A bárányok hallgatnak (Hannibal Lecter 3.) (1991) 645

The Silence of the Lambs
118' · amerikai · dráma, thriller, horror, krimi 18 !

11 díj · 4 jelölés

Dr. Hannibal „Kannibál” Lecter az egyik legveszedelmesebb pszichopata gyilkos. Évek óta szigorúan őrzött börtönben ül, de az FBI-nak most a segítségére van szüksége. Valaki ugyanis a módszereit utánozza, és remélik, hogy az őrült orvos segítségükre tud lenni. Clarice Starling különleges ügynök… [tovább]

magyar

Képek 22

Szereposztás

Jodie FosterClarice Starling
Anthony HopkinsDr. Hannibal Lecter
Kasi LemmonsArdelia Mapp
Scott GlennJack Crawford
Anthony HealdDr. Frederick Chilton
Frankie FaisonBarney
Lawrence T. WrentzBurroughs ügynök
Stuart RudinMiggs
Maria Skorobogatovfiatal Clarice
Jeffrie LaneClarice apja

További szereplők

Kedvencelte 219

Várólistára tette 228


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nagyszerű, mély nyomot hagyó film, ami sosem fog elöregedni (szerintem). A színészi alakítás zseniális, Anthony Hopkins döbbenetes. Minden pillanata feszülten a képernyő elé tapasztott és biztos vagyok benne, hogy sokáig tele lesznek vele a gondolataim. Imádtam.

Törpillaa 

A film tetszett, főleg csakis Hannibal karaktere miatt. Anthony Hopkins egy zseni, nagyon bírtam őt, és ahogy a kamerába nézett, az tök szuper volt, és már majdnem ijesztő, amilyen arcot vágott, nagyon profi volt. :-D Ellenben a csaj pfff… szánalmas, wtf, hogy ez mit keres ott nem is értem… XD spoiler Ez nálam nem ütötte meg azt a szintet, hogy azt mondjam az ő karaktere is bejött, mert hát nem is igaz. De azt bírtam, ahogy Hannibal cukkolta kicsit, meg a rabok is rikácsoltak neki. XD Amúgy voltak nagyon jó részei is, jó kis thriller, krimi volt, feszültséggel teli izgalom, ami be is jött nekem. :-D spoiler Kár, hogy eddig halasztgattam, mert élvezhető volt, kivéve, hogy az a csaj idegesített. XD

Filmdoki

Minden idők egyik legtökéletesebb adaptációja, és legjobb filmje. Demme olyan értő kézzel vezényelte le a Thomas Harris regényéből készült filmet, hogy azt tanítani kellene. A könyv lapjai szó szerint megelevenednek a képkockákon, és a Harris által megálmodott, az ember bőre alá kúszó félelem semmit sem veszít erejéből.
A bárányok hallgatnak véleményem szerint korát megelőző alkotás. Természetesen érezhető, hogy a ’90-es évek elején készült, azonban a látottak majdhogynem leugranak a vászonról. A néző szinte azt érezheti, nem egy filmet néz, hanem a kegyetlen valóságot, mely egyszerre művészien szép és hátborzongató.
Újranézve ismét ámulatba ejtett Shore túlvilági zenéje, Fujimoto operatőri munkája, Demme céltudatos rendezése. De mint szinte mindenkinél, nálam is a Foster-Hopkins páros alakítása teszi fel az egészre a koronát. Starling és Lecter között egy beteg, mégis megható, már-már apa-lánya kapcsolat alakul ki a játékidő alatt. Megmutatkozik az emberi lélek sebezhetősége, és mindent legyűrni képes ereje. A két színész hatalmasat alakít. Foster visszafogott, alázatos játékával kelti életre az elsőre törékenynek tűnő, de sziklaszilárd elhivatottsággal bíró Starlingot. Hopkins pedig, hát igen. A szinte démoninak tűnő, a vesédig látó Lectert, aki minden gonoszsága ellenére szintén hihetetlen emberi figura, aki hiába szakítja fel Starling régi sebeit, ezzel teszi azzá a nyomozóvá, akivé mindig is válni akart.
Csodálatos film, melyet nem lehet elégszer látni. A legfőbb Oscar kategóriákban való tarolás nem a véletlen műve.

sipiarpi 

Nagyon jól sikerült film, a színészek is remek választásnak bizonyultak és ezt az évek múlása sem halványítja. Működik a kémia köztük, és Hopkins filmtörténeti magasságokba emeli karakterét.

Stone

„Believe me, you don't want Hannibal Lecter inside your head.”

Popovicsp87 

Megvan a hangulata, néhol igazán megugrasztott, bár Hopkins alakítása ehhez nagyban hozzájárult. A nézése, a hangja elhitette velem, hogy tényleg egy „őrült” gyilkossal van dolgom.
Van benne pár igazán gusztustalan jelenet, ezeket úgy látom nem fogom tudni befogadni ebben a szériában.
A nyomozós szál jó, végig fenntartotta az érdeklődésem.

Lunemorte 

Valami durva ébresztőre vágytam – újra –, így gondoltam tovább nézem a Hannibál sorozatot. Anthony Hopkins itt csillagos 10000-est érdemel, annyira nagyszerűen alakított. Szerencsére nemcsak néha bukkant fel, így megmutathatta mennyire tehetséges. Ez a szerep baromi jól áll neki, ha a való életben találkoztam volna vele anno a film után, tuti ijesztő lett volna. :-D
Hannibál itt is segít (csak itt egy új nyomozónak), hogy véget vethessenek egy átváltozni kívánó gyilkos ámokfutásának. De vajon elég-e csupán arra a gyilkosra figyelni? Hallgatnak-e még a bárányok?

1 hozzászólás
mandu 

Én: Híííjááááá, megsimította az ujját!!! :O
Barátnőm: Jobb, mintha leharapta volna…

ChEebor 

Piszok erős film, ami belemászik az ember fejébe. Nagyszerű színészi alakításokat látunk, a karakterek közül javarészt még a jókban is van valami hátborzongató, de főleg persze Hopkins játéka volt az, ami kiemeli ezt az amúgy is nagyon jól sikerült alkotást. Félelmetes, izgalmas, nyomasztó, tökéletesen formálja a már-már horrorba hajló thrillert. Azt hiszem, sokat fogok még gondolkodni rajta.

Khaos

Tipikus old but gold. Nem is értem, hogy eddig ez miért maradt ki az életemből.


Népszerű idézetek

Panna

Bátor, Clarice! Ugye értesít majd róla, ha elhallgattak már a bárányok?

Néda

Szebb a világ, amióta tudom, hogy te is benne vagy.

Pandalin 

Dr. Hannibal Lecter: Egyszer egy népszámláló ki akart kérdezni, a máját ettem meg szép, nagy szemű babbal és jó chiantit ittam rá.

Christinewinchester 

Hannibal Lecter: [on telephone] I do wish we could chat longer, but… I'm having an old friend for dinner. Bye.

Christinewinchester 

Hannibal Lecter: I've no plans to call on you, Clarice. The world is more interesting with you in it.

Christinewinchester 

Hannibal Lecter: Why do you think he removes their skins, Agent Starling?
[sarcastically]
Hannibal Lecter: Enthrall me with your acumen.
Clarice Starling: It excites him. Most serial killers keep some sort of trophies from their victims.
Hannibal Lecter: I didn't.
Clarice Starling: No. No, you ate yours.

system456 

Lecter: Starling nyomozó, jöjjön vissza, nyomozónő, nyomozónő! Nem lett volna szabad hagynom, hogy ez történjen magával. Utálom az udvariatlanságot.
Starling: Akkor töltse ki a kérdőívet.
Lecter: Azt nem. De boldoggá akarom tenni, megadom azt, amit a legjobban szeretne.
Starling: És mi lenne az, Doktor?
Lecter: Karrier! És most jól figyeljen. Gondolkodjon nagyon mélyen, Clarice Starling. Keresse fel egyik volt páciensemet, Marian Madvay. M-A-D-V-A-Y. Nem hinném, hogy Miggs-nek ilyen hamar újra sikerülne, de jobb ha siet. MENJEN MÁR!

system456 

Tate: – Most már biztos, hogy a másodikon van, uram!

Londonna 

– A világ érdekesebb, mióta tudom, hogy benne van.


Népszerű triviák

Virtual_Angel 

Anthony Hopkins a film 118 percéből mindösszesen 16 percet játszik. Ő az egyike azoknak, akik ennyire rövid filmes jelenléttel Oscar-díjat nyertek Legjobb Férfi főszereplő kategóriában.

Kapcsolódó filmek: A bárányok hallgatnak (1991)

A bárányok hallgatnak (1991)

Kapcsolódó művészek: Anthony Hopkins

Virtual_Angel 

Anthony Hopkins börtönöket és tárgyalótermeket látogatott, bűnügyi aktákat tanulmányozott a szerep hiteles megformálásáért. Lecter ominózus sziszegése a filmben pedig gyermekkori emlékeiből fakadt, számtalanszor mesélte el ugyanis az utcabeli gyerekeknek Drakula híres történetét és ott is alkalmazta a már jól ismert sziszegő hangot, amitől a lányok visítva menekültek.

Kapcsolódó filmek: A bárányok hallgatnak (1991)

A bárányok hallgatnak (1991)

Kapcsolódó művészek: Anthony Hopkins

Virtual_Angel 

Foster 4 hetet töltött egy FBI Akadémián Quantico-ban, végig részt vett a pszichikai és fizikai kiképzéseken, hogy végül minél hitelesebben adja vissza Clarice Starling nyomozó karakterét.

Kapcsolódó filmek: A bárányok hallgatnak (1991)

A bárányok hallgatnak (1991)

Kapcsolódó művészek: Jodie Foster


Folytatása

Összehasonlítás

Hannibal Lecter


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján