Morbius (2022) 87

Michael Morbius halálos beteg. A ritka, de végzetes kórban szenvedő tudósnak talán azelőtt jár le az ideje, hogy rátalálhatna betegsége gyógymódjára – amely nemcsak az ő, hanem sok ezer sorstársa életét menthetné meg. Ezért nem akar meghalni. De az életet sem választja: amikor egy különleges,… [tovább]

angol
magyar
angol

Képek 7

Szereposztás

Jared LetoDr. Michael Morbius
Adria ArjonaMartine Bancroft
Matt SmithLoxias Crown
Michael KeatonAdrian Toomes
Jared HarrisEmil Nikols
Tyrese GibsonSimon Stroud
Charlie ShotwellFiatal Michael
Kadrolsha Ona Carole
Corey JohnsonMr. Fox
Al MadrigalAgent Rodriguez

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

645 tag · 838 karc · Utolsó karc: 2022. május 26., 11:06 · Bővebben


Kedvencelte 3

Várólistára tette 274


Kiemelt értékelések

Kiskakukk 

Ó, jaj…. Akár egy rossz vicc. Persze betegre röhögtük magunkat a moziban, de bővebben, hogy miért rossz:

– kidolgozatlan karakterek
– elcsépelt történet
– kínos lassítások
– ripacs negatív karakter
– giccses, béna cgi
– logikátlanságok tömkellege (senki nem dolgozik a kórházban a nővéren kívül, a denevérek nem halnak éhen, teleportáló nyomozók, pont időre szörnyet haló öregember, stb, stb, stb)

1 csillagot kap az első 10 perc miatt. +1 csillag jár Jared Leto samponjának.

2 hozzászólás
LoneWolf 

Valaki talált egy 2000-es évek elején forgatott, de kukázott vámpíros mozit, és úgy gondolta, hogy „Jó lesz ez Morbius-nak is…”, így lemásolta azt új színészekkel, tett bele egy-két aktuális(abb) Marvel utalást és kész is ez az átlagon aluli valami.
A karakterek közti érzelmi kapcsolatok egyszerűen nem működtek, vagy szimplán nem is léteztek, a motivációik, illetve fejlődésük / visszafejlődésük szintén összecsapott és semmilyen, az effektek szimplán borzalmasak (főként az arctorzítások, bár a képességeken is lett volna még mit csiszolni). Mindemellett ez is átlendül egy „Itt egy gonosz, le kell győzni.” típusú tucat képregény adaptációba, miközben a címszereplő figurájában jóval több lehetőség rejlett, legalábbis a 90-es években futott Pókember széria hozzá kapcsolódó epizódjaira visszagondolva. Michael valahogy itt túl könnyedén átlépett az éhségén, miáltal kissé hiteltelen lett számomra az a nagy vadászösztönös szöveg, amit egy ponton levágott, szóval meg is értem barátjának frusztráltságát a kis „tökéletes” Morbius kapcsán. (spoiler) Amúgy fura, hogy egyszerre éreztem vontatottnak és kapkodósnak a filmet. Nagyobb hangsúlyt fektethettek volna Milo és Michael barátságára, Milo és az orvosának viszonyára (Emiatt nem is igazán jött át a nagy vitájuk drámája a végén.) ugyanakkor a hosszabb vámpír léttel való vívódást is hiányoltam (spoiler), mégis túl gyorsan rövidre lett zárva a konfliktus egy gagyi CGI csata képében, amire még csak azt se tudom írni, hogy legalább látványos lett.
Egyedül tehát Matt Smith ért nekem 3 csillagot, plusz pár apróságért megadtam még neki a 4-et. (spoiler) A stáblistás jelenetekre meg csak annyit tudok mondani, hogy erőltetettek és logikátlanok. A Sony egyre elkeseredettebben igyekszik megtartani a franchise-hoz köthető jogait, ezzel együtt pedig a minőség is folyamatosan zuhan.

2 hozzászólás
Marianna_von_Birken 

Örömmel láttam, hogy nincsenek benne humorheroldok, így végre nem egy újabb bohócparádét kaptam a Merveltől. De nem kaptam meg a várt 18-as karikát :( Különösebb bajom nem volt a filmmel – nem vagyok a képregények olvasója –, mindösszesen a szokásos vámpíros problémám: a nyavalygó vámpír, aki spoiler, meg a romantikus nyáladzás… * forgatja a szemét * Milót csíptem, ő olyan volt, amilyen az én elvárásom, azaz majdnem, mert amikor spoiler, hát felfordult a gyomrom. Egyébként jöhet a második rész, megnézem azt is.

Kino 

Elég energia-vámpír egy film. Végtelenül fárasztó és bugyuta (gondolom a ruhák is vámpírrá lettek mert amikor egy fél városrészen keresztülhajigálnak valakit akkor azért illik, hogy legalább bekoszolódjanak). Ezekkel az anti hősökkel egyszerűen nem lehet mit kezdeni, igazán sosem lesznek rosszak, mindig van egy rosszabb akit le kell győzniük. Kit érdekel, hogy pár félreértett különc bunyózik majd egyszer egyet Pókemberrel, ha végül úgy is sajnálod őket és jó eséllyel úgysem halnak meg? Szóval a film eredetit nem nyújt igazából semmit, horrornak sem épp ijesztő, poénok nincsenek benne, Leto, a karakter és a vérszegény vámpír sztori pedig szimplán csak teljesen érdektelenek. Ennél feleslegesebb filmet a Sony/Marvel valószínűleg még nem produkált pedig volt már pár húzása ami közel járt és a Venom 2 sem éppen egy érdembeli folytatás. Gyorsan ki kellett pipálni még valakinek az eredettörténetét, mert majd egyszer kezdeni akarnak vele valami nagyot. Talán ideje lenne, hogy akik ezeket jóvá hagyják szabadságra menjenek. És ezt a sz**t 4 forgatókönyvíró hozta össze amikor egy generátor is meg tudta volna csinálni az eddigi klisékből.

1 hozzászólás
BlueDeath

Megnéztem, hogy nektek ne keljen.
Az valószínűleg a többségnek már lejött, hogy én elég nagy rajongója vagyok a képregény filmeknek. Éppen ezért, vártam a Morbiust is (dacára a nem túl meggyőző trailereknek). És nem tudom, hogy mikor csalódtam utoljára ekkorát.
A sztori pókember egyik régi ellenfelét, az élő vámpír Morbiust helyezi a középpontba…egy olyan karaktert, akinek minimális önálló sorozata volt csak. Sokszor feltűnt képregényekben, leginkább antihősként, de nem volt elég erős alapja ahhoz, hogy elvigyen egy filmet. Ennek okán, a forgatókönyvírók leginkább saját kútfőből dolgoztak, ami meg is látszik a végeredményen… meg az is, hogy 2019 óta valószínűleg 300* újravágták.
A „történet” totális katyvasz, kb. nem szól semmiről a film. Megmutatja, hogy lesz Morbiusból vámpír, kap egy ellenfelet, bunyó, vége főcím.
A mindent eldöntő bunyó teljes mértékben követhetetlen. A sok teleportálás és hűdegyors mozgás miatt tök homályos, ráadásul olyan közelről van, hogy szó szerint nem látni semmit az egészből.
És persze, a főcím után ismét van 2 midcredit jelenet is…. amik az amúgysem ütős filmen még rúgnak kettőt.
Az egyetlen pozitívum, ami elmondható a filmről, hogy Matt Smith láthatóan élvezte, és hogy Leto hozta a szerepet, arról nem ő tehet, hogy milyenre írták.
És akkor szeretném megkérni Mr. Leto ügynökét, hogy amennyiben ismét megkeresik őket egy képregénykarakteres film ötletével…csak mondjanak nemet. Semmi bajom vele, de egyszerűen rossz ómen, hogy 2ből kétszer nem jött neki össze rendesen.
Nem ajánlom a filmet, ne áldozzatok rá se időt, se pénzt.

SunflowerSz 

Juj, ez nagyon rossz volt… annyira sokat nem olvasgattam előzetesen a filmről, meg úgy nem voltak nagy elvárásaim, bár azt be kell valljam, hogy Jared Leto-t én nem szeretem túlzottan, úgyhogy ezzel együtt ültem neki a filmnek. Igazság szerint azért nem akartam kihagyni, mert mégiscsak Marvel, de a vámpíros téma sem kozott különösebben lázba. Az eleje lassú, aztán különösebben nem is lesz érdekesebb, a szereplők nem érdekesek, az érzelmi kapcsolataik felszínesek. A CGI borzasztó a legtöbbször, ami még inkább élvezhetetlenné teszi az egészet. Egy kicsit olyan érzés volt végig, mintha egyszerre kapkodnának a történetvezetéssel és ugyanakkor nem történt semmi lényeges. Hát nem tudom, hogy mi volt az eredeti cél, de lehet, ha nem néztem volna meg, akkor sem maradtam volna le semmiről.

silentscream

Azt leszámítva, hogy a CGI eléggé elfuserált lett.. nekem tetszett. Jared Leto jól alakította Morbiust.

DittaV 

Tetszett. Nem vagyok egy Jared Leto fan, de jól állt neki ez a szerep. Nem váltja meg a világot a film, de a műfajában nem rossz egyáltalán. Érdekel, ha lesz folytatás, mert ez még csak karcolgatta a dolgokat szerintem.

barbymalik0112

A sok negatív kritika ellenére én bírtam a filmet. Jared Leto nem igényel nagyobb kifejtést, egy zseni a csávó, szerintem nagyszerűen hozta a címszereplő karaktert. Izgalmas volt, számomra dinamikus, és bár nem vagyok egy horror-rajongó, élveztem. Ami nagy szó. A kiszámítható jump scare-ek miatt felkészülten értek a félelmetesebb jelenetek, nem szaladtam ki sikoltozca a teremből.
Nekem az utolsó 10 perc volt olyan, ami miatt egyet tudok érteni a háborgó többséggel. A végső összecsapás túl sötét és fura lett, az utolsó snittek pedig csak tetézték a kérdőjeleket.


Népszerű idézetek

Kicsicsillag95 

Mi vagyunk a spártaiak. Vagyis a kevesek a sokak ellen.

Kicsicsillag95 

– Ki a franc vagy te?
– Én vagyok Venom.


Hasonló filmek címkék alapján