A hercegnő (2008) 154

3 díj · 6 jelölés

A XVIII. század végén játszódó kosztümös dráma a meseszép és elbűvölő Georgiana Spencer története, aki korának legizgalmasabb személyisége volt. Míg szépsége és karizmája hírnevet szerzett neki, extravagáns ízlése, hajlama a szerencsejátékra és a szerelemre hírhedtté tette. Ifjan ment hozzá a… [tovább]

angol · magyar

Szereposztás

Keira KnightleyGeorgiana, Devonshire hercegnője
Ralph FiennesDevonshire hercege
Charlotte RamplingLady Spencer
Hayley AtwellLady Bess Foster
Dominic CooperCharles Grey gróf
Simon McBurneyCharles Fox
Aidan McArdleRichard Sheridan
Luke NorrisFootman
John ShrapnelGrey tábornok
Alistair PetrieHeaton

További szereplők

Kedvencelte 22

Várólistára tette 149


Kiemelt értékelések

SunflowerSz 

Nekem tetszett, érdekes történet volt – közben megint utána olvasgattam, mert nem ismertem Georgiana történetét eddig. Szoktam szeretni az igaz történeteken alapuló filmeket, ez is tetszett és hozzá kell tennem, hogy a kosztümök nagyon szépek voltak meg a díszletek is. A színészek is mind jók voltak. Keira Knightley-t lehet utálni, de kétségtelen, hogy a kosztümös szerepek nagyon jól állnak neki és én itt nagyon kedveltem a játékát :)

Kitticica

Georgiana Spencer története elég átlagos volt abban a korban, de a film nem okozott csalódást. Az előkelő család gyermeke fiatalon férjhez megy, melyben a legfontosabb feladata, hogy fiút szüljön. Természetesen nem boldog a házasságban, mert férje rendszeresen megcsalja és talán a legérdekesebb szál is ehhez köthető. A férj beleszeret a nő barátnőjébe és Georgianának tűrnie kell a megaláztatást, ám később ő is vígaszra talál. Keira Knightleynak jól állnak a kosztümös szerepek és Ralph Fiennes is remek az undok herceg szerepében. A jelmeztervező fantasztikus ruhákat alkotott, meg is kapta érte az Oscart. Az operatőr is – aki a magyar származású Pados Gyula – nagyszerű munkát végzett. Aki szereti a kosztümös, történelmi drámákat annak ez a film is tetszeni fog.

1 hozzászólás
KyKy

Szeretem a kosztümös filmeket, ahogy ez az alkotás is elnyerte a tetszésemet, noha kicsit meglepődtem, hogy nem egy tipikus romantikus sztorit kaptam, hanem egy jóval komorabbat, sötétebbet. Mindegyik színész nagyon jól alakított, főleg Keira, nagyon átjöttek az üres tekintetű bámulások a semmibe, és teljes mértékig együtt tudtam vele érezni, emellett pedig nagyon sajnáltam, mert ő nem az a tipikus gonosz fruska, aki megérdemelte a sorsát, hanem határozottan a történések áldozata, és a keserű vége miatt még inkább sajnáltam. Jó film, szép kosztümök és remek szereplőgárda, kellemes kikapcsolódás volt.

Negative_Singularity

Ez az a film, amiről sosem tudom eldönteni, hogy tetszett, vagy untam, mint ahogy azt sem, hogy mélyre mart bennem, vagy könnyen elengedem. Mert hogy itt lappang, csak az intenzitása nem mindegy; egyébiránt a történelemhűséget leszámítva, a karakterekre szorítkozva nagyon eltaláltak valami lélekhuzalt, ami egyből összeköti a nézőt a szereplőkkel. Viszont néha soknak éreztem a két órát, néhol pedig kínzóan kevésnek.
Szerintem rövidesen újra fogom nézni, mert vizsgára tanulás mellé, egy mindjárt lejáró kihívás miatt tettem be, így akarva-akaratlanul is hagytam, hogy elússzon pár tölteléknek hitt jelenet (kivéve azokat, ahol Devonshire hercege szerepelt; rossz vagyok, de imádtam őt).

Lalauda 

Elsőre számomra nagyon megrázó volt. A film megnézése után még napokig eszembe jutott Georgiana és a története, szóval hamar eldöntöttem, hogy elolvasom a könyvet is, ami alapján készült. A könyv nekem csalódás volt. Georgiana története egészen részletesen van leírva, és látszik, hogy sok munka van a könyv megírása mögött, de a könyv számomra kicsit unalmas, tényszerű, nehezen olvasható lett. Ennek ellenére végigrágtam magam rajta, és összehasonlítva az eseményeket a film eseményeivel elég sok a különbség. Georgiana életét egy kicsit átírták, másként tették tragikussá és drámaivá. Így a film sokkal jobb lett, mint a könyv, de nem teljesen tükrözi a valóságot.

Osli75 

Szerettem ezt a filmet és hogy utáltam Devonshire hercegét. Az még ok, hogy nem bír a libidójával, de hogy a megaláztatásoknak sosincs vége… azt nehezen fogadtam el. Igazi őstulok.
Néha Georgiana anyját sem értettem… oké, hogy hírnév meg hasonlók, de a saját lánya mellé sem tud állni? Megindító és kegyetlen film, de emellett gyönyörű képek, ruhák, jelmezek.
A kosztümös filmek kedvelőinek mindenképp ajánlom.

1 hozzászólás
HeuRéka 

Az egyetlen film, amiben elviselem Keirat.


Népszerű idézetek

Georgiana: Eljöttünk Bath-ba, hogy megváljunk Londontól, de egész London Bath-ba érkezett.

Devonshire hercege: Ez lesz élete nagy hibája.
Georgiana: Nem. Azt már elkövettem.

Lady Spencer: Méltóságod most is vonzónak tartja a lányomat?
Devonshire hercege: Ó, hogyne, Lady Spencer.
Lady Spencer: Tökéletes nevelést kapott és kötelességtudó. Perfekt franciából, olaszból, latinból és elsőrangú a lovaglásban, a táncokban és a..
Devonshire hercege: Ezt magam is tudom, az ön érdeme.
Lady Spencer: Nem látom semmi okát, miért ne lehetne boldog a házasság.
Heaton: Nos, a herceget elsősorban nem ez aggasztja. Kötelessége, hogy örököst hozzon létre. Másrészt siker esetén a lánya csinos jutalomra számíthat.
Devonshire hercege: Öhm, köszönöm, Heaton.

Georgiana: Önöknek (férfiaknak) megannyi módjuk van a megnyilatkozásra, míg nekünk nem marad más, mint kalapok és ruhák.

Lady Spencer: … Ami meg a társalgást illeti, miről kéne csevegni?
Georgiana: Igazad lehet. Ostobaság azt hinni, hogy beszélhetek a férjemmel.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján