Az élet dicsérete (2020–) 24

All Creatures Great and Small
50' · angol · dráma, vígjáték, sorozat, tévéfilm
1 évad · 7 rész

Az életrajzi történet szerint az orvosi egyetemről frissen kikerülve a szerény James Herriot követi álmait: állatorvos szeretne lenni a csodálatos Yorkshire Dalesben. Hamar rájön, hogy az állatok kezelése egyben a gazdák kezelését is jelenti – Dales farmerei pedig kemény diónak számítanak. A… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Nicholas RalphJames Herriot
Anna MadeleyMrs. Hall
Rachel ShentonHelen Alderson
Samuel WestSiegfried Farnon
Callum WoodhouseTristan
Diana RiggMrs. Pumphrey
Maimie McCoyDorothy
Matthew LewisHugh Hulton
Lisa HarrowHelen Alderson
Brenda BruceMiss Harbottle

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 46


Kiemelt értékelések

Ákos_Tóth 

Igazán kedves, szívmelengető értelemben giccses kis széria – na jó, giccstenger, de még bőven benne marad a jóleső lelki fröccs kategóriában. Jó a casting, autentikusak a díszletek, gyönyörű az angol táj, utóbbira masszívan rájátszanak a filmesek is. Az állatok szeretetére végig apellál a széria, ugyanakkor a realitások talaján maradva: van, hogy egy állat szenvedéseinek véget kell vetni, és nem is lehet minden egyes állatot megmenteni. Ezen a vonalon egyébként nagyon csíptem az egész sorozatban, hogy nem akarja szükségtelenül lelki terror alatt tartani a nézőt, mint teszi azt néhány állatkórházas reality széria, helyette inkább csak meghatni szeretne minket.
Az utolsó rész nem karácsonyi különkiadás, hanem az első évad lezárása, ami egyúttal kerek egésszé is teszi az addig látottakat – ez annyiból hálás dolog a szememben, hogy ha véletlenül nem készülne második évad, akkor sincs félbehagyottság érzetünk. Azt viszont zokon vettem, hogy erre az ominózus utolsó epizódra annyira vékonyka lehetett a forgatókönyv, hogy már félúton unalomba fulladt.
A könyveket nagyon olvasnám, a folytatást várom!

1 hozzászólás
Sister 

Én ezt annyira imádtam! ♡ Minden benne van, amiért igazán megdobban a szívem: az állatok szeretete, a kisváros bája, a vidék szépsége, a kedves és szeretni való szereplők… Tényleg az élet dicséretéről szól, tökéletesen illik hozzá. :)

Márta_Péterffy 

Eddig tetszik:)
UPDATE: Itt is van egy karácsonyi rész, Christmas special.
Remélem, jövőre lesznek még új részek!

negoti 

Nekem tetszett az egész évad, remélem lesz folytatása. :-)

szélcsengő

Nagyon tetszett! A gyönyörű vidéki angol tájon játszódó sorozat James Herriot munkába állását mutatja be. Nekem kicsit kiszámítható volt itt-ott, de ebben az is közrejátszott, hogy olvastam már Herriot könyvei közül párat, amik a későbbi éveit dolgozzák fel, így előre tudtam, hogy egy-egy fordulat, hogy fog végződni. Hiányoltam a Herriotra jellemző humort, amitől a könyvei annyira szeretnivalóak, de itt a még bizonytalan pályakezdő állatorvost látjuk, talán ezért nem jelent meg igazán a humorosabb oldala.
A szereposztás is el lett találva, különösen Sigfried és Tristan tetszett.
Nagyon szerettem a sorozat hangulatát, szerintem több ilyen kedves, megnyugtató film kéne, legalábbis manapság ritkán találkozom ilyenekkel. Nekem ez igazi felüdülés volt. Éjszaka kezdtem nézni az Epic Draman, ahol zsinórban adták, de nem bírtam otthagyni.
Nagyon várom a folytatást, ugyanis lesz második évad!


Népszerű idézetek

Rebarbara

Tristan – The one advantage of knowing nothing is that everything seems possible.

1. évad 6. rész – Gyógymód minden kórra

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján