A tenger szívében (2015) 206

A természet visszavág. Egy feldühödött, óriási ámbráscet a Csendes óceán déli részén rátámad az Essex nevű amerikai bálnavadászhajóra, és a 238 tonnás vitorlás elsüllyed. A húsztagú legénység három csónakban vág neki a végtelen víznek. Félnek, hogy az útjukba eső szigeteken kannibálokkal… [tovább]

angol

Képek 9

Szereposztás

Chris HemsworthOwen Chase
Cillian MurphyMatthew Joy
Tom Hollandfiatal Thomas Nickerson
Michelle FairleyMrs. Nickerson
Charlotte RileyPeggy
Ben WhishawHerman Melville
Brendan Gleesonidős Thomas Nickerson
Benjamin WalkerGeorge Pollard
Joseph MawleBenjamin Lawrence
Osy IkhileRichard Peterson

További szereplők

Kedvencelte 14

Várólistára tette 170


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem nagyon tetszett a film. Lenyűgöző film a bátorságról, a kitartásról, bár néha nem kellene mindenhatót játszani és akkor a természet sem fog bosszút állni. Izgalmas és látványos, megrázó. Én nagyon élveztem volt egy két undi rész, de így is jó volt. A szereplők is jók voltak. Nem meglepő, ha azt mondom imádtam ebben a szerepben is Chris Hemsworth-t nagyon tetszett az alakítása. :)

LoneWolf 

Thor Rémszem Mordon-t nevel Peter Parker-ből… WTF?!
A viccet félretéve, ez nem csupán egy újabb Moby Dick feldolgozás. Megrázó film az ember és a természet küzdelméről, mikor az ember még 'istennek' képzelte magát és úgy hitte minden az övé maga körül. Ő rendelkezhet életről és halálról, de ezek a bálnavadászok rájönnek, hogy csupán azért létezhetünk még, mert a Föld megtűr… egyelőre. Átélhető drámával tálalt, gyönyörűen fényképezett történet, aminek érdemes adni egy esélyt.

2 hozzászólás
balagesh 

Szeretem a tengerészes filmeket, illetve Gregory Peck Ahab kapitányát gyerekkorom óta vizuálisan bevésődve hordozom. Ezt a filmet is nagyon tudtam élvezni, noha visszagondolva, már az első, jobb felében is lehettek részek, amiknél az ilyesmire nem bukó néző kiesik az élményből. A második felére viszont már nagyon jellemző a „based on true story” filmek egyik tipikus nagy hibája, az események hű dokumentálásából, követéséből származó töredezettség. Így egyet kell értenem @Kino strukturális kritikájával a szenvedés és érdektelenség kulcsszavak használatában (https://snitt.hu/ertekelesek/215914).
Az én nagy problémám azonban inkább a személyiségábrázolással és a kapcsolati dinamikával, pontosabban ezek hiányával van. A filmbéli elbeszélő az elején egyértelművé teszi, hogy a kapitány és az első tiszt személyiségének összeütközése volt a hajó sorsának a kulcsa. Elég pontosan ki van jelölve minden egyes állomása ennek a kapcsolatnak, de az adott pontokon legjobb esetben is súlytalan jelenetek vannak. Ha beszélnek is, csak rontják a hatást. Ebben a formában lehetetlenné válik a katarzis elérése.

3 hozzászólás
Panna

Hmm… Nem is tudom, hol olvastam, hogy A tenger szívében című film hatalmasat bukott. Mert a bemutatója óta mindössze 9000 nézőt vonzott be világszerte.
Na most, hogy tisztán lássuk a dolgokat, nem azért mert annyira ratyi a film,hanem mert a Gyártónak annyi esze volt, hogy akkor kezdik a mozik vetíteni, mikor Star Wars őrület van!!!
Most minden az S.W.-ről szól.. .
Pedig méltatlan a filmhez ez a „bukás ”.
Teljesen nézhető, élvezhető olykor kicsit hatásvadász film,de akkor is!!! Megérte, hogy ezt választottam!!! (ne aggódjon senki, az S.W.-t is megnézem moziban :P)
A szereplők nagyon jól hozzák a figuráikat, még ezt a Cillian Murphy -t is (remélem jól írtam) sikerült megkedvelnem!!!
A film betekintést engedett a bálnavadászok világába.
A filmből levont következtetésem: A természet utat tör magának, és ha kell bosszút áll.
Na ezért nem kellene a földünket kizsákmányolni.
Azt hiszem, nagy hatással volt rám a film! :D
És ennek örülök.

Kino

Látványos tengeri vergődés által megtűzdelt szentimentális heroizmus, a sztori gyengébb, mint a Moby Dick, a színészi játék észveszejtően pocsék (komolyan bepakolnak egy karizmatikus szépfiút, egy menő tengeri John Wayne-t ebbe, aki még az elszántságát sem képes elmélyíteni, pedig végig annak ad hangot, a kapitány pedig a legfelejthetőbb figura, holott jócskán van benne tere, csak épp nem játszik). A katarzis elmarad, a film második fele inkább csak lassú szenvedés, az utolsó 15-20 perc pedig totál érdektelen. Annak sincs nagy jelentősége, hogy a szerzőt belepakolták, mert azon kívül, hogy találkozik valami mélyen szívbemarkolóval és aztán később átírja azt (ez már ugye nincs benne a filmben) semmi jelentősége, fokozni próbálják a drámát. Ha valaki valódi, felkavaró élményt akar a tengeri pokolról, nézze meg a Leviathan-t, egy kísérleti dokumentumfilmet a halfeldolgozó hajókról, ezt a giccs-kísérletet pedig felejtse el.

barbymalik0112

Huha.
A Chris Hemsworth maratonom folytatódott. Itt is zseniális színészi képességeiről tett tanúbizonyságot, annyira hihetetlen, amit képes művelni a vásznon.
Nagyszerű, izgalmas történet volt, arra lettem hirtelen figyelmes, hogy úgy zakatol a szívem, mintha bármelyik pillanatban kiesne a helyéről. Megdöbbentő volt, fájdalmas, mégis élettel teli.
Újranézős film, az egyszer biztos.

MrsCumberbatch 

Nekem nagyon tetszett. Rengeteg szuper színész egy helyen, érdekes történet az önzésről, a makacsságról, az összefogásról, arról hogy milyen kezdőnek lenni…
A látvány világ csodaszép. A film néhol megnevezett, néhol megbotránkozatat… Tény és való, a sok negatív kommentelővel szemben, nekem nem voltak elvárásaim a filmmel kapcsolatban, így nem tudtam csalódni.
Egy kívánságom volt csak, hogy Tom Holland ne két percig legyen a filmben.

dulkap 

Ugyan Kicsit Moby Dick sztorinak volt eladva a film, de ez kevésbé szól róla. Igazából több témába is belekap, bárt teljesen nincs dolgozva egyik sem. De nem rossz, mert látványos, jók a színészek és nem unalmas, csak kicsit csapkodó.

KyKy

Szégyen, nem szégyen, hajlamos vagyok egy-egy adott színész miatt megnézni filmeket, itt sem történt ez máshogy. Alapvetően Chris Hemsworth sosem hozott lázba, de minekutána a Marvel filmeket nagyjából végigvittem, megtetszett a pasas, és úgy gondoltam, megnéznék tőle más filmet is, a választékból pedig erre mondtam azt, hogy na, jöjjön. Pláne, mert látványos filmnek gondoltam, azokat pedig szoktam szeretni. (Igen, igen, gyarló én…)
Szóval a film maga: hát én sokkal több Moby Dicket vártam, valahogy ez a hatalmas lény olyan „aprónak” tűnt a filmben, amit kicsit sajnáltam, mert tök izgalmas lett volna még az ő része.
Alapvetően nem szeretem az olyan alkotásokat, amikben állatokat ölnek és/vagy kínoznak, tehát itt sem örültem, hogy ezt kell néznem, ezért is lehet, hogy egyetlen karakterrel sem tudtam együtt érezni, és egyiküket sem sajnáltam a helyzetért, amibe sodródtak, sőt, egyenesen megérdemelték a dolgot, és hála az égnek, volt is haszna, mert mindegyik túlélő elgondolkodott a a történtek után a dolgain.
Nem mondhatnám, hogy túlzottan eseménydús film lett volna, főleg a közepétől, de mégis érdekesnek találtam; szeretem az ilyen típusú túlélő filmeket, és érdekes volt látni, miként vészelték át ezt az időszakot.
Összességében azt hiszem, tetszett a film, bár többször biztosan nem fogom újranézni, de egynek elment, élvezhető volt.

Jadeline

Ez gyenge vot. Olvastam véleményt ról, de ennek ellenére mégis megnéztük, mert abban bíztunk, hogy valami érdekeset mégis lehet majd találni benne…
De tekjes unalom az egész.
Alig van történet a két órás filmben és a színészek se tudták feldobni mivel nem is volt mit eljátszaniuk, mert nincsenek benne karakterek se… !
Tulajdonképpen az se tudom mi volt ez…?
Láttam pár hajós fimet és ez egyiknek se ért a közelébe!
Időpocsékolás.

9 hozzászólás

Népszerű idézetek

Bogesxd 

Owen: Mi a bűnünk? Vajon mivel sértettük meg ennyire Istent?
George: Az egyetlen, ami itt megsértette Istent, az a bálna.
Owen: Mi nem? Az önteltségünk, a mohóságunk, nézze meg hova vezetett.
George: Mi Isten képére teremtettünk, felsőbbrendűek vagyunk. Földi királyok. A hivatásunk bejárni a ránk bízott bolygó minden táját. Uralkodni a természet felett.


Hasonló filmek címkék alapján