Megszállottak viadala (2018–) 45

1 díj · 0 jelölés

Két nő küzd egymással. Villanelle egy elegáns, tehetséges pszichopata gyilkos. Eve pedig unalmas biztonsági szolgálati munkatárs, akit nem elég ki az íróasztalhoz kötött munkája. Luke Jennings regénysorozatából.

angol
magyar

Képek 23

Szereposztás

Sandra OhEve Polastri
Jodie ComerVillanelle
Fiona ShawCarolyn Martens
Owen McDonnellNiko Polastri
Kim BodniaKonstantin
Kirby Howell-BaptisteElena Felton
Sean DelaneyKenny Stowton
Edward BluemelHugo
Darren BoydFrank Haleton
David HaigBill Pargrave

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 24

Várólistára tette 102


Kiemelt értékelések

Nevra 

Neee ilyen véget!!! Neee
@TejesMasni mond, hogy ez még folytatódni fog!!!??? Tudsz erről valamit??

8 hozzászólás
lipotdorka 

Szerintem senki nem lepődik meg amiatt, ha azt mondom, hogy Sandra Oh miatt kezdtem el nézni, aztán jött Jodie Comer… Jött, és tönkretette az életemet. Annyira jól játszik, valami fantasztikus. Egyszerre rémisztő és fenyegető és kiszámíthatatlan és erőszakos de mégis sebezhető és nyitott, ami egyből szimpatikussá teszi.
Mégis azt kell mondjam, hogy Eve a legeredetibb és legösszetettebb karakter a sorozatban, amihez nagyban hozzátesz Sandra Oh személye. Mint egy átlagos kém-thrillerben, a nyomozó nyomoz a gyilkos után, sexual tension, bla bla, de itt Phoebe Waller-Bridge mert olyanhoz nyúlni, ami minden, csak nem átlagos. Eve igazából egy tök unalmas karakter lenne (középkorú nő, unalmas munkával, aki csak fele annyira szereti a férjét, mint ahogy a férje szereti őt), de nagyon messze áll tőle. Mindez mögött egy csodálatos elme lappang, aki megszállott a női bérgyilkosok iránt, száraz, pengeéles humorral, sziklaszilárd makacssággal, tüzes alkattal. Eve Polastri egy furcsa, cinikus személy, akit a legtöbb ember nem szeret, és ez teszi őt jó kémmé (ahogy Carolyn is mondta). Ahogy halad a történet, mi is megszeretjük minden furcsa dolgát (ahogy Villanelle is). És ami a legfontosabb, míg a fehér férfiak akik mindig is uralták ezt az „antihős” szerepet és bár lassan betörnek az ilyen női karakterek is (pl. Wynonna Earp, Jessica Jones), mégis, Eve Polastri sem egy fehér férfi, sem egy fehér nő. Ez mind alkot egy szimpatikus, elbűvölő, nem hétköznapi hősnőt, akit ráadásul Sandra Oh személyében sikerül egy igazi 3Ds karakterré formázni.
Nem egy sablon sorozat. Kiszámíthatatlan és durva, abszurd és groteszk. De van egy sodró hangulata, egy jó atmoszférája. Rengeteg potenciál van benne, sok felé ágazhat a történet innen, FŐLEG ILYEN ÉVADZÁRÓ UTÁN.
A cím félrevezető, mert ENGEM ÖLNEK MEG A VÉGÉN :'D

Little_Monster 

Még csak január van, de nem csodálkoznék, ha ez lenne idén a legpozitívabb csalódásom. A Golden Globe miatt kezdtem el nézni, vonakodva, mivel a témája nem hozott lázba. Ahogy Jodie Comer arcával elkezdődött az egész, csak még bizonytalanabb lettem, egyszerre féltem tőle és irritált, de nem tudtam levenni a szemem erről a semmihez nem hasonlíthatóan érdekes arcról. Sandra Oh egy vállrándítást kapott tőlem, ismerem, de semmi extra. Aztán elkezdtem nézni és nem tudtam abbahagyni. Imádom, ha egy sorozat vagy film középpontjában erős női főszereplők állnak. Itt pedig remekül kidolgozott karaktereket kapunk egy egész jó történettel. Azért mondom, hogy egész jó, mert sokszor kiszámítható volt, pontosan tudtam, hogy mi fog történni, ráadásul a végére a két nő közti kapcsolat annyival érdekesebb volt a történetnél, hogy már nem is érdekelt, hogy ki kivel van és mi ez a nagy szervezet, akiket meg kell találni.
Nem is tudom, hogy Villanelle karaktere, vagy Jodie Comer játéka zseniálisabb, de minden percét élmény volt nézni. A két főszereplő közt a kémia nagyon működik, a legjobb pillanatok azok voltak, mikor végre közös jeleneteik voltak, mindegyik tele volt feszültséggel, lélegzetvisszafojtva néztem, remélve, hogy nem lesz vége. A két nő és a köztük levő folyamatosan változó vonzás-taszítás olyan erős alapot szolgáltat, hogy remélem, még több évad készül, ahol lehetőség lesz még jobban kibontani ezt a szálat.
Nagyon tetszett a hangulata és a bátorság, amivel az évad készítői a sorozathoz nyúltak, tetten érhető ez a szokatlan megoldásokban, és a frissítő humorban, ami a legváratlanabb helyzetekben mosolyogtatott meg. Nagyon várom a folytatást!

TejesMasni 

Izgalmas és pörgős kis sorozat, nekem nagyon tetszett az első évad. Érdekesek a karakterek, a színészek jól és számomra hitelesen játsszák a szerepüket. A két főszereplő színésznő alakítása is nagyon tetszik. Sandra Oh-t a Grace Klinika óta imádom!! :) Jodie Comer pedig elképesztően jól hozza a pszichopata figurát, tetszik a játéka. Hidegvérűsége és szenvtelensége ellenére megkedveltem a karakterét, mert mégis van benne valami, ami megfogott! :) Türelmetlenül várom a folytatást!! Ez lett az egyik kedvenc sorozatom, a hibáival együtt kedvelem!

_Norbi

Hogy én hogy próbáltam utálni ezt a sorozatot. Minden benne van, ami el tud cseszni bármilyen filmélményt számomra. Sandra Oh-t alapból nem bírom. Jó színész, de nézem egy darabig és falra tudnék mászni a színészi játékától. Olyan, mintha mindig az ellenkező érzelmet mutatná az arcán, mint amit el kéne játszania. Van ilyen. A kémes, politikai, nemzetbiztonsági… stb. témakör-katyvaszból ha bármi nézhetőt összegyúrnak, akkor esélyes, hogy számomra tetszetős darab lesz. De rendívül gyűlölöm, ha ezt poénkodva teszik. Azt még inkább, ha poénokat dobálnak, közben meg éreztetik a nézővel, hogy valójában nagyon komoly (akár megrázó) dologról van szó de azért elhülyéskedjük, mert ez hatalmas kontrasztot ad, amitől különleges lesz az élmény.

Engem általában semmilyen logikai baki, történetvezetési baromság, értelmetlenség nem szokott zavarni semmilyen szinten, de amikor direkt próbálnak meg bénázással életszagúbb külsőt adni egy történetnek, világnak és közben ezt nagyon nyögvenyelősen teszik, attól feláll a szőr a hátamon. Itt ez számomra ilyen volt. Mintha összegyúrták volna az szőkét a verébbel, aztán adtak volna neki egy jó adag női szervet.

A tegyünk bele kegylen női karaktert, aki szörnyű dolgokat tesz, de azért gyúrjunk neki olyan személyiséget, hogy a néző szimpatizálni tudjon vele és küzdjön a saját lelkiismeretével-recept már jó sok helyen bevált (Pl. Gretchen Morgan – Prison Break, Gabrielle Joubert – Condor… stb.), szerintem itt is jól teljesített. Villanelle karaktere nagyon passzolt Eve-vel. A kettejük vívódása nagyon közel tudta hozni a nézőt a sorozathoz és itt vett meg engem is kilóra. Innentől tudtam évezni szinte mindent a sorozatban. Eltaláltak egy tökéletes arányt az emberi kapcsolatok az akció és a krimi között, aminek köszönhetően kíváncsi voltam, hogy mi fog történni. Ez kevés sorozatnak sikerül.

Kiss_Melinda_Éva 

1. évad
Erős bevezető epizódok után kicsit alább hagyott a lendület. A fanyar humor nagyon tetszett. Jól kezdték a sorozatot, olyannak csinálták meg, hogy az ember ott maradjon a képernyő előtt. Izgalom, fordulat, brutalitás. Mind jellemző a sorozatra. Mindenképpen érdemes elkezdeni, pörgős események sora miatt hamar elrepül az első évad.
A finálé pedig döbbenetes volt! Rengeteg kérdés maradt lezáratlan és ez egyértelműen folytatást igényel!

iamwiki

1 évad: Fergeteges volt. Látni Villanelle-t igazi alakjában volt a legjobb dolog. Badass csaj volt. Eve olyan elveszett volt, nem találta a helyét. A kettejük kapcsolata igazi izgalom volt.
2 évad: Villanelle ebben az évadban kicsit olyan „leosztályozott” volt, nem volt olyan izgalmas a karaktere mint az első évadban. Eve úgy tűnik megtalálta a helyét valamennyire de aztán ujra elveszíti. Nem tudja mit szeretne. Villanelle, magabiztos és okos mint mindig.
Az első évad tetszett a legjobban.

Mesemondo

Egyszerű, könnyed nyomozós sorozatra számítottam, de kaptam helyette valami teljesen frisset, két nagyon remek színésznővel a főszerepben. A sorozat egyszerre feszült és humoros, sok váratlan fordulattal (és itt a váratlan alatt azt értem, hogy sok megszokott tévés toposszal szembe mennek). Igazából nem volt fekete-fehér a két főszereplő, ami nagyon tetszett, így sokkal érdekesebb volt, mintha a Jó Zsaru kergette volna a Gonosz Pszichopatát. A szövegírók is jó munkát végeztek, és a mellékszereplőknek is volt egyénisége. Megvettem kilóra, jöhet a következő évad!

benhargreeves 

Felettébb ígéretesen indult a sorozat és az első néhány epizód lebilincselő volt, az évad második fele azonban sokat rontott a színvonalon. Nem egy olyan szál és fordulat bukkant fel, aminek egyszerűen semmi értelme nem volt – a logikus, jól felépített történet mintha kirepült volna az ablakon. Idővel már azon elmélkedtem, hogy egy-egy karakternek mi a szerepe a sorozatban, van-e egyáltalán célja. Sajnos egyikük sem volt rám olyan hatással, hogy a cselekedeteik vagy a sorsuk bármilyen irányban megérintsen. Egyébként Sandra Oh szerintem rossz választás volt Eve szerepére, a színésznő ugyanis mindent olyan életunt, érzelemmentes faarccal adott elő, mintha csak az érdekelte volna, mikor kapja meg végre az alakításáért a fizetését. Nem is igazán sikerült átadnia hitelesen a szerepet. Az erőltetett fekete humor szintén egy kiábrándító aspektus volt, az írók úgy tűnik nem realizálták, hogy nem illik ehhez a témához. Jodie Comer alakítása megfogott, tényleg dicséretet érdemel még annak ellenére is, hogy a karakter maga nem varázsolt el – nagy kár, hogy erre kellett pazarolnia a tehetségét.

Novecento

Jó volt, de mégis hiányzott belőle valami. Talán egy kerek sztori, vagy Eve karakterének kidolgozása. De jól szórakoztam rajta, az biztos.


Népszerű idézetek

lipotdorka 

Carolyn Martens: I once saw a rat drink from a can of coke there. Both hands. Extraordinary.

lipotdorka 

Eve Polastri: Does anyone in the department speak heroin Polish?

lipotdorka 

Eve Polastri: Frank are you running or are you crying?
Frank Haleton: Running and crying!

lipotdorka 

Villanelle: You should never tell a psychopath they're a psychopath. It upsets them.

Sztavrogin

Gabriel: You snore, you know?
Villanelle: Yeah? Well, your parents are dead.

(2. évad, 1. rész )

TejesMasni 

Eve Polastri: I have to find her, she wants me to find her. I just wanna know everything.

Sztavrogin

Villanelle: Do you have any money, Gabriel?
Gabriel: No.
Villanelle: Do your parents have any money? Are they coming to visit today?
Gabriel: They died… in the accident.
Villanelle: That's not helpful to me, Gabriel.

(2. évad, 1. rész )

Sztavrogin

Konstantin: You know how Raymond gets paid?
Villanelle: Ugly jackets?

(2. évad, 3. rész)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján