Viktória (2016–) 71

0 díj · 3 jelölés

A sorozat Nagy-Britannia egyik legnagyobb királynője uralmának korai éveit mutatja be. Viktória életét valós események és a királynő naplójának felhasználásával ábrázolja, ahogy a 18 éves lányból ifjú feleséggé, anyává és egy világbirodalom vezetőjévé válik. Az udvar felső szintjétől az alsóbb… [tovább]

angol
angol

Képek 31

Szereposztás

Jenna ColemanVictoria
Daniela HoltzLouise Lehzen bárónő
Ferdinand KingsleyCharles Francatelli
Adrian SchillerPenge
Tom HughesAlbert herceg
David OakesErnest
Basil EidenbenzLohlein
Rufus SewellLord Melbourne
Eve MylesMrs. Jenkins
Nell HudsonMiss Skerrett

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 43

Várólistára tette 225


Kiemelt értékelések

pvik13 

Nagyon király és úgy hiszem történelem hű egy sorozat :D Bár példáulspoiler többet szerettem volna látni a sorozatban és ez az egy volt benne negítívum bár nem ő volt a főszerepben amikor meg az ő karakterfejlődését nézhettem végig a spoiler az eléggé rendezte a számlát szóval csak ajánlani tudom azoknak akiket érdekel a történelem meg azoknak akik jo angol akcentusokat akarnak hallani >o<

Sister

Nem hittem volna, hogy egy kosztümös sorozat ennyire magával ragad majd, de a Victoriában mindent megtaláltam, amit szeretek: romantikát, jellemfejlődést, gyönyörű, terebélyes ruhákat, fülbemászó zenét, és mellé még azt a szép, ízes brit akcentust is! Victoria nagyon sokat változik a sorozat alatt; félénk, tizennyolc éves lányból érett családanyává válik, aki kész komoly, felelősségteljes döntéseket hozni, és mindig kiáll az országáért.
God save the Queen!

Mesemondo

Elegáns, szemet gyönyörködtető sorozat, tele kiváló színészekkel.

ziara 

Gondolkodtam, hogy a 3. évad után levonok egy csillagot, de Lord Palmerston miatt mégsem teszem ezt… Benne bízom. Még.

Kontra_Judit 

Szuper sorozat, minden egyes részét szerettem. Nem unatkoztam egy percig sem. Jó volt látni, ahogy Victoria személyisége fejlődésen megy keresztül, egy kis tapasztalatlan lányból – Lord M segítségével – érett nővé válik. Én elsőre imádtam Albert herceget és Ernest is. Szerintem jó kis testvérek voltak.

csak_egy_könyvmoly

Zseniális sorozat, egyszerűen imádtam! A ruhák, a díszlet, a színészek játéka és a történet… mind kiváló volt. Alig várom a következő évadot! :)

Lady_Hope

Jenna Coleman egyszerűen remekül játssza a királynőt, nagyon erős karakter, elbírja egy sorozat súlyát.
Csak Albert herceg ne lenne. Szegény eléggé antipatikusan játssza a szerepét.
De hogy mennyire szappanos, és unalmas néha ez az egész. Pedig egyáltalán nem tucatfilm, sőt, igazán érdekes, és a jelmezek, a díszlet, mind lehengerlő.
A zenéje csodálatos, a mellékszereplők meg kiválóak, de nem jut nekik tér a királynő mellett. Pedig ők igazán érdekesek.
(Csak engem zavar, hogy Nancy barátnője a nyomornegyedben csak egy huszonhatod rangú karakter, pedig ő a legérdekesebb?)
Szóval amivel egyedül vitatkozni tudok, az a forgatókönyv, és Albert.
spoiler
Szívből remélem hogy a második évad majd jobban fog a mellékszereplőkre fókuszálni, és Victoria is a kezébe veszi majd az irányítást. spoiler

Mr_White 

Bármilyen szépen és igényesen is van ez megcsinálva, akkor is csak egy brazil szappanopera, csak ebben brit kékvérűek szerepelnek.
Az első évadot láttam egyelőre, ami inkább egy tinilány nyűgeiről szólt, mint egy világbirodalom uralkodójáról, én inkább erre az utóbbira lennék kíváncsi, ha már a britek annyira nagyra tartják Viktóriát. Ha szerelmes lányokról és bájgúnár lovagokról szeretnék filmet, majd keresek valami Disney-t.

2. évad
No, ebben kicsit több a történelem, de a szappanoperás romantika viszi a prímet. Továbbá azt kell mondjam, vaskos történelemhamisítás ez a sorozat, a valódi tények közé sűrű cukorszirup van öntve. Pl. ismerjük O. Wilde esetét, szóval ne akarják bemagyarázni, hogy a királyi udvarban egy elnéző mosollyal vesznek tudomásul egy homoszexuális viszonyt. No meg az angol főnemességnél pökhendibb bandát nem hordott a hátán a föld, ezek meg úgy bájolognak a pórnéppel, mint valami terézanyák. Na persze.

piciszusz 

Nagyon nagyon tetszik. Jenna-val nem voltam kibékülve az elején, de aztán megszoktam a stílusát. Albert nagy kedvenc mind színészileg, mint karakterként. A ruhák, a díszlet wow és a zenéi valami káprázatosak. Várom a 2. évadot ezerrel.


Népszerű idézetek

pvik13 

Victoria:I am not a woman. I'm a queen.
2x01

Theana

Lord Melbourne: Tanácsot adni mindig könnyebb, mint megfogadni, felség.

(1. évad, 1. rész)

Kontra_Judit 

Victoria: Hogy ígérhetem meg, hogy hűen szolgálom az országomat, ha az udvarom maga a korrupció?
Lord Melbourne: A botránnyal az a gond, hogy nem mindig a megfelelő embert sározza be.

Theana

Viktória: Féltem, hogy esetleg haragszik.
Lord Melbourne: Önre? Soha.

(1. évad, 1. rész)

Evelena

Hiba valamiről véleményt alkotni, anélkül, hogy ismernénk.
1. évad 7. rész

Theana

Victoria: O, mama, I think I'll never gonna be happy!

(1. évad, 3. rész)

Theana

soldier: In the name of the queen! Fire!

(1. évad, 3. rész)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján