Hannibal (2013–2015) 252

8 díj · 11 jelölés

A zseniális forgatókönyvíró Bryan Fuller (Hősök, Halottnak a csók), és a neves rendező David Slade (Alkonyat- Napfogyatkozás, A sötétség 30 napja) közösen keltették ismét életre Hannibal Lectert. Az új, epizódonként egy órás sorozat, Thomas Harris regényeit dolgozza fel, és a két főhős, Will… [tovább]

magyar
magyar

Képek 85

Szereposztás

Mads MikkelsenDr. Hannibal Lecter
Hugh DancyWill Graham
Caroline DhavernasDr. Alana Bloom
Laurence FishburneJack Crawford
Gillian AndersonDr. Bedelia Du Maurier
Richard ArmitageFrancis Dolarhyde
Hettienne ParkBeverly Katz
Scott ThompsonJimmy Price
Lara Jean ChorosteckiFreddie Lounds
Aaron AbramsBrian Zeller

További szereplők

Kedvencelte 176

Várólistára tette 226


Kiemelt értékelések

woolfe

A három évad megnézése után valamit nyilatkoznom kellene. Valamit. Akármit. Szótlanul, utó-eufórialöketekkel az elmémben ez viszonylag nehéz. Csakis szuperlatívuszokban lehet erről a sorozatról beszélni. A szereplők olyan pontosan és részletesen vannak kidolgozva, annyira emberien szörnyetegek és szörnyen emberiek, hogy nehéz elbúcsúznom tőlük. Sóvárognék még néhány évad után, bár a lezárás minden elképzelésemet felülmúlta. Mesteri kivitelezés minden szempontból. Intellektuális és vizuális pornó. És Hannigram canon, aki mást mond, az bizony hazudik. :'D

1 hozzászólás
Bee

Nagyon féltem tőle. Nagyon nem akartam nézni. Nagyon megszerettem :D
Az eredeti sztoriról nem sokat tudok,nem láttam a filmeket, nem olvastam a könyveket.
Ezért talán nekem Mikkelsen vált azzá a Hannibállá aki másoknak talán az eredeti…
Nagyon tetszik a látványvilág és a hangulat. Olyan ördögien jól van ez megcsinálva, hogy még azt is magával vonzza aki különben kerüli a véres, elmebeteg filmeket :D
Dancy is nagyon jól játszik. Én őt eddig csak kosztűmös sorikban láttam, öltönyös kalapos úriemberként… de Will-ként is nagyon megszerettem !
Hihetetlen jó szereplőgárda !

Emerson 

10 csillagosnak kéne lennie. Minimum. De mégsem tudok rá annyit adni, bármennyire szerettem volna :-( Imádom a sorozatgyilkosos témát, imádom Hannibalt, imádom Mikkelsent DE! Olyan volt az egész, mint amikor az ember előtt van a kedvenc csokija és annyit zabál belőle, hogy a végén, már hányingere lesz tőle. Magyarul sok volt ez így… ennyi kreatív sorozatgyilkos egyszerűen nincs. Sőt, egyáltalán van EGY is, aki ennyire művészi szintre emeli az emberölést?!? (emberi totemoszlop rulez!)
A másik problémám Grahammel volt. Egyszerűen nem éreztem, hogy méltó ellenfele/barátja lenne Hannibalnak. Az meg, hogy epizódról epizódra változott, az nem jellemfejlődés, hanem szimpla skizofrénia.
A vér – na ez vér volt? Nekem valami híg málnaszörpinek tűnt… annyira fröcsköltek vele, hogy már kezdtem úgy érezni, hogy ez valami üdítőreklám.
A hangokra is baromi érzékeny vagyok, így Mikkelsen angol kiejtése eleinte igazi tortúra volt. Aztán hozzászoktam. Az másnak is feltűnt, hogy tisztára úgy hangzik, mint Idris Elba csak pöszében? :-)
Összességében egyértelmű csalódás volt a sorozat, még akkor is, ha látványilag úgy-ahogy kielégített és meggyőzött abban, hogy igen is jó móka az étellel játszani. Sokan fanyalogtak a záró évad miatt, nálam pont az volt a favorit. Egyszerűen annyira őrült volt, hogy öröm volt nézni :-) Nem tartom kizártnak, hogy egyszer újradarálom az egészet és akkor jobban fog tetszeni az összkép, de most ennyire futotta.

3 hozzászólás
barbikaunatkozik 

Nehezen tudnám ajánlani csak bizonyos szegmensnek. Mindenki nézzen bele, aki elmúlt 18 éves és nem riasztja vissza már az alap felállás sem. De arra fel kell készülni, hogy nem véletlenül lett réteg sorozat. Szóval csak csínján bánni vele, mert nem éppen ártatlan báránykákról szól az egész, viszont ezt fel is vállalja már az első percektől kezdve. Emellett nem árt elvonatkoztatni a könyvektől és a filmektől sem, mert ha csak ezeket tekintjük, akkor már lehet hiányérzetünk. Egyébként rendkívül hangulatos 39 epizódot kapunk, ami tele van remek színészi alakításokkal, kitűnő látvány- és hangzás világgal és rengeteg beteg szereplővel, hatalmas fordulatokkal valamint egy nagyszerű befejezéssel.

Bővebben: http://barbiolvas.blogspot.com/2016/07/bon-appetit-hann…

Zahra 

Az eleje még nagyon tetszett, aztán fokozatosan egyre rosszabb lett az egész és a vége fele már borzalmas volt. Nekem voltak benne elég ijesztő részek is, de segáz. A kedvenc jeleneteim azok, amikor Hannibal főzött. Olyan műveszi és hát azok az aláfestő zenék szuperek voltak ^^

Negative_Singularity

Ez az a sorozat, amiről az ember vagy nagyon tömören ír, vagy több oldalas értekezést körmöl; én maradok a velős (értjük, ugye?) megfogalmazásnál: abszurdul groteszk és kegyetlen, amit nem lehet nem szeretni.
Mondják, hogy jó lenne folytatni egy negyedik évaddal, szerint ezt kár lenne… Aki korábban látta már a Hannibál filmeket, annak (vagy csak nekem) ez így egy kerek egész, minden más csak kötelező cifrázás lenne csupán.
Aztán mondják azt is, hogy az első évad a csúcs, a harmadik meg szörnyen vontatott – egyáltalán nem igaz, csak az első két évad után a nézőt már ránevelték a sorozat alaphangulatára, a befogadót nem ostoba jószágként kezelik, nem rágnak mindent a szájába, és nem is magyarázzák túl. Mellesleg a harmadik évadban Hannibál már valóban Hannibál, iszonyú jól visszaadja a „régi” kannibálunkat.
Kicsit megszaladt.
Kiváló.
De egyszer elég.

Liliána_Tanács

Olyan régóta akartam megnézni és nem csalódtam. Nagyon jól megcsinálták, és a sötét színek és a zene nagyon hozta a hangulatot. Nagyon tetszett!

eve58 

Végére értem az első szériának – és függővé váltam.
Megvan az egésznek a maga bizarr, és nyomasztó hangulata amit nem minden esetben kedvelek , és mégis „behúz”, visz magával szinte ellenállás nélkül. Pedig ezek a naturalisztikus tetthely- és áldozatábrázolások nekem nagyon viszolyogtatóak. Mégsem tudom nem tovább nézni.
Picit sok, picit tömény…ezért nem 10 csillag.

***********************************
Végére értem a 3. szériának, és rájöttem, hogy ezért nem nézek én sorikat…
Mert most nem tudok mit kezdeni magammal – semmi nem elég jó!
Nem szeretem én ezt…

LoneWolf 

Ilyenné válna Gordon Remsey, ha inna pár kortyot Dr. Jekyll keverékéből, vagy kapna egy dózist a Bruce Bannert ért gamma sugárzásból.
A viccet félretéve erősen kezdett a sorozat és az első évad teljesen magával ragadott. Kellően beteg és feszültségben gazdag előzménye lett a filmeknek, így addig nem is volt vele bajom. A második azonban már egy hullámvasút. Igyekeztek belenyúlni az eredeti művekbe, jól megkavarni azokat, de ez nekem nem jött be, míg az utolsó évad szinte teljes egészében egy élvezhetetlen remake fesztivállá alakult, a lezárást leszámítva. Külön kiemelném, hogy az egyik legidegesítőbb 'True Blood' színésznővel helyettesíteni Reba karakterét egyenesen istenkáromlás volt számomra, így a csillagokat a széria első fele kapja, mivel a többi nehezen értékelhető…

Kemiviki 

1. évad: Hát ez a sorozat nagyon is a komfortzónámon kívül van, de egyszerűen durván magába rántott.
Annyira jól csavarja a szálakat Hannibál és ahogy Will összerakja a történetet… Hihetetlen jó páros!!
Nagyon kíváncsi vagyok a végére, rettentően.
2. évad:


Népszerű idézetek

S_Bíborka 

– Mindig vonzott az elme működése. Sokkal dinamikusabb, mint ahogy az agy működik.
– A kivetített kép érdekesebb, mint a kivetítő. Amíg a kivetítőd el nem romlik.

s_l_m

Ha túl korán ismerjük meg a korlátainkat, soha nem ismerjük meg a hatalmunkat.

S_Bíborka 

– Az őrültség gyógyszer a modern világra. Ha mértékkel szedi, a javára válik.
– De a túladagolás káros mellékhatásokkal jár.
– Átmeneti mellékhatásokkal. Feljavítja a pszichológiai immunrendszerünket és segít leküzdeni a normális élet egzisztenciális válságait

valdezier

Reality doesn't go away because you stop believing in it. It's stubborn like that.

1 hozzászólás
doriilány

– I don't find you that interesting.
– You will.

Életveszélyes_és_Tilos

Hannibal: If I saw you every day, forever, Will, I would remember this time.

valdezier

Eyes are distracting. You see too much. You don’t see enough.

Farkas

Hannibal: Az őrültség gyógyszer a modern világra, ha mértékkel szedi a javára vállik, de a túladagolás káros mellékhatásokkal jár.


Népszerű triviák

eve58 

Mads Mikkelsen az összes ételt saját maga készítette el a forgatás során, beleértve a tojás trükköt is. A produkció ételstylistja, Janice Poon tanította meg a fogásokra.

[imdb.com]

Kapcsolódó filmek: Hannibal (2013–2015)

Hannibal (2013–2015)

Kapcsolódó művészek: Mads Mikkelsen

eve58 

Valójában Mads Mikkelsent Hugh Dancy ajánlotta Hannibal Lecter szerepére. A két színész az Artúr király (2004) forgatásakor barátkozott össze.

[imdb.com]

Kapcsolódó filmek: Hannibal (2013–2015)

Hannibal (2013–2015)

Kapcsolódó művészek: Mads Mikkelsen · Hugh Dancy

eve58 

A Jack Crawfordot alakító Laurence Fishburne és a Crawford feleségét, Bellát alakító Gina Torres a a forgatás idején a valóságban is házasok voltak. Azóta különváltak.

[imdb.com]

Kapcsolódó filmek: Hannibal (2013–2015)

Hannibal (2013–2015)

Kapcsolódó művészek: Laurence Fishburne · Gina Torres

eve58 

Dr. Bedelia Du Maurier szerepét eredetileg sokkal idősebb karakternek tervezték, Angela Lansbury volt a kiszemelt színésznő. Amikor Lansburynek konfliktusa támadt egy másik (ausztrál) produkció kapcsán, nem tudta elfogadni a szerepet. Így átszabták a karaktert egy lényegesen fiatalabb színésznő számára, és Gillian Andersont kérték fel rá.

[imdb.com]

Kapcsolódó filmek: Hannibal (2013–2015)

Hannibal (2013–2015)

Kapcsolódó művészek: Gillian Anderson · Angela Lansbury

eve58 

Hannibal (Mads Mikkelsen) és Will (Hugh Dancy) időnként beszélgetnek Hannibal módszeréről az információk mentális tárolására, az úgynevezett „emlékpalotáról”. Ez nem a sorozat forgatókönyvíróinak, még csak nem is Thomas Harrisnek a találmánya, aki regényeiben ír arról hogy Lecter egy emlékpalotát használ emlékei frissentartására.
Ez az emlékezet segítésére szolgáló valódi módszer, amely az ókori Rómából származik. A történelem egyik leghíresebb alkalmazója a XVI. századi olasz jezsuita misszionárius, Matteo Ricci volt, aki Kínában alkalmazta a módszert.

[imdb.com]

Kapcsolódó filmek: Hannibal (2013–2015)

Hannibal (2013–2015)

eve58 

Ha megfigyeljük, a vörös szín módszeresen szinte az összes jelenetben szerepel. Néha rendkívül nyilvánvaló, máskor finom és lehet, hogy sötétebb vagy világosabb, de jelen van.

[imdb.com]

Kapcsolódó filmek: Hannibal (2013–2015)

Hannibal (2013–2015)

eve58 

A filmbéli Dr. Alana Bloom (Caroline Dhavernas) valójában Dr. Alan Bloom (tehát férfi) a könyvekben.

[imdb.com]

Kapcsolódó filmek: Hannibal (2013–2015)

Hannibal (2013–2015)

Kapcsolódó művészek: Caroline Dhavernas

eve58 

Mason Verger szerepét Michael Pitt játszotta a 2. évadban. Pitt nem volt elérhető a 3. évadban, ezért Joe Anderson váltotta őt.

[imdb.com]

Kapcsolódó filmek: Hannibal (2013–2015)

Hannibal (2013–2015)

Kapcsolódó művészek: Joe Anderson · Michael Pitt

eve58 

A 2. évad elkészítésekor az alkotó, Bryan Fuller elárulta eredeti 7 évados forgatókönyv-tervét, amelyben a 3. évad Hannibal Lecter eredetét tárta volna fel, a 4. évad A vörös sárkány (2002), az 5. évad A bárányok hallgatnak (1991), a 6. évad a Hannibal (2001) sztoriját dolgozta volna fel, majd a 7. évad megoldást jelentene a könyv végére. Miután azonban A Bárányok hallgatnak-hoz nem tudta megszerezni sem a sztorihoz, sem a szereplők bármelyikéhez fűződő jogokat, és látta a műsor értékeléseit, úgy döntött, hogy felgyorsítja a dolgokat, így a 3. évadban egyesítette a Hannibal Rising, a Hannibal és A Vörös sárkány történetszálait.

[imdb.com]

Kapcsolódó filmek: Hannibal (2013–2015)

Hannibal (2013–2015)

Kapcsolódó művészek: Bryan Fuller

eve58 

2015. június 22-én az NBC az érdeklődés csökkenése miatt a 3. évad után lemondta a Hannibalt, annak ellenére, hogy még több további évadot terveztek.

[imdb.com]

Kapcsolódó filmek: Hannibal (2013–2015)

Hannibal (2013–2015)

4 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján