Háború (A majmok bolygója 3.) (2017) 165

War for the Planet of the Apes
140' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, dráma 16

0 díj · 1 jelölés

A majmok túlszárnyalták az embereket. Ami jó szándékú kísérletnek indult, az teljes hatalomátvétellé vált: immár az értelmes emberszabásúak a Föld urai. A városok elnéptelenedtek, a menekülőkkel nem tudni, mi történt, és a kevés életben maradt ember kis csapatokra szakadva bujkál… amíg bír. És… [tovább]

angol
angol
angol
magyar
magyar

Képek 2

Szereposztás

Judy GreerCornelia
Andy SerkisCaesar
Terry NotaryRocket
Amiah MillerNova
Max Lloyd-JonesKékszemű
Karin KonovalMaurice
Woody HarrelsonEzredes
Ty OlssonRex
Chad RookBoyle
Devyn DaltonCornelius

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 20

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

LoneWolf

Már a 20th FOX logójának 'majmosított' zenéje éreztette velem, hogy erre bizony érdemes volt jegyet váltani. A cím ennek ellenére megtévesztő. Maga a háború csupán 5-10%-át teszi ki a történetnek, így a pörgős, látványos akciófilmre számító nézőket ezzel meg is kímélném az esetleges csalódástól. Inkább a Vérbosszú, vagy a Végítélet jobban illett volna rá, de emellett is kellően súlyos és komor darab lett, melyben a készítők szép lassan elérik, hogy bármekkora pácban is ül most épp az emberiség, mi akkor is a saját fajunk ellen szurkoljunk. (Ez Cézár belső vivódásaival és jellemének folyamatos formálódásával válik teljessé, hisz bőven fölénk emelkedik minden téren.) A majmok után, Woody Harrelson a másik kulcsfigura, akit ugyan mostanában főként kedvelhető szerepekben láthattuk, (pl.: Zombieland, vagy az Éhezők Viadala) de itt szinte garantáltan meggyűlöli bárki, hisz remekül hozza a megtört, de őrült Ezredes figuráját. spoiler Magával ragadó hangulat, effektek, karakterek, majd egy ponton valami mégis félrecsúszott. Nevezhetnénk, akár 'Baljós Árnyak effektusnak' is hisz a probléma egyik forrása számomra egy komikusabb figura, aki első megjelenésével még érdekesnek tűnt, majd inkább csak idegesítő lett az állandó bénázásaival. Emellett az utolsó, talán fél óra teljesen ledobta ezt a többnyire realista, szürke komolyságot, ami annyira közelivé tette, ezzel pedig kissé mesébe illő végkifejletet teremtve. Hogyan? spoiler Az utolsó szakaszt leszámítva azért egy igencsak erős filmről beszélünk, ami ha nem is tökéletes, de emlékezetes harmadik részét képezi a trilógiának. Nem feltétlenül mondanám moziban nézősnek, de az első kettő kedvelőinek ajánlott befizetni rá. Szerintem megéri.

Bubu 

Egy nagyon ütős és pörgős látványfilmet vártam az előző két rész és az előzetesek alapján. Ehelyett pedig kaptam egy nagyon ütős és lassabb tempójú látványfilmet. Meglepő volt, de nem rossz értelemben. Persze azoknak, akik csak az akció miatt szeretik az ilyesmit, nyilván csalódni fognak benne.
Az alapsztorit nagy valószínűséggel az Apokalipszis most ihlette, de valamiért amaz nem nyerte el a tetszésemet, (minden bizonnyal azért, mert a rendezői változatot láttam csak, ami iszonyatosan hosszú és vontatott volt,) A majmok bolygója: Háborút viszont így, hogy már két rész alatt megkedvelhettem a főszereplők nagy részét, még a lassabb részek alatt is szórakoztatónak találtam. Ráadásul ezeket a jeleneteket még megfűszerezték némi laza (itt-ott kissé bugyuta) humorral is.
Viszont a film legnagyobb durranása a két főszereplő és karaktereik: Cézár és az ezredes időnként kliséseknek tűnhetnek, de mindkét figura elképesztően jól ki van dolgozva, pláne, hogy a rosszfiúval is lehet valamelyest azonosulni, és a színészek valami hátborzongatóan jó alakítást nyújtanak. (Kissé furának tűnhet, hogy egy animált karakterről írom ezt, de amilyen fejlett már a digitális mozgásrögzítés, azaz a motion capture technológia, nem kicsit üt át a majmokat alakító színészek játéka. Korábban egy kritikus jövendölt egy olyat, hogy a jövő filmjeiben már nem kellenek majd színészek, mert minden animáció lesz, de ez az új A majmok bolygója franchise a bizonyíték arra, hogy a játék igenis szükséges.)
Végül a film végkifejlete: spoilermentesen annyit mondhatok, hogy (bár kissé kiszámítható, de) szép és méltó lezárása ennek a trilógiának.
Remélem, még láthatunk néhány hasonlóan remekbe szabott folytatást. Elvégre a készítők már az első részben is utalgattak egy később játszódó történetre és ügyesen ültettek az új részekbe pár karaktert és eseményt a Charlton Heston-féle klasszikus szériából.

Pnikolett

Ahhoz képest,hogy én nem láttam az első két részt, így sem éreztem,hogy nem lennék képben a sztorival. Nekem egyébként tetszett,pedig kicsit kételkedtem benne,de a mostani mozis felhozatalból ebben egyeztünk ki barátommal.Tényleg sok volt a drámázás és kevesebb az akció,néhol voltak unalmasabb részek ( előttünk ült egy fickó,aki a film végén ébredt fel amikor felkapcsolták a lámpát :DDD), de nekem egyébként bejött ez az arány, szerintem pont a sok akciós nem tetszett volna. Sajnáltam a végkifejletet,de számítottam rá egyébként. Voltak az emberek betegségével kapcsolatban számomra kicsit érthetetlen részek,nem állt olyan stabil lábakon a magyarázat,de annyira nem idegesítő vagy ilyesmi. Szerintem jó kis film volt,lehet meg kéne néznem az első kettőt is :D

Leah 

Sikerült elaludni rajta , mert olyan fáradt voltam h már nem tudtam ébren maradni, ezért pár nappal később az utolsó félórát „újra" kellett néznem.
Sehol nem éreztem komoly cgi-s bajt , csak Télnél. Nagyon elütött a többi dologtól.
Nagyon megtetszett ez az alaptörténet. Lehet megnézem a régi filmeket és elolvasom a könyvet.
A kislányt végülis sajnálom sok gondot nem okozott, meg szerepet se kapott, csak úgy ott volt.
A „visszaemlékezések" pont találóak voltak , mivel épp ezek fogalmazódtak meg bennem amikor bejött az első.

LukeSkywalker 

Ilyet se pipáltam még: Az új Majmok bolygója-trilógia legjobb darabja született meg a harmadik résszel.
Magasan ez tetszett a legjobban. Ez a legmélyebb, legjobban kidolgozott, leginkább elgondolkodtató a három rész közül. És persze a technikai színvonal is itt a legkimagaslóbb. A majmok gyakorlatilag tökéletesek, interakciójuk a környezetükkel és az emberekkel hibátlan. Érdekes mód éppen egy nappal a 2005-ös King Kong után néztem meg. Mindkettőt a Weta Digital készítette, és hihetetlen látni, hogy a már tizenkét évvel ezelőtt is ragyogó technika 2017-re hová fejlődött.

De a legeslegjobb a MBH-ban az, hogy már egy cseppet sem érdekel a technikai megvalósítás. Olyan tökélyt képvisel, hogy egyszerűen nem figyelünk már rá, mert a cselekmény, a történet ragad magával. És a MBH, mint film, olyan jó, hogy ha papírmasé figurák játszanák a majmokat, akkor is jó lenne. Az Exodus jutott eszembe. Cézár és a majmok története tulajdonképpen Mózes és a zsidó nép története. Miként Mózes kivezette népét Egyiptomból Kánaán földjére, Cézár is elvezeti népét az ő kánaánjukba.

A történet nem az átlagamerikai filmek kliséhalmazainak fércmunkája, hanem gondosan és intelligensen kitalált és kidolgozott, fontos eseményláncolatok kapcsolata, ok-okozati összefüggései. Teljesen logikus, következetes, tele nagyszerű dramaturgiai megoldással. A kislány és a majmok kapcsolata gyönyörű, számos megindító, megrendítő jelenetet köszönhetünk nekik. Amikor Maurice elmutogatja a kislánynak, hogy nagyon bátor, a kislány először nem érti, de végül ő is elmutogatja. Ahogy az orángután is és a kislány is megfeszítik a karjukat, ami azt jelenti, „bátor”, egyszerűen megható. De a film hemzseg a megható jelenetektől, amik közül egy se l'art pour l'art könnyfakasztás, hanem mindegyik természetesnek hat, mert egyszerűen hiteles, és mert persze a színészek (beleértve a majmokat) olyan nagyszerűek. A spoiler brilliánsan megoldott és kivitelezett.

Ami még külön kiemelendő, az azok a finoman, ügyesen beiktatott elemek, amelyekkel összekapcsolják ezt a filmet a klasszikus Majmok bolygójával, ami paradox módon ennek a filmnek a folytatása. Szinte vártam, hogy a tengerparton feltűnjön a Szabadság-szobor, de hála az égnek, nem tűnt fel, és ez megint egy hatalmas jó pont a rendezőnek. De a spoiler mind-mind gyönyörű tisztelgés Pierre Boulle és Franklin J. Schaffner klasszikusa előtt.

Egy érzelmes, komoly és mély emberi (és majom-) érzelmeket felvonultató sci-fi dráma a Majmok bolygója: Háború – egy részről részre egyre jobbá váló trilógia legnagyszerűbb darabja.
Számomra ilyen egy jó sci-fi. Az egyik új kedvencemmé vált, aminek ott a helye minden sci-fi- és Majmok bolygója-rajongó, és úgy általában, a filmeket szeretők gyűjteményében.
Teljes szívemből ajánlom.

Marcsi0603

Sokkal jobb lett, mint az előző két rész, és persze azért, mert minden jó klisé benne volt, amiket már láttam más filmekben is, ahol működött. Végig lekötött az egész, nagyon örültem, hogy behoztak egy poénos szálat, a dráma miatt kellett is nagyon. Caesar karaktere hihetetlenül jól fel van építve és még Woody Harrelson alakítása is tetszett, pedig tőle féltem. Kerek egészet alkot így a régi, eredeti filmekkel, érdemes megnézni a trilógiát!

dulkap 

Látványos lezárása (?) a trilógiának, de sajnos itt is igaz az, ami a 2 óránál hosszabb filmek többségénél, hogy pont egy 20 percet lehetett volna vágni belőle. Az akciójelenetek rendben vannak, Harrelson kisujjból kirázza a könyörtelen ezredes karakterét és a CGI-nél is csak néha lóg ki a lóláb. spoiler

piciszusz 

Kicsit hosszúnak találtam, de totálisan kivoltam, hogy mennyire élethű volt az egész. A sztori is rendben volt, most már csak a régieket kell megnézzem, hogy történetileg totálisan képben legyek.

Filmdoki 

Mit mondjak. Egy élmény volt ez a trilógia, és ezt a részt moziban látni. Sajnálom, hogy az előző kettőt nem néztem ott. Na, de akkor nézzük is, milyen lett a Háború. Nos, a címével ellentéteben senki se fegyverrel vívott harcra számítson, ahol halomra lövik egymást az emberek és a majmok. Nem, itt Cézár belső háborúján van a hangsúly. Magával kell megvívnia, a film alatt ugyanis tényleg végig döntéseknek van kiszolgáltatva, és mindig beugrik a nézőnek: mi lett volna, ha nem így cselekszik? Mert bizony a majmok legnagyobbika nem mindig hoz teljes mértékben pozitív döntéseket, van, hogy mi magunk lehet azt mondanánk, ez nem helyes. De ezért is jó ez a film, mert a későbbiekben Cézárra szinte hibátlan személyként tekintenek, viszont itt láthatjuk, bizony ő sem volt az. Szóval szépen bemutatja a film, hogyan is szoktak a történelem során személyeket megszépíteni, és hibátlan alakká formálni.
De Cézárnak nem csak magával kell harcot vívnia, hanem egy elsőre szadista állatnak tűnő ezredessel is, aki aztán szépen megkapja a maga motivációit is, hogy még inkább azt mondjuk: Mi is emberek vagyunk! Nem velük kellene szimpatizálnunk? A két figura konfliktusa remek, kellően feszült, és a párbeszédek is ügyesek. Ezek során nem mellesleg szépen rámutatnak egymás hibáira is.
Aztán ott van az érzelmi szál. Hát, nem egyszer szorult össze a torkom a film nézése közben. Simán van olyan erőteljes ezen a téren, mint az előző kettő, de ez a film végén érződik igazán. De ha már film vége, a lavina elég érdekes lépés volt a készítők részéről. Nem tudom, valahogy nekem nem annyira illett oda, bár moziban nézve azért aláírom, piszok látványos volt és izgultam, nehogy egy majom is meghaljon :D A látvány természetesen nem csak itt volt lenyűgöző, hanem mindvégig, bár az előző két rész után nem is lehetett másra számítani. Ha nem kap Oscar-t ez a film, akkor az akadémia tényleg elmehet a bús $@!#%.
Azért a film nem hibátlan. A játékidő kicsit talán hosszú, ez főleg a film közepén volt néha érezhető, illetve a vicces csimpánz aranyos volt, és voltak jópofa megmozdulásai (mikor felvette a sapkát és a mellényt, az fantasztikus volt), de talán néha picikét kiütött az elég sötét filmből. Ennek ellenére én bírtam. Az meg tényleg jópofa volt, hogy magányosan élt, aztán mikor befogadták már minden majmot barátnak nevezett.
A végén még mindenképp szeretném újfent dicsérni ezt a részt is, hogy milyen ügyesen tesz főhajtást a klasszikus előtt. Rengeteg apró kikacsintás van, illetve egy-két dolgot meg is magyaráz, hogy miért alakultak úgy a dolgok végleg, hogy a majmok lettek az urak.
A majmok bolygója – Háború a trilógia méltó megkoronázása lett. Mindhárom film megérdemli, hogy a legjobb sci-fik közé soroljuk őket, melyek amellett, hogy piszkosul látványosak és szórakoztatóak, mernek egy blockbusterhez képest is elgondolkodtatóak lenni. Mindenki Nolan Sötét lovag trilógiáját emlegeti, hogy milyen minőségi munka lett. Nos, a majmok szerintem jöttek, láttak és köröket vertek a denevérruhás igazságosztóra. Aki még nem látta ezeket a filmeket, az mindenképp nézze meg őket, főleg ha szereti az igényes szórakozást.

WalterWatney

3 éve várom.
Ennyi érzelmet. Ennyi valóságot.
Cézár egy isten.
Komolyan mondom.
„Zsenialitást meghazudtoló remekmű.”
ÉS MI AZ A VÉG!! TE JÓ ÉÉG!

Annyira különböző a trilógia mind 3 filmje.
Mindegyik oly' nagyszerű.


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján