Bolygónk, a Föld II (Bolygónk, a Föld II.) (2016–2016) 45

Planet Earth II
360' · egyesült királysági · dokumentumfilm, minisorozat, természetfilm
6 rész (epizódhossz: 60')

Tíz évvel azután, hogy A Bolygónk, a Föld című sorozat páratlan módon rajzolt portrét bolygónk természeti sokszínűségéről, a BBC természetfilmes alkotói egy újabb sorozatban járták körül Földünket, hogy eddig nem látott élőhelyeket és állati történeteket mutassanak be a legújabb technika által… [tovább]

angol

Képek 11

Szereposztás

David Attenboroughnarrátor

Kedvencelte 10

Várólistára tette 65


Kiemelt értékelések

Chriss 

Most, hogy megnéztem a második évadot, az elsőre is nagyon kíváncsi lettem. Csodálatos felvételeket láthattunk bolygónkról. A tengerek élővilágát némileg hiányoltam a sorozatból. Nekem az óceánok és tengerek a gyengéim. Ám kárpótolt a sok izgalom, amit a „kulisszák mögött” rövid kis epizódjai adtak, és a rengeteg csoda, amit bemutattak nekünk. Tudjuk, mit kell megvédenünk! És nagyon remélem, hogy sikerül is. :)

Nihilchan 

A modern technológiának köszönhetően hihetetlen, varázslatos és gyönyörű felvételeket készíthetett a stáb. El sem tudjuk képzelni, mennyire csodás a bolygónk és milyen gazdag a világ, amiben élünk. Az élet pedig megveti a lábát a leglehetetlenebb körülmények között is. Annyira remek a dramaturgia, a zenék felhasználása, hogy néha úgy érzi az ember, hogy egy drámai akciófilmet néz. Nem semmi a stáb kitartása sem; az epizódok végén kapunk egy kis szeletet abból, milyen volt a terepmunka. Elképesztő, nagyszerű alkotás, amit mindenkinek látnia kell. Kifejezetten izgalmas és érdekes élőlényeket mutat be, a látvány pedig felfoghatatlan.

krlany 

Zseniális. Hihetetlen szép és egyedi felvételek. Néha annyira drámai, néha meg akciódúsabb, mint egy erre szakosodott nagyjátékfilm. Az utolsó részben a városi környezet összehangolása a természettel meg egyenesen fenomenális. Szingapúr egy csodahely.

Sister

Hát komolyan, egyszerűen le vagyok nyűgözve! Azt gondoltam, balga módon, hogy az Our Planet után már nem érhet akkora meglepetés. Mekkora tévedés! Ezt a sorozatot receptre írnám fel, annyira fantasztikus, magával ragadó, elgondolkodtató és lenyűgöző minden egyes pillanata. Nézzétek meg, mert ezt mindenkinek látnia kell! ♡

Azt pedig csak halkan teszem hozzá, hogy mindannyiunk kedvenc Sir David Attenborough-ja narrálja az egészet, és Hans Zimmer szerezte hozzá a zenét. Kell ennél több indok? Szerintem nem. :)

Little_Monster

Gyönyörű, izgalmas és dramaturgiailag is kiemelkedő alkotás. Minden rész látványos, vicces, kedves és néha szomorú is egyben. Ahogy az élet is, és ezt nagyon profin bemutatták. Hans Zimmer zenéi csodásak, minden pillanatban tökéletesen támogatják a látottakat.

Kemiviki 

Rossz sorrendben kezdtem, mert az elsőt „évadot” kihagytam. Na de az biztos, hogy pótolnom kell.
Nagyon gyönyörű felvételeket mutatott ez a sorozat, és a zenei aláfestés is fantasztikus lett.
Tetszettek a hogyan készült pillanatok a részek végén. Nagyon jó ötlet volt a végére tenni őket, eddig egy filmnél sem láttam ilyet.

rhysciar

Nem tudok mit mondani, egyszerűen csak lenyűgöző felvételekkel szolgál ez a kis sorozat, sokkal gyönyörűbb, mint a 2006-os változata, hála a technológiának. Ugyanolyan szórakoztató, drámai és tanulságos is, úgyhogy mindenképp megéri megnézni.

robnor 

Nagyon tetszett. Gyönyörű felvételek a világ minden tájáról. Nagyon kiegyensúlyozott sorozat, kellő mértékben adagolja a humort a megható és a szomorkás pillanatokat.

Timi98 

Csodálatos sorozat, hihetelen felvételekkel. Szívet dobogtató és szemet gyönyörködtető. Megmutatja mindazt, ami csodálatossá teszi ezt a bolygót, amiért érdemes gyönyörködni a természetben és megvédeni azt.


Hasonló filmek címkék alapján