Forradalom (A majmok bolygója 2.) (2014) 226

Dawn of the Planet of the Apes
130' · amerikai, angol, kanadai · akció, sci-fi, kaland, dráma 12

0 díj · 2 jelölés

A majmok az urak. Ők az erősebbek, okosabbak, jobban alkalmazkodók. Tíz évvel az első, szuperintelligens emberszabásúak megjelenése után, övék a világ, és Caesar a vezetőjük.
Az emberiség mégsem pusztult ki teljesen. Kisebb túlélő csoportjaik bizonytalan, átmeneti békét kötöttek az… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Andy SerkisCaesar
Gary OldmanDreyfus
Jason ClarkeMalcolm
Toby KebbellKoba
Kevin RankinMcVeigh
Kirk AcevedoCarver
Keri RussellEllie
Keir O'DonnellFinney
Judy GreerCornelia
Nick ThurstonKékszemű

További szereplők

Kedvencelte 27

Várólistára tette 75


Kiemelt értékelések

Nyx

Mikor majdnem elsírod magad egy filmen, ahol géppuskás majmok lovagolnak… az már valami.

Na ilyen blockbuster kell a népnek. Sötét, feszültséggel teli, intelligens és fordulatos. Remek színészek, érdekes és szerethető karakterek, nem csak az emberek között! Ceaser a modern filmművészet egyik legnagyobb dobása. Túlzás? Lehet. De gondoljatok bele: belöknek egy – egyébként fantasztikus – színészt a vászon elé, mindenféle pöttyökkel meg golyókkal a ruháján (nem tudom, mennyire látszik, de elég nagy motion capture szakértő vagyok), hogy játssz el egy majmot. És mit tesz Andy Serkis? Olyan karaktert alkot, aki rétegelt, egy igazi vezéregyéniség, akiben megbízik a néző. És az előző részre visszautaló jelenetekkel a film érzelmi töltetének nagy részét szolgáltatja.

Nagyon várom a folytatást, örülök, hogy ugyanúgy Matt Reeves fogja rendezni, mint ezt a részt. Jól felépített sci-fit hozott létre, látványos akciójelenetekkel megtöltve (az a forgó-tankos snitt egyszerűen levett a lábamról), egy olyan közönségfilmet, ami értelmes partnerként kezeli a nézőt, és nem fél komoly témákat felhozni. Two thumbs up!

Popovicsp87 

Egy kicsivel hosszabbnak éreztem és gyengébbnek mint az előző részt.
Tetszett, hogy a majmok között sincs egyetértés, Koba és Caesar két teljesen eltérő álláspontot képvisel.
A majmok városa ötletes volt.
Igazából a legnagyobb gond, hogy nem fogott meg malcolm és csapatának kapcsolatépítési lépései. Az előző részben jobban átjött ez a vonal.
Carver már az elejétől fogva idegesített.
Gary Oldman itt volt, de nagyon nem hozott erős alakítást.

KyKy

Kész, ezennel hivatalosan is imádom ezt a szériát, és úgy döntöttem, a régi filmeket is meg fogom nézni szépen lassan – még akkor is, ha nyilván (mint látványvilág-imádó) nem fog akkorát ütni, de most már akkor is határozottan kíváncsi vagyok az egész történetre.
Imádtam ezt a részt, annyira király volt, teljesen lenyűgözött, elszoruló torokkal néztem szinte végig, Caesar pedig egy isten, de tényleg, imádom a karakterét, imádtam a történetet. Eleinte különben Kobát is megértettem, átjött a motivációja, én sem biztos, hogy tudnék objektív maradni olyan trauma után, amit ő élt át, de ez a szimpátia abban a pillanatban, amikor spoiler teljesen tovaszállt, és utána már tényleg kivoltam a vérengző fenevadtól.
Összességében nagyon tetszett az egész, örültem, amiért Malcolm és a családja mint jó emberek jelentek meg, kellenek az ilyenek is, még akkor is, ha amúgy nem tehetek róla, de én akkor is a majmok oldalán állok, és az összes ember megérdemli a sorsát!
Ah, folytathatnám még az ajnározást, mert tényleg nagyon megszerettem a sztorit, de inkább csak izgatottan várom a jövő hetet, hogy elmehessünk megnézni moziban az új filmet! ♥

BlackWidow 

Szomorú voltam kicsit, hogy Caesar régi „gazdái” nem voltak benne ebbe a részben.
Viszont nagyon tetszett az az életvitel, amit a majmoknak sikerült kialakítani, hogy majom nem öl majmot, és hogy annyira értelmesek voltak.
Aztán jött a baj,
Az ember.
Mindig az emberrel jön maga a baj, sőt, maga az ember a baj.
Mint itt is.
Annyira szépen, kulturáltan meg lehetett volna oldani az egészet.
De nem. Jött a hülye ember, a hülye fegyverével és tönkretette.
Itt mondjuk már a majmok terén is volt bosszúvágy (amire azt kell mondanom, hogy szinte már érthető) és borult az egész béke.
De tetszett. Örültem, hogy Caesar családjából senki nem halt meg végül, és hogy Koba hova jutott, azt teljesen megérdemelte a végére, mert elvetette a sulykot.
Ez a rész is nagyon tetszett, nagyon szépen ki volt dolgozva szerintem. Voltak benne meglepetések és kevésbé meglepő részek.

Negative_Singularity

Érvényes ide minden, amit az első részéhez írtam: hiánypótló előzményfilm, ami sokkalta jobban kielégíti a kíváncsiságomat, mint az eredeti 3-4-5. rész. A leírás tökéletesen összefoglalja az egész folyamatot: „Ám a természetes kiválasztódás nem bírja a kompromisszumokat.”
A vége pedig mindennél jobban beszédesebb, spoiler

Coralie 

Fantasztikusan jó, egy tökéletes, kerek történet. A régi filmeket nem ismerem, de ennek már az első része is nagyon tetszett, de ez is legalább annyira. A majmok most is nagyon szerethetőek voltak, és „emberiek”. A látványvilága tökéletes, van benne akció, érzelem és tanulság is. Teljes mértékben lekötött, érdemes megnézni.

Blissenobiarella 

Nekem ez most nem ütött akkorát, mint az előző rész, de tagadhatatlanul jó film. Iszonyúan várom, hogy láthassam a folytatást, amiről csupa jót hallottam.
Lassabb, elmélkedősebb történet, de aki egy kicsit is ismeri a Majmok bolygója történetét, sejthette, hogy ez következik. Az emberi színészek (és szerepeik) felejthetőek, de a majmok ismét nagyon jól sikerültek mind a látványt illetően, mind pedig a karaktereket. Koba nagyon félelmetesre sikeredett, a hideg is kirázott tőle.
A régi filmek a kedvenceim közé tartoznak és a könyv is. Ki merem jelenteni, hogy mostantól az új filmek is ilyen becses helyre kerültek a szívemben.

Filmdoki

Minőségi folytatás, mely teljesen egyenértékű elődjével. Bizonyos dolgokban felülmúlja a Lázadást, ámbár van pár dolog, melyben gyengébb.
10 év telt el mióta Cézár és a majmok a San Francisco melletti erdőbe vonultak. Egész kis birodalmat építettek itt ki és békében élik napjaikat, mígnem fel nem tűnik néhány ember, így persze hamarosan a gondok is megjelennek. A sztori megint csak a már sokszor látott jelenetekkel dolgozik, viszont azokat olyannyira ügyesen alkalmazza, hogy egyáltalán nem lesz zavaró. Ez a baj manapság a filmekkel, hiszen az embernek nem lenne gondja azzal, hogy sablonokat lát, ha ügyesen lennének alkalmazva. Szóval igen, kitör a konfliktus az emberek és a majmok között. A folyamat piszkosul jól van bemutatva, és nem csak az a célja, hogy a film második felében egy igazán látványos küzdelmet láthassunk, hanem közben igyekszik elgondolkodtatni is kicsit a nézőt. Cézár karakterét hihetetlen jól vitték tovább, az egyik legjobb filmes figura az utóbbi pár évben, akivel teljes mértékben lehet azonosulni. Egy CGI majommal. Értitek! Koba úgyszintén kellően kidolgozott motivációkat kapott, és részben érthető, hogy miért fél az emberektől és miért akarja a vesztüket látni, ámbár a módszerei már eléggé megkérdőjelezhetőek. Legnagyobb sajnálatomra Maurice,az orángután viszonylag keveset szerepelt, pedig nekem az első részben is nagyon szimpatikus volt, valahogy olyan „kis” aranyos :D
A többi karakter se rossz, ámbár az emberek viszonylag kidolgozatlanok, vagy nem annyira érdekesek. Jason Clarke-ra gondolok itt, aki nem játszott rosszul, meg tényleg szimpi volt, csak volt, hogy az ő jelenetei kicsit kevésbé kötöttek le. Emellett a családtagjai se voltak nagy számok. Azt hittem majd valamit kihoznak a fia és Maurice közötti barátságból, de szépen félbe lett hagyva, akárcsak a nővel való viszonya. Gary Oldman figurája meg teljesen fölösleges volt, persze kellett egy vezető az embereknek. De amúgy meg bárki eljátszatta volna.
A látvány és a zene megint csak pazar, és a hangulatra se lehet egy rossz szavunk se. A film végi párharc látványos, de nem csap át CGI orgiába. Sőt, a látvány megint csak mellékes, mert közben hihetetlen mennyiségű érzelmet produkál a film. Egy-két jelenetnél igencsak összeszorult a torkom.
Igazán nívós folytatás, mely roppant szórakoztató, de közben rámutat arra is, hogy mindenhol vannak gyarló személyek, akik miatt sokszor mások szenvednek kárt. Kíváncsian várom a folytatást.

Zohanna

Caesar utolsó beszélgetése alapján teljesen felesleges volt spoiler. Ha egyszer így is úgy is harc lesz? Most akkor spoiler Eleve az, hogy a majmokat jónak állítják be. Pedig azt hiszem ők lázadtak fel, teljesen jogtalanul – ilyenkor nagyon sajnálom, hogy nem láttam az első részt… Inkább akkor adok teljes véleményt, mert így nem tudok következtetéseket levonni…

2 hozzászólás
Kino 

Tetszett, sokkal kevésbé érződött fillernek, mint az első rész, jellemfejlődésben is mutatott valamit és akció is akadt.


Népszerű idézetek


Folytatása

Összehasonlítás

A majmok bolygója


Hasonló filmek címkék alapján