Viktória (2016–2019) 122

0 díj · 3 jelölés

A sorozat Nagy-Britannia egyik legnagyobb királynője uralmának korai éveit mutatja be. Viktória életét valós események és a királynő naplójának felhasználásával ábrázolja, ahogy a 18 éves lányból ifjú feleséggé, anyává és egy világbirodalom vezetőjévé válik. Az udvar felső szintjétől az alsóbb… [tovább]

angol

Képek 31

Szereposztás

Jenna ColemanVictoria
Daniela HoltzLouise Lehzen bárónő
Ferdinand KingsleyCharles Francatelli
Adrian SchillerPenge
Tom HughesAlbert herceg
David OakesErnest
Basil EidenbenzLohlein
Rufus SewellLord Melbourne
Eve MylesMrs. Jenkins
Nell HudsonMiss Skerrett

További szereplők

Kedvencelte 66

Várólistára tette 306


Kiemelt értékelések

Sister

Nem hittem volna, hogy egy kosztümös sorozat ennyire magával ragad majd, de a Victoriában mindent megtaláltam, amit szeretek: romantikát, jellemfejlődést, gyönyörű, terebélyes ruhákat, fülbemászó zenét, és mellé még azt a szép, ízes brit akcentust is! Victoria nagyon sokat változik a sorozat alatt; félénk, tizennyolc éves lányból érett családanyává válik, aki kész komoly, felelősségteljes döntéseket hozni, és mindig kiáll az országáért.
God save the Queen!

pvik13 

Nagyon király és úgy hiszem történelem hű egy sorozat :D Bár példáulspoiler többet szerettem volna látni a sorozatban és ez az egy volt benne negítívum bár nem ő volt a főszerepben amikor meg az ő karakterfejlődését nézhettem végig a spoiler az eléggé rendezte a számlát szóval csak ajánlani tudom azoknak akiket érdekel a történelem meg azoknak akik jo angol akcentusokat akarnak hallani >o<

Mesemondo

Elegáns, szemet gyönyörködtető sorozat, tele kiváló színészekkel.

ziara

Gondolkodtam, hogy a 3. évad után levonok egy csillagot, de Lord Palmerston miatt mégsem teszem ezt… Benne bízom. Még.

Kontra_Judit 

Szuper sorozat, minden egyes részét szerettem. Nem unatkoztam egy percig sem. Jó volt látni, ahogy Victoria személyisége fejlődésen megy keresztül, egy kis tapasztalatlan lányból – Lord M segítségével – érett nővé válik. Én elsőre imádtam Albert herceget és Ernest is. Szerintem jó kis testvérek voltak.

csak_egy_könyvmoly

Zseniális sorozat, egyszerűen imádtam! A ruhák, a díszlet, a színészek játéka és a történet… mind kiváló volt. Alig várom a következő évadot! :)

Lady_Hope

Jenna Coleman egyszerűen remekül játssza a királynőt, nagyon erős karakter, elbírja egy sorozat súlyát.
Csak Albert herceg ne lenne. Szegény eléggé antipatikusan játssza a szerepét.
De hogy mennyire szappanos, és unalmas néha ez az egész. Pedig egyáltalán nem tucatfilm, sőt, igazán érdekes, és a jelmezek, a díszlet, mind lehengerlő.
A zenéje csodálatos, a mellékszereplők meg kiválóak, de nem jut nekik tér a királynő mellett. Pedig ők igazán érdekesek.
(Csak engem zavar, hogy Nancy barátnője a nyomornegyedben csak egy huszonhatod rangú karakter, pedig ő a legérdekesebb?)
Szóval amivel egyedül vitatkozni tudok, az a forgatókönyv, és Albert.
spoiler
Szívből remélem hogy a második évad majd jobban fog a mellékszereplőkre fókuszálni, és Victoria is a kezébe veszi majd az irányítást. spoiler

Mr_White 

Bármilyen szépen és igényesen is van ez megcsinálva, akkor is csak egy brazil szappanopera, csak ebben brit kékvérűek szerepelnek.
Az első évadot láttam egyelőre, ami inkább egy tinilány nyűgeiről szólt, mint egy világbirodalom uralkodójáról, én inkább erre az utóbbira lennék kíváncsi, ha már a britek annyira nagyra tartják Viktóriát. Ha szerelmes lányokról és bájgúnár lovagokról szeretnék filmet, majd keresek valami Disney-t.

2. évad
No, ebben kicsit több a történelem, de a szappanoperás romantika viszi a prímet. Továbbá azt kell mondjam, vaskos történelemhamisítás ez a sorozat, a valódi tények közé sűrű cukorszirup van öntve. Pl. ismerjük O. Wilde esetét, szóval ne akarják bemagyarázni, hogy a királyi udvarban egy elnéző mosollyal vesznek tudomásul egy homoszexuális viszonyt. No meg az angol főnemességnél pökhendibb bandát nem hordott a hátán a föld, ezek meg úgy bájolognak a pórnéppel, mint valami terézanyák. Na persze.

Bogas

1. évad:
Azt hiszem, az itv-nek hiányzott a Downton Abbey sikere, amikor a sorozat gyártása mellett döntöttek – és innentől részemről el is kezdődött az óhatatlan hasonlítgatás. Ami a Downton Abbey egyik nagy előnye volt és innen fájón hiányoltam, hogy sokkal több szereplő sorsának alakulását követhettük nyomon. Itt van néhány kiemelt szál, a mellékszereplők ezekhez igazodnak, és igazából mindezzel együtt tudnék élni, csak ne Albertet kellene annyit néznem a főszerepben. Tudom, a történelemnek meg kell adni, ami a történelemnek jár, de szerintem a nézőnek meg jár egy eggyel erősebb forgatókönyv és egy érdekesebb Albert. Az első évadban két arcát ismerhettük meg a karakternek: 1. értetlen karót nyelt, 2. duzzogó karót nyelt. Különösen fájt, hogy Lord Melbourne-t váltotta, aki színészi játékban is gazdagabb volt, és a virágnyelvű udvarba is jobban illeszkedett. Ami nagyon jól működik ebben a sorozatban, az az udvari virágnyelv, nagyon jól szórakozom rajta. Közben nem bánnám, ha kicsit kevesebb csipkekeszkenő és több esemény lenne a sorozatban. Elég sokat elárul, hogy egy évadon át kötöttem úgy közben, hogy az első rész után nem fáradtam felirattal, és még így is tudtam követni a sorozatot.

2. évad:
Az alkotók végiggondolták, ki volt a Downton Abbey legnépszerűbb karaktere, és úgy döntöttek, kell ide is egy idős hölgy, aki nem fél csípőseket mondani, és aki elég öreg ahhoz, hogy büntetlenül lehessen szerepeltetni különösebb plot nélkül. A nézők úgyis szeretni fogják a humoráért és bölcsességéért, főleg, ha elég jó színésznőt választanak a szerepre.
És lám.
Albertet eggyel nehezebben viseltem ebben az évadban (különösen a jól sikerült 3. rész után), de szerencsére azért kaptunk a többiekből is rendesen. Igaz, a következő évadban végre villanthatnának valami komolyabbat Mr. Penge vonalán is, mert szép dolog a románc, de nekem mégis ő az egyik kedvenc szereplőm. A másik meg King Leopold, az összes hímzésével és pónijával.
A főcím zenéje még mindig király, és örülök, hogy ellátogattunk Írországba, majd Skóciába.

3. évad:
Noha nem nyert meg magának annyira, mint annak idején a Downton Abbey, de Jenna miatt jöttem és találtam szép dolgokat, amik miatt maradtam, szóval alapvetően jól elvagyok ezzel a sorozattal. Ez az évad mégis csalódás volt számomra, és úgy éreztem, rengeteg játékidőt vesztegettünk el rosszul megírt cselekményszálakra. A Duke-Sophie-Joseph szerelmi háromszögből például csak Mr. Penge tudott számomra érdekes lenni, aki nem is volt benne a háromszögben! Sajnos a románc teljes mértékben kétdimenziós, személyiség nélküli karakterekre épült, ami luxus egy mindössze nyolc epizódból álló évad esetében. Ha nem tudnak valódi karaktereket alkotni, akkor inkább ne hozzanak be új mellékszereplőket, end of story. Hasonló a helyzet Feodorával, aki még izgalmas is lett volna, ha nem nyűglődtünk volna az első évadban a Mamával, a másodikban pedig Lehzennel.
Igaz, cserébe megkaptuk Lord Palmerstont, aki viszont telitalálat volt, Laurence Fox gondoskodott róla. Oh boy, ő igazán kárpótolt sok rendkívül rossz pillanatért. Victoriával is jó a kémiája, ami Albertről… hát, most annyira nem mondható el. Elvileg már tíz éve házasok Victoriával, de amikor a kedves hercegi férj olyan hisztiket nyom le még mindig, hogy a felesége rangban fölötte áll, mehmehmeh, akkor nem igazán látszik. Ez az első évadban volt téma! Ja, meg a másodikban is. Meg a harmadikban, mert úgy látszik, Albert alá képtelenek tisztességes forgatókönyvet építeni. Azt értem, hogy az egyébként csodálatos házasságukban voltak veszekedések, de ha Albert tényleg ekkora bully volt, akkor lassan nem értem a Royal Albert Hall létezését. Na, mindegy, csak kicsit zavar, hogy egy történelmi romantikus sorozatban képtelenek értelmesen felépíteni a központi párkapcsolatot.
De mit is várunk olyanoktól, akik egy történelmi romantikus sorozat harmadik évadát cliffhangerrel zárják…?


Népszerű idézetek

pvik13 

Victoria:I am not a woman. I'm a queen.

2. évad 1. rész – Egy katona lánya
Theana 

Lord Melbourne: Tanácsot adni mindig könnyebb, mint megfogadni, felség.

1. évad 1. rész – A baba
Theana 

Viktória: Féltem, hogy esetleg haragszik.
Lord Melbourne: Önre? Soha.

1. évad 1. rész – A baba
Kontra_Judit 

Victoria: Hogy ígérhetem meg, hogy hűen szolgálom az országomat, ha az udvarom maga a korrupció?
Lord Melbourne: A botránnyal az a gond, hogy nem mindig a megfelelő embert sározza be.

Evelena 

Hiba valamiről véleményt alkotni, anélkül, hogy ismernénk.

1. évad 7. rész – A változás szele
Theana 

Victoria: O, mama, I think I'll never gonna be happy!

1. évad 3. rész – Brocket Hall
Kontra_Judit 

Inkább az özvegység, mint aggszűzként leélni egy életet.

2. évad 9. rész – Öröm és jólét
sznyegurocska 

– Marriage is not as easy as it seems.
– That is because you have lost the harmony between you. But, if you add just one new note, look how easily it returns. You just need to find it.

2. évad 2. rész – A zöldszemű szörny
Bogas

Mr. Penge: And don't speak while I'm shouting at you!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján