A holló (1994) 288

The Crow
102' · amerikai · akció, dráma, fantasy 18

Minden évben egyszer, az ördög éjszakáján a holló kiválaszthat egy lelket azok közül, akik értelmetlen halált haltak, s így lehetőséget kapnak arra, hogy bosszút állva lelkük nyugalomra leljen. Ebben az esztendőben Eric Draven (Brandon Lee) kap lehetőséget. Eric visszatér, hogy bosszút álljon a… [tovább]

angol

Képek 13

Szereposztás

Brandon LeeEric Draven
Rochelle DavisSarah
Ernie HudsonAlbrecht őrmester
Michael WincottTop Dollar
Bai LingMyca
Tony ToddGrange
David Patrick KellyT-Bird
Anna LevineDarla
Michael MasseeMókás
Sofia ShinasShelly

További szereplők

Kedvencelte 134

Várólistára tette 118


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Imádom ezt a filmet, az egyik örök kedvencem. :) Tetszik a hangulata, sötét, keserű, imádtam a zenéket, jó színészek, jó alapsztori. Brandon Lee igazán tehetséges színész volt. Nagyon kár érte, spoiler Imádtam a karakterét, a sötét rocker zenészt, nagyon érdekes volt. :) Ezt a filmet akárhányszor újranézném sose unnám meg. :)

AniTiger 

Örök kedvenc. Sötét, groteszk, keserű hangvételű, sőt kicsit hatásvadász is, de odáig vagyok érte. Ellenben a környezetemben senki más. Tipikus itt-egyedül-Anita-szereti mozi. :D

1 hozzászólás
krlany 

Legelőször moziban, és nagyon féltem rajta, de aztán imádtam, a zenéjét meg pláne. Időnként újranézem. Most azért már jó pár éve nem láttam… de még mindig remek, és nemcsak a Brandon Lee-kultusz miatt. Egyébként sajnálom, ami vele történt, ez után tudta volna igazán megmutatni, hogy mire képes.

Negative_Singularity

Bármikor, bárhol, mindig, mindenhogy.
Ez a nagybetűs film, gyerekkezem megfogója, felnőttfejem józanítója.
Nem tudom, hányszor láttam már, egyszerűen nem lehet megunni, újra és újra szíven szúr a keserédes reménnyel, hogy ha minden lángol is körülöttünk, létezik még szeretet. Maga a világ is nagyszerű, mint valami rothadó lélek manifesztum, amiben pislákol a jó, vagy annak valami egészen kifacsart, groteszk formája.
És, ha már jó, akkor ellenpár: Top Dollar. Nem tudom, illik-e imádni, de nem érdekel, ha nem. Az ő erkölcse különös, kegyetlen, de amúgy nem mondanám, hogy gonosz, ahogy Ericre sem, hogy jó. Furcsa; egészen emberi mind a kettő.
Kultfilm.

lilla_csanyi

Minden rocker/metálos érzésű embernek kötelező. Olyan, mint hogy minden mohamedánnak el kell jutnia egyszer Mekkába. :)

Tárnok_Emese

„Örökké nem eshet”

Ez a film zseniális volt.Nem ismertem túlzottan Brandon Lee-t véletlenül futottam bele egy videóba,ahol szó volt olyan színészekről akik forgatás közben haltak meg.Így találtam rá a filmre,ami már a leírás alapján is nagyon érdekesnek tűnt,és nem csalódtam.A képi világa,a hangulat,a zenei aláfestés,és az egész filmet körülölelő borzongás valami hihetetlen.(csodálom,hogy nem találkoztam vele még sosem a halloweeni-i filmek között pedig baromi jó hangulata van) Eric egy nagyon jól kidolgozott,érdekes,és szerethető karakter volt(imádtam a gitáros jelenetet),Brandon Lee nagyon jól játszotta a szerepet,hátborzongató volt,és tényleg olyan volt,mint egy sokkal sötétebb,sokkal elvontabb Joker.Eric mellett még Albrecht őrmestert is nagyon kedveltem,és Sarah is szimpatikus volt.Nagyon tetszettek a ruhák,ez a gótikus stílus hozzáadott hangulatban sokat a filmhez.
Borzasztó,hogy ez a különleges,és csodálatos film volt Brandon Lee utolsó szereplése :( Biztos vagyok benne,hogy nagy dolgokat tudott volna még alkotni.

Charityy 

Nagyon tetszett, sötét hangulatú, groteszk film. Brandon Lee játéka kiváló.

Emerson 

Engem valahogy a 80-as, 90-es évek őrült francia filmjeire emlékeztet megspékelve egy nagy adag képregényes látványvilággal. Időt álló darab, amit sosem lesz kínos újranézni.
A zenéje szintén örök, a mai napig ereklyeként őrzöm a rongyosra hallgatott kazettáját.
Brandon Lee ezzel bizonyította be, hogy több mint egy csihi-puhi agyatlan filmbe való színész. Kár érte…

Osli75 

Nagyon nagyon régen láttam a filmet, de totál emlékeztem szinte minden jelenetre. Ez azt jelenti, hogy jó film és megragadott, hisz fel tudtam eleveníteni a történetet. Remek a hangulata, jól átjön a képernyőn keresztül is a színészi játék. El sem hiszem, hogy nem mai darab, annyira jól megcsinálták, hogy nem veszített semmit sem az értékéből az évek alatt. Jó volt újranézni.


Népszerű idézetek

Treszka

Ha elszakítanak tőlünk valakit, akit szeretünk, úgy adhatunk neki hosszú életet, ha szeretetünk sosem szűnik. A házak leégnek, az emberek meghalnak, de az igazi szeretet örökké tart.

woolfe

Az ördög elképedve állt, érezte, milyen ocsmány a jóság. És látá az erényt az ő alakjában.

woolfe

Az a szó, hogy édesanyám. Ez az Isten neve a gyermekek szívében és ajkán.

csartak 

Albrecht: Police! Don't move! I said, „Don't move!”
Eric Draven: I thought the police always said, „Freeze!”
Albrecht: Well, I am the police, and I say, „Don't move” Snow White. You move, you're dead.
Eric Draven: And I say, „I'm dead,” and I move.

Negative_Singularity

Sarah: Most majd megszidsz, hogy mit keresek éjjel a temetőben, igaz?
Eric: A legbiztonságosabb hely a világon.
Sarah: Mert itt csak halottak vannak.

Ligeia

Eric Draven: Áldozatok vagyunk… mindannyian.

Zakuro 

Ezt apámtól kaptam, ötéves koromban. Azt mondta, akkor nősz fel, mikor rájössz, hogy meg fogsz halni.

Negative_Singularity

Mother is the name for god on the lips and hearts of all children.

Zakuro 

Top Dollar: Nos, kedves barátaim, újra itt az Ördög Éjszakája. Gondoltam, megünnepelhetnénk: gyújtunk pár örömtüzet és keresünk némi pénzt.
Myca: Javítjuk a közvilágítást!


Hasonló filmek címkék alapján