Időről időre (2013) 441

About Time
123' · angol · dráma, romantikus, vígjáték, fantasy 12

21 éves korában Tim Lake rájön, hogy képes az időutazásra…
Egy újabb gyászos szilveszteri buli után Tim apja közli a fiával, hogy a család férfitagjai mindig is képesek voltak utazni az időben. Tim nem írhatja át a történelmet, de változtathat azon, ami a saját életében történt és… [tovább]

magyar

Képek 9

Szereposztás

Domhnall GleesonTim
Rachel McAdamsMary
Bill NighyApa
Lydia WilsonKit Kat
Lindsay DuncanAnya
Richard CorderyD nagybácsi
Joshua McGuireRory
Tom HollanderHarry
Margot RobbieCharlotte
Will MerrickJay

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 185

Várólistára tette 224


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

❤ Imádom. ❤ Annyira szeretem ezt a filmet, olyan jók a szereplők és az egész sztori felépítése, mondanivalója. :-) ❤ Megható, érzelmes, romantikus, és vicces is. Szeretem az ilyen filmeket, nem olyan giccses film, ami csak csöpög a nyáltól. Ez pont tökéletes úgy ahogy van. Szerethető szereplők és a zene is nagyon tökéletes hozzá. Mary és Tim nagyon jól összeillettek a filmben, teljesen egymásra hangolódtak. Jó volt őket így nézni Rachel McAdams kíváló színésznő, én nagyon szeretem, és Domhnall Gleeson irtó jó választás volt hozzá. Néha bénázik, de nagyon szerethető egy pasi. :-) Kit Kat is cuki volt a maga módján. Az apjuk pedig zseniális, és szerethető volt egész végig. Jó példát mutatott, a fiának, és az a spoiler De a gyerekek voltak a legcukibbak. :) A vége is nagyon szeretetteljes volt, megható, spoiler Harry,
Rory, és Jay a három balfék, akik elég tűrhetőek voltak, bár nem lettek túl nagy kedvencek. Már nem először látom ezt a filmet, de annál jobban imádom, annyira jó humoruk volt a színészeknek, és a beszólások is tettszett. :) :)
❤ Örök kedvenc ez a film. :-) ❤
Imádom ezt a két zenéjét a filmnek. :-)
https://youtu.be/iQop_qs4xV4
https://youtu.be/vu-iNE_xD9I

10 hozzászólás
Valcsa

Ez a film egész egyszerűen fantasztikus volt! Méltán szeretik ennyien, ennyire. Már nem is tudom, hányszor láttam, de megunhatatlan. :)
Kedvenc szereplők:
– Tim: a bénázásai ellenére is kedveltem. :) Vicces és aranyos, és hatalmas a szíve: egy ilyen srác mellett minden lány boldog lehet. :)
– Kit Kat: a cserfes hugica, a maga kicsapongó életével, és szeleburdiságával. Lehet, hogy én megőrülnék egy ilyen húg mellett, viszont szerethető karakter spoiler
– Harry: akkora egy p*cs, hogy még nem sikerült eldöntenem, hogy mennyire kedvelem, mindenesetre hatalmas forma… :D Egyszer utáltam, máskor meg csíptem. Utóbbi többször volt… :D
– Tim apukája. :) Példaértékű a kapcsolata a fiával.
Kedvenc jelenetem rengeteg volt, és persze mind spoileres, úgyhogy csak néhányat: spoiler
Ez bizony egy szuper film, minden részletében tökéletes. Megnézném még számtalanszor, számomra abszolút kedvenc lett. :) Pedig azt le kell szögeznem, hogy önmagában egy romantikus film ritkán szokott megfogni, de ez poénos, szórakoztató, és az időutazós-szál igazán érdekessé teszi a cselekményt is. :)
Szerettem. Ezt minden, romantikára kissé is fogékony embernek látnia kell!

3 hozzászólás
krlany 

A maga műfajában remek… és sok jó muzsika is van benne… a szelíd és mégis ütős humorról nem is beszélve…

Chriss 

Nagyon aranyos film, mely egyszerre mosolyogtat és bőget meg. A színészek, a történt, a zene is nagyon a helyén van. Imádtam! ;)

Zsu

Imádni való ez a film! Kellő mértékben adagolják a romantikát, a humort és a megható pillanatokat. Egyikből sincs annyira sok, hogy elnyomja a film többi részét. A zene külön kedvencem lett.

Londonna 

Szerettem volna többet adni Rachel McAdams ellenére, de ez most csak ennyire futotta…
Az alapötlet kiváló, de amit végül kikerekítettek belőle… Hááát…

Nagyon sok bajom volt ezzel a filmmel.

1) Eleve Rachel McAdams. Ki nem állom szegény nőt, bár itt most ez az ellenszenv volt az egyik legkisebb gondom.
2) A karakterek némiképp ellentmondásosak. Az „első” találkozás / randevú. A srácot még értem, ő már sokszor összefutott a lánnyal, de ugye fordítva… spoiler Kár érte.
3) A srác. Valahogy nem tudtam elég komolyan venni. Végig csak egy kölyköt láttam, s bár szántak neki karakterfejlődést, de tulajdonképpen ez a fejlődés is elég hülyén jött ki. Nem lett tőle sokkal szimpatikusabb, pláne nem férfiasabb.
4) Hihetetlen, mennyire önző a főszereplő. Először is hazugsággal befűzi magának a csajt. Az esküvőn meg minden kizárólag úgy van, ahogy ő szeretné. Más kérdés, hogy Balira tényleg akarna menni a frász, ezermegegyszer inkább Skócia.
5) Az előző ponthoz visszakanyarodva spoiler De nem, ő olyan gyáva, meg lúzernek érzi magát, hogy mindent úgy mozgat, hogy a nőci végig vele maradjon.
6) Elhangzik a filmben egy olyasmi gondolat, hogy költözés, meg hogy akkor is, ha NEM ENGEDHETIK MEG MAGUKNAK. He?! Na, ettől is mindig felmegy a vérnyomásom. Ha valamire nem futja, akkor nem futja. Ami nem konkrétan létszükséglet, arra mi a jó ****ért kell vagyonokat költeni, sokszor hitelből? Mert nagyobb? Mert drágább? Kösz, de ezzel se tudok mit kezdeni…
7) Az apa-fiú szál. Grrr. Én NEM ÍGY döntöttem volna. Ha nekem ennyire szoros, erős, ritka jó a kapcsolatom a szülőmmel (és van egy ilyen remek képességem), akkor nem áldozom be spoiler. Különben is, nincs annál hülyébb és felelőtlenebb döntés, mint amikor igazából spoiler. :/
8) A film végén azt is megtudhatjuk, hogy spoiler. Ez is mekkora marhaság. Igazán tündibündi az a sok „okos” gondolat, amit a fejünkre olvasnak a készítők, de mindez akkor sem logikus. Ha már van, akkor spoiler . Arról nem is szólva, hogy ez tényleg egy csodás képesség lenne, és spoiler – szóval ez megint csak inkább önzőség, mint pozitívum. Ha úgy tetszik, a felelősség bizonyos elhárítása.

Aztán hogy mondjak jót is:

– tetszett annak az üzenete, hogy az „unalmas csúnyácska” is értékes ember, aki megérdemli, hogy szeressék
– Harry. Az egész palit imádtam… *-* Én biztos, hogy inkább rá fentem volna a fogam, igazi kihívás, szarkazmus a köbön, ráadásul drámaíró és korban tökéletes. (Legjobb! :D)
– Billy Nighy. Csak kár, hogy keveset szerepelt. (Illetve a „jópasi” mércén ő is bőven a fiacskája előtt járt, haha. :P)
– A helyszín (London), illetve sok humoros jelenetet és párbeszédet sikerült belecsempészni, ami nagyon jólesett. Plusz a nyálas esküvői jelenetet legalább ellensúlyozták (a piros ruhával és) a királyságos időjárással. :))))

14 hozzászólás
Coralie 

Nagyon aranyos film. Amennyire humoros az eleje, annyira megható a vége. Azt hittem, hogy sima romantikus vígjáték lesz, de annál sokkal több, megmutatja az élet fontos tanulságait.

Pnikolett

Aranyos film. Néhol megható,néhol vicces,szerethető szereplőkkel és nagyon szép apa-fia kapcsolattal :) Tim tipikusan az a pasi,aki nem az „úr isten,olvadozom” kategória,mégis megvan benne minden amire egy nő vágyhat :) Nagyon kis cuki volt :)

phantomoftardis

Bájos és aranyos film, mégis egy igazán fontos mondanivalóval (főleg a mai rohanó világban). A karakterek nagyon hétköznapiak voltak, így könnyen lehetett velük azonosulni, s ez az apró, de annál fontosabb fantasy szál, pedig nagyon a „helyén volt”. Összességében egy igazi „feel good” film, biztos, hogy nem most láttam utoljára.

Nikkincs

Emberi, megható, vicces és annyira életszagú. Semmi cukormáz, mégis meg tudja melengetni az ember szívét, miközben facsar egyet rajta.


Népszerű idézetek

Ninácska 

Próbálok megélni minden napot úgy, mintha szándékosan visszajöttem volna arra az egy napra, hogy kiélvezzem. Mintha az volna az utolsó teljes napja az én nem mindennapi mindennapi életemnek… Mindannyian együtt utazunk az időben, életünk minden napján. A legtöbb, amit tehetünk, hogy mindent elkövetünk, hogy élvezzük ezt a rendkívüli utazást.

Valcsa

Mary: Azt gondoltam, talán, tudod… Itt a „biztosíték baba” ideje.
Tim: Mi?
Mary: Ha az egyik nagyon okos, nem akarjuk, hogy a másik butának érezze magát. És ha van egy harmadik, akkor lesz két boldog buta kölykünk. Mit szólsz hozzá? Hmm?

ercypici

Mary apja: Visszajöjjünk, amikor nincsen társaságod, vagy…
Mary: Oh, az eléggé nehéz lenne mert Tim igazából itt lakik.
Mary anyja: Tényleg? Veled?
Tim: Igen, de semmi orális szex! Esküszöm!

1 hozzászólás
psn

Anya: Az nagyon rossz, ha egy lány túl csinos. Akkor nem fejlődik ki a humorérzéke, vagy a személyisége.

psn

Rory: Azt mondták, egy valami fontos egy keresztapánál: soha ne hozzon a gyereknél kisebb ajándékot.

woolfe

I am fucking furious. I am so uninterested in a life without your father.

krlany 

Apa: Gondolj Jézusra! Az Isten fia volt, és nézd, mire ment vele!

Bubu 

Nincs annyi időutazás, amitől szerelmes lesz beléd az, aki amúgy nem lenne.

6 hozzászólás
psn

Tim: És mit dolgozol?
Mary: Olvasó vagyok egy kiadónál.
Tim: Ne. Olvasásból élsz?
Mary: Igen. Úgy van. Olvasok.
Tim: Hát ez tök jó. – Megkérdezel valakit: – Na és te mit dolgozol? – Levegőt veszek. Lélegző vagyok. Fizetnek, hogy lélegezzek.

Valcsa

Tim: Az első nagy lecke: nincs annyi időutazás, amitől szerelmes lesz beléd az, aki amúgy nem lenne.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján