Futótűz (Az éhezők viadala 2.) (2013) 860

The Hunger Games: Catching Fire
146' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, dráma, thriller, rejtély 16 !

4 díj · 14 jelölés

Ugyan Katniss Everdeen és Peeta Mellark megnyerték az éhezők viadalának 74. évi versenyét, szenvedéseik még korántsem értek véget. Győzelmük ugyanis nem jelenti azt, hogy biztonságban visszatérhetnek szeretett otthonukba, részt kell venniük a győzelmi körúton, végig kell látogatniuk az összes… [tovább]

angol · magyar

Képek 59

Szereposztás

Jennifer LawrenceKatniss Everdeen
Josh HutchersonPeeta Mellark
Woody HarrelsonHaymitch Abernathy
Donald SutherlandSnow elnök
Philip Seymour HoffmanPlutarch Heavensbee
Liam HemsworthGale Hawthorne
Sam ClaflinFinnick Odair
Alan RitchsonGloss
Lynn CohenMags
Jena MaloneJohanna Mason

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Az éhezők viadala

123 tag · 25 karc · Utolsó karc: 2020. december 3., 19:47 · Bővebben


Kedvencelte 252

Várólistára tette 64


Kiemelt értékelések

Theana 

Nagyon jól sikerült folytatás. Karakterhűen bemutatja az előző viadal lelki fájdalmait és az érzelmi következményeket, bár Jennifer Lawrence egy kicsit túl sok csillogó alapozót kapott (valamiért a második részekben a színésznőkön mindig sokkal több a smink), és ehhez a kicsavart, élénk színű ruhatárhoz is egészen hozzászokott a szemem. Itt már mellőzték a rángatós-futós kameratechnikát, ami által jóval élvezhetőbb az élmény, viszont ugyanúgy megmaradt a feszült és gyomorgörcsös hangulata, mert a cselekmény az utolsó másfél órában nem pihen, egymást követik az újabb és újabb csapdák, akadályok. Peeta csodálatos karakter, bármennyire is ócsárolják és szépfiúzzák. Ennek az embernek nincs senkije, de szeret valakit, akinek az érzéseiről le is mond, mert úgy látja, hogy más teszi őt boldoggá. Nincs is jobb, amikor viszontszeretik az embert, de amikor valaki feltétel nélkül szereti a másikat, és igazán szereti, nem őrült mániákussággal ragaszkodik hozzá, az egy hihetetlen dolog. Amit Katniss-szel csinált az írónő, már a könyv olvasásakor semmm. spoiler Emellett ő a rendszer azon ikonja, aki nem akar példakép lenni, mégis a legnagyobb reménnyé válik. (spoiler) Bravúros, hah. Az önzetlen emberek gondolják azt magukról, hogy önzőek. Vagy valami hasonló.
A párbeszédeket akár hatásvadásznak is lehetne nevezni, de a legjobb értelemben. Minden mondatával mondani akar valamit. És ez a cím: futótűzként terjedt a remény, amit a hóember akart uralni.

Törpillaa 

❤❤ Imádom, imádom, imádom, imádom. ❤❤
Még mindig lenyűgöző az alaptörténet, nagyon izgalmas, és látványos, ez az aréna egy kicsivel sokkal jobb, mint az első. Ezt sokkal jobban kidolgozták, ami izgalmasabbá teszi a filmet. És nem csak az új aréna tetszett a legjobban, hanem az is, hogy új szereplőkkel is bővült. Már az első rész is lenyűgözött, de ez tökéletes. Katniss még mindig nagyon erős karakter, bátor, kitartó, ő az egyik legnagyobb kedvencem a sorozatban. Jennifer Lawrence nagyon jól hozza Katniss karakterét, ezért is szerettem meg a színésznőt. :-) Imádom Peeta-t, Gale-t, ők is nagy kedvenceim lettek. Peeta nagyon bátor volt végig, erős, és kitartó, önzetlen. Josh Hutcherson, Liam Hemsworth-t, Sam Claflin irtóra cuki pasik, és nagyon jól áll nekik a karakterük. ❤❤ Cinna-t nagyon sajnáltam, nem ezt érdemelte volna, és ez az új játékmester Plutarch nekem kicsit ellenszenves fickó. Hiába derül ki a végén mi köze a spoiler
Akik még nagyon a szívemhez nőttek, Cinna, Finnick, Prim, Haymitch és Johanna is. Néha még Effie is. :D
Snow elnököt még mindig ki nem állhatom nagyon nem csípem a karakterét, se a filmben, se a könyvben.
Suzanne Collins nagyon jó írónő teljesen beleéltem magam a filmbe is, és a könyvbe is. Végig nagyon élveztem, az első perctől tudtam, hogy imádni fogom. Egyszerűen zseniális, fantasztikus, imádom. ❤❤

Szeszj 

A könyvek közül nekem a Futótűz volt a kedvencem, nagy elvárásom volt a filmmel még mikor megjelent, akkor is tetszett és most is. Igaz a harmadik rész filmet még nem láttam de én már most is tudom hogy ez a kedvencem a három film közül, az első is jó de valahogy ez sokkal mélyebb, jobban bemutatja hogy mi folyik a körzetekben és hogy Show elnök spoiler
Az arénás rész is nagyon jól be lett mutatva, a látványvilág tökéletes, úgy szint a kidolgozás is. Még a kamera mozgás is rendeben volt.
Az új szereplők is jók voltak, Finnick mindig is nagy kedvencem volt, és szerintem Sam Claflin tökéletesen hozta.
Katniss és Peeta spoiler
Szerintem egy nagyon jó adaptáció ez is. ^-^
https://media.giphy.com/media/2nqMcv5si5r1u/giphy.gif
https://media.giphy.com/media/SN4CZcQO1omQ0/giphy.gif

Zahra 

Zseniális folytatás!
Ez az aréna sokkal jobban tetszett, nagyon ötletes. A köd, az eső… Minden.
És az új karakterek is sokkal érdekesebbek. Az öreg néni nagyon aranyos volt, meg Finnick is ahogy folyton segítette.
A panaszkodó csaj is tetszett Nem tudom a nevét :D Kicsit olyan mint én :D
Meg a két kisokos is szimpi volt, szóval mindenki.
Na persze Snowt utálom. Mi az már hogy visszaküldi őket ugyanoda mikor egyáltalán nem így egyeztek meg!
A látvány is nagyon tetszett, Katniss ruhája most is csodaszép volt. De az egész gazdagabb réteg kinézete tetszett, olyan különleges. De azért gondolhatnának másokra is. Hánytatják magukat hogy többet ehessenek, mások meg éheznek.

2 hozzászólás
elentiya 

Nekem még mindig ez a kedvenc részem. Szerintem ez sikerült a legjobbra a négy film közül. :D
Az aréna is sokkal jobb volt, mint az elsőben, és az új szereplők is jók voltak. Finnicket imádom. :D

dorinasenkar

Imádom az egész Hunger Games sorozatot, de a Futótűz a kedvencem könyvben és filmben egyaránt. Az egész mozi hangulata, a története, és maga a szereplők, ahogyan reagálnak az eseményekre…..mind mind leírhatatlanul kifogástalan.
Jobban megismerjük Katnisst és Snow elnököt, valamint ezt egész utópisztikus rendszert annak minden hibájával együtt. Egy uralom, amelyet nem tart fenn más csak a félelem. Mert Snow csak így tud „uralkodni”, de uralma megrendül, amikor Katniss Everdeen reményt ad Panem lakosainak, akik sorra lázadnak fel. A mozi elején a lány még retteg az elnöktől, és megpróbál neki megfelelni, de amikor egy váratlan fordulatnak köszönhetően ismét veszélybe kerül az élete és Peetáé is, akkor megszületik a „lázadó”. Számomra abban a pillanatban kelt életre a Fecsegőposzáta, nem a harmadik részben, hanem ebben a részben, csak Katniss erről még maga sem tudott igazán. Jennifer Lawrence ismét lehengerlőt alakított. Maximálisan érthető az Oscar az ő esetében, mert hihetetlen tehetséges színésznő. Annyira átadja magát az adott szerepének, hogy kevés kollégájánál látni ilyet. Josh Hutcherson pedig tökéletesen kiegészítette Ms. Lawrencet. Annyira megvolt közöttük az összhang, ahogy a könyvbéli szereplők között. Peeta karaktere itt már jóval mélyebb érzelmeket táplál Katniss iránt, amit nem egyszer kifejezésre is juttat, de a lányban is megváltoznak a dolgok. Eleinte úgy tűnik nem érez barátságnál többet a fiú iránt, de bizonyos események ráébresztik, hogy de bizony igenis, hogy szerelmes. Hiába van ott Gale (Liam Hemsworth) tökéletes pofikája.
Számos új szereplő lép be a sorozatba, akiknek később még igen fontos szerep fog jutni. Mindegyikük azonban próbálja leplezni valódi szándékát.
A film látványa magával ragadó volt ismét. A kontraszt a körzetek komorsága, sötét színvilága a Kapitólium csillogásával és ragyogó színeivel is az ellentéteket és a mélységeket ábrázolta.
Számtalanszor láttam már ezt a részt, de mindig tud újat mutatni, mindig meg tud nevettetni, és mindig meg tud ríkatni. Ugyanúgy tudom élvezni, mintha először látnám.
Egyszerűen zseniális történet briliáns tehetségű színészekkel. Szóval a kedvencem, nem véletlenül. :)

Popovicsp87 

Az első részhez képest sokkal jobban tetszett, még úgy is, hogy a fele nagyjából megegyezik azzal.
A Kapitólium is sokkal több szerepet kap, mint az elnyomó rezsim, és jól bemutatja, milyen az, amikor az emberek nem úgy táncolnak, ahogy azt a vezetés akarja. Sokkal drámaibb, és jobb karaktereket mutat be.
Maga a Viadal is sokkal mozgalmasabb lett, és mintha az előzőhöz képest a „játszótér” is nagyobb lett volna.
Még mindig kicsit hosszúnak éreztem. Azt sem igazán éreztem, hogy Katniss mikor változott meg ennyire. Az előző rész, de még a film első fele sem indokolta számomra a benne végbemenő változást.

Vivienkrisztina

A trilógiából a kedvenc részem. Nagyon jól elkészítették az arénát, de szerintem túl kevés idő maradt arra, hogy bent is voltak. Ebben a részben különösen a Peeta-Katniss kapcsolat kibontakozása tetszett nagyon. A függővég miatt mérges voltam. Nem szeretem, mikor ilyet csinálnak egy nézővel.

SunflowerSz 

A könyvekben is ez a rész tetszett a legjobban és szerintem a filmek közül is ez lett a legütősebb. Folytatásként amúgy is megállja a helyét, de még rá is kontrázik az első részre. Még most is gyomorgörccsel néztem az egészet, pedig pontosan tudtam mi fog történni. Jól fel van építve a történet, megárzó és szörnyen elszomorító – a társadalomkritika még mindig nagyon erősen átjön ebbe. Illetve az új viadal koncepciója kegyetlen, ami jól bemutatja, hogy milyen ez a kitalált társadalom a filmben/könyvben. A PTSD-t nagyon hitelesen ábrázolták nekem és örülök, hogy erre kitértek, mert ettől valóságosabbnak tűnt a sztori. Végezetül csak annyit tennék hozzá, hogy Peeta ennél jobbat érdemelt, a legjobbszívű karakter, akit megírtak.

Lunemorte

Sokkal ötletesebb és életteltelibb volt az első résznél. Az aréna is jobban fel volt szerelve, nagyon bejött, ahogy leomlott végül. Olyan érzésem volt, mint a Truman Show (1998) -nál.


Népszerű idézetek

soulway

Haymitch: Soha senki nem nyer a Viadalon. Csak túlélők vannak. Győztesek nincsenek.

soulway

Katniss: Hogy élhetünk így? Hogy élhet így bárki?
Prim: Ez nem élet. De a Játékok óta valami megváltozott. Érzem.
Katniss: Mit érzel?
Prim: A reményt.

soulway

Peeta: Mi a kedvenc színed?
Katniss: Ezzel túl messzire mész!
Peeta: Komolyan kérdezem.
Katniss: A zöld. Hát a tiéd?
Peeta: A narancs.
Katniss: Mint Effie haja?
Peeta: Nem. Nem olyan narancs, inkább… Inkább olyan, mint a naplemente színe.

Theana 

Gale Hawthorne: Példakép vagy az embereknek.
Katniss Everdeen: De nem akarok azzá válni!

soulway

Katniss: Elég törékeny rendszer lehet az, ami néhány bogyótól összeomlik.


Folytatása

Összehasonlítás

Az éhezők viadala


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján