Változások kora (1995) 55

2 díj · 2 jelölés

A fiatal, tehetséges orvos, Merivel őfelsége, II. Károly kívánságára a londoni udvarba tart. Ott tartózkodása során csakhamar kivívja az uralkodó elismerését, aki rangot és vagyont ajánl neki, ha egyik ágyasával, Celiával látszatházasságot köt. Merivel elfogadja az ajánlatot és nőül veszi… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Robert Downey Jr.Robert Merivel
Meg RyanKatharine
Sam NeillII. Károly
Hugh GrantElias Finn
Polly WalkerCelia Clemence
Ian McDiarmidAmbrose
David ThewlisJohn Pearce
Mark LetherenDaniel
Ian McKellenWill Gates
Mary MacLeodbába

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 68


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Engem is behúzott ez a film, de nem vett meg kilóra. Van valami bajom vele, amit most rendhagyó módon nem nagyon tudok megmagyarázni/megfogalmazni. Talán ha csapongok, akkor kiderül egy, s más.
Nagyon tetszik, hogy valóban nagyon hű a bemtuatott közeghez: sok-sok vörös brokát a király környezetében, sok-sok szürke-mocskos, földes ruhadarab és kellék a pórnép körül. A hullám is nagyon mesteri benne, gyötrelmesen érzékelteti azt az elcsépelt, ámde tényként kezelendő frázist, hogy magasról bizony nagyot lehet esni. Szükséges volt az egyszer fent, másszor lent, mert szent meggyőződésem, hogy csak akkor érti az ember Robert Merivel személyiségfejlődését igazán. Merthogy, ez is plusz csillag: egyszerűen annyira szépen felépítették a karakterét, hogy nem maradt kérdés, kicsoda ő és főként: mit érez.
A színészi munka zseniális, egyszerűen mindenkitől. Igen, még Meg Ryant is megbőgettem, ami tőlem nagy szó, merthogy egyébként ki nem állhatom. Mégis van valami steril egyhangúság, ami végigmegy a filmen, és a legdrámaibb jelenetek is elnagyoltak, nem teljesednek ki, hogy idézzek egy klasszikust „nem jött át”. Nem, nem jönnek át, nem vernek pofán, annak ellenére, hogy nagyon kegyetlen, nagyon nehéz korban játszódik, nagyon durva történésekkel és, döbbenet, hogy nem éreztem azt az érzékenységet magamon, mint más alkalmmakor, más filmekben, amelyek hasonlóan drámai helyzeteket dolgoznak fel. Ráadásul, nem fogok utánajárni, mivel nem nézem meg még egyszer. Nem mondom, hogy szánom az időmet, amelyet erre az alkotásra fordítottam, de csak erős közepes részemről. Kár érte. spoiler

MrsCumberbatch 

Sose szerettem a régi időkben játszódó filmeket de ez nagyon tetszett. Legalább is az eleje. Nagyon tetszett a tiltott szerelmi szál. De aztán elromlott. Mikor elkezdett az őrűlttel foglalkozni az egész film elromlott. A vége ismét jó lett de már elvette a kedvem…

Ui.: Mennyi jó színész egy filmben! :D

LeaIris2001

Hűha, egyet kell értenem az előttem íróval, ez egy meglehetősen jól sikerült korrajz. Meglehetősen? Ugyan, valami zseniális az egész.
Az elején féltem, hogy beleesik majd a történelmi filmek nagy hibájába, hogy elviszi az egész sztorit a nagy, tiltott szerelem, és a végén majd mindenki meghal, mert a csúnya király azt mondja. De végül kellemesen kellett csalódnom. Kiváló alkotás, remek színészekkel, jelmezekkel és díszletekkel.
Csak úgy megjegyezném, RDJ már megint zseniális volt, és az a paróka, meg a ruhák… :'D Ó anyám, csak ez hiányzott az életemből, hogy lássam RDJ-t XVII. századi ruhákban…

Lunemorte 

A színészi szereplőlistát elnézve rohadtul nem ilyen gagyi filmre számítottam… Jöhet pestis, jöhet tűzvész, de a megvalósítás még mindig béna…A kiégett „Róbert" elég vicces volt, ahogyan szenvedő fejeket vágott, Sam Neillről meg még mindig a Halálhajó jut eszembe… :-D Indulás!

darkfenriz

Egy jó alapötletű film, mely az elmagányosodásról, önismeretről és a pusztulás utáni újjáépülésről vall színt. Mégis hömpölygő, lassú, rossz kivitelezésű. Gyakorlatilag sztárparádé, vagy már akkor is jól ismert vagy a későbbiekben ismertebbé váló színészekkel. Mégsem tudja megmenteni sem Robert Downey Jr., sem Sam Neill.
A spánielek aranyosak, a korszakot hűen ábrázolja maga a film, mégis többet ki lehetett volna belőle hozni, ha nem ennyire vontatott és unalmas.

1 hozzászólás
Christinewinchester 

Tavaly fedeztem fel a filmet, amikor RDJ maratont tartottam, s nem is értem előtte, hogy nem került a figyelmembe, mivel mind Londont, mind a történelmi kosztümös filmeket szeretem. Mondanom sem kell, rögtön kedvenc lett. Remek korrajz a 17. századi Angliáról: fejlődő tudomány vs babonák, fényűző királyi pompa vs szegénység, némi szerelem.. RDJ fantasztikus volt, de a többi színész is tetszett. Többszörnézős.

negoti 

Nekem tetszett a történet, régen láttam már kosztümös filmet, és persze kellett hozzá a jó szereposztás is a kisebb szerepekhez is, mint Ian McKellen vagy Hugh Grant.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján