A kiábrándult királylány (2018–) 73

A sorozat Dreamland (Álomország) széteső királyságában játszódik, aminek a főhőse egy erősen alkoholista fiatal hercegnő, (Bean) valamint bátor elf kísérője (Elfo), és személyes bejáratú démonja (Luci). Bean két segédjével karöltve megszökik élete nagy napjáról (értsd: esküvőjéről). Kalandjaik… [tovább]

angol
angol

Képek 13

Szereposztás

Eric AndréLuci
Nat FaxonElfo
Abbi JacobsonBean
John DiMaggioKing Zøg
Tress MacNeilleQueen Oona
Matt BerryMerkimer herceg
Maurice LaMarcheOdval
David HermanHerold
Sharon HorganQueen Dagmar
Lucy MontgomeryBunty

További szereplők

Kedvencelte 33

Várólistára tette 83


Kiemelt értékelések

Yuuko

Valamiért ez most nagyon nem fogott meg, pedig én általában értékelni szoktam az ekborult sztorikat. Az alapötlet is nagyon tetszett, egyedi volt és elborult. Az elején még szórakoztató volt, de egyszer sem tudtam nevetni rajta. Az első még érdekes volt, de aztán teljesen más irányt vettek a dolgok, ami egyáltalán nem tudott lekötni. A második évad pedig konkrétan untatott. Nem hinném, hogy bepróbálkozom majd a harmadik évaddal.

IBagci 

1. és 2. évad:
Ez egy „unatkozom, de a rokonoknál van Netflix. Nézzünk körbe” mondattal kezdődött. :D
Az eddigi részek nagyon tetszettek. Jó volt a humora, érdekes volt a sztori, a karakterek is vitték a prímet. Az egész család élvezni tudja, de leginkább engem és apumat kötötte le, akivel jókat röhögtünk a részeken.
A grafika pedig nagyon tetszik :) Jól adja át a karaktereket.
Izgatottan várom az új évadokat.

Nympha17 

Ötletes és nagyon humoros. Bean, Elfo és Luci nyerő hármas, miközben minden baromságot bevállalnak, igazából ők az egyetlenek, akik normálisak ebben a világban.
És amikor azt hiszed, hogy a készítők már nem tudják fokozni a dolgot, jön egy újabb vad csavar a történetben.
18+, gyerekeknek nem ajánlom

namelesshaker 

Egy csodálatra méltó sorozat első évada valami fenomenálisra sikeredet (számomra legalább is).A karakterek kedvesek/aranyosak,szimpatikusak de közben ott van bennük valami fanyar valóság is.
Kitörő örömmel várom a második évadot!

TiaManta 

1. évad
Hű há ümm. Mindent összevetve egész jól lett ez összerakva. Kedvelni neannyira nem sikerült senkit. (A Simpson családot se bírom. Majd még próbálkozom velük.) De szórakoztatóak voltak, kellően furák, meg gyarlók. Szigorúan csak felnőtteknek készült eme kis sorozat. +18-as de nagyon. A fő cselekményszál nagyon érdekel. Vajon mit szül meg még az alkotók agya? Kíváncsi vagyok.

Remélem hamarosan sorra kerül a 2. évad.

Hippoforaccus 

Nem is találom a szavakat… Látszik és érződik, hogy a Simpson család közeli rokona ez a sorozat. Hihetetlenül jó helyzetkomikum, egy agyabuggyant fantasy-világban tálalva.
Egy cimborám ajánlására kezdtem el nézni, bár már előtte egyszer kinéztem magamnak, csak időközben elfelejtettem a címét.

chibizso

"Az első 7 részben felépítik a szereplőket, amivel nincs is semmi gond, viszont a további eseményekre, a tényleges cselekmény kibontására már nincs idő – ezért a háromrészes lezavarás, majd a cliffhanger. Több részben több idő lett volna gondosan felépíteni a szereplőket, de főleg a történetet – mind a háttérben megmutatott csuklyásokkal és mind az életelixírrel. Viszont a kevés epizód (feltételezem, ennyit rendelt be a Netflix) sajnos egy olyan koncepcióra kényszerítette a sorozatot, amin belül nem tudta megmutatni tényleges értékeit és zsenijét, csupán azt, hogy van benne potenciál. Látom ezen a 10 epizódon, hogy szerethetőek a figurák, akik hamar a szívemhez nőttek; látom, hogy bőven lesznek itt még izgalmak a jövőben; és ezeknek a fényében azt is látom, hogy felnőhet az első két elődhöz a széria. Viszont erre még várni kell, mert az első, ígéretesnek tűnő etap mindezt nem adta meg – ez így kicsit csalódás.

Mindezek ellenére mindenki darálja le a Disenchantmentet, mert tényleg szimpatikus szereplőkről mesél, idézi a korábbi kedvenceket, a végén pedig egy olyan évadzárót látunk, amely némely élőszereplős széria becsületére is válna."

Bővebben: https://anti-gane.blogspot.com/2018/10/a-reszeg-hercegn…

Dorczy

Annyi mindent egyesít magában ez a sorozat, hogy nehéz egyoldalúan értékelni. Szórakoztató. Az összes alpáriságával együtt. Mégis olyan társadalomkritika, esettanulmány, viselkedési normák karikatúrája, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.
Bean egyedül kissé esetlen és elmondhatatlanul naiv. Viszont trióként eszméletlenek. Elfo és Luci önmagában is megállja a helyét, de hárman együtt olyan egyveleget képeznek, ami nem sokk, csak érteni kell. És ez biztosan nem megy mindenkinek. Viszont ha el tud vonatkoztatni az ember (lánya) a talajtól, csodás perceket, órákat ad ez a sorozat.
Mindig úgy tartottam, hogy az a jó (háttér)zene, ami kíséri a történéseket. Na itt aztán libabőrözős visszatérő dallam csendül fel. Ettől lesz meg a tökéletes harmónia.

Light

Nagy kedvenc lett a sorozat. Vicces, izgalmas, nagyon szép rajzok! Kedvenc karakter Elfo!

Ross

Amilyen jó az első évad, annyira értelmezhetetlen a második.
Ez a sorozat friss volt, tabudöntögető, sztereotípiákat és fantasy-kliséket lábbal tipró, szórakoztató. Aztán meg valószínűleg ment a hümmögés meg a csodálkozás, hogy Netflix többet is rendelt ebből. Vagy leléptek az eredeti írók, vagy én nemtom, de a második évad tíz epizódból hetet akár ki is lehetne dobni; időelcsesző rétestészta-fillerek, a szereplők karakteridegen dolgokat tesznek, a poénok kategóriákkal gagyibbak, az időzítés egyáltalán nem ül…
Elég nagy csalódás. Nem tudom, hogy érdekel-e ezek után a harmadik.


Népszerű idézetek

virrasztó 

Luci: Hey, nice. She drank her way out of depression like a pro.

1. évad 4. rész – Vérfürdős buli a kastélyban
Everrie 

Bean: So, writers have demons?
Luci: Oh yeah, most of them have dozens.
Bean: And the demons help with writing?
Luci: Sure. We also cause depression, self-doubt, insomnia, suicide and drug addiction. The writer's life.

2. évad 8. rész – Saját szavaival
virrasztó 

Elfo: Yeah, singing while you work is not happiness. It's mental illness.

1. évad 1. rész – Egy hercegnő, egy manó, és egy démon bemegy a bárba
Everrie 

I possessed your mother and she loved it!

1. évad 3. rész – A sötétség hercegnője
Everrie 

Bean: Sorry, I've lost track. What are we praying for now?
Mother Superior: Oh, for… We are praying, Sister Tiabeanie, that God might see fit to help the poor.
Bean: If you want to help the poor, why not just melt this God guy down and pass him out like coins? I mean cut out the middle-man, right, guys?
Mother Superior: Blashphemer! How dare you bring logic into God's house?

1. évad 5. rész – Gyorsabban, hercegnő! Ölj! Ölj!
TribeBubu 

– Hívj egy halkan osonó gyilkost!
– Itt vagyok, uram.
– Ááá! Jaj, ne csináld ezt!

(1. évad, 8. epizód – A halhatatlanság korlátai – The Limits of Immortality)

1. évad 8. rész – A halhatatlanság korlátai
namelesshaker 

Odval: A halálból feltámadni boszorkányság. Tiabeanie még is boszorkány volna?
Főpapnő: Áh! Azok nem léteznek, csak jó ürügy,hogy elbán hasunk a szabadgondolkodókkal meg a maszturbálókkal.

3. évad 3. rész – A gyilkos fegyver
namelesshaker 

Elfo: Csuszi egy cuki félszemű polip. Szóval mióta is ismered?
Derek Herceg: Ő a legrégebbi barátom. Négy napja.

2. évad 7. rész – A szerelem nyálas ölelése
Tekluretta18

A korona! A kedvenc sorozatom!

3. évad 10. rész – Bean alászáll

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján