Az útvesztő (Az útvesztő 1.) (2014) 826

Thomas egy liftben ébred, és a nevén kívül nem emlékszik semmire. Az ajtón túl különös világ várja. 60 srác, akik elzártan, szigetszerű univerzumukban élnek, és egyetlen dolgot tanulnak: a túlélés trükkjeit. Ők nem lepődnek meg az újonnan érkezőn: havonta egyszer mindig jön valaki. Világukat… [tovább]

angol · magyar
angol · magyar
magyar

Képek 16

Szereposztás

Dylan O'BrienThomas
Ki Hong LeeMinho
Thomas Brodie-SangsterNewt
Blake CooperChuck
Kaya ScodelarioTeresa
Will PoulterGally
Aml AmeenAlby
Dexter DardenFrypan
Alexander FloresWinston
Patricia ClarksonAva Paige

További szereplők

Kedvencelte 165

Várólistára tette 139


Kiemelt értékelések

Szeszj 

A könyv nagyon nagy kedvenc nálam, már egy csomószor olvastam, most megint kedvet kaptam a sorozathoz. A filmet is láttam mikor kijött és akkor is tetszett, és most is. Azért elégé könyv hű, oké vannak dolgok amik át vannak írva vagy kivannak hagyva de még így is elég jó lett.
A világa nagyon szépen fel van építve a könyvben és azért itt is, a látványvilág nagyon szép, az útvesztő is jól kivan dolgozva.
A szereplők is jók, szerintem teli találat a casting. Dylan O'Brien tökéletes Thomas. Egyébként Thomas, Minho, Newt voltak mindig is a kedvenceim, Albyt is spoiler.
A Griever egy kicsit furán nézett ki szerintem. :D
Biztos hogy megnézem még, ez egy jó adaptáció. Remélem a többi részben sem kell csalódnom mert azokat nem láttam még.
https://media1.tenor.com/images/8bfe77ed689c34d6ff748a5…
https://nearlytwentyone.files.wordpress.com/2014/09/maz…

Valentine_Wiggin

Mivel eleve elemzéshez néztem újra, így nem akarok sokat írni róla. De kezdem azzal, hogy ez egy jó film. Számomra az egész Útvesztő sorozat tipikus guilty pleasure… ismerem a hibáit, dühös vagyok miatta, de az üzenet, a karakterek csak rávesznek, hogy szeressem, és ez különösen igaz az első filmre. Ha a könyvben nem volt elég, pár karakternél kicsit jobban kiélezték a Legyek Ura párhuzamokat (Chuck elvesztett pár Röfi momentumot, meg Newt is kevésbé Simon, de Thomas és Gally Ralph-Jack párosa például sokkal erősebben lett megjelenítve. spoiler), a látvány szép, a zene pedig hangulatos. A szereposztás szerintem kiváló, a hangulat is kellően nyomasztó, és nem megy el agyatlan horrorba, NINCS SZERELMI SZÁL (spoiler) néha még humor is jut egy kevés. A könyvből kihagytak pár érdekes és lényeges elemet, de pl. az Útvesztő rejtvényének átvariálása nem zavart. Az már igen, hogy simán ki lehetett volna mászni. (Ott volt egy erdő fákkal, ezek a kölykök meg elvileg zsenik. LÉTRA, srácok. LÉTRÁNAK hívják.) Így második nézésre az is leesett, hogy szerencsétlen Newt biceg itt is, csak nem túl látványos.
Összességében, ez a rész simán a többszörnézős kategória. Bár végig tartotta volna ezt a minőséget a széria…
Elsősorban a könyveken alapuló, de a filmet is érintő elemzésem:
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/06/utveszto-trilo…

1 hozzászólás
Törpillaa 

Imádom. ♥♥ Már nem először látom a filmet, és még jópárszor újra is fogom nézni, sosem tudnám megunni. :-D Nekem ez a második nagy kedvencem, Az éhezők viadala után. Még úgy is, hogy előbb láttam filmet, mint olvastam volna. A könyvben is teljesen megnyert engem Az útvesztő egyszerűen imádok benne mindent. Thomas, Newt, Minho, Alby az első számú kedvencek. ♥♥ Chuck is jó volt nagyon aranyos őt is szerettem spoiler Teresát annyira nem csípem mióta a második részét olvastam és láttam, nagyon unszimpatikus lett nekem a karaktere, pedig eleinte még bírtam őt, de a folytatásokban egyre csak taszított engem. Gally viszont jól alakította az ellenséges karaktert, ugyan úgy, ahogy a könyvben is, őt is nagyon szeretem. Tök jó fej, spoiler Alby részéről hiányzott egy kicsit az, hogy spoiler, de így is nagyon jó volt. A színészek nagyon jól alakították őket, bár ebben is felfedeztem pár olyan részt ami a könyvben teljesen máshogy történik, de én így is imádom. ♥♥ Mikor először láttam ijesztőnek találtam a Siratókat, de utána már egyáltalán nem zavartak, bár még mindig nagyon utálom a pókokat. XD Ava Paige egy utálatos nő, utáltam, mint Snow elnököt, és Alma Coint Az éhezők viadalában. XD Dylan O'Brien abszolút kedvenc imádom olyan cuki. ♥♥ Ki Hong Lee, és Thomas Brodie-Sangsterrel együtt olyan cukik. ♥♥

pvik13 

Oké lehet velem van a hiba, de anno amikor kijött a film úgy voltam vele hogy book first. Konkrétan kedvenc szériám lett…KÖNYVBEN! A filmmel kapcsolatban nm a színészekkel van a baj mert amúgy jó a gárda meg minden hiszen tehetségesek. Viszont hogy is mondjam A TÖRTÉNET…..pls a könyvben Teresa karaktere nem volt számomra a favorit de elviseltem viszont itt egyszerűen állba tudnám rúgni XD meg ahogy csűrtek csavartak pár dolgon és így WHY??

Nihilchan 

Nem rossz film, érdekes, látványos és jó a szereplőgárda. Nézette ugyan magát, de nem volt hűha érzésem. Amit azért sajnálok, mert az első részt imádom könyvben. Maga a téma egyébként szuper és annyira, de annyira szeretem a fiúkat, hogy valamikor úgyis átrágom magam a folytatásokon, pedig nem sok kedvet kaptam hozzá.

deakcsllla

Régebben többször megnéztem, azért kap nyolc csillagot, mert egy időben a kedvenc filmem volt. Most félig-meddig néztem, multi-taskingoltam, annyira nem kötött le. Biztos túl sokszor láttam már…

Oroa 

Imádtam a filmet, kedvencek közé tettem volna, hanem olvasok bele más értékelésében..
Mivel könyv adaptáció gondoltam hű maradt a könyvhöz de az értékelésekből úgy vettem eszre, hogy nagyon nem, szóval megyek könyvet venni. :D

szymba23

Nnem volt rossz, ahhoz képest, hogy az ilyen filmek messze állnak tőlem. Érdekes világ volt, amit szeretnék folytatni. A könyvet nem olvastam, de a szereplőket szerintem eltalálták. Dylan fantasztikus színész.

Lisie

Elolvastam a könyvet, és utána néztem meg rögtön a filmet!
Azt kell mondanom, hogy a film jobban összeszedettebb volt, mint a könyv, ami számomra sok mindent zavarosan hagyott.
Jobb volt, hogy eltértek a könyvtől, mert így izgalmasabb lett a film.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin

Gally: Ne hallgassatok rá, meg akar ijeszteni!
Thomas: Teljesen felesleges. Így is féltek. Én is félek. De inkább kockáztatok ott kint, mint hogy itt várjam a halált.

Valentine_Wiggin

Newt: Mi baja, miért nem ébred fel?
Jeff: Öregem, én is úgy kaptam a munkámat, ahogy te!

Valentine_Wiggin

Thomas: Hé, ott látok valamit!
Serpenyő: Úgy érted a Siratópalacsintán kívül?


Folytatása

Összehasonlítás

Az útvesztő


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján