A királyság titkai: Az északi Ashin (A királyság titkai) (2021) 26

Kingdom: Ashin of the North / Kingdom: Tale Of Ashin / Kingdom: Warrior of Ashin / Kingdom Epilogue · 킹덤 외전: 아신 / Kingdeom Wijeon: Asin
92' · dél-koreai · akció, dráma, fantasy, történelmi, thriller, horror 18

A királyság titkainak eme különleges epizódjában tragédia, árulás és egy titokzatos felfedezés szítja egy nő bosszúvágyát, aki elveszítette a törzsét és a családját.

koreai · angol

Képek 7

Szereposztás

Jun Ji HyunAshin
Park Byung EunMin Chi Rok
Kim Shi AhAshin (gyerek)
Koo Kyo Hwan
A királyság titkai: Az északi Ashin (2021)
Forgatókönyvíró

Gyártó
Netflix

Streaming
Netflix

Várólistára tette 24


Kiemelt értékelések

Theana 

A végére annyira pörgőssé vált, hogy megszórom vele csillagokkal, noha az eleje a sorozathoz hasonlóan kissé vontatott, mintha várna a sült galambra. Hangulatilag és látványában abszolút hozza a Kingdom szintjét, elképesztően igényes a cgi, de egyszerre gyomorforgatóak is a zombis jelenetek. Ashin spoiler életet lehelt ebbe a sztoriba, annyira várom ezek után a harmadik évadot! Összességében érdekes eredettörténet, aki élvezte a sorozat első két évadát, valószínűleg ezt is fogja. Jun Ji Hyunt pedig külön öröm volt ismét látni, amennyire keveset beszélt, annál többet mutatott az arcával és a testbeszédével.

2 hozzászólás
Sárkánybaby

A Kingdom második szezonjának záró része végén tűnik fel Ashin, és nekem akkor két dolog fogalmazódott meg a fejemben: Ez a csaj vagy a nagyon vagány zombivadász klisébe esik, ami valami brutálisan kilóg a Kingdom stílusából, vagy ő lesz a „zombi-boszorkány”, a „zombi-suttogó”, a talán kissé (vagy kissé jobban) őrült boszorkány, ami finoman adagolva akár még beilleszthető a nagy egészbe.

A francba, hogy Ashin mindkettő, és egyik sem.

A film jóval a Kingdom előtt kezdődik és játszódik, és igazából nagyon szépen beleilleszkedik a történetbe, csak sajnos két nagy problémája van. Az Ashin of the North inkább bosszúállós-kalandfilm némi zombikórral, és a virág eredetének és elterjedésének leírásán túl egészen céltalan. Az utolsó 10 percig nagyjából egy meh filmet kapunk egy tragikus sorsú nőről, akivel olyan gyorsan és annyira az „arcunkba bele” történnek az események, hogy nem tudunk együtt érezni vele.

Az utolsó 10 perc viszont… Az akkorát üt, hogy a közepes kalandfilmet simán felrántja 7/10-re, kicsit úgy érzem, hogy nem is igazán ér ez. Több, mint egy óra meh, majd egy 10/10-es csavar? Hát szabad ilyet?

Mindenesetre remélem, ha a későbbiekben Ashin felbukkan (márpedig nagy valószínűséggel fog), akkor csak mellékszereplő legyen, sőt mi több, spoiler

Kiskakukk 

Ez egy merő dügunalom. Kalandos zombifilm, zombis kalandfilm, esetleg zombis dráma akart ez lenni? Nem tudom. Ahogy azt sem, miért nem kapcsoltam ki a felénél.


Hasonló filmek címkék alapján