Futurama (1999–) 63

A Futurama egy amerikai rajzfilmsorozat, alkotói Matt Groening és David X. Cohen. A sorozat Philip J. Fry életét meséli el, ő egy 25 éves pizzafutár. Fry 1999. december 31-én véletlenül hibernálja magát 1000 évre, és amikor felébred a 2999. földi esztendő a valóság.

angol

Képek 17

Szereposztás

Billy WestPhilip J. Fry / Dr. Zoidberg / Prof. Hubert J. Farnsworth
Katey SagalTuranga Leela
John DiMaggioBender
Tress MacNeilleLinda
Phil LaMarrHermes Conrad
Lauren TomAmy Wong
Billy WestPhilip J. Fry (hang)
Billy WestDr. Zoidberg (hang)
Billy WestProf. Hubert J. Farnsworth / Hubert J. Botcsinálta professzor (hang)
Kath SoucieCubert Farnsworth

További szereplők

Kedvencelte 43

Várólistára tette 68


Kiemelt értékelések

AniTiger 

Sosem hittem volna, hogy érdekelhet, csak fintorogtam, amikor a cicám mutogatta, hogy ezt kéne néznünk. Valahogyan nem éreztem magaménak, hiszen 1) sci-fi, ráadásul hard, mert űrhajó is van benne, meg robot, meg egyszemű mutánsleány… 2) tele volt a mémjeivel a 9gag és a memecenter is és elkezdett itthon is feltünedezni… 3) énigazándeténylegnemszeretemascifimeséket…

A sorozat első pár része után viszont az összes magyarul elérhető évadot letoltam (jó) pár nap alatt és megszerettem az összes bolondos futárszolgálatost, megsirattam őket és azon kaptam magam, hogy alig, hogy befejeztem újranézem immár az öcsémmel, aki szintén lépten-nyomon bebőgött közben. Fantasztikus mese!

3 hozzászólás
ChEebor 

Nagyon jól sikerült sci-fi komédia / paródia. Matt Groening a Simpson családból ismert humort ülteti át egy bizarr, disztópikus, borzasztóan kellemetlen de mégis nagyon színes és érdekes jövőbeli világba. Nagyon jó a humora, és piszkosul eltaláltak a karaktereik: bár nincs igazán jó és rossz, a főhősök szerethetőek, a negatív figurák pedig abszolút, de jópofa módon taszítóak. Gyakorlatilag mindegyik részben van valami hatalmas poén, de néha azért komolyabb érzelmek is teljesen hatásosan jelennek meg benne. Akinek bejön Groening stílusa, annak kötelező, habár erre azt mondom, érdemes eredeti nyelven nézni.

Leara 

Good news, everyone: this show is great :D!

Évek óta csücsült már a várólistámon, de mindig halogattam, mert Groening másik sorozata, a Simpson család sosem tudott igazán beszippantani. A Futurama azonban teljesen más, hisz a jövőben játszódik és még a karakter design is jobban bejön, hiába hasonló :D.
De a lényeg: nem volt olyan rész, amin ne tudtam volna legalább egyszer egy jót nevetni. Végig nagyon szórakoztató volt, néha pedig befigyelt némi dráma is, de az is rendkívül jól és ütősen tálalva. A kedvenc karakterem eleinte egyértelműen Bender volt, de a sorozat előrehaladtával rájöttem, hogy nem tudnék választani közte, Fry és a professzor között… de az egész bagázst sikerült megkedvelnem (oké, talán Zoidberget nem annyira, de ő mintha direkt ezért lett volna XD).

Számomra viszont nagyon kilóg az 5. évad. Oké, akkoriban biztos nagyon örültem volna, hogy legalább néhány filmként folytatódik, de sokkal jobban passzolnak a 20 perces epizódok a sorozat stílusához, mint a 90 percesre nyújtott sztorik.

De hogy az egészben mi a legjobb? Hogy a sok poén mögé el vannak rejtve komoly kérdések is, valamint remek társadalomkritika… és sok minden azóta is jelen van körülöttünk, sőt, van egy olyan érzésem, hogy még jóval később is aktuális lesz a sorozat. Egyébként különösen imádtam, hogy minden rész elején az openingnél volt valami poénos kis mondat… főleg az utolsó tetszett, az spoiler

Még kiemelném a szinkront is: fantasztikus! Persze az eredetire gondolok, a magyarból egy kis részletet láttam és köszönöm, annyi bőven elég is volt belőle. Billy West előtt le a kalappal, hiába tudom, hogy mely karaktereket szinkronizálta, bármennyire is hegyezem a fülem, magamtól továbbra sem jönnék rá, hogy őt hallom több szerepben is :).

Összességében tehát imádtam és nem értem, miért volt ilyen hányatott sorsa a sorozatnak… szívesen nézném tovább, de ki tudja, talán így volt a legjobb, mert csak csökkenne a színvonal. Az viszont érződött, hogy a készítők imádnak rajta dolgozni, hisz ilyen környezetben kb. bármit meg lehet csinálni, én pedig örömmel néztem az elborultabbnál elborultabb részeket :D. Repül a kedvencek közé és tuti, hogy máskor is előveszem még a sorozatot :).

SupSup

Az abszolút kedvenc. Nem tudom megszámolni, hányadik újranézésem. Bendert imádom, zseniális karakter. Óvatosan, de van az úgy, hogy idézek tőle. :D Szeretem a különös világokat, amiket bemutatnak, és a poharakat, amik különféle módokon tudnak újratöltődni. A humora nekem való. A pörgős és ötletes, agyament poénok megunhatatlanok számomra, bár a medencés-szamaras jelenet és társai megviselnek. :) Görbe tükör, társadalomkritika, az egymásnak feszülő nézőpontok mókás feloldása, a múlt-jelenmúlt-jövőjelen-jövőjövő közötti randalírozás és a sok filmre, eseményekre, elméletekre utalás pikáns-mutáns-fanyart alkot. Tetszik az űrtéma, kérem fagyasszatok le 2982 évre! Angolul és szinkronnal is néztem már, Billy West alakítása csúcs.
David X. Cohen és Matt Groening – ez a két pasi megugrották a többi hasonló animációsat, pedig többet is szeretek. Hát kik ezek az emberek? :) Köszönöm, hogy a 2000-es években élnek!
„Le sem tagadhatnánk, hogy a jövő őrültség! Hát én sem akarok kilógni!” (5/4)

BlackSwan 

Új kedvenc sorozatom. Őrültek a karkaterek, érdekes a világ, mindig is szerettem a robotokat. No, eprsze, h Bender a főkedvencem.

zeana 

Szerethető karakterek, érdekes sztori, kiváló hangulat és „játékos tudomány”. A kedvenc karakterem Zoidberg és a professzor. :) Az eredeti hangok nagyon jók, a szinkron viszont röhejes.
A színvonal nem egységes, évadonként és részenként is nagyon hullámzó. Voltak olyan részek, amikor fontolóra vettem, hogy folytassam-e egyáltalán, de összességében egy klassz sorozat egyedi történetekkel és jó poénokkal.

Victorious 

Tavasszal vizsgaidőszakban daráltam le az egészet,kellett valami szórakoztató dolog is az életembe akkor :D Nagyon tetszett :D Egyszer már elkezdtem régen, de valahogy csak az első évadot fejeztem be.

muznik 

Nagy kedvencem! Igazán szeretem a A Simpson család (1989–) -ot is és a A kiábrándult királylány (2018–2023) -t is!
Az tuti, hogy a készítők a kategóriánkon kívüli szerelmek beteljesülésének és a nemtől (itt fajtól is) független barátságoknak a szakértői! Szeretem a mellékszereplőket, szeretem, hogy spoiler, szeretem, hogy Zapp Brannigan olyan korból ragadt ránk, amilyenből… szeretem, hogy annyi sci-fi klasszikus utalás van benne és egyáltalán bármilyen utalás.
Nem nehéz, de nem is agyzsibbasztó (bár binge-watching után egy kicsit az), van tanulsága poénos és keserű egyben önfeledt és bugyuta, szerethető és banyek de cserélnék Fry -jal! Ugranék ezer évet és kíváncsi lennék milyen a jövőben az ük-ük-ük-ük-ük- … unokatesómnak dolgozni egy bolygóközi melóban!


Népszerű idézetek

TribeBubu 

EZT A RÉSZT SZTEREÓBAN LÁTJÁK
(akik már ittak)

TribeBubu 

Az ifjú Hubert már akkor megtanult olvasni, amikor még pelenkát hordott… nyolc évesen.

TribeBubu 

Leela: Nyolcórás váltásban őrzitek a széfet. Bender kezdi, aztán Flexo, majd Fry.
Fry: Lassan a testtel! Miért nem megyünk inkább ábécé rendben?
Leela: Legyen. Kezdi Bender, aztán Flexo, majd Fry.
Fry: Inkább rang szerint.
Leela: Legyen. Kezdi Bender, aztán Flexo, majd Fry.

TribeBubu 

Leela: Nahát! Nem hittem volna, hogy a főzés az eseted. Ez olyan édi.
Bender: Hát, igen. De mindig el kellett titkolnom.
Fry: Nincs semmi baj, Bender. Én is szeretek főzni.
Bender: Köcsög.

TribeBubu 

Leela: Ez a fűszer mire való?
Eladó: Az pirított mocsári hínár. Ellenállhatatlanná teszi az ellenkező nemnél.
Leela: Ó, micsoda marhaság! Két kilót kérek.

TribeBubu 

Én voltam a történelem összes nagy robotszínésze: Szerepjátszó 08, Színomat, David Duchovny.

TribeBubu 

Ön most halott. Köszönjük, hogy az Automatadort, Amerika 2008 óta legkedveltebb öngyilokfülkéjét vette igénybe.

2 hozzászólás
TribeBubu 

Botcsinálta professzor: Ez egy misztikus világ az Elfeledett zóna legelhagyatottabb zugában.
(…)
Leela: Na és, professzor, egyáltalán beléphetünk mi abba a zónába?
Botcsinálta professzor: Miért ne? Ez csak egy név. Mint a Halál zónája, vagy a Soha Vissza Nem Térés zónája. A Terror galaxisban minden zónának ilyen különös neve van.

TribeBubu 

Ha nem fogy el az oxigén, akkor talán megélhetjük, hogy éhen haljunk.

rocketdog 

Bender: Anything less than immortality is a complete waste of time.

6. évad 6. rész – The Beast with a Billion Backs: Part 2

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján