Tudorok (2007–2010) 86

0 díj · 4 jelölés

Szenvedély, becsvágy és árulás mozgatja e lenyűgöző történelmi drámát, mely VIII. Henrik hírhedt 40 éves uralmának korai éveit dolgozza fel. Az ifjú király 19 évesen kerül a trónra. Az állami ügyek kevésbé érdeklik, így a hivatalos dolgok a hatalomittas Thomas Wolsey kardinálisra maradnak,… [tovább]

angol

Képek 15

Szereposztás

Jonathan Rhys MeyersVIII. Henrik
Annabelle WallisJane Seymour
Natalie DormerBoleyn Anna
Maria Doyle KennedyAragóniai Katalin
James FrainThomas Cromwell
Sam NeillThomas Wolsey kardinális
Henry CavillCharles Brandon
Jeremy NorthamMórus Tamás
Max von SydowWaldburg kardinális
Henry CzernyNorfolk hercege

További szereplők

Kedvencelte 56

Várólistára tette 197


Kiemelt értékelések

Sydney 

Szenzációs sorozat, a mai napig az egyik legnagyobb kedvencem.
Jonathan Rhys Meyers remek VIII. Henrik szerepében, és a sorozat óta Natalie Dormer az egyik kedvenc színésznőm, habár az imádott Tudor-kori téma és Sam Neill miatt kezdtem neki több, mint 10 éve a sorozatnak.
A történetet nem igazán kell bemutatni: válás, lefejezés, halál, válás, lefejezés és egy, aki túlélte. Ilyet is csak az élet produkálhat…
A színészválasztások fantasztikusak, Aragóniai Katalint már csak Maria Doyle Kennedy-ként tudom elképzelni! Nagyon sajnálom a mai napig, hogy a cím ellenére nem folytatták Máriával és Erzsébettel a történetet!

Az HBO nyereményjátékán megnyertem a sorozathoz megjelent két regényt, majd a főnyereményt is, az első és második évadot DVD-n.

2 hozzászólás
szymba23 

Hűha… micsoda történelmi sorozat volt ez kérem szépen. Nagyon magával ragadott az eleje, sajnáltam, hogy az évadok olyan rövid részesek. Imádtam az összeesküvéseket, a sok ármánykodást, és árulást. Fokozatosan mutatta be VIII Henrik életét, és hírhedtségét, ami ahhoz vezetett, hogy kinyíratott mindenkit akit kedveltem :D
Nem is tudom, van-e még ilyen jó sorozat, ami ennyire valós marad a történelemhez…és ez is rácáfol arra, hogy a történelem nagy tettei a nőkért volt.

9 hozzászólás
Faythe

Az első évad nem tetszett. Keserves volt. Aztán a második évadtól kezdett változni a véleményem. Szépen, fokozatosan nyerte el az érdeklődésemet.
Igényes, szép sorozat volt. :)

Lahara

Lőjetek le, de nekem tetszik! Hiányos történelmi tudással én nem veszem észre a bakikat. Az animáció (értsd: hátterek) nem rossz, persze, lehetne jobb is, de én most a Witcher 3-mal hasonlítom össze, ahhoz képest egész jó. Ezt inkább a Gremlinre kéne
Három évad van mögöttem, egy még hátravan, de könnyebb úgy értékelni, hogy még „benne” vagyok a sorozatban.

Blissenobiarella 

A Tudorokat imádja a világ, akárhány film, sorozat, dokumentumfilm készül róluk, mindet zabáljuk. Nem véletlenül. Ennyi ármányt és intrikát kitalálni sem lehetne.
Maga a sorozat rendkívül igényes munka, úgyhogy én csak ajánlani tudom.

Kontra_Judit 

Utálatos egy korszak volt, ahol persze csak a király és a sleppje élt fényűzően. De mégis a kosztümök és az erkölcs miatt olyan hangulata van a filmsorozatnak, hogy érdemes belenézni, milyen volt az uralkodó jellemvonása.
Nagyon jól összeszedték a szereplőket. Abszolút kedvenc.

tees06

Nagy kedvencem lett a sorozat, mert hiteles volt, de mégis érdekes. Nagyon jól bebizonyítja, hogy a történelem nemcsak száraz tények és évszámok, hanem nagyon is izgalmas. VIII. Henrik az egyik legkiemelkedőbb király volt a Tudor dinasztiából, amelyet ez a sorozat is jól példáz.
Bővebben:
http://discussion.blog.hu/2016/02/21/miert_szerettem_a_…

Leara 

Jó kis történelmi sorozat, nagyon jó színészekkel. Kár, hogy VIII. Henrik itt nem úgy öregedett és csúnyúlt, mint a való életben :D.
Az egyetlen negatívum az, hogy sajnos a töri órákon már minden érdekes fordulatot lespoilereztek :'(.

Victorious

A történelem kedvelői mint én szeretni fogják az biztos :) A szereplőgárdát nagyon eltalálták.

piciszusz 

Tudor korszakos kattanásom miatt kezdtem el anno és imádtam J.R.M.-t Henryként.


Népszerű idézetek

Sunshine 

– Szemmel tartja az értékeimet?
– Igen, mint a sas.
– Nem akarom, hogy sas legyen (…) túl magasra szárnyal. Legyen galamb és szarjon mindenre.

Olyanok voltunk, mint két pillangó, akik túl közel repültek a tűzhöz, és elégtünk.

Ha összevetjük az ember földön eltöltött életét azzal az idővel, amelyről nincs tudomásunk, akkor ez az élet olybá tűnik, mint amikor egy fürge fecske átrepül egy tánctermen egy téli napon. A fecske pár pillanatnyi megnyugvás után eltűnik a szemünk elől a téli világba, ahonnan érkezett. Noha az ember megjelenik egy időre ezen a földön, arról, hogy mi történt az életünk előtt, vagy, hogy mi jön később, semmit sem tudunk.

szymba23 

Henrik Boleyn Annának: De Ön nem tudja, hogy ugyanolyan gyorsan eltíporhatom, mint amilyen gyorsan felemeltem?

szymba23 

Boleyn Anna: Én semmi vagyok, maga minden.

1. évad 4. rész – His Majesty, the King
Nymeria994

Ha az oroszlán felismeri a saját erejét, senki sem fogja tudni visszafogni.

Nymeria994

Szegény Catherine Howard. Mellettem fekszik a hideg földben, szegény gyermek. Ő sem tehetett semmiről. Olyanok voltunk, mint két lepke, akiket vonzott a tűz és megégtünk.

Nymeria994

Azt sem tudod, mit jelent a szó. Tudsz szeretni, talán egy évig, egy hónapig, egy napig vagy csak egy óráig. És abban az órában el is hiszem, hogy valóban szeretsz, olyan őszintén, mint bárki más. De ha letelik az óra, nem szeretsz tovább. Szeretsz egy másikat, aztán egy másikat. A szerelmed igen nagylelkű és rendkívül fájdalmas.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján