Hasznos holmik (1993) 49

Needful Things
120' · amerikai · dráma, fantasy, thriller 16

Castle Rock, az eladdig csendes kisváros az újdonság lázában ég. Kinyitotta kapuját a Hasznos Holmik nevű régiségbolt, melynek titokzatos tulajdonosa, Leland Gaunt szokatlan üzletpolitikát folytat. Mindig pontosan annyi pénzt kér a kiválasztott portékáért, amennyi éppen vásárlója zsebében lapul,… [tovább]

angol

Szereposztás

Max von SydowLeland Gaunt
Ed HarrisAlan Pangborn seriff
Bonnie BedeliaPolly Chalmers
Amanda PlummerNettie Cobb
J. T. WalshDanforth Keeton
Ray McKinnonDeputy Norris Ridgewick
Duncan FraserHugh Priest
Valri BromfieldWilma Jerzyck
Shane MeierBrian Rusk
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 25


Kiemelt értékelések

Sydney 

A könyvet még sajnos nem olvastam, pedig a polcon áll már évek óta, viszont a film nagyon tetszett, izgalmas, fordulatos.
Szeretem az olyan filmeket, amikor valaki/valami olyan oldalát hozza elő ez embereknek, amiket titkolnának, vagy meglévő ellenszenvre vagy érzelmekre „dolgoznak” rá, és elszabadulnak az indulatok.

Rebane 

Nagyon keveslem ezt a 65%-ot… Ez a film nagyon jó: jól eltaláltak a karakterek, remek a történet. Kicsit lassan indul be, az igaz, de aztán meg csak úgy pörög! :)
Nagyon jó kritika a modern fogyasztói társadalomról, a kicsinyes emberekről, akik a saját anyjukat is megölnék eladnák, csak hogy megkaphassák, ami kielégíti szánalmas igényeiket. És 1 bolond 100-at csinál…
Te mennyire kötődsz a tárgyakhoz? Elég az emlék? Te meddig mennél el, hogy megszerezd a hőn áhított relikviád?

Timi98 

A könyv elolvasása után nagyon kíváncsi voltam a filmre. 2 dolog nem tetszett: sok mindent kihagytak/megváltoztattak és pont lényeges dolgokat, a másik pedig a szörnyű szinkron. Viszont a színészek, a zene és a King hangulat megvolt. Nem lett egy nagyon izgalmas film, de már megszokhattuk, hogy King műveiből többnyire nem készülnek túl csodás filmek. Mondjuk ez esetben a könyv sem a legjobb, legalább s nekem nem lett a kedvencem. Ez talán a „nem jó, de nem is rossz” kategória.

Papillon_εïз 

Ezt egyszer már láttam. Akkor nem igazán fogott meg. Emlékszem elolvastam félig a könyvet, és látni akartam, de annyira nem estem hasra. Fájt, amit a kutyával tettek, most is. Ez egy nagyon jó, hátborzongató film.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján