Fekete telefon (2021) 206

The Black Phone
102' · amerikai · dráma, horror, krimi 16 !

A telefon ki van húzva. És csörög… Finney Shawt, a félénk, de eszes 13 éves fiút elrabolja egy szadista gyilkos, és egy hangszigetelt pincében tartja, ahol a sikításnak nincs sok haszna. Amikor a falon egy kihúzott telefon csörögni kezd, Finney rájön, hogy a gyilkos előző áldozatainak hangját… [tovább]

angol
angol
magyar

Képek 13

Szereposztás

Ethan HawkePortyázó
Jeremy DaviesMr. Shaw
James RansoneMax
Madeleine McGrawGwen
E. Roger MitchellWright nyomozó
Gina JunBruce's Mother
Mason ThamesFinney
J. Gaven WildeMoose
Miguel Cazarez MoraRobin
Tristan PravongBruce

További szereplők

Kedvencelte 16

Várólistára tette 159


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nagyon korrekt, izgalmas film. Kicsit olyan, mint az Az (kor, hangulat, gyerekek), de sokkal jobb annál. Mondjuk inkább thriller, mint horror. Ethan Hawke-nak jár a piros pont, kiváló Portyázó volt, ugyanakkor maga a figura elbírt volna még némi karaktert. A gyerekek sem voltak túlzottan elviselhetetlenek. Végig fenntartotta a film az érdeklődésünk, de ennél picit több borzalomra számítottam a nagy beharangozás után. Nem volt ijesztő vagy félelmetes, inkább csak izgalmas. Szerettem volna többet kapni a részletekből, de akárhonnan nézem, műfajában ez egy teljesen jó film.

Törpillaa 

Már nagyon kíváncsi voltam erre a filmre, de egy kicsit jobbra számítottam volna, ütősebbre. Nem horror , nagyon nem, de thrillerként tökéletesen megállja a helyét. Az elején majdnem azt hittem rossz filmet indítottam el, mert mindenhol gyerekek voltak, nagyszájú bunyózni akaró tinik, de aztán rájöttem, hogy jót nézek, amint megjelent a Portyázó. Nem láttam az előzetesét, és az értékeléseket se nagyon olvastam el, ahogy még a könyvet sem, de kíváncsi voltam már nagyon erre a filmre. Többet vártam volna, több akciót, vagy vérengzést, ha már rajta a horror címke, akkor legyen borzongató is, de ezt nem kaptam meg. Cseppet sem ijesztő, de a sztori érdekes, a karakter is eléggé jók, bár a Portyázó is tetszeni tetszett, de nem lett a kedvencem. A film lezárása viszont tetszett, jó volt, Finny tök ügyes volt, őt és a húgát nagyon bírtam. Bár az apjukat, spoiler Jó kis alapsztori ez, bár nagyon hiányzik belőle egy kis izgalom, de nagyon eredeti, habár leginkább Az-hoz hasonló, de jó film, bár vannak hiányosságai. Akár jobb is lehetett volna, izgibb, borzongatóan izgi, de azért így is jó.

BeL1eVe 

Nálam inkább funkcionált thrillerként, mint horrorként és elbírt volna még tartalmi pluszt. Azonban a ’70-es évek hangulata adja, tud kreatív és feszült lenni, a gyerekek klasszul hozták különösen Madeleine McGraw, Ethan Hawke maszk mögött is pazar.

Kiskakukk 

Nekem ez annyira ingerszegény és érdektelen volt, hogy el nem tudom mondani…

A főszereplő gyerek unszimpatikus, a gyilkos egy pojáca.
Egyedül a fejkendős kisfiú volt szimpatikus, de sajnos ő meg keveset szerepelt.

Negative_Singularity

Wow! Én valami gagyi szellemes-démonos filmre számítottam, de sokkal-de sokkal többet kaptam ennél. A hangulat baromira ott volt, imádom az ilyen „újretro” filmeket, és a színészi gárda is meggyőző volt az utolsó gyerekig is.
Nehéz spoiler mentesen beszélni róla, de annyit elmondhatok, hogy minden apró morzsa, amit a gyerekek elhintettek Finneynek, végül mindegyik valamiféle célt szolgált, szépen összeállt egy egésszé.
A telefon sem tűnt ilyen erőltetett túlvilági kontaktnak, inkább egy fiú képzelgésének, aki a kiutat keresi. Jó, persze, azért tudjuk, hogy ez misztikum volt, mert a huga meg az anyja is fogékony volt a természetfelettire, de na.
Imádtam.

bubimentesvíz 

Már amikor láttam az előzetesét és már akkor tudtam, hogy nekem ezt látnom kell.
A novellát pár hónapja olvastam és nem tetszett annyira, mint vártam. Emiatt féltem ettől a filmtől, hogy nagy csalódás lesz. De nagyon tetszett!
Egyik barátnőmmel néztem, szóval a hangulat dobott is rajta, mivel vagy tuti 3x megijedtünk :D
A két tesót jobban megkedveltem, főleg Gwent, spoiler, ott sokkolt, de imádtam. Finn színészét szerintem jól eltalálták, hasonlóan képzeltem el a karaktert miközben olvastam a novellát.
Robint nagyon megkedveltem már akkor amikor először mutatták. Imádtam a párosukat Finn-nel. Egyik kedvenc jelenetem a kettejük közt az volt, amikor spoiler és az érzelmesebb párbeszédek.
Amúgy esküszöm Vance olyan, mint Billy a Stranger Things-ből csak mini változatban.

Th3DarkKn1ght 

Az előzetese nagyon tetszett! Meg is vettem a novellás kötetet, és kiderült, hogy ez egy kb. 20 oldalas történet. A film egész jól követi az alapot, kiegészítve azt néhány helyen. Viszont, ami nekem nagyon hiányzott, az a feszültség. Ethan Hawke jó (lenne), de keveset szerepel és épp ezért nem olyan erős a jelenléte. Azt se tudjuk, hogy pontosan mit csinál az áldozataival, így nehezebb aggódni Finney-ért. Azon kívül, hogy látjuk miközben elrabol néhány gyereket, semmi mást nem tudunk meg róla. Így nem jön át a fenyegetés, amit a Portyázó jelent. Sajnos, mint horror egyáltalán nem működik, thrillernek meg gyenge. Mint fentebb írtam, nem túl vastag az alapanyag, és ahhoz, hogy működni tudjon egy 100 perces filmként, sokkal komplexebben hozzá kellett volna nyúlni. Nem elég beletenni egy látnoki képességekkel rendelkező hugicát. Inkább a Portyázóra kellett volna koncentrálni. Ennek ellenére, egyszer simán nézhető a film, de sokkal többet ígért, mint amit végül nyújtani tudott.

kkata76 

Bajban vagyok: fogalmam sincs, hogy tetszett volna a film, ha nem olvastam volna a novellát.
Emlékszem, olvasás közben azon gondolkoztam, hogy fognak ebből a kb. 20 oldalból egész estés filmet csinálni. Elég sokat hozzáköltöttek az alapsztorihoz plusz karakterek és ismételt események formájában, ami szerintem az egyébként (a novella műfajából adódóan) tömör, feszes történetet fölhígította. Ettől eltekintve nem volt rossz, a gyerekek pl. remekül játszottak, a hangulatát is jól eltalálták. A másik bajom a moziban a szinkronnal volt, néhol kizökkentett a filmből. Valószínűleg sokkal jobb lett volna eredeti hanggal nézni. A filmzene viszont remek volt, tetszett, hogy bár a retróhullámon lovagolva visszapakolták a cselekményt a 70-es évekbe, nem felejtették el a zenéket ennek megfelelően összeválogatni ill. megírni.

csokidani 

Nem egy vilagmegvalto film; de moziban egyszer teljesen tokeletes volt agykikapcsnak.

eNNBeus 

Egynek elment, de semmilyen nyomot nem hagy bennem, jó volt mozizni, ez egy igazi közönség film Ethan Hawke nagyon jó volt, őrá lehetett volna építeni egy komolyabb horrort ebben a filmben, a gyerek szereplők nekem kicsit lehúzták a hangulatot, és mint mindig, az agyamra mennek a túl sterilen kialakított korképek, fullra belőtt frizkók és pormentes ruhák. A fejpántos kisfiút rohadtul csíptem, így kell ezt csinálni!!!!!!!!
A két kis köcsög kisgyereket tudtam volna mellőzni akik belepofáztak a filmbe, de ember pikpak elintézte :D


Népszerű idézetek

Ódor_Endre 

– You remember what I told you?
– That I needed to see Texas Chainsaw Massacre?
– Before that.
– That someday I have to stand up for myself.

Ódor_Endre 

– Yeah. I took him down 'cause obviously I'm the grabber, you dumb fucking fartknockers.

Ódor_Endre 

– Jesus, what the fuck? I mean, what the fuck? I asked you for help, and you give me these clues that don't mean anything. And now this morning I wake up without any dream at all? Seriously, what the hell is wrong with you? You let the grabber take Finney, right? And don't tell me you don't get involved, because you've been giving me these dreams. Unless…Maybe you're not even real.

Ódor_Endre 

– Please, dear Jesus. Please, please. I'm sorry I said you weren't real. Please be real. Please. Please, please, please.


Hasonló filmek címkék alapján