A visszatérő (2015) 533

9 díj · 12 jelölés

A visszatérő megtörtént események alapján készült. Magával ragadó, hátborzongató film egy férfi küzdelméről, a minden rettenet ellenére legyőzhetetlen élni akarásról és a teljes esélytelenséggel is dacoló emberi szellemről. Hugh Glassra a még feltérképezetlen amerikai vadonban rátámad egy medve:… [tovább]

angol
angol · magyar
angol · magyar

Képek 37

Szereposztás

Tom HardyJohn Fitzgerald
Leonardo DiCaprioHugh Glass
Domhnall GleesonAndrew Henry
Will PoulterJim Bridger
Paul AndersonAnderson
Brendan FletcherFryman
Brad CarterJohnnie
Kristoffer JonerMurphy
Robert MoloneyDave Stomach Wound
Kory GrimTrapper

További szereplők

Kedvencelte 51

Várólistára tette 304


Kiemelt értékelések

Sydney 

DiCaprio-nak Oscar, nekem DiCaprio-plecsni jár ezért a filmért :D Szerintem én jobban megérdemlem a plecsnit…

1 hozzászólás
krlany 

Négy napja nézem ezt az istenátka filmet, és még mindig csak 50 percnél járok, és még majd két óra a végéig… hol felidegesít, hol csak legyintek, hogy most komolyan?
Szeretném leszögezni, hogy én szeretem a vadonban játszódó filmeket… Ez a film ráadásul olyan korba visz, amit még szeretek is: Amerika, prémvadászok, indiánok… de hibát hibára halmoz… logikátlan dolgokkal van tele…
spoiler ó hagyjuk már, jó hogy nem adok fegyvert a kezébe és biztatom öld már meg! Aztán ott van DiCaprio emberünk, aki akkora vadász, hogy húha, ő a nyomkereső a csapatban, indiánok között élt és spoiler hát könyörgöm, ezt még én is tudom, pedig én csak Karl May/Cooper könyveken nőttem fel, nem pedig a vadonban… ráadásul DiCaprio hülyesége miatt spoiler… Én a medvével vagyok!:) … de soroljam még?
Ezért Oscart?! Az a hülye, aki nekiadja! Nem vagyok megelégedve a forgatókönyvvel… a film nyers és brutális, ahogy Inárritu-tól már megszokhattuk, bár ezt épp nem rovom fel neki.:)

Egy újabb nekigyürkőzés után csak befejeztem… Még akadt benne némi kifogásolni való, az idő múlása, felesleges jelenetek ésatöbbi, de a látvány határozottan javított a megítélésemen…
https://kulturleny.wordpress.com/2016/01/31/a-visszater…

16 hozzászólás
LoneWolf 

Asszem én most szemét leszek. Leonak ezért nem adnám oda az Oscar-díjat. Kezd unalmassá válni, hogy az esélyes filmek 90%-a szinte minden évben a szenvedésről, illetve borzalmas emberi sorsokról szól. Egyszer látnék már olyat a jelöltek között, ami szórakoztat, fölemel, vagy megmosolyogtat. Komolyan ezt lehet csak értékelni? Az a valamire való alkotás, ami után a néző elveszti az emberiségbe vetett utolsó hitét is? Rendben. Elfogadom, de ezen kívül ebben mi volt olyan átkozottul lenyűgöző? Lényegében egy egyszerű „Kill Bill” féle leszámolósdit láthattunk a gyarmatosítás korában, a Tarantino-tól megszokott beteg humor nélkül. Ha persze beleszámítjuk, hogy hősünk milyen lehetetlen helyzeteket él túl (feleslegesen elhúzott medvetámadás, amiből az akkori orvoslással kb. képtelenség lett volna így felépülni, majd a zuhanás a lóval, stb.) csak azért, hogy bosszút állhasson az őt ért sérelemért, melynek során egy másik társát is elveszíti, akkor mégis találhatunk benne egy kis komédiát, mert egyszerűen nevetséges volt már az egész. Egy óra vágással is ugyanezt a művet kapnánk. Persze, hogy ne csak lehúzás legyen a kritikámban: Dicséret illeti a korabeli jelmezeket, a hangulatot, a szereposztást, az operatőri munkát és a fényképezést is, de ennek ellenére sem adnék neki szobrocskát.

5 hozzászólás
Szeszj 

Már elég sok részletet láttam a filmből, de annyira nem vonzott, főleg a medvés részlet miatt. De azért akartam látni egyben is, és nem volt túl jó élmény, rettentően hosszú és kínszenvedős volt a film, egyszerűen annyi dolog nem áll össze ebben a filmben. Maga a történetnek se volt annyi értelme, kész káosz volt a filmben. A medvés részlet pedig elégé hihetetlen volt, a szereplő komolyan megsérült és kb úgy ment tovább mintha csak egy karmolása lenne. Meg szegény medvét is sajnáltam, meg a spoiler
A tájfelvételek gyönyörűek voltak, egy rossz szavam sincs rá. Különleges volt.
Leonardo DiCaprio remek színész, én nagyon szeretem őt, annyi filmiért már megkaphatta volna az Oscart és mégis ez lett, persze rendkívülien játszott de mégis valami hiányzott belőle.
A többiek is jók voltak, Tom Hardy egy kicsit fura volt nekem ebben a szerepben.
Egy kicsit csalódtam ebben a filmben, persze nem volt nagy elvárásom, de azért egy kicsit jobbra számítottam.
https://media.giphy.com/media/ptMZ6eY0Jffe8/giphy.gif

Emerson 

Necces volt, hogy kibírom… de becsülettel végigszenvedtem Di Caprio-val együtt. Ez sem lett az a film, amitől megkedveltem. Szerintem nincs még egy olyan színész, akinek ennyi filmjét megnéztem volna úgy, hogy nem is kedvelem…
Iñárritu viszont bizakodásra adott okot, ha már a 21 Grams akkorát szólt. De rá se ismertem az ott mutatott egyediségére. És könyörgöm, miért kell azt a rohadt kamerát a Napba irányítani? Örülök, hogy nem moziban néztem (már csak ezért is).
Jobban érdekelt volna a 2010-es terv szerinti film Christian Bale-lel a főszerepben… ő még csonttá is fogyott/fagyott volna a szerep kedvéért. Di Caprio meg mint egy jóllakott óvodás… hiába hagyták kint a vadonban minden nélkül, összezúzva, nem látszott rajta, hogy bármiben is hiányt szenvedne. Hörögni meg mindenki tud, már elnézést. Az meg a sminkesek érdeme, hogy elgyötörtnek tűnt.
A „nagy jelenetek” meg… nézzük csak. A medvetámadás CGI volt, és ez látszott is rajta. Persze nyilván nem eresztenek rá egy igazi medvét az aranytojást tojó tyúkra – ez így rendben is van. De az már kissé fura volt, hogy a végebosszú véresebb lett, mint a medve VS ember harc. Erre csak annyit mondok, hogy Critical 1x10. Ott legalább látszott, hogy egy állat valóban szétmarcangolt egy embert. Pedig az csak egy brit sorozat volt… A másik: lóban való elbújás. Ehm… Hannibal. Bár a cél ott más volt… A lényeg, hogy ezt a két jelenetet sokat emlegetik a film kapcsán, de én egyikben sem láttam semmi „extrát”.
Nos, az, hogy a táj gyönyörű volt, sem a film, sem a rendező, sem a stáb érdeme, hanem a természeté.
Amit az utolsó fél órában mutattak, az jobban tetszett, mint ami az előtte lévő 2 órában volt. Csak az az idióta zene nem kellett volna a harc közben. Di Caprio meg adja át az Oscarját Hardy-nak.

3 hozzászólás
mamoulian 

Talán megosztóbb lett a film mint azt vártuk és habár valamelyest egyet is tudok érteni pár felrótt hibájával, úgy döntöttem most ezekre mégse térek ki, mert nem lényegesek. A lényeg az, hogy kaptunk egy monumentális alkotást, ami miatt igazán van létértelme a mozinak. Mind a képi világ, mind a hangzás hátborzongatóan gyönyörű. A játékidő tartama alatt odafagyasztja a nézőt a székhez a zsigerekig ható atmoszféra. A kezdő jelenet önmagában olyan szintet produkál ami után csak pislogtam és a film legvégén úgy álltam föl, hogy most akarom látni újra az egészet, csak hadd legyek megint a részese ennek a varázslatnak. Ugyanakkor, úgy éreztem valami mégis benn maradt, kaphattam volna valami többet, valami felemelőbbet. Spirituálisan nem mozdított meg igazán, hiába éreztem úgy, hogy nagyon is szerette volna ezt is elérni az alkotó. Ebben mondjuk lehet, hogy a mellettem percenként hangosan felsóhajtó tuskó is közrejátszott… na mindegy. Majd még újranézem és lehet felmegy 9-re is.

Kopaszkutya 

Vaciláltam a 7 és 8 csillag között, végül hetet adtam, mert az Aljas nyolcas jobban tetszett és annak adtam a nyolcat. Idén is sokan várják, hogy vajon DiCaprio elviszi-e az Oscart, de én személy szerint ezért az alakításért nem adnám neki. Félreértés ne essék, nincs baj a játékával, de nem tudott kibontakozni igazán ebben a szerepben. Voltak az elmúlt években sokkal jobb alakításai, amiért nem jutalmazták. Tom Hardy viszont komoly esélyes szerintem, ahogy Emmanuel Lubezki is. Gyönyörű képeket készített végig a film folyamán. A vágás is pazar volt és a macit is szépen megcsinálták. Nagyjából ezeket díjaznám, ha rajtam múlna.

2 hozzászólás
Honey_Fly 

Elolvastam az értékeléseket nézés előtt és szerintem jól tettem, mert így eleve arra készültem, hogy felidegesít és lefáraszt majd a film. Ehhez képest kellemesen csalódtam. Mindent leírtatok már előttem, úgyhogy én csak annyival egészítem ki, hogy a tájnak adok Oscart.

1 hozzászólás
Rebane 

Amikor igaz történet alapján készült filmet nézek, akkor olyasmit várok, amit el is tudok hinni, hogy megtörtént, itt azért rezeg a léc, kicsit sok volt nekem, amin Hugh Glass keresztül ment.
Ettől függetlenül szerintem nagyon jó film, nem éreztem túl hosszúnak, a medvés jelent nagyon brutális volt, tetszett! A másik kedvenc részem a templom romos jelenet.
Egyébként meg @Tony128 nagyon jól megfogalmazta a véleményem :)

1 hozzászólás
Zahra 

Végtelenül hossz és unalmas. Sajnos nem is igazán sikerült emiatt végig a történetre figyelnem. Túlzások voltak a harcok során is. Viszont értékelem a táj szépségét, az valami gyönyörű, valamint a jelmezek és a vágás is szuperek voltak.


Népszerű idézetek

Ancsa07

Már nem félek a haláltól.
Túl vagyok rajta.


Hasonló filmek címkék alapján