Hollow Crown – Koronák harca (2012–2016) 12

The Hollow Crown
angol · dráma, történelmi, minisorozat
7 rész (epizódhossz: 120')

1 díj · 0 jelölés

A BBC nagy szabású minisorozata, amely sorra dolgozza fel William Shakespeare királydrámáit korhűen és monumentálisan, a főbb szerepekben pedig Anglia legismertebb színészei fordulnak meg.

angol

Képek 127

Szereposztás

Ben WhishawKing Richard
Jeremy IronsHenry IV
Tom HiddlestonPrince Hal / Henry V
Simon Russell BealeFalstaff
James LaurensonWestmoreland
Tom GeorgesonBardolph
Julie WaltersMistress Quickly
Anton LesserExeter
Rory KinnearBolingbroke
Clémence PoésyIsabella királyné

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 11

Várólistára tette 139


Kiemelt értékelések

Leanne_Iris_Price

Az első részben elég nagyot csalódtam, ami azt illeti, de azután az első évadot végig élveztem. Ezután következett a második turnus, VI. Henrikkel, és barátaival, akik szintén elszórakoztattak egy darabig, azonban az utolsó rész már nem élveztem annyira. Azért azt megjegyezném, hogy Tom Hiddleston, Jeremy Irons és Benedict Cumberbatch színészi kvalitása meglehetősen sokat dobott a dolgon, de Tom Sturridge és Ben Whishaw kifejezetten borzalmasak voltak, habár itt mondjuk nem feltétlenül az alakításukat kritizálom, egész egyszerűen volt valami ellenszenves bennük, amitől borsódzott a hátam.
Kicsit soknak tartottam a két órás részeket, mert rengeteg olyan időintervallumot tudnék megnevezni a részek alatt, mikor konkrétan csak unatkoztam. Ugyebár nem mindig lehet fenntartani az érdeklődést, van hogy lankad az izgalom… Ennek ellenére megkedveltem a sorozatot, és egy kicsit közelebb hozta hozzám a töriórán tanultakat, amikért meg így érettségi előtt kifejezetten hálás vagyok. :D

art3mis

Sajnálom, hogy pont az első epizóddal kezdték nem mintha lehetne mással kezdeni, de amennyire az unalmas volt, nem lepne meg, ha sokaknak nem lenne kedve folytatni a sorozatot. Pedig a többi rész mérföldekkel jobb *.* A színészek, a díszletek, néha a zene is nagyon jó, és az első részben is voltak élvezhető jelenetek, csak számomra sajnos több volt a halálosan unalmas, ráadásul a két óra húsz perces hossza is elég ijesztő, főleg, amikor épp már fél órája nem történik semmi… Egyértelműen a második és a harmadik rész volt a kedvencem, sokkal eseménydúsabb, pörgősebb volt, érdekes karakterekkel és hát Tom Hiddlestonnal, na :D, és néha még nevetni is lehetett rajta. A negyedik sem volt rossz (meglepően gyorsan elment az 2+ óra), bár magában a történetben én nem találtam semmi különösen érdekeset spoiler.
Viszont nem olvastam Shakespeare egyetlen királydrámáját se, és jó így megismerkedni velük egy kicsit, biztosan megnézem a további részeket is valamikor :)

2 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján