Az ifjú Viktória királynő (2009) 76

The Young Victoria
105' · amerikai, angol · dráma, romantikus, történelmi, életrajzi 12

2 díj · 1 jelölés

Haldoklik IV. Vilmos angol király, és törvényes örököse nem lévén, az ifjú Viktória hercegnő a trón várományosa. Az alig tizennyolc éves lánynak nem volt boldog gyermekkora, poroszos nevelésben részesült, az anyja, Lehzen bárónő állandó ellenőrzés alatt tartotta. Anyja tanácsadója, Sir John… [tovább]

angol

Képek 37

Szereposztás

Emily BluntViktória hercegnő
Rupert FriendAlbert herceg
Paul BettanyLord Melbourne
Miranda RichardsonKent hercegnője
Jim BroadbentWilliam király
Thomas KretschmannLeopold, Belgium királya
Mark StrongSir John Conroy
Rachael StirlingSutherland hercegnője
Julian GloverDuke of Wellington
Michiel HuismanErnest

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 16

Várólistára tette 107


Kiemelt értékelések

Kontra_Judit 

Másodszori megnézés után kicsit rövidnek érzem, sok minden kimaradt a filmből, amit még életrajzi elemként bele vehettek volna. De mind Emily Blunt, mind Rupert Friend nagyon jól alakították a szerepüket, klassz páros voltak akárcsak az életben Viktória és Albert :)
Történelmi filmet egyébként sem lehet elrontani, a ruhák és a korhű berendezés talán még a rossz színészi játékot is megjavítaná :)

Mr_White 

A sorozathoz képest sokkal pontosabban ábrázolja a politikai viszonyokat, játszmákat, hihetőbbek a karakterek. Azért érdekes, hogy bizonyos tények egymásnak ellentmondóan jelennek meg a filmekben (pl. Lehzen elküldése itt még az első gyerek előtt, a sorozatban viszont évekig részt vesz a gyerekek nevelésében). Körülnéztem, de úgy tűnik, hogy egy 1926-ban írt életrajzi regényen kívül nem jelent meg róla itthon releváns életrajz, kár.

piciszusz 

Most hogy láttam a sorozatot is, az sokkal jobban tetszik. Ez inkább a romantikus részen visz minket míg ott a politikai hátteret is látjuk. Azért még mindig kedvenc a film, főleg a zenék miatt.

LukeSkywalker 

A film történelmi romantikus drámaként önmagában is megállná a helyét, de Emily Blunt igazi királynőként tündököl. Csodálatos. Sokkal jobban tetszik ilyen szerepekben, mint a mostani akcióhős bőrében.
Ilyen elegáns, méltóságteljes és gyönyörű nőnek királynőként kell ragyognia. Pláne, ha ilyen lenyűgöző szereplőgárda veszi körül.
Számtalanszor újranézhető alkotás.


Népszerű idézetek

[névtelen]

Victoria: I am young, but I am willing to learn.

LukeSkywalker 

Princess Victoria: [to her mother] Oh, and if you think that I will ever forget that you stood by silent and watched him treat me thus, you are dreaming!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján