A vörös sárkány (Hannibal Lecter 2.) (2002) 256

Red Dragon
124' · amerikai, német · dráma, thriller, horror, krimi 18 !

Will Graham, a kiváló nyomozó azért hagyta ott az FBI-t, mert majdnem az életébe került elkapni Dr. Hannibal Lectert, a zseniális őrültet. Most, évek múltán azonban, amikor egy sor különösen szörnyű gyilkosság tartja rettegésben a közvéleményt, Graham vonakodva bár, de hajlandó visszatérni… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Anthony HopkinsDr. Hannibal Lecter
Edward NortonWill Graham
Ralph FiennesFrancis Dolarhyde
Harvey KeitelJack Crawford
Emily WatsonReba McClane
Mary-Louise ParkerMolly Graham
Philip Seymour HoffmanFreddy Lounds
Anthony HealdDr. Frederick Chilton
Ken LeungLloyd Bowman
Frankie FaisonBarney Matthews

További szereplők

Kedvencelte 56

Várólistára tette 94


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez a része is tetszett, izgalmas is volt, és a szereplők is nagyon jók, főleg nekem Hannibal tetszett és Francis, de azért Will sem volt olyan rossz karakter. :-D Jó volt ez a sztori is, bár több akcióra számítottam volna, és több vérre, de így is nagyon jó volt, hangulatos krimi. Fogtündér eleinte kezdő sorozatgyilkos, bár vártam volna egy kis akciót, kár, hogy nem mutatták azokat. Ezt hiányoltam kissé, spoiler Végig érezhető volt a feszültség, és a dráma is, az elején, ahogy kezdődött, hogy spoiler De aztán beindult a sztori, Reba karakterét is bírtam, aranyos csaj volt, és meglepően bátor is. :-D Szóval nekem tetszett ez a része is. :-D

mandu 

Erre most nagyon szükségem volt, szóval kap egy plusz csillagot. :D Így kell visszarántani az ember lányát egy eseménydús szilveszter éjszaka után… xD

Popovicsp87 

Bár A bárányok hallgatnak előzményének számít, Dr. Lecter eléggé keveset szerepel, inkább, mint tanácsadó van jelen.
Norton és Keitel nyomoz egy sorozatgyilkos után, és igazából a történet sok sablont felvonultat, amit más filmek esetleg jobban használnak.
Itt-ott le is ül a történet, hogy aztán felpörögjön, de összességében nem hiszem, hogy később emlékezni fogok rá.

TribeBubu 

Nemrég fejeztem be a könyvet. Alapvetően egy kiváló krimithriller, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire hű Thomas Harris művéhez. Pár színész ugyan nem éppen olyan, mint ahogyan a könyvben le volt írva, és néhány egyszerűsítés volt a történetben, de ezektől eltekintve tökéletesen visszaadta az élményt, amit olvasás közben nyújtott.
Kár, hogy ritkán adaptálnak ilyen odaadással könyveket.

4 hozzászólás
Marianna_von_Birken 

Íme, az egyik bizonyíték, hogy Hollywood is tud jó filmeket gyártani a 21. században is. Csak azt nem értem, miért teszik ezt egyre ritkábban az évek múlásával? A sorozatból kedvencet mondani nem tudnék, de ha ezen múlna a lelkiüdvöm, akkor ezt választom kedvencnek Norton és Fiennes miatt.

Lunemorte 

Már nagyon régóta meg akartam nézni ezt a filmet, de csak most volt rá alkalmam. Anthony Hopkinst követem a Facebookon, úgyhogy ma reggel eszembe jutott, hogy ezt a klasszikust időszerű lenne bepótolni tőle… Még fiatalabb koromban láttam a legújabb Hannibal-filmet, az is meggyőzött, bár sajnos abban nincs benne Anthony.
Épp volt egy lyukas órám, úgyhogy reggeli ébresztőnek zseniális volt ez a film.
Gyakran nevettem Hopkins arckifejezésén, nagyon bírom! Meglepődtem, hogy egyszercsak megjelent Edward Norton is, aki szintén emelte a film színvonalát. Az egyetlen színész aki szerintem nem illett a képbe, az Ralph Fiennes volt. Biztosan az is közrejátszott, hogy alapból nem rajongok érte túlzottan, ezernyi jobb színész van nála. Ráadásul kb minden filmjében ugyanaz a bugyuta tekintet…Na mindegy.
A sztori arról szól, hogy a legendás gyilkos segítségét kérik egy durva bűnügyben, de vajon ki ez az új gyilkos, aki rajong a börtönben senyvedő Lecterért? Mi az a vörös sárkány? Tud-e egy őrült gyilkos szeretni? Meg tudják-e oldani a rejtélyt és elkapják-e a gyilkost?
A film utolsó 10 perce is eseménydús, ez nem semmi reggeli indító volt! Várom a következő részt.
+ 1 a zene is nagyon ott volt.

Charityy 

Tetszett, csak néhol unatkoztam rajta. Lehet, hogy ez most nem az én műfajom.

Pecsikorn

Ralph Fiennes zseniális, Sir Anthony Hopkins hozza a szokásosat, ami még mindig fantasztikus, és Edward Norton-t végre egy olyan szerepben látom, ami illik hozzá.
A film maga borzasztóan érdekes, az, ahogy egy pszichopata gyilkossal együtt gondolkodunk, hogy megtaláljunk egy hasonló pszichopatát, megragadja a figyelmet és garantáltan leköt.

victoria_m997

Zseniális. Zseni sztori, zseni színészek, zseni hangulat. Szuper film volt.

molymacska

Elég furcsa film volt, de megérte megnézni.
Az egyik, és legnagyobb problémám a filmmel, hogy itt már letagadhatatlanul látszik, hogy könyvből készült. Látszik, hogy nem mondanak ki fontos (vagy számomra fontos) dolgokat, a kép nem úgy áll össze, és a végén az ember ül, kavargó gondolatokkal, és azokat próbálja összegereblyézni. (meg kell mondjam, nem sikerült. Van még néhány kérdésem :D )
A másik érdekesség, hogy szegény Hopkins itt már eléggé idős, és eléggé idősnek is néz ki, ami egészen furcsa, hiszen az alap történet előtt járunk. Legalább egy parókát adhattak volna rá, hogy ne legyen ennyire furcsa és kirívó.
És ha már érdekesség, akkor számomra furcsa volt, hogy a filmhez nem sok köze volt Hannibálnak. Jó, persze, ott volt, segített, de hát azért valljuk be, egyáltalán nem körülötte forgott a történet, pedig a másik kettő film központi eleme volt. Ez picit rosszul esett a szívemnek, hiszen annyira megszerettem Hannibál professzort.
Nem volt rossz film, teljes mértékben nézhető, de azért látszik a tendencia, hogy csak egy újabb bőrt húztak le róla. Remélem a negyedik film nem lesz ennél is rosszabb, mert abba beleszakadna a szívem…


Népszerű idézetek

katy_swartz 

Fantázia nélkül olyanok volnánk mint a többi szürke kis egér.

TribeBubu 

Dr. Hannibal Lecter: Látott már vért holdfényben? Egészen fekete.

Virtual_Angel 

Lecter levele Graham ügynökhöz:

Kedves Will!

Bizonyára mostanra már felgyógyult. Legalábbis kívül…
Remélem nem lett túl csúf. Micsoda sebhelygyűjteménye van! Sose feledje el, kitől kapta a legjobbakat, és legyen hálás! Sebeink emlékeztetnek rá, hogy a múlt tényleg megtörtént. Primitív korban élünk, amely se nem kegyetlen, se nem bölcs. Félmegoldások átka sújtja. Bármely ésszerű társadalom engem vagy megölt volna, vagy hasznosít.

Sokat álmodik, Will?

Gyakran gondolok magára…

Régi barátja:
Hannibal Lecter

Lunemorte 

– Látott már vért holdfényben? Egészen fekete.

TribeBubu 

Én a Sárkány vagyok. És őrültnek nevez. Csodálatos átalakulást láthat és nem vesz észre semmit. Maga egy hangya a méhlepényben. Természeténél fogva csak egyet tud jól: színem előtt méltán reszket. De nekem nem félelemmel tartozik, mr. Lounds… hanem áhítattal.

TribeBubu 

Graham (a Fogtündér ügyének eligazításán): Nem áll le.
Nyomozónő: Miért nem?
Graham: Mert így lesz isten. Maga leállna?


Népszerű triviák

Virtual_Angel 

Ralph Fiennes a mind megdöbbentőbb alakításért teljesen egybeolvadt a megformált karakterrel. Alaposan kigyúrta magát, sorozatgyilkosok profilját tanulmányozta, egy tetoválóművész segítségért kérte a Nagy Vörös Sárkány hátára festéséhez, még műfogsort is viselni kezdett, hogy a farkastorkú gyilkosra hasonlítson. A protézistől a forgatás utolsó napjáig nem vált meg. Egy nap kiment a büfébe harapni a valamit, és kivette a protézist. Miután végzett, a műfogsor nélkül ment vissza dolgozni. Csak az „Ennyi!” elhangzása után jött rá, hogy a műfogokat nem rakta be. Megkérte Brett Ratner-t, hogy vegyék fel újra a jelenetet, mert „Nem akarta becsapni a figurát.”

Kapcsolódó filmek: A vörös sárkány (2002)

A vörös sárkány (2002)

Kapcsolódó művészek: Ralph Fiennes

Virtual_Angel 

Több ötlet is felmerült arra nézve, hogyan változtassák át az akkoriban 65 éves Anthony Hopkins-t a történet szerint a negyvenes évei végét taposó Dr. Lecter-ré.
1. Kérjenek fel egy fiatalabb színészt, konkrétan Jude Law-t, csak ezzel az volt a probláma, hogy akkor nem lett volna értelme újraforgatni Michael Mann filmjét [[A bárányok hallgatnak]] csapatával, azaz Hopkins-szal, Dino De Laurentiis producerrel és Ted Tally forgatókönyvíróval.
2. Hopkins viseljen maszkot, de nevetséges lett az eredmény.
3. Fiatalítsák meg Sir Hopkins arcvonásait számítógéppel, de a Final Fantasy kudarca után a készítők nem éltek a lehetőséggel. Végül Hopkins azt mondta, hogy nem kell semmilyen trükk, időközben rátalált a ’90-es hangszintre, az arca meg nem változott meg felismerhetetlenül.
Azért biztos, ami biztos alapon a rendező az utómunkák során bevetette a Lola nevű programot, amit színészek arcvonásainak átalakítására terveztek.

Kapcsolódó filmek: A vörös sárkány (2002)

A vörös sárkány (2002)

Kapcsolódó művészek: Anthony Hopkins


Folytatása

Összehasonlítás

Hannibal Lecter


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján