Filmdoki  


Összes kitüntetés 25

Kedvenc filmek 160

Halálos fegyver (1987) Halálos fegyver 2. (1989) Halálos fegyver 3. (1992) Halálos fegyver 4. (1998) A rettenthetetlen (1995) A Keresztapa (1972) Nagymenők (1990) Az őrület határán (1998) Az utolsó cserkész (1991) Vissza a jövőbe (1985)

Kedvenc sorozatok 14

Az elit alakulat (2001–2001) Star Trek (1966–1969) Star Trek – Az új nemzedék (1987–1994) Jóbarátok (1994–2004) The Angry Video Game Nerd (2006–) Tüskevár (1967–1967) Cinemassacre's Monster Madness (2007–) Mr. Bean (1990–2006) Üzenet a jövőből – A Mézga család különös kalandjai (1968–1969) Mézga Aladár különös kalandjai (1972–1972)

Kedvenc művészek 28


Utolsó karc

Filmdoki 
Filmes TAG

Köszönöm szépen a felkérést @LukeSkywalkernek!

1. Melyik az öt kedvenc filmzenéd?
John Williams: Csillagok háborúja I-VI. ezt egynek veszem.
Elliot Goldenthal: Alien 3.
James Horner: Az 54. hadtest
Basil Poledouris: Csillagközi invázió
Howard Shore: A Gyűrűk Ura trilógia

2. Mi volt az első képregényfilm, amit láttál?
Pontosan már nem emlékszek, de vagy a Pókember (2002) vagy a Hulk (2003).

3. Melyik a kedvenc képregényfilmed?
Batman – A denevérember (1989)

4. Van olyan szuperhős képregény, amit szívesen látnál a nagy vásznon, esetleg új feldolgozásban?
Szerintem nagyon érdekes lenne, ha Tim Burton elkészíthetné a saját harmadik Batman filmjét Michael Keatonnel. Lehet, hogy rosszul sülne el, de akár az egyik legnagyobb dobás is lehetne a műfajon belül, pláne, ha úgy végződne, ahogyan Burton tervezte, vagyis Batman meghal a film végén.

5. Melyik az a film/sorozat, amit rendszeresen újranézel?
Sorozatokból Az elit alakulatot szeretem többször újranézni. Filmekből több is van, de az utóbbi években a Halálos fegyver antológia az, amit évente megnézek.

6. Szerinted jó irányba tartanak a képregényfilmek? Ha nem, miért?
Nem vagyok nagyon jártas a témában, de megmondom őszintén, szerintem ez a Marveles univerzumépítés ki fogja nyírni hamarosan a műfajt, bár a nézőknek bejönnek a filmek. Bár most az új Avengers után tényleg ki tudja mit hoz a jövő.

7. Melyik szuperhősfilmet nem vagy képes megnézni?
A Batman & Robint végignéztem már párszor, így mondhatni ezek után jöhet bármi :D De egyébként David Hasselhoffnak van egy filmje Nick Fury – Zűrös csodaügynök címmel, na az akkora rakás kakinak néz ki, hogy lehet kerülöm még egy ideig. De egyszer talán mégis rászánom magam :D

8. Szerinted mi(k) a leggyakoribb hibája, hibái a képregényfilmeknek?
Megint csak azt tudom mondani, hogy nem vagyok jártas a műfajban, így kéretik nem leszedni a fejem, ha hülyeségeket beszélek :D Egyrészt szerintem piszok zavaró tud lenni, ha egy képregényfilm nem humoros, hanem vicceskedő akar lenni. Mert pár poén tényleg belefér, főleg, ha azok ütnek is, de mikor mindenki nagyon jó fej, vicces és laza, az talán nem a legjobb.
Aztán, szerintem egy képregényfilmnek jól kell tudnia a vászonra átültetni magát az alapanyagot, és úgy kell szelektálnia a dolgokat, hogy azok a nagyvásznon megállják a helyüket. Tehát tudjam, hogy egy képregényfilmet nézek, aminek megvannak a szabályai, a karakterei, a maga kis univerzuma. Pl. nekem A sötét lovag és A sötét lovag felemelkedés nem annyira jött be a nagy realizmusa miatt. Gotham egy szimpla amerikai nagyváros volt, ez pedig számomra zavaró volt. Burton elvont, gótikus városa sokkal jobban elhitette velem, hogy egy képregényvilágot nézek épp.
Aztán szerintem az sem jó, ha a kreativitást visszafogják. Jó pár Marvel mozi előzetesét láttam és nagyjából mind egy kaptafára megy. Oké, hogy van egy bevált recept, de ha 20 filmből 15 ugyan olyan, az elég gáz.

9. Szerinted melyik rendezőnek kellene képregényfilmet rendeznie?
Tarantino szerintem tehetne egy próbát, hiszen már a Sin Cityben is megrendezett egy jelenetet. A Deadpool és a Logan után szerintem simán készíthetne ő is egy R kategóriás képregénymozit. De James Cameron is érdekes választás lenne, anno tervbe is vette, hogy készít egy Pókember mozit. Ha nem a látvány felé mozdulna el nagyon, hanem régi énjének megfelelően remekül megkomponált akciókat és jó karaktereket is belevinne a filmjébe, akkor szerintem tőle is jöhetne egy.

10. Olvasol képregényt? Ha igen, mit, illetve nyomtatott és/vagy elektronikus formában, magyarul és/vagy angolul/más nyelven?
Nem, pedig egy-kettőt jó lenne elolvasni (Watchmen, pár Batmant, Sin City). Ebben az esetben szerintem magyarul és nyomtatott formában olvasnám őket.

Szeretném felkérni a @Nagareboshi_GIN-t és @bonnie9-t a kérdőív kitöltésére :) A válaszadást előre is köszönöm! :)

2 hozzászólás