Fekete telefon (2021) 45

The Black Phone
102' · amerikai · dráma, horror 16 !

A telefon ki van húzva. És csörög… Finney Shawt, a félénk, de eszes 13 éves fiút elrabolja egy szadista gyilkos, és egy hangszigetelt pincében tartja, ahol a sikításnak nincs sok haszna. Amikor a falon egy kihúzott telefon csörögni kezd, Finney rájön, hogy a gyilkos előző áldozatainak hangját… [tovább]

angol
angol
magyar

Képek 1

Szereposztás

Ethan HawkePortyázó
Jeremy DaviesMr. Shaw
James RansoneMax
Madeleine McGrawGwen
E. Roger MitchellWright nyomozó
Gina JunBruce's Mother
Mason ThamesFinney
J. Gaven WildeMoose
Miguel Cazarez MoraRobin
Tristan PravongBruce

További szereplők

Kedvencelte 3

Várólistára tette 186


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nagyon korrekt, izgalmas film. Kicsit olyan, mint az Az (kor, hangulat, gyerekek), de sokkal jobb annál. Mondjuk inkább thriller, mint horror. Ethan Hawke-nak jár a piros pont, kiváló Portyázó volt, ugyanakkor maga a figura elbírt volna még némi karaktert. A gyerekek sem voltak túlzottan elviselhetetlenek. Végig fenntartotta a film az érdeklődésünk, de ennél picit több borzalomra számítottam a nagy beharangozás után. Nem volt ijesztő vagy félelmetes, inkább csak izgalmas. Szerettem volna többet kapni a részletekből, de akárhonnan nézem, műfajában ez egy teljesen jó film.

BeL1eVe 

Nálam inkább funkcionált thrillerként, mint horrorként és elbírt volna még tartalmi pluszt. Azonban a ’70-es évek hangulata adja, tud kreatív és feszült lenni, a gyerekek klasszul hozták különösen Madeleine McGraw, Ethan Hawke maszk mögött is pazar.

kkata76 

Bajban vagyok: fogalmam sincs, hogy tetszett volna a film, ha nem olvastam volna a novellát.
Emlékszem, olvasás közben azon gondolkoztam, hogy fognak ebből a kb. 20 oldalból egész estés filmet csinálni. Elég sokat hozzáköltöttek az alapsztorihoz plusz karakterek és ismételt események formájában, ami szerintem az egyébként (a novella műfajából adódóan) tömör, feszes történetet fölhígította. Ettől eltekintve nem volt rossz, a gyerekek pl. remekül játszottak, a hangulatát is jól eltalálták. A másik bajom a moziban a szinkronnal volt, néhol kizökkentett a filmből. Valószínűleg sokkal jobb lett volna eredeti hanggal nézni. A filmzene viszont remek volt, tetszett, hogy bár a retróhullámon lovagolva visszapakolták a cselekményt a 70-es évekbe, nem felejtették el a zenéket ennek megfelelően összeválogatni ill. megírni.

Pistacchio

Számomra eddig ez az év filmje! Pedig azért rendszeresen járok moziba. Végig be tudott szippantani a cselekmény, nagyszerűek voltak a színészi játékok is, főleg a gyerekek esetében. A szinkronhangok is jók voltak. Amikor megláttam, hogy Joe Hill az egyik producer, biztos voltam benne, hogy garantált a siker.
Előtte elolvastam a novellát is, természetesen csak a 23 oldalas novella cselekményéből nem lehet egy másfél órás filmet csinálni, ezért kiegészítették, kapott egy kis iskolai előzményt, és az utolsó jelenetek sem pontosan azok a könyvben, mint a filmben. De ez normális, így lett egész a történet. Mindenképp ajánlom mindenkinek, aki szereti a jó horrort!
Ráadásul nyertem a Cinema Cityben egy közepes popcorn menüt a jegyemmel!

nightmaremoon 

Ez valami zseniális volt. Függetlenül, hogy kiszámítható volt számomra a vége, teljes izgalomban néztem végig. Csak ismételni tudom magam, zseniális film.

E_W

Nekem eléggé bejött, inkább thriller, mint horror, és inkább izgalmas, mint ijesztő. Egy-két jelenetet leszámítva szerencsére nem hozta rám a frászt. :D A gyerekszínészek szerintem zseniálisan játszottak, simán elvitték a hátukon az egész filmet. Alaposan kibővítették Joe Hill novelláját, és nagyon jót tett neki. Egyáltalán nem az az ijesztegetős, értelmetlen horror lett, mint amilyet az előzetese ígért, érdemes vele tenni egy próbát. Ethan Hawke maszkja nagyon király, (kár, hogy ennek nincs különösebb jelentősége.)

essz 

azt hiszem, az sosem jó jel, ha egy horror film nézése közben unatkozol…
nagyon vártam… előzetesek alapján azt gondoltam, hogy félelmetes lesz…
ez is egy nagy csalodás volt …

2 hozzászólás
Kritizátor

1970-es évek. Egy amerikai kisvárost a Portyázó névre hallgató sorozatgyilkos tartja rettegésben. Már öt eltűnt fiatal van a listáján, amikor a meglehetősen rossz családi körülmények között élő Finney Shaw-t rabolja el és zárja be egy pincébe. A fiú társasága (a maszkok és a nadrágszíjak bűvöletében élő gyilkos mellett) csupán egy, a korábbi áldozatok hangjain időnként megszólaló telefon. A történet másik szálán a rendőrség az elrabolt kisfiú húgával az élen nagy erőkkel igyekszik megtalálni Finney-t, mielőtt túl késő lenne.

A teljes kritikát itt találjátok: https://www.kritizator.hu/16060703-2/

Junes 

Nagyjából sejtettem, hogy mire számíthatok a film kapcsán, mégis volt egy jelenet, amikor annyira váratlanul bukkant elő egy szellemgyerek a semmiből, hogy az előttünk ülők attól ijedtek meg, hogy én megijedtem :D
Élvezet velem moziba járni ilyen filmekre, mert hozom azt az izgalmi faktort, amit készítők eredetileg elképzeltek.
A 70-es évek világa mindig elvarázsol, még ha csak annak a végén is születtem. A gyerekek közötti agresszió mondjuk meglepett, de hát Amerikában játszódik, ott talán ez volt a norma akkor is. ((még csak nem is rémlik, hogy a 80-as, 90-es években ilyen agresszió lett volna az iskoláimban))
Amit hiányoltam, az az előzménytörténet, hogy miért is gyilkol egyáltalán. Mi a motivációja. Miért éppen gyerekeket rabol el. Mi áll az egésznek a hátterében? A maszk is zseniális, biztosan van jelentősége annak, hogy miért olyan, és úgy néz ki.
Az apa személye kérdéses még a számomra. Én zsigerből negatív karakternek mondanám, aztán persze megértjük, hogy mi állhat a viselkedése hátterében, akkor sem találom teljesen megindokoltnak a viselkedését.
Összességében egy jól felépített film, amit viszont nem néznék újra, mert annyira nem ragadott meg.

Dian_Lilla

Most jöttem ki a moziból. Valami ilyesmire számítottam, úgyhogy nem ért sem nagy meglepetés, sem különösebb csalódás. Viszont az őszinte véleményem az, hogy sokkal többet ki lehetett volna hozni a karakterből (Portyázó). Elolvasom majd a könyvet is, hátha az egy kicsivel jobb lett. :)


Hasonló filmek címkék alapján