Háború (A majmok bolygója 3.) (2017) 36

War for the Planet of the Apes
140' · akció, kaland, dráma 16

A majmok túlszárnyalták az embereket. Ami jó szándékú kísérletnek indult, az teljes hatalomátvétellé vált: immár az értelmes emberszabásúak a Föld urai. A városok elnéptelenedtek, a menekülőkkel nem tudni, mi történt, és a kevés életben maradt ember kis csapatokra szakadva bujkál… amíg bír. És… [tovább]

angol
angol
angol
magyar
magyar

Képek 2

Szereposztás

Judy GreerCornelia
Andy SerkisCaesar
Terry NotaryRocket
Max Lloyd-JonesKékszemű
Karin KonovalMaurice
Woody HarrelsonEzredes
Ty OlssonRex
Chad RookBoyle
Devyn DaltonCornelius
Aleks PaunovicTél

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 8

Várólistára tette 95


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Már a 20th FOX logójának 'majmosított' zenéje éreztette velem, hogy erre bizony érdemes volt jegyet váltani. A cím ennek ellenére megtévesztő. Maga a háború csupán 5-10%-át teszi ki a történetnek, így a pörgős, látványos akciófilmre számító nézőket ezzel meg is kímélném az esetleges csalódástól. Inkább a Vérbosszú, vagy a Végítélet jobban illett volna rá, de emellett is kellően súlyos és komor darab lett, melyben a készítők szép lassan elérik, hogy bármekkora pácban is ül most épp az emberiség, mi akkor is a saját fajunk ellen szurkoljunk. (Ez Cézár belső vivódásaival és jellemének folyamatos formálódásával válik teljessé, hisz bőven fölénk emelkedik minden téren.) A majmok után, Woody Harrelson a másik kulcsfigura, akit ugyan mostanában főként kedvelhető szerepekben láthattuk, (pl.: Zombieland, vagy az Éhezők Viadala) de itt szinte garantáltan meggyűlöli bárki, hisz remekül hozza az a megtört, de őrült Ezredes figuráját. spoiler Magával ragadó hangulat, effektek, karakterek, majd egy ponton valami mégis félrecsúszott. Nevezhetnénk, akár 'Baljós Árnyak effektusnak' is hisz a probléma egyik forrása számomra egy komikusabb figura, aki első megjelenésével még érdekesnek tűnt, majd inkább csak idegesítő lett az állandó bénázásaival. Emellett az utolsó, talán fél óra teljesen ledobta ezt a többnyire realista, szürke komolyságot, ami annyira közelivé tette, ezzel pedig kissé mesébe illő végkifejletet teremtve. Hogyan? spoiler Az utolsó szakaszt leszámítva azért egy igencsak erős filmről beszélünk, ami ha nem is tökéletes, de emlékezetes harmadik részét képezi a trilógiának. Nem feltétlenül mondanám moziban nézősnek, de az első kettő kedvelőinek ajánlott befizetni rá. Szerintem megéri.

Pnikolett

Ahhoz képest,hogy én nem láttam az első két részt, így sem éreztem,hogy nem lennék képben a sztorival. Nekem egyébként tetszett,pedig kicsit kételkedtem benne,de a mostani mozis felhozatalból ebben egyeztünk ki barátommal.Tényleg sok volt a drámázás és kevesebb az akció,néhol voltak unalmasabb részek ( előttünk ült egy fickó,aki a film végén ébredt fel amikor felkapcsolták a lámpát :DDD), de nekem egyébként bejött ez az arány, szerintem pont a sok akciós nem tetszett volna. Sajnáltam a végkifejletet,de számítottam rá egyébként. Voltak az emberek betegségével kapcsolatban számomra kicsit érthetetlen részek,nem állt olyan stabil lábakon a magyarázat,de annyira nem idegesítő vagy ilyesmi. Szerintem jó kis film volt,lehet meg kéne néznem az első kettőt is :D

Bubu 

Egy nagyon ütős és pörgős látványfilmet vártam az előző két rész és az előzetesek alapján. Ehelyett pedig kaptam egy nagyon ütős és lassabb tempójú látványfilmet. Meglepő volt, de nem rossz értelemben. Persze azoknak, akik csak az akció miatt szeretik az ilyesmit, nyilván csalódni fognak benne.
Az alapsztorit nagy valószínűséggel az Apokalipszis most ihlette, de valamiért amaz nem nyerte el a tetszésemet, (minden bizonnyal azért, mert a rendezői változatot láttam csak, ami iszonyatosan hosszú és vontatott volt,) A majmok bolygója: Háborút viszont így, hogy már két rész alatt megkedvelhettem a főszereplők nagy részét, még a lassabb részek alatt is szórakoztatónak találtam. Ráadásul ezeket a jeleneteket még megfűszerezték némi laza (itt-ott kissé bugyuta) humorral is.
Viszont a film legnagyobb durranása a két főszereplő és karaktereik: Cézár és az ezredes időnként kliséseknek tűnhetnek, de mindkét figura elképesztően jól ki van dolgozva, pláne, hogy a rosszfiúval is lehet valamelyest azonosulni, és a színészek valami hátborzongatóan jó alakítást nyújtanak. (Kissé furának tűnhet, hogy egy animált karakterről írom ezt, de amilyen fejlett már a digitális mozgásrögzítés, azaz a motion capture technológia, nem kicsit üt át a majmokat alakító színészek játéka. Korábban egy kritikus jövendölt egy olyat, hogy a jövő filmjeiben már nem kellenek majd színészek, mert minden animáció lesz, de ez az új A majmok bolygója franchise a bizonyíték arra, hogy a játék igenis szükséges.)
Végül a film végkifejlete: spoilermentesen annyit mondhatok, hogy (bár kissé kiszámítható, de) szép és méltó lezárása ennek a trilógiának.
Remélem, még láthatunk néhány hasonlóan remekbe szabott folytatást. Elvégre a készítők már az első részben is utalgattak egy később játszódó történetre és ügyesen ültettek az új részekbe pár karaktert és eseményt a Charlton Heston-féle klasszikus szériából.

Marcsi0603 

Sokkal jobb lett, mint az előző két rész, és persze azért, mert minden jó klisé benne volt, amiket már láttam más filmekben is, ahol működött. Végig lekötött az egész, nagyon örültem, hogy behoztak egy poénos szálat, a dráma miatt kellett is nagyon. Caesar karaktere hihetetlenül jól fel van építve és még Woody Harrelson alakítása is tetszett, pedig tőle féltem. Kerek egészet alkot így a régi, eredeti filmekkel, érdemes megnézni a trilógiát!

piciszusz 

Kicsit hosszúnak találtam, de totálisan kivoltam, hogy mennyire élethű volt az egész. A sztori is rendben volt, most már csak a régieket kell megnézzem, hogy történetileg totálisan képben legyek.

Filmdoki 

Mit mondjak. Egy élmény volt ez a trilógia, és ezt a részt moziban látni. Sajnálom, hogy az előző kettőt nem néztem ott. Na, de akkor nézzük is, milyen lett a Háború. Nos, a címével ellentéteben senki se fegyverrel vívott harcra számítson, ahol halomra lövik egymást az emberek és a majmok. Nem, itt Cézár belső háborúján van a hangsúly. Magával kell megvívnia, a film alatt ugyanis tényleg végig döntéseknek van kiszolgáltatva, és mindig beugrik a nézőnek: mi lett volna, ha nem így cselekszik? Mert bizony a majmok legnagyobbika nem mindig hoz teljes mértékben pozitív döntéseket, van, hogy mi magunk lehet azt mondanánk, ez nem helyes. De ezért is jó ez a film, mert a későbbiekben Cézárra szinte hibátlan személyként tekintenek, viszont itt láthatjuk, bizony ő sem volt az. Szóval szépen bemutatja a film, hogyan is szoktak a történelem során személyeket megszépíteni, és hibátlan alakká formálni.
De Cézárnak nem csak magával kell harcot vívnia, hanem egy elsőre szadista állatnak tűnő ezredessel is, aki aztán szépen megkapja a maga motivációit is, hogy még inkább azt mondjuk: Mi is emberek vagyunk! Nem velük kellene szimpatizálnunk? A két figura konfliktusa remek, kellően feszült, és a párbeszédek is ügyesek. Ezek során nem mellesleg szépen rámutatnak egymás hibáira is.
Aztán ott van az érzelmi szál. Hát, nem egyszer szorult össze a torkom a film nézése közben. Simán van olyan erőteljes ezen a téren, mint az előző kettő, de ez a film végén érződik igazán. De ha már film vége, a lavina elég érdekes lépés volt a készítők részéről. Nem tudom, valahogy nekem nem annyira illett oda, bár moziban nézve azért aláírom, piszok látványos volt és izgultam, nehogy egy majom is meghaljon :D A látvány természetesen nem csak itt volt lenyűgöző, hanem mindvégig, bár az előző két rész után nem is lehetett másra számítani. Ha nem kap Oscar-t ez a film, akkor az akadémia tényleg elmehet a bús $@!#%.
Azért a film nem hibátlan. A játékidő kicsit talán hosszú, ez főleg a film közepén volt néha érezhető, illetve a vicces csimpánz aranyos volt, és voltak jópofa megmozdulásai (mikor felvette a sapkát és a mellényt, az fantasztikus volt), de talán néha picikét kiütött az elég sötét filmből. Ennek ellenére én bírtam. Az meg tényleg jópofa volt, hogy magányosan élt, aztán mikor befogadták már minden majmot barátnak nevezett.
A végén még mindenképp szeretném újfent dicsérni ezt a részt is, hogy milyen ügyesen tesz főhajtást a klasszikus előtt. Rengeteg apró kikacsintás van, illetve egy-két dolgot meg is magyaráz, hogy miért alakultak úgy a dolgok végleg, hogy a majmok lettek az urak.
A majmok bolygója – Háború a trilógia méltó megkoronázása lett. Mindhárom film megérdemli, hogy a legjobb sci-fik közé soroljuk őket, melyek amellett, hogy piszkosul látványosak és szórakoztatóak, mernek egy blockbusterhez képest is elgondolkodtatóak lenni. Mindenki Nolan Sötét lovag trilógiáját emlegeti, hogy milyen minőségi munka lett. Nos, a majmok szerintem jöttek, láttak és köröket vertek a denevérruhás igazságosztóra. Aki még nem látta ezeket a filmeket, az mindenképp nézze meg őket, főleg ha szereti az igényes szórakozást.

WalterWatney 

3 éve várom.
Ennyi érzelmet. Ennyi valóságot.
Cézár egy isten.
Komolyan mondom.
„Zsenialitást meghazudtoló remekmű.”
ÉS MI AZ A VÉG!! TE JÓ ÉÉG!

Annyira különböző a trilógia mind 3 filmje.
Mindegyik oly' nagyszerű.

Melyviiz 

Szép volt, érzelmekben gazdag – méltó befejezése az előzmény-trilógiának (ennek a résznek elejétől a végéig olyan érzésem volt, mintha a majmok a teremtésmítoszuk legendáját mesélnék a saját szemszögükből, ami így kicsit el is tolódott a majmok erkölcsi javára – az emberi oldal szerintem meglehetősen le lett egyszerűsítve).
A kislány minden tekintetben agyonirritált – sem színészi játékában, sem karakterében nem ütötte meg az elviselhető szintet, sőt. És volt még egy karakter, aki nem ütötte meg ezt a bizonyos szintet… a vicces majom. Na az.. nem tudom mit keresett ebben a filmben. De azt sem, hogy miért nevetett rajta a közönség.. szerintem szánalmas figurára sikerült.
Cézár jelleme viszont gyönyörűen épült, alakult. Le a kalappal!

Megjegyzés: továbbra is kizárt, hogy egy ló elbírjon egy gorillát.
..
Totálisan kizárt.

Czkitty

Az volt a baj, hogy nem erre számítottam. Én egy pörgős, látványos akciót vártam, ehelyett nekem inkább drámainak hatott.

Ezt leszámítva volt, amikor izgultam, volt amikor elszomorodtam. Szóval ha érzelmeket tud kiváltani, akkor nem lehet olyan rossz. :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján