Az éhezők viadala (Az éhezők viadala 1.) (2012) 816

The Hunger Games
142' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, thriller 16

1 díj · 2 jelölés

A jövőben járunk, amikor Észak-Amerika romjain Panem országának tizenkét körzete található. Minden évben minden körzetből a Kapitólium kiválaszt egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az Éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben… [tovább]

angol · magyar

Képek 32

Szereposztás

Jennifer LawrenceKatniss Everdeen
Josh HutchersonPeeta Mellark
Liam HemsworthGale Hawthorne
Donald SutherlandSnow elnök
Woody HarrelsonHaymitch Abernathy
Stanley TucciCaesar Flickerman
Elizabeth BanksEffie Trinket
Lenny KravitzCinna
Toby JonesClaudius Templesmith
Wes BentleySeneca Crane

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Az éhezők viadala

112 tag · 24 karc · Utolsó karc: 2015. december 28., 19:48 · Bővebben


Kedvencelte 252

Várólistára tette 62


Kiemelt értékelések

pvik13 

Nagyon jó az alapötlet! ami igaz az igaz könyvfeldolgozás és pont az a jó hogy az a jófajta :D

Theana 

Na, ez tök jó lett. *.* Eddig mindig csak részleteket láttam, de most összeállt a kép. :D
A szereplőket 100%-ig jól megalkották. Katniss. Egy pozitív karakter, aki tudja, mit akar, és határozottan áll neki a dolgokhoz, amit nagyon szerettem. Szeretek benne.
Peeta. Hát a kontúr az megvolt a szeménél. :D Kicsit mélyebb hangja volt (a szinkron), mint azt elképzeltem, de aztán megszoktam.
A felvétel, amit néztem, el volt csúszva, de eléggé. :))))))
Pár dolog, ami szemet szúrt:
– Katniss vágása a fején néha látszott, néha nem… :P
– Ha nem olvastam volna a könyveket, nem lenne egyértelmű, spoiler
– A hajók nem tűntek fel, spoiler.
Cinna olyan kedves karakter, ami a filmben is teljesen átjön. *.* <3
A sztori nagyon fura (ezt olvasás után is megállapítottam), de érdekes. És nagyon egyedi. Hiszen nem pattan ki csak úgy egy ember fejéből ez a viadal. De Suzanne Collins pont ez az ember volt. Mellesleg a könyv nagyon élvezetes volt, érdemes elolvasni.
A viadal helyszínét profin megoldották, na, meg az akadályokat. A fecsegőposzáta. Hát az fergeteges volt. Igazából kicsit kirázott a hideg tőle, mivel adták az előzetesét a TV-ben (azt hiszem….) és olyan furán hangzott. Mármint azonnal vonzotta az ember tekintetét…meg a fülét (?).
Összességében szerintem nagyon jó könyvadaptáció lett belőle.

Törpillaa 

❤❤ Imádom, imádom, imádom, imádom. ❤❤
Ez a rész az egyik leges legjobb rész. Imádom, már amikor először láttam tudtam, hogy nagy kedvenc lesz, és muszáj lesz beszereznem a könyvet is. Előbb láttam ezt a részt, mint olvastam, de nem bántam meg. Még mindig ámulatba ejt az alaptörténet, és mindig találok olyant, ami másképp történik a könyvben. Nagyon, nagy kedvenc nekem Katniss. Nagyon tetszik a személyisége, bátorsága, kitartása, és soha nem hagyja cserben a családját. Jennifer Lawrence nagyon jól megformálta a karakterét, és nekem itt lett a legnagyobb kedvenc színésznőm. Addig nem is igazán bírtam, de Katniss karaktere nagyon jól áll neki. Imádom Peeta-t, Gale-t is. Ők is nagy kedvenceim. Peeta nagyon bátor volt végig, imádtam, őt is az elejétől kezdve. Josh Hutcherson nagyon cuki fiú, és neki is nagyon jól állt a Peeta karaktere. ❤❤. Imádom Liam Hemsworth-t, és ez a szerep nagyon jól áll neki. ❤❤ Akik még nagyon a szívemhez nőttek, Rue, Prim, Cinna, és Haymitch. Néha még Effie is, a rózsaszín hajával. :D
Snow elnököt meg ki nem állhatom nagyon nem csípem a karakterét, se a filmben, se a könyvben. Egyáltalán nem szimpatikus. Se Seneca, bár őt a végén megsajnáltam, de csak egy kicsit.
Suzanne Collins nagyon jó írónő teljesen beleéltem magam a filmbe is, és a könyvbe is. Végig nagyon élveztem, az első perctől tudtam imádni fogom Suzanne Collins elképzelt világát, mind könyvben, mind a filmbeli világot. Egyszerűen zseniális, fantasztikus, imádom. ❤❤

4 hozzászólás
Charityy 

Újranézve is ugyanannyira imádtam a filmet. Nagyon egyedi az elképzelés és jól is lett megoldva.
a karakterek szerethetőek, bele tudod élni magad a filmbe.
Katniss végre nem egy nyávogó főszereplő. Küzd a családjáért és szeretteiért. Na meg az életéért
Peeta is abszolút kedvenc lett, olyan kis aranyos és Ő sem egy sablonszereplő.
A tüzes ruha is szuperül nézett ki és az összes jelmez látványos.

2 hozzászólás
Nihilchan 

Izgalmas, látványos és szerethető. Katniss belevaló; mindenképpen kiemelkedik kategóriája hősnői közül. A könyvet azért jobban élveztem, de abszolút rendben van a film is.

Valentine_Wiggin 

Kiemelkedő darab a YA műfajban. Blogom olvasói tudhatják, hogy alapvetően eléggé ellenségesen viselkedem az ezen két nagybetűvel meghatározható művekkel szemben, mert véleményem szerint (különösen a számomra kedves sci-fi műfajban), nagyon gyenge, az alapműfajt nagyban felhígító alkotások születtek. Az éhezők viadala azonban komoly kérdésekkel áll elő, tényleg remekül kihasználja a disztópia lehetőségeit, gúnyolja a valóságshow-kat, kemény társadalomkritikát fogalmaz meg, foglalkozik a propaganda szerepével, és hogy ebben a helyzetben mit kezd a főhősnő, aki tulajdonképpen a „kisember” az egész forgatagban, aki lassanként megszűnik önmaga ura lenni.
Katniss karaktere szerethető, a többi YA hősnővel ellentétben nem csak mondják róla, hogy vagány és gondolkodik, hanem tényleg vagány és gondolkodik, dönt, cselekszik, és felelősséget vállal. Szerintem a film egyik erénye, hogy az ő karakterét még szerethetőbbé sikerült tenni, mint a regényekben.
A látványvilág hol szép, hol kimondottan sötét és nyomorúságos, attól függően, hogy épp mit kell megjeleníteni, ugyanúgy átélhető a Kapitólium fényűzése, mint a szegényebb körzetek nyomora és éhezése. A zene itt még kicsit kevésbé ragadott meg, mint a folytatásokban, de már itt remekül megalapozta a hangulatot.
A mellékszereplők ugyancsak érdekesek, megérthetőek, bár itt még nem igazán foglalkoztak velük komolyabban. Összességében, számomra ez a sorozat a YA műfaj koronázatlan királyának tekinthető.

rhysciar

Ha karácsony, akkor Éhezők viadala. Nem tudom miért, de ilyenkor mindig megjön hozzá a kedvem :D

2 hozzászólás
ellamuci 

Nagyon tetszett a történet, a szereplőket nagyon jól összeválogatták. Szerettem nézni Katniss És Peeta szerelmespárt. Kedvenc filmem lett. Peeta színészként is kedvencem. :)

annna

Nagyon szeretem ezt a részt, bár kicsit esetlennek tűnik így évekkel később újranézve. De felvezető résznek kiváló. :)

Lunemorte 

Sokkal rosszabbra számítottam…Kicsit hiányosnak találom a történetet, kiegészíteném izgalmasabb részekkel, de egyébként abszolút megnézhető egyszer…


Népszerű idézetek

Zeyna382

Remény. Az egyetlen dolog, ami erősebb a félelemnél.

Pandalin 

Effie: Boldog viadalt és sose hagyjon el benneteket a remény!

Pandalin 

Katniss: Akkor meg minek van itt?
Haymitch: Ó hát a pia miatt…

soulway

Katniss: Mi?
Caesar: Úgy látom valaki lámpalázas. Azt mondtam, hogy a minap nagyon hatásos volt a belépőd a nyitóünnepélyen. Mesélsz nekünk róla?
Katniss: Hát én csak reméltem, hogy nem égek szénné.

soulway

Caesar: Üdvözöllek Peeta, hogy találtál a Kapitóliumba? Csak azt ne mond, hogy térképpel.
Peeta: Hát elég furcsa, nagyon más, mint ahonnan jöttem.
Caesar: Furcsa. Mire gondolsz, mondj egy példát!
Peeta: Oké, hát ő.. például nagyon furcsák a tusolók.
Caesar: A tusolók? Nálunk mások a tusolók.
Peeta: Volna egy kérdésem Caesar. Nincsen rózsa illatom?

Pandalin 

Effie: A játékmesterek megbüntetik.
Haymitch: Kit? Katnisst? Peetat? Már megtették…Lazíts a fűződön és igyál valamit!

soulway

Peeta: Nem akarom, hogy megváltoztassanak.
Katniss: Hogy változtatnának meg?
Peeta: Nem tudom. Olyan leszek, ami nem vagyok. Nem akarok egy bábfigura lenni a játékukban.
Katniss: Úgy érted nem akarsz gyilkolni?
Peeta: Nem. Vagyis persze muszáj lesz, mint mindenkinek, ha úgy alakul, de szeretném, ha megmutathatnám nekik, hogy nem birtokolhatnak. Ha már meg kell halnom, legalább hű legyek magamhoz.


Folytatása

Összehasonlítás

Az éhezők viadala


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján