Az emlékek őre (2014) 367

Jonas olyan világban él, melyben nincs igazságtalanság, éhezés, erőszak, nincsenek kábítószerek, a családok életében is teljes a harmónia. Ezt a tökéletesnek tűnő világot a bölcsek tanácsa vezeti. Történetünk hősét valami egészen egyedi feladatra tartják alkalmasnak. Miközben egy különös… [tovább]

Magyar

Képek 5

Szereposztás

Brenton ThwaitesJonas
Jeff BridgesAz Örökítő
Katie HolmesJonas anyja
Alexander SkarsgårdJonas apja
Meryl StreepChief Elder
Cameron MonaghanAsher
Odeya RushFiona
Taylor SwiftRosemary
Meganne YoungBride
Emma TremblayLily

Kedvencelte 59

Várólistára tette 189


Kiemelt értékelések

Theana 

A konyv nekem tetszett, eredeti volt. Lois Lowry mindig megfog az irasaival. *-*
A film nem mondhato jo adaptacionak (a szerelmi szal nem is volt benne a konyvben pff), de persze ertem, hogy belevittek olyan dolgokat, amivel erdekesebbe akartak tenni a filmet.
Nem tartottam jo otletnek azt, hogy ebbol is csinaljanak filmet, mivel ez konyvnek jo volt, es kesz.
A fekete-feher dolgot jol megcsinaltak, es meg volt par ilyen dolog. A vege picit elsiettetett volt, szerintem min. 10 perc belefert volna….
A szinesz valasztas is egesz jo volt.

KillerCat 

Egyetlen hatalmas mondanivalója van a filmek, mégpedig az, hogy az üresnek hitt valós életünk valójában csodaszép dolgokkal van tele, amit nem árt ha értékelünk, mert ha ezeket elvennék tőlünk, akkor kőkemény üresség lenne odabent.

Lili98

A könyv sokkal de sokkal jobb volt!
A film meg tipikus amerikai…elvesztette a könyv egyediségét, báját.
Én untam nagyon a vége pedig nagyon csöpögősre sikerült.
Engem a narráció kifejezetten bosszantott…
Nem az én filmem, a könyv pedig tényleg sokkal de sokkal jobb!

Nihilchan 

Nagyon szeretem a disztópiákat és igazából ez nem egy rossz film, főleg nem kedvcsinálónak. A könyvnek mondjuk a nyomába sem ér, az elképesztő módon hatott rám, ez viszont nem annyira. Ügyesen, ötletesen oldottak meg dolgokat, engem nem igazán zavartak a változtatások sem, mert el kellett adni valamivel a filmet. Lassú, elgondolkodtató történet, de szerintem érdemes megnézni. És mindenki figyelmébe ajánlom a könyvet is.

LoneWolf 

Mire eljutottam odáig, hogy ezt megnézzem, már a hócipőm tele volt a hasonló alapokra épülő, elnyomórezsimekkel kalkuláló, utópisztikus társadalomkritikákból, így nagyon untam a filmet. Emellett Jeff Bridges volt talán az egyetlen pozitív tényező az egészben, illetve a végkifejlet valami eszméletlenül elsietett és összecsapott lett szerintem. Még jószívű vagyok, hogy ennyit adtam neki…

2 hozzászólás
Bee

Nagyon jó film.Meglepett milyen pozitivan csalódtam :O Azt hittem hogy ez megint egy ilyen Éhezők viadala -Beavatott utánzat lesz … Van benne az is … de ezt értelmesebbnek találtam. Valahogy jobban hatott rám. A képivilág külön dicséretet érdemel !
A könyv is érdekelni kezdett…

7 hozzászólás
Gothic01 

Ez a társadalmi berendezkedés valami brutálisan félelmetes. A Az éhezők viadala (2012) világában se élnék szívesen, de ez számomra túl tesz rajta az uralkodó szellemiséget alapul véve, maga a földi Pokol azoknak, akiket még a mi sokkal „színesebb” világunkban is a hidegrázás kerülget arra a gondolatra, hogy beolvadjon az agyament elvárások nem gondolkozó rétegébe, és csak egy legyen a milliónyi engedelmes fogaskerék közül.

Nyx

Kaotikus. Ez a legjobb szó rá.

Az elején igazából egészen élveztem. Érdekes a világ, és Jonas is szimpatikus. Már kezdtem örülni, hogy na, kellemesen csalódtam, nem olyan rossz ez. Viszont a bénácska elemek egyre szaporodtak, a végére pedig az egész egyszerűen kínos volt. A színészi játék nem éppen elsőrangú, főleg a fiatalabbaknál. Ott van Meryl Streep, de nem volt sok minden, amivel dolgozhatott volna. Sokszor túldramatizálják a dolgokat, és bár jó az üzenet, amit közvetíteni szeretnének, nagyon a néző képébe nyomják. Megoldhatták volna egy kissé finomabban.

Volt pár emlékezetes jelenet (bevallom, egynél majdnem el is sírtam magam, de mentségemre legyen, egy kiskutya miatt), de valószínűleg csak Jeff Bridges miatt lesz maradandó élmény. Bár ő sem volt a toppon, nagyon megkedveltem a karakterét. Néha még egy kis humort is belevitt az összevisszaságba.

7 hozzászólás
Luna 

Ez most komoly?
Ezt hozták ki a könyvből? Gyermekkorom legepikusabb történetéből? :O
A színeket jól megoldották, tetszett benne Merly Streep, mert az egyik kedvenc színésznőm. De a könyv nem ennyire szentimentális. Nem romantikus. Nem nyálas. Hanem keményen a földbe döngöl, és utána csak ülsz és gondolkozol.
A film után csak azt éreztem, hiányzik minden, amit a könyv megad, és azt újra akarom olvasni. Az egész sorozatot. Ez a film egy kedvcsináló, egy limonádé, és ha valakit tényleg érdekel a könyv az el fogja olvasni. Mert ott minden szürkeség ellenéle az sokkal élőbb és sokkal igazabb, mint ez a film.

bius07

A könyvet bevallom nem olvastam, valószínűleg azért is adtam több csillagot, mint az átlag.
De nekem ez nagyon tetszett. Maga a történet és a mondanivaló nekem bejött, egyáltalán nem volt klisé, mint manapság sok minden. Ez a fekete fehér dolog is érdekes volt, ahogy minden fokozatosan színes lett. A szereplők és a színészi játék is jó volt.
A legfontosabb persze a mondanivaló. Nem jut eszembe most más film/könyv, aminek ilyen mértékű üzenete lett volna. Nagyon elgondolkodtató.
Most pedig azon kell gondolkodnom, hogy kinek van meg ez a könyv az ismerőseim közül, mert nekem ezt feltétlenül el kell olvasnom. :D


Népszerű idézetek

BiRo 

-Ne fogadd el rögtön igaznak mindazt, amit olyasvalakitől hallasz, akit tisztelsz.

Emii

– Az emlékek nem csak a múltról szólnak.

Emii

– Bölcsen útmutatást adsz a jelenhez a múltat ismerve.

BiRo 

Jonas: -Olyan volt, mint egy emlék… de benne volt Fióna.
Az örökítő: -Az egy álom volt
Jonas: -Egy mi?
Az örökítő: -Egy álom. Keveredik benne a valóság, a képzelet, az érzelmek és amit vacsorára ettél.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján