Hóember (2017) 217

The Snowman
119' · amerikai, angol, svéd · dráma, thriller, horror, krimi 16

Amikor leesik az első hó, és Harry Hole, az elit nyomozóosztag vezető detektívje egy eltűnt áldozatról értesül, arra gyanakszik, hogy egy rejtélyes sorozatgyilkos lépett újra akcióba. Egy éles elméjű újonc segítségével Harrynek több évtizedes régi ügyeket kell összekötnie ezzel a brutális új… [tovább]

angol
magyar

Képek 5

Szereposztás

Michael FassbenderHarry Hole
Rebecca FergusonKatrine Bratt
J. K. SimmonsArve Støp
Jamie ClaytonEdda
Charlotte GainsbourgRakel
Toby JonesGert Rafto
Chloë SevignySylvia Ottersen
James D'ArcyFilip Becker
Val KilmerGert Rafto
David DencikVetlesen

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 175


Kiemelt értékelések

Sydney 

Olyan semmilyen, jó színészek kínlódnak, vakaróznak. Egymás után dobált jelentek, nesze nektek, rakjátok össze, ahogy akarjátok. Feszültség kb. semmi, ellenben hosszú.

A táj viszont gyönyörű, de ez semmilyen filmet nem ment meg.

4 hozzászólás
Törpillaa 

Nem olvastam a könyvet, de biztos ezerszer jobb, mint ez a film. Az eleje még tök érdekes volt aztán, ahogy egyre bonyolultabb lett a szitu már unalmas lett. Nekem sehogy sem jött be ez a férfi főszerep. Nagyon meg lehetett szorulva Michael Fassbender mert ennél pocsékabb alakítást nem mostanában láttam. A vége meg olyan összecsapott volt. Ha nem lenne a horror címke rajta nekem fel se tűnt volna, hogy ez horror. Egyik szereplő sem volt túl kedvelhető karakter.

Bohemian 

Mi volt ez az összecsapott kakkanat!? Szegény Faszi… nagyon kellhet az a pénz.
Érdekesen indul, aztán a film közepén túljutva már azt várod, hogy csak legyen vége, csak derüljön már ki, hogy spoiler Közben idiótábbnál idiótább jelenetekkel van teletűzgélve az egész. spoiler én nem csíphettem el valami fontos pillanatot itt, vagy tényleg ez történt.
A vége is szenzációs volt, spoiler
spoiler
NE NÉZD MEG! Faszi sem ér ennyit, hogy emiatt ezt végigszenvedd… Pedig a trailer érdekes volt, aztán lám, mi lett ebből. :-( Ha mégis ráveszed magad, nem ér meg egy mozit, csak pénzkidobás.

Kikiriki

Annyira vártam ezt a filmet, mert a könyvet nagyon szerettem, és miután megláttam a véleményeket, tudtam, hogy csalódni fogok. Ez szörnyű volt. Max. a Harryt játszó színészt találták el, de a többi dolog a filmmel kapcsolatban borzasztó. Sajnálom, mert azért ebből lehetett volna valami jót is kihozni.

Szeszj 

Jo Nesbo a kedvenc krimi íróm, nagyon szeretem a könyveit, szerintem nagyon jól ír és izgalmasak, érdekesek, viccesek meg jók a főszereplőik is. Majdnem mindegyik könyvét olvastam, ezt a részt is. Harry Hole történetei között szerintem az egyik legjobb, bár nem az amit a legjobban szeretek.
Eközben a film teljesen összevisszaság, a szereplőket se találták el, maga a történet is össze van csapva, voltak amit kihagytak amivel nincs baj de akkor is mi ez az hogy teljesen más dolog raknak bele.
A vége meg kész hülyeség. Áhh azért mérges vagyok.
Szóval nagyon nem győzött meg. Pedig kár érte!

Blissenobiarella 

Nem tudom, ki vergődött többet ez alatt a film alatt: a színészek, míg eljátszották, vagy én, míg végig néztem.

1 hozzászólás
Emerson 

Napokig tartott mire végig szenvedtem a filmet… pedig tök optimistán álltam hozzá. A regényt mindenki agyondicsérte, de én csak vergődtem vele, mert kapásból tudtam ki a gyilkos spoiler, szétuntam magam, hogy mindenki csak Tesz-vesz várost játszik és nem haladunk előre. Aztán olvasom a sok negatív kritikát a filmről és hát Fassy is nagy kedvenc, tuti jó lesz! Még akkor is, ha szar.
Nos, tévedni emberi dolog… Az egy dolog, hogy szerencsétlen színészek vergődtek jobbra balra és szinte mindegyikükön látszott, hogy várják a munkaidő végét, de amit Fassy művelt?! Mi volt ez, drágaságom? Vártam, mikor fekszik bele a hóba, arccal előre és marad úgy. Ez kérem nem Harry Hole volt, hanem egy depresszióba burkolt suttogó zombi. Remélem mindenki lemond arról, hogy több Nesbø könyvet filmre vigyen. Vagy ha mégis ilyenre vetemedne valaki, akkor könyörgöm
a) legyen norvég nyelven, norvég színészekkel
b) kicsit építgessék már azokat a szerencsétlen karaktereket, hogy ne csak üres bábúknak tűnjenek
c) legyen tesztvetítés előtte és ha nézhetetlen, akkor jöjjön az újra tervezés
d) Harry Hole legyen Harry Hole (Trond Espen Seim, hm?)
Na, csillagozni is kéne ezt a műremeket… 3 napig szenvedtem vele, legyen 3 csillag és akkor baromi jószívű voltam.

2 hozzászólás
ViraMors 

Szerintem ők másik könyvet olvastak, mint én.
De a tájak meg a helyszínek jók voltak. A városiak és a vidékiek is. Csillag csak ezekre jár, az egyebeket inkább hagyjuk.

walksdowonders 

Gyűha. Kettős érzéseim vannak. A sztorival nem volt gond, a molyos százalék is engem igazol, de a forgatókönyvet úgy elszúrták, ahogy kell… Nem tudom hol, nem hogyan, de nagyon.
Az első fél óra egy katyvasz, még csak esélyt sem kaptam arra, hogy kitaláljam ki és mit és miért és egyáltalán mi van??! … már jön is a vágás. Én csak fogtam a fejem, hogy „most ez ki?” vágás „jó, és most eeez kicsoda és kinek a mije?”
A könyv jobb tipikus esete foroghat fenn.

Val Kilmer, gyerekek… Szerintem hazaszóltak neki, hogy ugorjon már be forgatni egy átlagos hétközbapján, amikor éppen tajtrészeg de minimum másnapos. Elképzelem a forgatást „Val… Val! Ne mássz ki az ablakon, nincs benne a forgatókönyvben! Most.. most miért mutatsz be mindenkinek? Mindegy fiúk, vegyétek, majd beépítjük a filmbe”
Atyaég. Kilmer volt az egyetlen ember, akinek előnyére vált a spoiler, már ami a szépségét illeti.

Mondjuk eleve úgy ültem be a moziba, hogy ha nem is jön be a film, legalább ott lesz Fassy szélesvásznon.

Ennyike…

Off
Hazafelé a kocsiban elhatároztuk, hogy ha leeseik az első hó, a filmben megismert hóemberkék mintájára fogunk hóemberépítésbe és garázdálkodunk a környéken. Már csak kávészemeket kellene beszerezni… Alig várom!

7 hozzászólás
Sister 

Hát, ez elég gagyi volt. Nem is értem, miért nem norvégokkal játszották el, vagy legalább valami fele-fele arányban más skandinávokkal, mert az, hogy Sofia Helin egy ötmásodperces jelenetben tűnik fel, az nem valami sok… A történet több sebből is vérzett, erősen látszott, hogy innen-onnan mennyit nyirbáltak belőle. Az eleje valóban egész lendületes volt, aztán a végére egy nagy katyvasz lett belőle, a záró képsor meg egy vicc… Szerintem hozzáolvasom majd a könyvet is, mert biztos vagyok benne, hogy messze jobb lesz, mint ez a kriminek csúfolt izé.


Hasonló filmek címkék alapján