Futótűz (Az éhezők viadala 2.) (2013) 685

The Hunger Games: Catching Fire
146' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, dráma, thriller, rejtély 16

1 díj · 2 jelölés

Ugyan Katniss Everdeen és Peeta Mellark megnyerték az éhezők viadalának 74. évi versenyét, szenvedéseik még korántsem értek véget. Győzelmük ugyanis nem jelenti azt, hogy biztonságban visszatérhetnek szeretett otthonukba, részt kell venniük a győzelmi körúton, végig kell látogatniuk az összes… [tovább]

angol · magyar

Képek 59

Szereposztás

Jennifer LawrenceKatniss Everdeen
Josh HutchersonPeeta Mellark
Woody HarrelsonHaymitch Abernathy
Donald SutherlandSnow elnök
Philip Seymour HoffmanPlutarch Heavensbee
Liam HemsworthGale Hawthorne
Sam ClaflinFinnick Odair
Alan RitchsonGloss
Lynn CohenMags
Jena MaloneJohanna Mason

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Az éhezők viadala

113 tag · 24 karc · Utolsó karc: 2015. december 28., 19:48 · Bővebben


Kedvencelte 215

Várólistára tette 56


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

❤❤ Imádom, imádom, imádom, imádom. ❤❤
Még mindig lenyűgöző az alaptörténet, nagyon izgalmas, és látványos, ez az aréna egy kicsivel sokkal jobb, mint az első. Ezt sokkal jobban kidolgozták, ami izgalmasabbá teszi a filmet. És nem csak az új aréna tetszett a legjobban, hanem az is, hogy új szereplőkkel is bővült. Már az első rész is lenyűgözött, de ez tökéletes. Katniss még mindig nagyon erős karakter, bátor, kitartó, ő az egyik legnagyobb kedvencem a sorozatban. Jennifer Lawrence nagyon jól hozza Katniss karakterét, ezért is szerettem meg a színésznőt. :-) Imádom Peeta-t, Gale-t, ők is nagy kedvenceim lettek. Peeta nagyon bátor volt végig, erős, és kitartó, önzetlen. Josh Hutcherson, Liam Hemsworth-t, Sam Claflin irtóra cuki pasik, és nagyon jól áll nekik a karakterük. ❤❤ Cinna-t nagyon sajnáltam, nem ezt érdemelte volna, és ez az új játékmester Plutarch nekem kicsit ellenszenves fickó. Hiába derül ki a végén mi köze a spoiler
Akik még nagyon a szívemhez nőttek, Cinna, Finnick, Prim, Haymitch és Johanna is. Néha még Effie is. :D
Snow elnököt még mindig ki nem állhatom nagyon nem csípem a karakterét, se a filmben, se a könyvben.
Suzanne Collins nagyon jó írónő teljesen beleéltem magam a filmbe is, és a könyvbe is. Végig nagyon élveztem, az első perctől tudtam, hogy imádni fogom. Egyszerűen zseniális, fantasztikus, imádom. ❤❤

Charityy 

Zseniális folytatás!
Ez az aréna sokkal jobban tetszett, nagyon ötletes. A köd, az eső… Minden.
És az új karakterek is sokkal érdekesebbek. Az öreg néni nagyon aranyos volt, meg Finnick is ahogy folyton segítette.
A panaszkodó csaj is tetszett Nem tudom a nevét :D Kicsit olyan mint én :D
Meg a két kisokos is szimpi volt, szóval mindenki.
Na persze Snowt utálom. Mi az már hogy visszaküldi őket ugyanoda mikor egyáltalán nem így egyeztek meg!
A látvány is nagyon tetszett, Katniss ruhája most is csodaszép volt. De az egész gazdagabb réteg kinézete tetszett, olyan különleges. De azért gondolhatnának másokra is. Hánytatják magukat hogy többet ehessenek, mások meg éheznek.

2 hozzászólás
justafangirl

Nekem még mindig ez a kedvenc részem. Szerintem ez sikerült a legjobbra a négy film közül. :D
Az aréna is sokkal jobb volt, mint az elsőben, és az új szereplők is jók voltak. Finnicket imádom. :D

dorinasenkar

Imádom az egész Hunger Games sorozatot, de a Futótűz a kedvencem könyvben és filmben egyaránt. Az egész mozi hangulata, a története, és maga a szereplők, ahogyan reagálnak az eseményekre…..mind mind leírhatatlanul kifogástalan.
Jobban megismerjük Katnisst és Snow elnököt, valamint ezt egész utópisztikus rendszert annak minden hibájával együtt. Egy uralom, amelyet nem tart fenn más csak a félelem. Mert Snow csak így tud „uralkodni”, de uralma megrendül, amikor Katniss Everdeen reményt ad Panem lakosainak, akik sorra lázadnak fel. A mozi elején a lány még retteg az elnöktől, és megpróbál neki megfelelni, de amikor egy váratlan fordulatnak köszönhetően ismét veszélybe kerül az élete és Peetáé is, akkor megszületik a „lázadó”. Számomra abban a pillanatban kelt életre a Fecsegőposzáta, nem a harmadik részben, hanem ebben a részben, csak Katniss erről még maga sem tudott igazán. Jennifer Lawrence ismét lehengerlőt alakított. Maximálisan érthető az Oscar az ő esetében, mert hihetetlen tehetséges színésznő. Annyira átadja magát az adott szerepének, hogy kevés kollégájánál látni ilyet. Josh Hutcherson pedig tökéletesen kiegészítette Ms. Lawrencet. Annyira megvolt közöttük az összhang, ahogy a könyvbéli szereplők között. Peeta karaktere itt már jóval mélyebb érzelmeket táplál Katniss iránt, amit nem egyszer kifejezésre is juttat, de a lányban is megváltoznak a dolgok. Eleinte úgy tűnik nem érez barátságnál többet a fiú iránt, de bizonyos események ráébresztik, hogy de bizony igenis, hogy szerelmes. Hiába van ott Gale (Liam Hemsworth) tökéletes pofikája.
Számos új szereplő lép be a sorozatba, akiknek később még igen fontos szerep fog jutni. Mindegyikük azonban próbálja leplezni valódi szándékát.
A film látványa magával ragadó volt ismét. A kontraszt a körzetek komorsága, sötét színvilága a Kapitólium csillogásával és ragyogó színeivel is az ellentéteket és a mélységeket ábrázolta.
Számtalanszor láttam már ezt a részt, de mindig tud újat mutatni, mindig meg tud nevettetni, és mindig meg tud ríkatni. Ugyanúgy tudom élvezni, mintha először látnám.
Egyszerűen zseniális történet briliáns tehetségű színészekkel. Szóval a kedvencem, nem véletlenül. :)

Vivienkrisztina

A trilógiából a kedvenc részem. Nagyon jól elkészítették az arénát, de szerintem túl kevés idő maradt arra, hogy bent is voltak. Ebben a részben különösen a Peeta-Katniss kapcsolat kibontakozása tetszett nagyon. A függővég miatt mérges voltam. Nem szeretem, mikor ilyet csinálnak egy nézővel.

Lunemorte 

Sokkal ötletesebb és életteltelibb volt az első résznél. Az aréna is jobban fel volt szerelve, nagyon bejött, ahogy leomlott végül. Olyan érzésem volt, mint a Truman Show (1998) -nál.

Nevotil

Nekem jobban bejött, mint az első rész, lehet azért is, mert frissebb volt akkor még a könyvélmény. A második rész könyvben nem volt a kedvencem, olyan huzavona volt a lényeg előtt. A film viszont sokkal hangsúlyosabb lett és az elején Katniss belső vívódása jobban átjött, mint a könyvben (pedig azért ott is részletezik). A látványvilág is elég jó lett és a szereplőgárdát is eltalálták szerintem. Számomra pedig hozta a könyv hangulatát, talán még erőteljesebb is volt. Persze akadt némi módosítás meg kihagyás, de annyira ez most nem zavart, mint az előző résznél. Általában nem vagyok megelégedve a könyvadaptációkkal, de ez jó lett.

UViki 

Nekem sokkal jobban tetszett, mint az első része. Itt azért már rendesen összeszoktak a karakterek, könnyebb velük azonosulni is.

Little_Monster 

Katniss és Peeta szerelme engem sosem hozott lázba, viszont a történet itt is izgalmas. Ugyan ez már a második bőr lehúzása ugyanarról a sztoriról, de amíg Lawrence-t nézhetem, nem bánom. Könyvben ez a rész már idegesített, Katniss jelleme sem volt annyira szimpatikus, filmben viszont mindezt elfeledteti a színészi játék. Kicsit kiszámítható, de jól építkezik, minden kötelező elem benne van, hogy szórakoztató legyen.

pizza42

Nekem ez a kedvenc részem, mert az aréna nagyon jól ki lett találva, és elkezdődik a felkelés.


Népszerű idézetek

soulway

Haymitch: Soha senki nem nyer a Viadalon. Csak túlélők vannak. Győztesek nincsenek.

soulway

Katniss: Hogy élhetünk így? Hogy élhet így bárki?
Prim: Ez nem élet. De a Játékok óta valami megváltozott. Érzem.
Katniss: Mit érzel?
Prim: A reményt.

soulway

Katniss: Elég törékeny rendszer lehet az, ami néhány bogyótól összeomlik.

soulway

Peeta: Mi a kedvenc színed?
Katniss: Ezzel túl messzire mész!
Peeta: Komolyan kérdezem.
Katniss: A zöld. Hát a tiéd?
Peeta: A narancs.
Katniss: Mint Effie haja?
Peeta: Nem. Nem olyan narancs, inkább… Inkább olyan, mint a naplemente színe.

soulway

Katniss: Peeta, itt maradsz velem?
Peeta: Igen. Bármeddig.


Folytatása

Összehasonlítás

Az éhezők viadala


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján