A rettenthetetlen (1995) 241

Braveheart
177' · amerikai · akció, dráma, háborús, történelmi 16

10 díj · 15 jelölés

A rettenthetetlen jelző William Wallace-t, a XIII. századi skót felkelőt illeti, aki a skót történelemnek valóban az egyik hősi alakja. Sir William Wallace lovag többéves távollét után visszatér szülőföldjére, Skóciába. Kaotikus állapotok uralkodnak: a skót király trónörökös nélkül halt meg,… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Mel GibsonWilliam Wallace
Sophie MarceauIsabelle hercegnő
Catherine McCormackMurron
Patrick McGoohanI. Edward király
David O'HaraStephen
James Robinsonfiatal William
Sean LawlorMalcolm Wallace
James CosmoCampbell
Sean McGinleyMacClannough
Mhairi Calveyfiatal Murron

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 68

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

Sydney 

FREIHEIIIIIIIIIIIT (németül néztem :D).
Nagyon régen láttam, de még mindig nagyon jó film. Az angol és skót történelem ezen idõszakát nem nagyon ismerem, habár a Tudorokkal kezdõdött a mániám, már idõben visszafelé és elõre is haladok, valószínűleg William Wallace-ig is eljutok majd, és kiderül, már amennyire ez lehetséges, hogy mennyi az „igazság” Mel Gibson hõseposzában.
Nincs új a nap alatt: szerelem, bosszú, árulás, sok halál, a film végén pedig két mondatban megtudjuk, hogy egy nép elnyerte a szabadságát.

Valentine_Wiggin 

Mindig úgy tartottam, hogy nagyon vékony a határvonal a bátorság és a hülyeség között, amin eszméletlenül könnyű átbukni. Őszintén szólva ebben a filmben többször éreztem az átbukást az utóbbi oldalra, de ennek ellenére is van valami felemelő a kitartás, a hűség és bátorság üzenetében, amit közvetít. Néhol nagyon megrázó, néhol elszomorító, de mindenképpen remek film.

carragher 

Elv, kitartás, hit, hűség, összetartás,szabadság.
Számomra ezt jelenti ez a film.
A történelmi részéhez ,hogy igaz vagy nem igaz nem érdekel mert ez egy nagyszerű film.

Ciccnyog

Ódákat lehetne zengeni erről a filmről, a rendezésről, a színészekről, a zenéről, mindenről.
Skócia amúgy is a szívem csücske, ha máshova nem is, de oda szeretnék eljutni.
És akkor tiszteletemet teszem a William Wallace-emlékműnél is.
Szabadsáááááág!

Bubu 

Perfekt film! Először azt hittem, túlzás az a sok dicséret, amit hallottam róla, de valóban minden aspektusból el lett találva. Még mellékszereplők is óriási alakítást nyújtanak, hossza ellenére nem vontatott a sztori, Gibson pedig rendezőként és főszereplőként is remekelt.

brittta 

Vannak filmek, amelyeket szükségtelen értékelni, ezt most már biztosan tudom. Mindenekelőtt azért, mert minden jelző, amit ráaggathatnánk, elcsépeltnek, jellegtelennek, üresnek hangozna. Minden, amit mondhatnánk, eltörpülne amellett az élmény mellett, amit az imént átéltünk. És különben is, mit lehetne mondani egy olyan filmről, aminek az egyetlen bűne, hogy nem találni benne a hibát? Az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy újranézzük. De nem ám egyszer, hanem még nagyon sokszor.

Tini_98

Egy jó dolog van ebben a filmben, mégpedig az a zene. Az fantasztikus. A film maga meg röhejes. Végig röhögtük az egészet….

sempiternalsoul

Mikor először láttam, még nem volt rám akkora hatással (gondolom az álmosság és a fiatalság nem túl jó kombináció az ilyen filmek esetében), de most, másodszorra, miután kiforrott véleményem van a drága angol barátaimról, és élek-halok a skótokért, az akcentusukért és a kilt alól kivillanó térdükért, ez most nagyon betalált.

Bárcsak egy kicsit mind olyanok lennénk, mint William Wallace.


Népszerű idézetek

Melinka

Minden ember meghal, de nem minden ember él igazán.

Nymeria994

Igaz, ha harcolsz, meghalhatsz. Ha elfutsz, megúszhatod… legalább is egy ideig. És majd halálos ágyadon, sok-sok év múlva visszasírod e percet, s örömest odaadnád lopott életed minden napját ezért az egyért, ezért a lehetőségért, hogy itt legyél és az ellen képébe vágd: az életünket feláldozzuk, de szabadságunkat azt soha.

pjudi

Az a baj Skóciával, hogy túl sok ott a skót.

Bubu 

Wallace: Lándzsákat készítünk. Sok százat. Hosszúakat. Kétembernyit.
Hamish: Olyan hosszút?
Wallace: Igen.
Hamish: Nem egyforma hosszúak az emberek.
Campbell: Anyád mesélt valamit rólam?

pjudi

(…) mielőtt elmennétek, a főparancsnokotok menjen ki oda a mezőre, hajtson fejet a seregem előtt, majd hajoljon tovább a lába közé, és nyalja ki a saját seggét.

pjudi

William Wallace: Könnyebb lesz, ha itt lesznek a fiaim.
Murron: Szóval vannak gyermekeid?
William Wallace: Még nincsenek, de számítok a segítségedre.

Bogesxd 

A történelmet azok írják, akik felakasztják a hősöket.

pjudi

A szíved szabad. Legyen bátorságod követni!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján