Az útvesztő (Az útvesztő 1.) (2014) 507

The Maze Runner · Das Labyrinth
113' · amerikai, angol, kanadai · akció, sci-fi, thriller 16

Thomas egy liftben ébred, és a nevén kívül nem emlékszik semmire. Az ajtón túl különös világ várja. 60 srác, akik elzártan, szigetszerű univerzumukban élnek, és egyetlen dolgot tanulnak: a túlélés trükkjeit. Ők nem lepődnek meg az újonnan érkezőn: havonta egyszer mindig jön valaki. Világukat… [tovább]

Angol · Magyar
Angol · Magyar
Magyar

Képek 12

Szereposztás

Dylan O'BrienThomas
Ki Hong LeeMinho
Thomas Brodie-SangsterNewt
Blake CooperChuck
Kaya ScodelarioTeresa
Will PoulterGally
Aml AmeenAlby
Dexter DardenFrypan
Alexander FloresWinston
Patricia ClarksonAva Paige

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 122

Várólistára tette 91


Kiemelt értékelések

saritaa 

Imádom!!! Örök kedvenc. Nem tudom megunni. ♡

Törpilla 

Imádom. ♥♥
Már nem először látom a filmet.
Eddig 4x néztem meg, de bármikor újranézném, annyira szeretem. :) ♥
Nekem ez a második nagy kedvencem. Még azután is, hogy előbb láttam filmben, mint olvastam volna. A könyvben is teljesen megnyert engem Az útvesztő egyszerűen imádok benne mindent.
Thomas, Newt, Minho, Alby az első számú kedvencek. ♥♥
Chuck is jó volt nagyon aranyos őt is szerettem spoiler
Teresát annyira nem csípem mióta a második részét olvastam és láttam.
Gally viszont jól alakította az ellenséget ugyan úgy, ahogy a könyvben is.
Alby részéről hiányzott egy kicsit az, hogy spoiler, de így is nagyon jó volt.
A színészek nagyon jól alakították őket, bár ebben is felfedeztem pár olyan részt ami a könyvben teljesen máshogy történik, de én így is imádom. ♥♥
Mikor először láttam ijesztőnek találtam a Siratókat, de utána már egyáltalán nem zavartak. :D
Ava Paige egy utálatos nő utáltam. :D
Dylan O'Brien abszolút kedvenc imádom olyan cuki. ♥♥
Ki Hong Lee, és Thomas Brodie-Sangsterrel együtt olyan cukik. ♥♥
Már nagyon, de nagyon izgatottan várom a harmadik részét. ♥

Lisie

Elolvastam a könyvet, és utána néztem meg rögtön a filmet!
Azt kell mondanom, hogy a film jobban összeszedettebb volt, mint a könyv, ami számomra sok mindent zavarosan hagyott.
Jobb volt, hogy eltértek a könyvtől, mert így izgalmasabb lett a film.

Pandalány 

Abszolút maximum csillagozást érdemel a film. Izgalmas, olykor félelmetes is (azok a siratók rémesek néztek ki), a szereplők szerethető figurák, a látvány remek. Nem ismertem semmit a történetről, még a rövid leírást sem olvastam el, ettől is igazi élmény volt megnézni ezt a filmet. A Teresát alakító lány nagyon emlékeztet Kristen Stewartra és meglepődtem, amikor megláttam az immáron felnőtt kisfiút az Igazából szerelemből. Dylan O'Brien tényleg cuki srác. :D
Jöhet a következő rész! ♥

Sha

Kb két éve láttam, és nem nagyon tudok mesélni róla sokat. Inkább tinis, mint scifis. Szívből nem tudom ajánlani sem. Nekem nem volt meg a „sci”. Talán azért, mert nekem nem elég egy más (jövőbeli) idősík némi fantasy elemekkel átszőve.

2 hozzászólás
Dia9117 

Hatodjára néztem meg ezt a filmet, de még mindig olyan jó, mint mikor elsőre láttam a moziban. Ennek a filmnek számomra története van (mármint azon túl, amit a képernyőn látok of course), és emiatt még biztos végignézem nem egyszer. Tulajdonképpen ennek a filmnek köszönhetem, hogy beleszerettem a trilógiába, és abba ahogy Dashner ír.

Katyesz

Úgyis mondhatnám a könyvborító keltette fel a figyelmemet. Sajnos a könyvhöz még nem volt szerencsém, de egyre jobban el akarom olvasni. Igaz enyhe disztópia csömör már felgyülemlett, de ez mégis más mint a többi. Nem a szokásos szegény hősnőn, meg az agyonrágott szerelmiszálakon van a hangsúly. Végre mozgalmas a történet, és úgy is mondhatjuk, inkább fiúknak szól.

Lexy 

Elég furcsa kijelenteni, hogy fél éve még két kézzel toltam el magamtól ezt a filmet, most pedig nem férek a bőrömbe, annyira várom a második részt. Ilyen szintű izgalomban egy film nézése során már nem is tudom, hogy mióta nem volt részem, de nagyon jólesett végre őszintén izgulni a szereplőkért. Köröm rágva követtem nyomon a fiúk (és Teresa) sorsát, a siratóktól pedig rendesen kirázott a hideg… De a fenébe is, megérte!

NoraMoha

Könyvadaptáció? Igen.
Van eltérés a könyvhöz képest? Igen.
Sok? Igen.
Zavar? NEM :D Először azt hittem zavarni fog, de nem így lett, imádtam a filmet az eltérések ellenére is. Magával ragad Az útvesztő világa és kész sodródsz vele. A történet jó, a szereplőválasztás pedig jobb nem is lehetne, úgyhogy mi kell még? A folytatás, de izibe :)

Zsinus

Első nézésre nem voltam vele elégedett, mert még friss volt a könyvélmény. Sok helyen átírták, alap dolgokat nem magyaráztak meg, másokat meg olyan primitíven oldottak meg, hogy csak nevetni tudtam. spoiler Azóta eltelt 1 év, már nem emlékszem a különbségekre, és így egész élvezhető volt. Már csak azt bánom, hogy nem vártam a megnézésével korábban. Így hiányzik az az élmény, hogy végig izgulhassam az egészet. :D


Folytatása

Összehasonlítás

Az útvesztő


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján