A másik Boleyn lány (2008) 171

The Other Boleyn Girl
115' · amerikai, angol · dráma, történelmi, életrajzi 16

A Boleyn család mindent megtesz, hogy növelje befolyását és hatalmát a Tudor-korabeli Angliában. Ennek érdekében a két nővért, Annát és Máriát is kész felhasználni az apjuk, illetve a nagybátyjuk, Norfolk hercege. A két lány a nyugalmas vidéki életből belecsöppen VIII. Henrik udvarának izgalmas,… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Natalie PortmanBoleyn Anna
Scarlett JohanssonBoleyn Mária
Eric BanaVIII. Henrik
Juno TempleJane Parker
Benedict CumberbatchWilliam Carey
Eddie RedmayneWilliam Stafford
Oliver ChrisHenry Percy
Jim SturgessGeorge Boleyn
Kristin Scott ThomasLady Elizabeth Boleyn
David MorrisseyNorfolk hercege

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 17

Várólistára tette 151


Kiemelt értékelések

Sydney 

A film, amelyben a Fekete Övzegy nem mehet feleségül Doctor Strange-hez, mert Hulk szeretője kell, hogy legyen; de jön a felmentősereg Jane Foster személyében. Ő nem éri be azzal, hogy Hulk szeretője lesz, feleségül veteti magát, azonban nem adja könnyen a szívét, Hulk pedig úgy gondolja, Bűzös a legjobb választás a leendő arájának szánt csecsebecse kiszállítására. Minden jó, ha vége jó… majdnem, Jane királyné sajnos a Kormányzó közreműködésével elveszíti a fejét.
A Fekete Özvegy szerencsére megtalálja a boldogságot Göthe Salmander oldalán.

8 hozzászólás
Coralie 

Jól visszaadja a történelmi eseményeket, a kosztümök nagyon szépek, a szereplők jól játszottak. Nekem ez valahogy emészthetőbb volt, mint a filmsorozat, és Eric Bana is hitelesebb Henrikként.

Sisyll

Engem ez a film rendesen felkavart. Nyomasztó film a 16 század női sorsáról, s azon belül is a nemesi szférából.
Hiába kiváló a színészi gárda, nagyszerűen hoznak minden karaktert, de egyszerűen nehéz megemészteni a történetet. Tudom, hogy abban a korban így működtek a dolgok. Nagyjából még meg is voltak a történelmi emlékeim VIII. Henrikről, de valahogy mégis kiakadtam, ahogy pörögtek a jelenetek.
Nem hiszem, hogy valaha is újra fogom nézni.

Emerson 

A kosztümös filmekhez általában jár egy vödörnyi nyál is. Na, ehhez nem. Pont ezért tudtam értékelni a látottakat (amellett persze, hogy a női karakterektől itt is felfordult a gyomrom – hataloméhes cafka mind). Dicsérhetném a színészeket… és meg is teszem, mert mindenki odatette magát, de! Most beletiprok pár ember lelkébe, de Eric Bana szerintem miscast volt a javából. Egyszerűen túl jóképű, túl „mai feje” van ahhoz (mi volt ez a XXI. századi divatszakáll?), hogy elhiggyem róla, ő VIII. Henrik. Egyébként elég megnézni egy korabeli portrét róla… mármint a valódi királyról. Egy rusnya, pökhendi, nőfaló alak volt, pont mint egy frissen leleplezett celeb szexuális ragadozó, aki azt hiszi magáról, hogy minden nő őt akarja, mert milyen jóképű, pedig hát a hatalom az, amiért széttárulnak a lábak. Eric Bana ezt pont hogy nem tudta elérni a film alatt, ha csóró lenne, akkor is döglenének érte a nők.

12 hozzászólás
Sunshine 

Alcím javaslat: Anna tönkre teszi a családot. (Az furcsa, hogy az gondoltam Portmannek jól állt ez a szerep? :D Nem tudom mennyire hisztérika, de…)
Őszintén szólva nem tudok sajnálni valakit, aki annyira önző, hogy a saját testvérével is így elbánik, csak azért, mert akar egy pasit (meg, gondolom a hatalmat), akit szépen behálóz, aztán jön a karma és kiszúr vele (nem lesz fiú gyermeke, stb), és átmegy hisztérikába, mert pánikol, hogy van valami, amit nem tud irányítani. A végén én nem voltam olyan szomorú, mint a Mária, mert csak az jutott eszembe, hogy „bakker, miután tönkretett mindenkit maga körül, megérdemelte”.
Mélyebben nem mennék bele, mert úgy általában zavar, hogy abban a korban „mennyit ért” egy nő és milyen (lehetett) a nemesség, főleg a király/befolyásos pozíciók körül.

szilva81

Szeretem a kosztümös és történelmi filmeket. VIII. Henrik élete elég eseménydús és változatos, ennek lehettünk a filmben is tanúi. A történet elég megrázó, legjobban George-t sajnáltam a végén. Ebben a korban nem volt könnyű nőnek lenni, mert vagy alázatos anyatípus a nő vagy fondorlatos, magasra törő, a férfiakkal, családdal szembeszálló harcias típus. A két Boleyn lány is pont ezt a két típust személyesítette meg.

KyKy

Hm, nos, nem mondhatni, hogy pontosan erre számítottam, még a történelmi ismeretek ellenére sem… Nem gondoltam, hogy ennyire nyomasztó lesz a film, de összességében azt hiszem, mégis tetszett. Mindegyik színész jól alakította a szerepét, főleg Natalie Portman, szenzációs volt, de ugyanúgy igaz ez Scarlettre is. A férfi szereplőkkel sem volt problémám, és nagyon meglepett, hogy mindenhol felbukkant egy ismerős arc egy-egy sorozatból, filmből. A történet eléggé pörgős volt, talán néhol túl gyors is, és szerintem a király karakterét kicsivel jobban is ki lehetett volna bontani.
Ami baromira zavart, azok a ruhák. Borzalmasak voltak… Még annál is borzalmasabbak. Oké, tudom, így öltözködtek akkoriban… De miééért?!?!?! Eric Bana úgy nézett ki, mint valami idétlen bohóc azokban a szerelésekben, amik háromszor akkorák voltak, mint ő maga.
Nem rossz film, ajánlom a téma kedvelőinek, egyszer mindenképp jó, hogy láttam. :)

Nicole88

VIII. Henriknek nagyon eltalálták Eric Bana-t, pont ilyennek képzeltem!
(a Tudorok c. sorozatban nagyon nem tudtam azonosulni Jonathan Rhys Meyers-sel, mint VIII. Henrik… )
Szépen megrendezett, kellemes film volt, nálam újranézős :-)

2 hozzászólás
ercypici

Hát nem egy könnyen emészthető film. Egyáltalán nem vidám. És tipikusan mindenkinek rossz, és mindenki szenved.
De valamiért még is tetszett… de elég megrázó…

Biann

Úgy tűnik, amiben Natalie Portman játszik, az csak jó film lehet.
A két főszereplő színésznő alakítása kiemelkedő volt, úgy átadták az érzelmeket, hogy én is átéltem velük együtt mindent. Ehhez hozzájárult a fantasztikus zenei aláfestés és a színészgárda többi tagjának játéka is. Ilyen az, amikor az igazi sztárok igazán jól működnek együtt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján