Távozz tőlem, Sátán! (2014) 65

Deliver Us from Evil
118' · amerikai · thriller, horror 18

Aki New Yorkban rendőr, az nap mint nap találkozik a bűn és gonoszság minden formájával. Sarchie (Eric Bana) azonban képtelen hozzászokni ahhoz a sok fájdalomhoz, amivel szolgálatban kénytelen szembenézni. Most egy egészen különös gyilkosságsorozat ügyében kénytelen nyomozni. A… [tovább]

Képek 10

Szereposztás

Eric BanaSarchie
Édgar RamírezMendoza
Joel McHaleButler
Olivia MunnJen
Sean HarrisSantino
Lulu WilsonChristina
Olivia HortonJane
Chris CoyJimmy
Dorian MissickGordon
Mike HoustonNadler

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 43


Kiemelt értékelések

mandu 

Mindig is bajban voltam az ilyen megszállós, ördögös, démonos dolgokkal, mert rögtön a sorozatgyilkosok után nekem ezek tűnnek a legéletszerűbbnek. Ha még jumpscare-ekkel meg is van dobva az egész, akkor meg pláne fosok ezerrel – bár vannak kivételes esetek. Apum imádja a témát, szeretett kiskoromban halálra ijeszteni és eljátszani, hogy éppen belebújt valami gonosz lélek… Azóta sem veszem jó néven, ha ilyenekkel ugratnak.
Baromi egyedivé nőtte ki magát a film. Nem tipikus a sztori, az biztos. Nekem a feléig tetszett, de onnantól már kis semmilyenke lett. Szívesen megtudtam volna többet is az egész hátteréről.

2 hozzászólás
morcosmosómedve

Nekem nem ért tizet, de jó film volt, határozottan lekötött. A zene cool, a látványvilága nagyon jó… és a film közepén majdnem összecsináltam magam, amikor közben hörgéseket kezdtem hallani, majd némi nyomozás után rájöttem, hogy csak a kutya horkol az előtérben. :D

Kiskakukk 

Gratulálok a magyar félrefordított címért….

A film a 3/4-éig egészen kitűnő: sok a rejtély, nyomasztó a hangulat, sok gonoszság történik és szuper a képi világ. Az utolsó negyede azonban nagyon sablonossá és unalmassá válik. Kár érte. Szívesen fogadtam volna egy csavart a végére, mondjuk azt, hogy spoiler vagy azt, hogy spoiler.

Nem volt rossz, csak a vége lehúzza az összképet, amin az se segít, hogy csupa marhaság ugrott be a végső jelenet közben. Pl. amikor mondják a gonosznak, hogy ”tudom a számod”, akkor ez jutott eszembe: https://ibb.co/D71tzsC

:D

1 hozzászólás
csokidani 

Nagyon izgalmas thriller misztikus-horrorisztikus elemekkel. Az első harmad teljesen leszögezett, de bármennyire is volt feszítő és profi a film, a vége felé már többször eszembe jutott hogy picit hosszúra hagyták. Mínusz 15-20 perc piszok jót tett volna neki.
Érdekelt volna több a gonosz eredetéről, történetéről.
A megszállottság-ördögűzés vonalon mozgó filmkedvelőknek kifejezetten ajánlanám.

Jó film.
Erős.

Valcsa

Engem ez baromira beparáztatott… o.O Ráadásul éjszaka néztük, mert hát miért is ne… (Párom szerint „nem vészes, nézhetjük nyugodtan”, hát nem kellett volna, legközelebb én választok filmet estére… :D) Nappali fényben valahogy jobban bírom az ilyen dolgokat… De csak egy fokkal. :D
Maga a történet amúgy jó volt, tetszett. A vallási oldala is érdekes volt spoiler Mondjuk Sarchie nevén nem tudtam túltenni magam szárcsi-mbók, de a pasi karaktere önmagában teljesen rendben volt. :)
Szóval a 9* ennek szól, hogy a történet, szereplők alapból tetszettek (bár Mendoza-nak én nem hittem el egy percig sem, hogy ő pap… inkább címlapfiú, hiányos öltözetben, vlmi nőknek szánt magazin címlapján :)) ), és egészen klasszul volt felépítve ez a film, még a jumpscare jelenetek is jók voltak a maguk nemében – de voltak részek, amiknél konkrétan az ujjaim közül kukucskáltam, nagytotálba nem mertem odanézni… :D Komolyan, inkább nézek belezős horrort, meg ahol vödörszám folyik a vér, az ilyet nem bírom csak, mikor full természetfeletti a dolog, nem látom, hogy pl. mitől mozognak a billentyűk a zongorán, és kb. a semmitől parázok. Na ezt nee… :D

dulkap 

Az utóbbi időben mintha hiány lenne a hasonló hangulatú kvázi sorozatgyilkosos filmekből, vagy csak az én figyelmemet kerülték el. Mindenesetre ez a film remekül indul, mind az atmoszférát tekintve, mind a karakterek kiválasztásában. Aztán sajnos szép lassan úgy a film felétől elkezdenek tobzódni a klisékbe így az összhatás eléggé leromlik és inkább csak a színészek karizmája viszi előre a filmet. Nem rossz film, csak talán többet kilehetett volna hozni belőle, ahogy elindultak a dolgok.

Imoran 

Eredetileg a 2006- os verziót akartam megnézni, de benéztem az évet. Kellemesen csalódtam, elég jó volt, de nem életem ördögűzős filmje.

Timi

A múlt héten néztem meg, nem mondanám rossznak, se jónak. Nem igazán féltem miközben néztem, csak egy két jelenet volt borzongatós. Egyszer meg lehet nézni.
Azért Mendoza atya megér egy-két misét ;D


Hasonló filmek címkék alapján