges-rég,
Dőlt a fény a teremben,
Ismerős, bennem él,
Ám felsejleni sem mer.

Dallam cseng, hangfoszlány…
Volt egy régi december.

Mentavirág

Szól a dal, messze száll,
Emlék lesz majd ez egyszer.
Bennem élsz, így zenélsz,
Áldott, szép e december.

duracell

Várj, te szív, ne szólj! Most légy bátor, lélek!
Dönt egy perc, új útra térsz!
Év jön év után, jársz a sorsod útján,
Más irányba menni félsz.
Bár annyi vágyam elfakult,
Hív egy emlék, vár a múlt!

Útnak indulok, van, ki végül várhat,
Álmom nem lehet csaló!
Karját nyújtja már, szíve tárva nyitva,
Háza oltalmat adó!
Mert annyi szenvedésen túl
Hív egy emlék, vár a múlt!

Volt egy szép kor, mikor körbevett egy féltő, jó család.
Volt egy szép kor, mindig úgy kerestem és nem találtam rá!

Lépned kell, ha mész, szíved verjen bátran,
Úgysem látod a jövőt!
Visszavár a múlt, holnaptól a tegnap
így merít majd új erőt!

Menj, íme, itt a jel! Gyorsan útra fel!
Édes múltam visszavár.
És új hazát talál!

K_Maria 

Sophie: Milyen romantikus! Tökéletes befejezés!
Mária özvegy cárné: Nem. Tökéletes újrakezdés.

Mentavirág

Vlagyimir:
Halk zene száll, és idejár,
A csoda múlt elém.
Hisz ez a lány, lám csupa báj,
És gyönyörű, ez tény.
Már okos ő, kész úrinő,
Ám jön egy szép románc.
Jaj megver a sorsunk,
Komoly átkot hordunk,
Mert lehet ám veszély egy tánc.

Anya: Úgy érzem, kicsit szédülök.
Dimitrij: Forog veled a világ?
Anya: Igen.
Dimitrij: Velem is. Talán a keringőtől. Meg kellene állnunk…
Anya: Hiszen már állunk.
Dimitrij: Anya, én…
Anya: Igen?

1 hozzászólás
Theana 

Vladimir: Eszes a lány, az egyszer biztos!
Dimitri (dünnyögve): Utálom az eszes nőket.

Csodaautista

Raszputyin:
Mikor eljön az éjszaka, gyötör egy álom,
Ez a jéghideg rémség a szívemig ér.
Hogy kész van, megáll az ész;
A test részekbe vész;
Mire ébredek, döbbenet, ez vagyok én!

Pedig azelőtt engemet bámult a cárság,
Aztán ellenem tett az úr, rettent belé!
A cár és családja múlt,
Csak egy pici lány szabadult,
Kicsi Ánya, vigyázz, Raszputyin még él!

Kórus:
Mikor eljön az éj, nyomába lépünk;
Takar éji sötét hajnal előtt;
Raszputyin: Zord átkom elég,
Közel ám az a vég!
Kórus: Mikor eljön az éj,
Raszputyin: Ő meghal!

Raszputyin:
Érzem, tengerré gyűlt erőm lassan, de nő még,
Rongy a csuhám és mindenből árad a bűz.
Ahogy szépen tisztul a kép,
Látom már, ahova lép.
Doszvidanyja Ánya, e lé elűz.

Kórus:
Mikor eljön az éj, iszonyat sújt rá.
Raszputyin:Haragom, lásd, iszonyú!
Kórus: Mikor eljön az éj, harag a bűn.
Raszputyin: Élje csak át, hogy az átok az árt!
Kórus:Mikor eljön az éj,
Raszputyin: Lám, elhull.

Kórus:
Mikor eljön az éj, nyomába lépünk. (Lépünk!)
Takar éji sötét hajnal előtt; (Végzünk!)
Raszputyin: Te lány, ez a jel,
Hogy a vég ma közel.
Kórus: Mikor eljön az éj;
Mikor eljön az éj;

Raszputyin: Hozzám szolgák, szólal a mester,
Áradjon dögvész!
Kórus: Mikor eljön az éj;
Mikor eljön az éj;
Raszputyin: Rontsátok meg bármilyen áron!
Kórus: Mikor eljön az éj
Mikor eljön az éj;
Mikor eljön az éj
Raszputyin: Véget ér!

1 hozzászólás
Theana 

Vladimir: Tell me, child. What do you see [in the water-plane]?
Anastasia: I see a skinny little nobody with no past and no future.

Theana 

Bartok: You know, you really should watch your blood pressure. My nephew Izzy just keeled over mid-mango. Stress, it's a killer, sir. And he was a fruit bat. No meat. No blood even.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján