Halálkúra (Az útvesztő 3.) (2018) 266

Maze Runner: The Death Cure · The Maze Runner: The Death Cure
140' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, thriller 16

Az útvesztő-trilógia nagyszabású befejező részében a Futárok, élükön Thomasszal, végső s egyben legveszélyesebb küldetésükre indulnak. Hogy megmentsék barátaikat, be kell törniük a VESZETT fennhatósága alatt álló legendás Utolsó Városba, ami a korábbinál is halálosabb útvesztőnek bizonyulhat.… [tovább]

angol
magyar

Képek 17

Szereposztás

Dylan O'BrienThomas
Thomas Brodie-SangsterNewt
Kaya ScodelarioTeresa
Ki Hong LeeMinho
Giancarlo EspositoJorge
Patricia ClarksonAva Paige
Aidan GillenJanson
Dexter DardenSerpenyő
Walton GogginsLawrence
Nathalie EmmanuelHarriet

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 41

Várólistára tette 176


Kiemelt értékelések

pvik13

Ami miatt megnéztem azt megkaptam…és ugyanúgy visszajöttek az érzések mint a könyv olvasásakor..:') DE semmi több sajnos :/

lollynymph

A tény, hogy több, mint két éve várok erre a filmre, jelentősen megnövelte az elvárásaimat vele szemben. Egyetlen határozott céllal ültem be a moziba: spoiler Ez teljesült, tehát tulajdonképpen boldog vagyok. Persze azért meg kell jegyezni, hogy történetileg nem állt túl stabil lábakon a dolog, akadt néhány logikai bukfenc… És tegyük hozzá, hogy a készítők ezt mind egyedül találták ki, ugyanis emlékeim szerint ugye a második rész óta maximum unokatestvéreknek lehet nevezni a könyveket a filmváltozattal. Tényleg, tulajdonképpen ezt az utolsó részt nem is úgy kéne hívni, hogy Halálkúra, hanem hogy „Hol van Minho?”
Oh, és majdnem elfelejtettem! A filmbeli Brenda ezerszer jobb és menőbb karakter, mint a könyvbeli, ami még engem is őszintén meglepett, szóval ezért pacsi jár.
Tehát összességében mit tudunk elmondani?
Thomas még mindig maga a Szentlélek? Teljes mértékben.
Teresa konkrétan Kristen Stewart-i magasságokba emeli a szájtátást és a semmitmondó bambulást? Majdnem.
Newt csodálatos? Az bizony.
A ship csodálatos? A legcsodálatosabb.
Sírunk? Sírunk. (Én legalábbis biztosan.)

3 hozzászólás
LoneWolf

Újabb 2 óra, amit már nem fogok visszakapni az életemből. Az első rész rejtélyessége már sehol, helyette akció-akció hátán, rengeteg feleslegesen elnyújtott drámázással elkülönítve, miközben hőseink és az úgymond ellenlábasaik sem képesek logikus döntések meghozatalára. Konkrétan egy young adult Kaptár, ahol pelyhedző állú tinik ölik halomra az elvileg profin kiképzett, állig felszerelkezett katonákat, de arra sem képesek az elején, hogy pár vagont normálisan átnézzenek. Ha a film első 10 percében a főszereplőink csak egy picit is épeszűen gondolkodnak, akkor valószínűleg teljesen másképp alakult volna a történet, de ehelyett megkaptuk EZT… Egyszerűen nem értem, miért nem tudott a két tábor valamiféle kompromisszumot kötni. A Veszett és Thomas csapata is retardáltak gyülekezetéből állt, egyszerűen ezt nem lehet szépíteni. Nevetséges volt kb. az egész és minimum 1 órával meg tudnám vágni úgy, hogy ugyanezt a filmet kapjuk csak egy fél fokkal élvezhetőbb kivitelben. Az egyetlen dolog, amiért talán mégse bánom annyira a megtekintést, az Rosa Salazar, akire már nem is emlékeztem az előző részből, így vicces volt Alitát 'őrült buszsofőrként' látni. Természetesen a 4 csillagot csak a viszonyítási alapok miatt kapja meg, hiszen minden gyengeségétől eltekintve, sokkal rosszabb darabokat is láttam már a témában és egy rövidebb kiadásban talán közepes is lett volna.

viky0222

Nem is tudom, mit mondjak. Rettenetesen elszúrták, pedig a könyv nekem nagyon tetszett. Szuper alapot kaptak, ami már önmagában is elég akciódús volt, de a filmben csak akciót kaptam akció hátán mindenféle történet nélkül. Nem maradt meg, hogy valaha is elmagyarázták volna, mi és történt az egész, mi állt az egész útvesztő mögött, és az egész csak egy nagy akciójelenetek sorozata lett. Semmi más. Nem hatott meg spoiler Nem tetszett spoiler Itt is megint csak a látványra mentek rá, és semmi más nem volt fontos. Nagyon sajnálom, hogy ennyire elszúrták, pedig az első film minden változtatásával jól sikerült, és még a másodikra is azt mondtam, hogy mint önálló film, jó volt. De ez csak elpazarolt két óra az életemből.

justafangirl

Azt hittem, hogy túl nagyok az elvárásaim, de én személy szerint imádtam. Lehet kicsit elfogult vagyok, de annyira szeretem az egész sorozatot és a világot, hogy nem tudom, vagyis inkább nem akarom észre venni a hibákat.

Valentine_Wiggin 

Hát… sokkal jobb volt, mint amire számítottam. Őszintén, szinte egyáltalán nem emlékszem a regényre, csak bizonyos részletekre, amelyek egy részénél jobban vette ki magát a filmes megoldás, egy részénél rosszabbul, de a pozitívum, hogy így függetlenül fogom értékelni a filmet. Szóval miért is a hét csillag?
1. Két kezemen elfért a logikai bakik száma. Ez a Tűzpróbához képest hatalmas fejlődés. Oké, a vírusok nem így működnek, nem így működik a mikroszkóp sem, azokat a laborokat büntetni kéne, annyira nem tartják be az előírásokat, és sokkal jobb zombiapokalipszis túlélő lennék, mint bármelyik karakter (tisztelet a kivételnek – Newt – ő legalább tudott értelmesen dönteni), plusz a karakterek felének nincsenek értékelhető motivációi, és az immunitás sem így működik, ahogy itt… de na, tényleg elfért a két kezemen. Ez komoly haladás.
2. Zene. Sötét, ütős, tetszik.
3. A barátság. A második rész után végre megint volt véd és dacszövetség, kitartás egymás mellett, szép gondolatok… helyes.
4. Ava Paige. spoiler
5. Gally. A színész jól játszott, a karakter megérthető, fejlődő antihős. Teresát is próbálták valami ilyen vonalra terelni, de úgy tűnik, csak Gally-nél sikerült.
6-7. Két csillagot kap a hétből Newt. Thomas Brodie-Sangster nem egyszerűen a legjobb karaktert kapta meg az egész szériában, de a film legjobb alakítását tette le az asztalra, tulajdonképpen Newt volt az, akiért tényleg izgultam, aki miatt tényleg összeszorult a torkom, akinek a sorsa komolyan érdekelt, annak ellenére, hogy olvastam a könyvet, és nagy vonalakban tudtam, mi lesz. spoiler
Azt azért megjegyzem spoiler

ZitussKa

Többet vártam, kevès volt. 8 csillag mert Dylan alakítása minden film során egyre jobb ès jobb. Látványos ès akcióban bővelkedő de egy picit így is kifogyott az első rèsz lendületèből.

bkata12 

Annyira sokat vártam erre a filmre, hogy a végére rájöttem, hogy lehet, hogy nem kéne magas elvárásokkal beülnöm rá, úgyhogy minimalizáltam őket. Nem tudom, hogy emiatt, vagy amúgy is, de imádtam! Végigizgultam az egészet (mivel a könyvet sajnos még nem olvastam). A színészek szerintem továbbra is zseniálisak Thomas Brodie-Sangster kócos haja a legszexibb dolog a világon :D, és James Dashner cameoja külön nagyon tetszett benne. :D
Ami kicsit zavart a végén, hogy végül nem derült ki, hogy spoiler Aminek viszont nagyon örültem, hogy spoiler. :D
spoiler

julcseee

Itt pont ugyanaz volt a baj, mint a könyvnél. Hogy az első részt imádtam, de a második és aztán a harmadik rész is már számomra abszolúte felejthető. És ezt szó szerint értem mert akárhogy próbálkozom már nem emlékszem a könyvre hogy mi volt a vége, kivéve persze spoiler. A filmet három napja néztük meg, de már most nincs szín tiszta emlékem, csak arra emlékszem hogy folyton az órát néztem hogy mennyi idő van még hátra.. naaagyon hosszú film. És bár látványos, és Dylant a Teen Wolf óta imádom, de még ő sem tudta megmenteni számomra a filmet, mert bár mikor kijöttünk a moziból azt mondtam egyszer nézhető kategória, de most már azért elgondolkodom hogy megérte-e ezt moziban nézni…

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Thomas: Semmi garancia, hogy visszatérünk.
Newt: Együtt kezdtük ezt az egészet. Együtt is fejezzük be.

Valentine_Wiggin 

Newt: Három évet töltöttünk azzal, hogy kikerüljünk a falak mögül, most meg vissza akarunk menni…

bubblejoo

Minho: You sure about this?
Thomas: Not really.
Minho: Nice pep talk.
Newt: Yeah, we're all bloody inspired.

Bogesxd 

Minho: Miért segítesz, Gally? Ledöftelek egy dárdával.
Gally: Igen, senki sem tökéletes.

Valentine_Wiggin 

Janson: Szóval feladja? Azok után, hogy mennyi mindent vállaltunk?
Ava Paige: Nem adom fel. Csak elismerem, hogy veszítettem.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján