Outlander – Az idegen (2014–) 330

9 díj · 28 jelölés

1945-öt írunk. A világháborút követően a Randall házaspár Inverness környékére utazik nyaralni. Claire a harcok alatt hadiápolónőként dolgozott, férje, Frank hírszerző volt, így a háború hosszú évei alatt alig látták egymást. A házaspár nyaralása alatt megtekinti a környék egyik különlegességét,… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 94

Szereposztás

Caitriona BalfeClaire Randall
Sam HeughanJamie Fraser
Tobias MenziesFrank Randall / Jack Randall
Duncan LacroixMurtagh Fraser
Grant O'RourkeRupert MacKenzie
Graham McTavishDougal MacKenzie
Gary LewisColum MacKenzie
Lotte VerbeekGeillis Duncan
Laura DonnellyJenny Fraser
Steven CreeIan Murray

További szereplők

Kedvencelte 265

Várólistára tette 457


Kiemelt értékelések

Röfipingvin 

1. évad után
Fontolgatom, hogy kiadom férjnek házi feladatul a skót akcentus elsajátítását….

2. évad után
Csak két kérésem van:
– most rögtön a harmadik évadot
– repülőjegyet Skóciába, hogy gyalogtúrázhassak

3. évad után
Nem tud érdekelni, ha nem teljesen könyvhű, nem teljesen történelemhű. Egyszerűen n-e-m é-r-d-e-k-e-l!

1 hozzászólás
dorib99 

Sokadjára újranézve is csak azt tudom mondani, hogy imádom, és teljesen a hatása alá kerít. Claire és Jamie kapcsolata olyan különleges helyet foglal el a szívemben mint semmi más. Oda-vissza vagyok ezért a sorozatért.♥

kitti0824

1.évad:
Hú…ez az akcentus *.* Nem tudja miről marad le, aki magyarul nézi :DD
Hihetetlenül tetszett, a könyvet is imádtam, de szerintem fantasztikus sorozatot csináltak belőle. A zenék Az Op. valami gyönyörű:)) a tájak, színészek….egyszerűen minden tetszett. Talán annyi, hogy Jamie lehetett volna vörösebb, mert néha, ha úgy esett rá a fény, simán azt mondom, hogy barna a haja :D És Claire-t meg fiatalabbnak képzeltem, de aztán belegondoltam, hogy tulajdonképpen hány éves…úgyhogy végülis teljesen jó választás volt!
Nagyon tetszett benne minden, de talán néha túl sok mindent mutattak, amit amúgy én kevésbé brutálisnak képzeltem el olvasás közben. spoiler
Jamie a tökéletes férj, olyan imádnivaló, hogy nem találok rá szavakat*-* De ezt már elmondtam a részeknél..xD Szinte csak róla dumáltam, meg hoztam róla a jobbnál jobb képeket XD
Amúgy a könyvben az egyáltalán nem lett megemlítve, mit csinál Frank, vagy hogy érez..és nagyon örültem, hogy a sorozatban, még ha csak egy fél pillanat erejéig, de megmutatták mi van vele..
Még nem olvastam a folytatását, ezért nem is kezdem el a 2. évadot, de igyekszem vele, mert nagyon kíváncsi vagyok, hova mennek ők ketten, és mi lesz velük a továbbiakban!:)

6 hozzászólás
MFKata

A könyv után rettegtem, hogy film sorozat lesz belőle. Sokáig nem is mertem megnézni, ami utólag előny lett. Mert annyira jól sikerült a vászonra vinni a karaktereket, a cselekményt, hogy pár nap alatt bedaráltam. Imádom! És Skóciát is! És Jamiet is! És az akcentusát!!! *sóhajtozik*

Bővebben:
hamarosan a blogon

ziara

Én nem nagyon szoktam olyan filmeket, sorozatokat nézni, amikben van valami nem hihető dolog, de ezt elkezdtem. (Köszi @Larawyn!) És imádom. A karaktereket, a helyszíneket, a történetet, a történelmet, a szerelmet és Jamie-t. Ja, és Murtagh-t!!!
4. êvad után: először a kedvencelést vettem le, most a csillagokat is 9-re. Szeretem nézni, de néha már mindenki túl sok nekem. Az első évadot semmi nem írja felül nálam. Ettől függetlenül jó volt megint velük lenni egy kicsit:)

4 hozzászólás
Dorka 

Ó, ez a sorozat. Már az elején is nagyon tetszett, de egyre jobban magával ragadott, teljesen bele tudtam magam élni a helyzetbe.
De nem értem. Az értékelésekben szinte csak a skót akcentusról, a skót tájról, és Jamie-ről van szó, hogy milyen jó pasi/férj. Ezek mind igazak, persze, a skót akcentus nagyon klassz, Skócia gyönyörű, és Jamie-t is nagyon megkedveltem. De hát ez ennél sokkal-sokkal több.

Nagyon érzelmes sorozat, engem legalábbis nagyon átmozgatott. Ezért nem is szeretném elolvasni (vagy újra megnézni)… mert beleégett az agyamba az a jelenet, ahogy spoiler. Az a fájdalom, hogy spoiler. Minden-minden.

A két főszereplő mellett kiemelném Murtagh-ot, nagyon kedveltem. A Charles-t játszó színész elképesztő volt. „Mark me.” De Louise is kellemes színfolt volt Párizsban, és persze Master Raymond (bár az utolsó húzása nem jött be, de érthető volt).

A sorozat ismét felkeltette az érdeklődésemet, lelkesedésemet a gyógynövények iránt. Meg egy egyszerűbb élet iránt. Ebbe bele is fogok kezdeni. Szóval az érzelmek mellett el is gondolkodtatott a sorozat. Az életről. Amit az egyik epizódnál le is írtam. Hogy lehet, néha úgy érezzük, rosszabb hely lett a világ, mint volt, de az ilyen betekintések után kétlem. Lehet, hogy sokkal jobb nem lett, vagy nem annyival, mint lehetne, de azért én hálás vagyok, hogy van tető a fejem fölött, van mit ennem, van két gyönyörű, egészséges gyermekem, egy férjem, aki szintén egészséges, nincs vérdíj a fején… nem kell menekülnöm. Ilyenkor még a tartozásokért is hálás tudok lenni. Hogy lehetnek anyagi nehézségeink. És persze emellett tudom, hogy ez ma sem adatott meg mindenkinek. Sőt.

Nagyon várom a harmadik évadot, őszintén kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből. spoiler Na majd meglátjuk.

Ja, az időutazós gondolkozásba itt is belefájdult a fejem. Ez egyszerűen felfoghatatlan. Hogy akkor most melyik idősík hogy fut, melyik változtatás hogyan és hová hat ki. Az egy csillag levonás amúgy ennek is szól, hogy Claire ilyen kis butus volt. spoiler A legapróbb változtatás is hatással lehet mindenre. Ezt szerintem már a saját életünkön is láthatjuk. Ha akkor nem szállok föl a buszra, ha akkor nem kapcsolom be a gépet, ha akkor nem veszem fel a telefont…

6 hozzászólás
Zzsófi

Az első évadot párhuzamosan olvastam a könyvvel, és az elején nekem nagyon lassú volt, túl hosszúnak és vontatottnak tartottam egy részt. A vége sokkal jobban tetszett, ez a könyvnél is így volt.
A második évadot viszont faltam, és annak ellenére, hogy ezt és párhuzamosan akartam nézni miközben olvasom a könyvet, nem sikerült, mert ledaráltam. Az utolsó részt viszont több, mint egy hónapig nem néztem meg, mert el akartam olvasni előtte a könyvet. MA, ezen a szeles napon viszont úgy döntöttem, hogy nem olvasom el a 2. részt (de elkezdtem, kb 130. oldalig jutottam), hanem megnézem az utolsó részt, mert a 3. évad előtt már TÉNYLEG el akarom olvasni a könyvet.
A szereplőgárda zseniális – főlleg Jamie és Claire. Jamie testvére viszont nekem óriási csalódás volt, mert a könyvben teljesen más, és a színésznő sem játszott jól.
Az elején nehéz volt megbarátkoznom Briannával és Rogerrel, de aztán hozzájuk szoktam.
Ennek a sorozatnak köszönhetem a Skócia-imádatomat, beleszerettem a tájba, a klánrendszerbe, az akcentusba, a kiltekbe na meg persze Jamie-be.
A könyvek lehetnének pár 100 oldallal rövidebbek (mondjuk ez nem tartozik ide). :D
Ajánlom azoknak, akik egy kicsit is szeretik a történelmet, a vadregényes tájakat, a skótokat és akiket nem zavar a vér, az erőszek (szerencsére ritkábban fordulnak elő), az erotika és a kissé vontatott cselekmény.

Sonador

Azta… Most nyomtam le az 1. évadot kb. 3 nap alatt, és essssszméletlen jó volt! Teljesen lekötött. Bár könyvben nem olvastam, most elgondolkoztam rajta, hogy a nyáron beütemezem.
Claire karaktere nagyon jó, sokrétű, és a legjobb, hogy miatta teljesen bele tudtam élni magam a történetbe. Nekem abszolút kedvenc lett. Csak ajánlani tudom!

Vigyázat! Függőséget okoz! ;)

5 hozzászólás
Kitticica

1. évad Nagyon tetszett eddig a sorozat, igaz, hogy nem egyhuzamban néztem végig, hanem megszakításokkal. (de csak mert időhiányban szenvedtem) A kor, a színészek, a hangulata mind-mind nagyon megfogott és természetesen a történet, ami egészen egyedivé tette. A történelmi háttér és az időutazás keverése tökéletes recept a szórakozásomhoz, a szerelmi szállal van egy kis bajom, a helyszín, azaz Skócia varázslatos. A könyv sajnos kimaradt, amit már bánok egy kicsit, mert gyanítom az egy fokkal még jobb.


Népszerű idézetek

Luna_Iceshard

Úgy tűnik nem birtokolhatom a lelked anélkül, hogy el ne veszíteném a sajátom.

Theana 

Jamie Fraser: Every day every man has a choice between right and wrong, between love and hate, and sometimes between life and death and the sum of those choices becomes your life. The day I realized that is the day that I became a man.

(1. évad, 9. rész)

Emii

– Megköszönném, ha levenné a kezét a feleségemről.

Emii

– Nem menthetsz egy embert, aki nem akarja, hogy megmentsék.

duracell

Dougal: Egy boszorkány csöcsénél is hidegebb van itt!
(1x07 – The Wedding)

Evelena 

Claire: De te vagy az otthonom!
Jamie: És te az enyém.

2. évad 13. rész – Szitakötő borostyánban
Sadie 

– Mitől mentették meg? Veszett medvéktől?
– Skótoktól.
– Ó, az ugyanaz!

Ashtray_Heart

Claire: Is there ever a good reason for rape, Master MacKenzie?

Theana 

Claire Randall: Sajnálom, hogy csak egy életünk van, amit a hazánkért adhatunk.

1. évad 11. rész – Az ördög jele
Valentine_Wiggin

– Igazán szép lánca van, Madame.
Claire: Ó, ez csak csecse-becse.
Saint Germain: A Madame túl szerény. Az egy nagyon különleges kő. Sokan varázserőt tulajdonítanak neki… már ha valaki hisz az ilyesmiben. Azt mondják, a méreg jelenlétében színt vált. Ha ennyire tart a méregtől az asztalánál, Madame, talán mindannyiunknak elkelne egy olyan kő.
Claire: Talán magának tényleg.

2. évad 4. rész – A fehér hölgy
3 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján