A Mediciek hatalma (2016–2019) 22

Medici: Masters of Florence · I Medici
60' · angol, olasz · dráma, sorozat, történelmi, életrajzi, thriller
3 évad · 24 rész

A Mediciek egyszerű kereskedőkből váltak nagyhatalmú bankárokká, akiknek tevékenysége egyengette a reneszánsz gazdasági és kulturális forradalmához vezető utat. Egy fontos történelmi, politikai és családi időszak története, amely Firenzében játszódik a 15. században. Cosimo de’ Medicit édesapja… [tovább]

olasz
angol

Képek 4

Szereposztás

Dustin HoffmanGiovanni de' Medici
Richard MaddenCosimo de' Medici
Stuart MartinLorenzo de' Medici
Sarah FelberbaumMaddalena
Valentina BellèLucrezia de' Medici
Guido CaprinoMarco Bello
Giorgio CaputoFederigo Malavolti
Tatjana NardoneEmilia
Annabel ScholeyContessina de' Medici
Ken BonesUgo Bencini

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 156


Kiemelt értékelések

ziara 

Az első évad után 7 és 8 csillag között ingadozom, de jóhiszeműen és bízva a második évadban 8-at adtam. Az első részek nem ràntottak be, de aztán belejöttem. Kicsit zavar, hogy Cosimo ilyen „fakír”, szinte alig látni bármit az arcán, csak ha egyedül van. Megjegyzem, Richard Madden a Bodyguardban is ezt hozta…
Kicsit zavar, hogy ilyen fiatalosak a szereplők a történet jelen idejében, de azon is túlléptem. (87-ben született a srác, aki a fiukat játssza, Madden pedig 86-os?! Contessina meg semmit sem változik 20 év alatt…)
Marco Bello a kedvencem!!! Holnap folytatom a második évaddal…

Faythe

Hát el tudtam volna még nézni egy ideig, de igaz: a csúcson kell abbahagyni.
Nagyon izgalmas kis sorozat volt ez. Kedvenc szereplőim Contessina, Lorenzo, Cosimo és Marco voltak. Contessina egy olyan erős női karaktert képviselt, akit nem lehetett nem szeretni. Lorenzo a hűséges testvér, még akkor is, ha néha voltak sötét pillanatai, pont úgy mint Marconak. Cosimo pedig annyira árnyaltan volt bemutatva, amilyenek a valódi emberek. Mindenkiben létezik egy kis sötétség. Őt is nagyon kedveltem.
A színészek pedig nagyszerűek voltak, kiválóan válogatták össze őket. :)

Shauna 

A Medici-családról nem sokat tudtam a sorozat előtt, bár azt igen, hogy léteztek és nagy befolyással bírtak Firenzében, de ennél többet nem. A sorozatot Richard Madden miatt kezdtem el nézni, de már az első rész után magába szippantott a történet. Tetszett, hogy inkább a politika, az ármánykodás volt a főszerepben, nem pedig az értelmetlen gyilkolás. A történet két idősíkon való vezetése ötletes volt, így sokkal árnyaltabbak voltak a karakterek, bár ennek a megvalósítása hagyott némi kivetnivalót maga után (Contessina egy percet sem öregedett 20 év alatt…)
A kosztümök csodaszépek, a helyszínek igényesek voltak, a készítők nagyon odafigyeltek a korhű elemekre.
Mindenképpen visszatérek a második évadra! :)

Aurora_Michaelis

Sokat hallottam már a Medici családról, de behatóbban sosem foglalkoztam velük. Jó volt megtudni, hogyan is emelkedett fel ez a család, és lett Firenze vezetője. Persze azért csak nagyvonalakban, zanzásítva és gyorsítva a történelmi eseményeken, és felturbózva családi drámával. Ami elmondható, hogy a világ valóban nem változik: a 15. században is az volt a nyerő, akinek pénze van, és ma is.
Gyönyörű a képi világ (már eleve a helyszínek is azok), a jelmezek is csodásak, és még a szereplők is szépek. Pedig a valódi Medici család férfitagjai nemigen mondhatók jóképűnek, az asszonyaik viszont annál szebbek voltak. Persze azért örülök, hogy Richard Maddent nézhettem órákon át, nem egy olyasmi kinézetű fickót, mint az igazi Cosimo. :)
Várom a következő évadot, kíváncsi vagyok, miről és kiről fog szólni.

piciszusz 

Annyira nem rossz így egy évad után, de nagyon próbálják eladni a Mediciket jó emberekként, pedig a nagyja szarkavarónak tűnik.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján