Zafírkék (Időtlen szerelem 2.) (2014) 127

Sapphireblue · Saphirblau
116' · német · sci-fi, dráma, romantikus, fantasy, rejtély 12

Friss szerelmesként a múltba utazni – ez talán nem a legjobb ötlet. A tizenhat éves újdonsült időutazó, Gwendolyn legalábbis így gondolja. Neki és Gideonnak ugyanis épp elég a gondjuk anélkül is. Például meg kell menteniük a világot. Vagy meg kell tanulniuk menüettet táncolni. (Egyik sem igazán… [tovább]

német
német · magyar
német

Képek 38

Szereposztás

Maria EhrichGwendolyn Shepherd
Jannis NiewöhnerGideon de Villiers
Peter SimonischekGraf von St. Germain
Josefine PreußLucy Montrose
Florian BartholomäiPaul de Villiers
Rufus BeckXemerius (voice)
Laura BerlinCharlotte
Sandra BorgmannLady Lavinia
Justine del CorteMadame Rossini
Veronica FerresGrace Sheperd

További szereplők

Kedvencelte 27

Várólistára tette 154


Kiemelt értékelések

Bea_Csakegyolvasólány 

Bár a mai napig nem olvastam a trilógiát, a filmeket mégis szeretem. Elég szép a látvány világa és a színészeket is nagyon kedvelem benne.
A második részben kicsit tisztázódott bennem egy-két dolog. Jobban kezdett kirajzolódni előttem Lucy és Paul tettei és azok okai. Gideont is kezdtem egyre jobban megkedvelni (sőt, a külseje is jobb a második filmben :D)
Xemeriusért pedig odavoltam. Nagyon bírtam a kis vízköpőt *-*

Echo

Még mindig nem rajongok az időutazós filmekért. Egy csomó dologgal össze tudnak keverni. Még jó hogy ez a film nem volt ilyen.
Gwent még mindig kedvelem,de Gideonnal egyszerűen nem tudok kibékülni. Valamiért ellenszenves nekem.
A történet tetszett, főleg az a rész amikor Gwen részeg.

Valentine_Wiggin 

Ismételten: Nem a film hibája a csillagozás, mert ha csak azt nézem, hogy milyen adaptáció… na jó, adaptációnak se a legjobb, rengeteg a változtatás, de mivel az alap is nagyon nagy káosz, ezért rontani igazából nem rontott a helyzeten egyik sem.
A szereposztás még mindig szuper, Gideon és Gwendolyn is szimpatikusak, Xemerius pedig aranyos és jókat lehet rajta nevetni, de az időutazásnak még mindig nincs értelme, a feldobott labdák közül még mindig alig csapunk le néhányat, és úgy általában, kissé követhetetlen és logikátlan az egész.

Charityy 

Ez a rész jobbra sikerült, mint az előző, de még ez sem nyerte el a tetszésemet.
Xemerius persze nagyot dobott a dolgon, őt itt is kedveltem, csakúgy mint a könyvben.
Voltak benne jó jelenetek, de szerintem kissé bénán lett megoldva az egész film.
Sajnos én a könyvhöz hasonlítom az egészet, így nem tudok róla sok jót mondani..

UViki 

Kezdek meglepődni ezen a filmsorozaton, mivel általában az első rész a legjobb, de bátran állítom, hogy ez simán lekörözi.
Gideon, azta k***va, mennyire jól néz ki.
Nagyszerű a történet továbbra is, kíváncsian várom a harmadik és egyben utolsó részt! :)

2 hozzászólás
christine 

Tetszett ez a rész nagyon, hozta a könyv után azt, amit elvártam tőle, bár ugye van egy-két mozzanat, amiben eltértek. Xemerius persze a legjobb.

ÁrnyAngyal 

Wáów. Háát nem is tudom mit mondjak. Teljesen más ezt így átélni, mint olvasni a könyvet. Először is hadd emeljem ki Xemerius-t. Bár elég aranyos volt, de én ennél sokkal másabbnak, kisebbnek és cukibbnak képzeltem el, ez kicsit így illúzió romboló volt nekem. Viszont a dalok, a múltban éneklése Gwendolynnak, a motorozás. Ezek feldobták a történetet. Szóval összességében örülök, hogy időt szakítottam a filmre is :)

Baly 

Összeszedettebb volt, mint az első, még annak ellenére is, hogy sok mindent kivágtak, ugyanakkor bele is tettek, viszont ezek nem voltak rossz részek. Ha a könyv nélkül kellene értékelnem, akkor jó volt, tényleg! :) Lettek kedvenc részeim! Viszont sokaknak, akik a könyv után nézik, fura és elmegy kategória lehet. De ettől még a könyvet ajánlom jobban…
u.i.: egyébként a felvételek, a díszlet, a ruhák, a zenék mind királyak voltak!

agii

óóó Xemerius! Már a könyvben is nagy kedvencem volt! Ez a rész jobbra sikerült.. jobban benne voltak a könyv mozzanatai is, és az egész jobb volt az elsőhöz képest. Bár a vége sem itt sem a könyvben nem lett a kedvencem, a film összességében szerintem nagyon jó. Főleg a party meg a puncs párosítás!

H_Kincsoo

Legutóbb azt mondtam, hogy jobban tetszett, mint a Rubinvörös… Hát most már változtattam a véleményemen. Ha csak magát a filmet nézzük tényleg valamivel eseménydúsabb történetet kapunk, viszont ne vonatkoztassunk el a könyvtől se, amihez valljuk be nem sokban van köze. Igen, valamelyest követi a regény vonalát, valahogy mégis zsúfoltnak tűnik számomra. Sok részt a kelletténél hamarabb mutattak, ami a könyvben később, de pont a legjobbkor történt.
De, hogy ne csak csúnyákat mondjak, azt ki kell emelnem, hogy még mindig le tudott kötni a film minden perce. Örülök, hogy még a könyv elolvasása előtt láttam először, ami nem soknál történik meg.
Xemerius eszméletlen cuki, Gideon kissé arrogáns és bunkó, de eszméletlen cuki, Gwent még mindig imádom, akárcsak Jamest, bár nem sok szerepe volt ezúttal. Illetve Paul és Lucy párosa, nekem már a legelső pillanattól fogva belopta magát a szívembe.
Kíváncsi leszek az utolsó részre. :)


Népszerű idézetek

Milli 

Gwen: Piszok nehéz kitalálni kiben bízhat az ember.

Szelén

Gideon, az én időutazó-kísérőm: tudálékos harcológép, szívtipró, okoskodó, arrogáns és veszettül szexi.

Szelén

Rafael: Másképp nézel ki. Csináltál valamit ezzel a lánnyal, vagy a pólót mindig fordítva veszed fel?


Folytatása

Összehasonlítás

Időtlen szerelem


Hasonló filmek címkék alapján