A királyság titkai (2019–) 24

A Csoszon időszakban játszódó történet főhőse, Lee Chang koronaherceg, aki arra vállalkozik, hogy kideríti, milyen titokzatos fertőző betegség tombol az országban. Az igazság a királyságot fenyegeti, amikor rájön, hogy ez a szörnyű járvány zombivá változtatja az embereket.

koreai

Képek 10

Szereposztás

Joo Ji Hoonkoronaherceg
Bae Doo NaSeo Bi
Ryoo Seung RyongJo Hak Joo
Kim Hye Junkirályné
Kim Sang HoMoo Young
Kim Sung GyuYoung Shin
Heo Jun HoAn Hyun
Jun Suk HoBeom Pal
Joo Suk TaeLee Do Jin

Kedvencelte 5

Várólistára tette 56


Kiemelt értékelések

Shad 

Noh szóval én alapból utálom a zombis filmeket, mégis valahogy a koreaiak képesek izgalmas zombis produkciókkal előállni :P A minőség, valósághűség ott van a topon. Látszik, hogy lapátolták bele a pénzt. Sztori, hát nem túl összetett, de mit is várunk egy zombis sorozattól?:D amúgy, ha valakinek nincs ideje ezt végig nézni ajánlom Hyun Bin Rampant filmjét:D másfél órában nagyjából ugyanez >< ettől függetlenül mégis azt kell mondanom tetszett és mivel a részek csak 40 percesek viszonylag hamar ledarálható. Valamennyire le is zártuk a sztorit, mégis a végén elindítottak egy új szálat, ami igencsak érdekesnek tűnik, úgyhogy remélem lesz folytatás :) Karaktereket szerettem, főleg a dokicsajunk és a tigrisvadászunk :) meg úgy igazából mindenki:) még a balfék nemesünk is rendben volt, ő hozta a kis feloldozást a nagy izgalomban:)
Gyenge gyomrúak azért óvatosan, mert jó horrorhoz méltóan folyik a vér, harapnak, tépnek és a sebek /levágott fejek tényleg élethűek :)

Theana 

Érdekes koncepció, hogy a Joseon-dinasztiát ötvözték egy zombiapokalipszissel, nem mindennapi sztori, az biztos. Az utóbbit annyira nem tudom értékelni, nem az én műfajom, de gondoltam, adok neki egy esélyt vagy inkább sokat, mert mindkét évad végén annyiban akartam hagyni. A fényképezés, a jelmezek szokás szerint gyönyörűek, a fő cselekményszál előreláthatatlan és ismeretlen, pont amilyen egy világjárvány. Az intro nagyon jól illeszkedik magához a sorozathoz, jó “epizódbevezető” mind a 12 rész előtt. A látványvilág és a harcjelenetek a témához hűen gyomorforgatóan naturalisták és részletesek. A karakterek érdekesek, személyes kedvenc An Hyun (ez kapcsolható színészelfogultságomhoz) és a végére Lee Chang. Okos karakter, aki az elején nagyon trónörökös minden szempontból, de az idő haladtával kezdi levedleni ezt a kényes herceg jellemet és nem félti bepiszkolni a kezét vagy feláldozni saját magát is. Igazi jellemmé növi ki magát. Young Shin is nagyon szimpatikus, de vicces, hogy alig tudunk meg róla valamit a két évad alatt. Seo Bi pedig az egyetlen női karakter spoiler, aki használja is az agyát és normális. (spoiler) Mondanám, hogy sűrű két évad volt, de nem így van. Nagyon lassan halad a történet és alig történik valami, a második évad utolsó epizódjára hála az égnek kicsit felgyorsulnak az események. Nem is folytatnám, ha nem jelenne meg ő. Igazából az egész sorozat nem tudott ennyire lázba hozni, mint az a 3 mp, ami alatt mutatták. Hátúristen. Még mindig nem tértem magamhoz. Igyekeztem elmondani minden pozitív gondolatomat a sorozattal kapcsolatban, de még mindig nem sikerült felülírnia az undoromat a téma iránt. Hát legalább megpróbáltam.

Yuuko 

Meglepően tetszett. Alapból nem szoktam sok hasonló témájú sorozat nézni, mivel ez a politikai huzavona rendesen ki tudja készíteni az idegeimet. Viszont mivel zombik is vannak benne, így már alapból felkeltette az érdeklődésemet. Nem hallottam még kosztümös-zombis sorozatról. Érdekes, de amúgy a zombis cuccokat sem bírom annyira a spoiler, viszont a politikai intrikák és a zombik meglepően jól működtek együtt. Éppen kiegyensúlyozták egymást, és nem gondoltam azt, hogy valamelyikből túl sok van.
Bírtam a koronaherceg és a testőrének a csipkelődős párbeszédeit, bár nyilván nem volt belőle sok a zombiapokalipszis közepén. De senki sem idegesített benne, még a királyné sem, sőt, érdekel, mit fog majd lépni.
A második évad is nagyon tetszett, bár rájöttem, hogy ki lesz az áruló, de még így sem tudtam utálni. Illetve ebben az évadban még jobban megkedveltem a herceget. Igazából itt viszonylag le lehetett volna zárni a sorozatot, elég hatásos lett volna spoiler. Annak örülök, hogy lesz folytatás, viszont megint várni kell rá, és megint cliffhanger…

dulkap 

1-2.évad.
Az első évad nagyjából azt hozta amire számítottam. Szép jelmezek, szép fényképezés, erős keleti hangulat és kellő mértékű vér. Alapvetően tetszett, bár a 6 részt simán egy 2 órás filmbe bele lehetett volna sűríteni.
A második évad viszont erősen különbözött a korábbitól. Sajnos a 6 részben összesen ha max egy órán át láthattunk zombikat a többi játékidőt egy közepeske királydráma tette ki. Az utolsó rész valamelyest hozott az értékelésemen és persze megvolt az utolsó perces 'cliffhanger' is, de sajnos nincs bennem a nagy várakozás az új évad iránt.

csokidani 

No, vege az elso evadnak, elegge csonkara sikerult. Csupan hat resz, es elegge felbemaradtak a dolgok. Ertem en h jon majd a masodik evad, de azert sztem ennel jobb zarast kellett volna adni (vagyis valamifele zarast illett volna adni).
Maga a sori eleg jo. Birom a zombis temat es az teny hogy ilyen kornyezetben (tavol-kelet) es ilyen korban nem lattam meg (szerintem nincs is). Az egzotikuma mindenkeppen fogyaszthatova teszi, nem mondanam kiemelkedonek de azert gyorsan le lehet daralni ha belejon az ember. Jo fajta, varom a kovi evadot.

Criala

Ha nem zombis film lenne, akkor is megnéztem volna, mert már a politikai része is érdekes volt, amivel indult a sztori. Szeretem az ebben az időben játszódó ázsiai filmeket. :)
Helyenként kissé komikus – ezzel nagyon adja a régebbi ilyen típusú filmek hangulatát –, de mégsem ciki, illik a történéshez. Van egyfajta érdekes humoruk ezeknek a népeknek, amit nagyon szeretek és pont emiatt sokan meg nem szeretik ezeket a filmeket. :D
A zombi vírus terjedése normálisan le van vezetve és a kezdete szintén tipikus ázsiai. Nagyon jól keverték a politikát és a zombikat. A hatalom miatti rossz döntés okozta világvége.
A zombik viszont nem megszokottak, de tetszik az újítás.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján