Sok hűhó semmiért (1993) 324

Much Ado About Nothing
111' · amerikai, egyesült királysági · dráma, romantikus, vígjáték 12 !

0 díj · 1 jelölés

A napsütötte Dél-Itáliában, míg szünetelnek a csaták, lángra lobbannak a szívek. Don Pedro, Aragónia hercege és csapata megjött a csatából, hogy Leonato vidéki kúriáján töltsön egy felhőtlen hónapot. Egyik kísérője, Claudio rögtön szerelmes lesz Leonato szépséges lányába. Elválaszthatatlan… [tovább]

Képek 10

Szereposztás

Kenneth BranaghBenedek
Emma ThompsonBeatrice
Robert Sean LeonardClaudio
Kate BeckinsaleHero
Denzel WashingtonDon Pedro
Keanu ReevesDon Juan
Richard BriersLeonato
Brian BlessedAntonio
Michael KeatonLasponya
Imelda StauntonMargaret

További szereplők

Kedvencelte 139

Várólistára tette 125


Kiemelt értékelések

bonnie9 

Merem vállalni a véleményem, miszerint a legjobb adaptáció, ami ebből a történetből valaha készíthető. Ez volt az a film, ami tizenévesen örök Shakespeare rajongóvá tett.
A rendező Kenneth Branagh, aki nem először (és korántsem utoljára) mutatja meg, hogyan kell és illik tisztelettel vegyes szeretettel egy Shakespeare darabhoz nyúlni. A szereplőgárda már önmagában is impozáns: Denzel Washington, Keanu Reeves, Michael Keaton, Robert Sean Leonard és igazából mindenkit felsorolhatnék. Beatrice (Emma Tomphson) és Benedek (maga Kenneth Branagh), /akik akkoriban az életben is házaspárt alkottak/ – a közös jeleneteik önmagukban is élvezetet nyújtó, többször visszapörgetős részek.
A történet hűen követi Shakespeare darabját, a helyszínek és a cselekmények mintha egyenesen a lapokról kelnének életre. Ráadásul az a ritka eset állt elő, hogy akik előbb látják a filmet, nem fognak csalódni, hanem még nagyobb élvezettel fogják magukat belevetni az eredeti mű olvasásába, mert a sorok szinte szóról-szóra köszönnek vissza.

Fel lehet hozni a film hibájának, hogy néhány jelenet olykor picit túljátszott, de könyörgöm, ez egy vígjáték. Ha a vígjátékot a realitás talaján tartjuk, pontosan attól a tulajdonságától fosztjuk meg, amitől élvezhető lenne. Shakespeare komédiát írt, és ez a film lubickol a röpke gegekben, a helyzet- és jellemkomikumban, tehát mindabban, amit véleményem szerint a szerző megálmodhatott. Sigh no more, ladies, sigh no more. Ez egy vidám, napsütötte vígjáték, tele örömmel és egy csipet bánattal. A gonoszokra csak addig haragszunk, amíg muszáj, a jókkal meg együtt nevetünk minden percben. Nézzétek és szeressétek!:)
Kiknek ajánlom: mindenkinek!
Részletesebben a filmről, a szereplőkről, a zenéről és mindenről @krlany blogján vendégposztolóként a nagy Shakespeare projekt keretében: https://kulturleny.wordpress.com/2015/04/26/sok-huho-se…

10 hozzászólás
AniTiger 

Imádtam. Nagyon jó kis filmecske ez, bár Benedek magyar hangja hagyott némi kívánnivalót maga után. :D És – anyám, borogass! – ez a szereplőgárda fenomenális! *.*

Sister

Megunhatatlan, ahogy Beatrice és Benedek szópárbaja is. :) Patrick Doyle felemelő zenéjétől folyamatos a libabőrözés, hozzá pedig ez a sok fantasztikus színész! Nem lehet nem szeretni ezt a mediterrán kalandos félreértést. Shakespeare legjobb komédiája. :)

7 hozzászólás
Little_Monster

Beatrice és Benedek évődése volt az egyetlen, ami megmentette ezt a filmet nálam. Amúgy az egyértelműen klasszikus mű és vitathatatlanul impozáns szereplőgárda is kevés volt, hogy ne érezzem azt, hogy a cukormáz kifolyik a TVből. Azt hiszem az én ízlésemnek ez egy kicsit túl sok a boldogságból, kosztümökből és egyszerűségből. Mert azt azért tényleg nem lehet mondani, hogy összetett karakterek és mély érzések bemutatása volt a cél, mikor spoiler. Arról nem is beszélve, hogy jóérzésű ember Hero apjának helyében spoiler. Valószínűleg az a legnagyobb baj, hogy nem a reneszánsz olasz sapkámban néztem meg ezt a filmet, és nem hatott át eléggé a kor szellemisége ahhoz, hogy a női karakterek leegyszerűsítését derűs nyugalommal fogadjam.

Kija

Remek szórakozás, főleg az elején lehet rajta nagyokat nevetni, a vége inkább aranyos. Az esküvő körüli bonyodalmak nem igazán tetszettek, Don Juan indítékai is kissé homályosak voltak, de Benedek és Beatrice szópárbajain nagyon, nagyokat nevettem. A vége felé Claudio egy kicsit túl lett játszva, de amúgy mindenki nagyon jól hozza a saját szerepét.
Aki egy kis könnyed szórakozásra vágyik, szép tájakkal, tehetséges színészekkel és remekül megírt dialógusokkal, akkor teljes szívemből tudom ajánlani ezt a filmet.

Sicc

Kicsi korom óta a kedvencem. Nagyjából kívülről fújom az egészet. És ez a szereposztás…teli találat!

Juci 

Sigh no more, ladies, sigh no more…
Nagy kedvencem volt gimis koromban :)

1 hozzászólás
Osli75 

Imádom ezt a filmet! Vicces, szórakoztató, kosztümös, tele van általam imádott színészekkel… nem is kell több. Zseniális adaptáció!

Dinah 

Magyon tetszett. Emma Thompson az egyik kedvenc színésznőm, sosem csalódom benne.
A szereplőgárda remek, a történet is ott van, egyszóvsl érdemes megnézni.
Elvileg valamikor régen láttam már, de nem sok mindenre emlékeztem, így még inkább élvezetes volt végignézni.

Trixi 

Amikor először láttam a filmet, nem igazán voltam tudatában, hogy ez egy Shakespeare mű (én tudatlan :D). Persze jelzik az elején, de valahogy akkor nem arra fókuszáltam :D :D :D . Szóval, már az elején magával rántott a mű. Élveztem minden pillanatát, a helyszín gyönyörű, és a kicsit modernebb feldolgozás sem rontja el az összhatást, és az a dal……. <3 <3 <3. A film legjobb pillanatai kétség kívül Benedek és Beatrice szócsatái. Látszik, hogy a színészek összeszokott párost alkottak az életben is. Gyönyörűek (voltak) együtt. A mai napig az egyik kedvenc Shakespeare adaptációm, rengetegszer láttam. Sőt, nemrég a tévét kapcsolgatva, véletlenül rábukkantam egy régi, színházas felvételre, ahol Haumann Péter volt Benedek, és én tudtam a szöveget (no, nem mindent, de sokat, főleg ennyi év távlatából) :O :O :O


Népszerű idézetek

Aprile

– Derék szomszédok, kicsit együgyűek vagytok…
– Közölnöm kell a tényváladékot.

1 hozzászólás
Aprile

Ha a kóbor kutya így vonyítana, felkötnék érte.

Aprile

Az egyik nő szép – de én tartom magam; a másik okos – de én tartom magam; a harmadik erényes – de én tartom magam. Amíg minden varázs egy nőben nem fonódik össze, addig engem egy nő se fon be!

Aprile

Benedek: Uraim, én nem az vagyok, aki voltam eddig!
Leonato: Azt látom. Mintha józanodnál.

Aprile

Ha ketten ülnek egy lovon az egyik hátul ül.

Aprile

„Kisasszonyok, ne sírjatok!
A férfi mind kalandor,
Fél lába itt, fél lába ott,
Csak gondtalan csatangol.
Ne sírj, leány,
A férfiért,
Légy hetyke, fürge, pörge,
Csak vállat vonj, ha bánat ért –
Hej, táncra, körbe-körbe!

Ne nyújtsd a jajt, ne nyögd a bajt,
Ha kínja olykor elfog!
Míg nyár virít, míg lomb kihajt,
A férfi úgyse lesz jobb.
Ne sírj, leány,
A férfiért,
Légy hetyke, fürge, pörge,
Csak vállat vonj, ha bánat ért –
Hej, táncra, körbe-körbe!”

3 hozzászólás
Aprile

Leányom, halj meg, hogy élj. Esküvődnek napja csak eltolódik. Légy türelmes és tarts ki emberül.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján