Kapcsolódó zónák

Killing Eve

11 tag · 0 karc · Bővebben


Kedvencelte 51

Várólistára tette 180


Kiemelt értékelések

lipotdorka 

Szerintem senki nem lepődik meg amiatt, ha azt mondom, hogy Sandra Oh miatt kezdtem el nézni, aztán jött Jodie Comer… Jött, és tönkretette az életemet. Annyira jól játszik, valami fantasztikus. Egyszerre rémisztő és fenyegető és kiszámíthatatlan és erőszakos de mégis sebezhető és nyitott, ami egyből szimpatikussá teszi.
Mégis azt kell mondjam, hogy Eve a legeredetibb és legösszetettebb karakter a sorozatban, amihez nagyban hozzátesz Sandra Oh személye. Mint egy átlagos kém-thrillerben, a nyomozó nyomoz a gyilkos után, sexual tension, bla bla, de itt Phoebe Waller-Bridge mert olyanhoz nyúlni, ami minden, csak nem átlagos. Eve igazából egy tök unalmas karakter lenne (középkorú nő, unalmas munkával, aki csak fele annyira szereti a férjét, mint ahogy a férje szereti őt), de nagyon messze áll tőle. Mindez mögött egy csodálatos elme lappang, aki megszállott a női bérgyilkosok iránt, száraz, pengeéles humorral, sziklaszilárd makacssággal, tüzes alkattal. Eve Polastri egy furcsa, cinikus személy, akit a legtöbb ember nem szeret, és ez teszi őt jó kémmé (ahogy Carolyn is mondta). Ahogy halad a történet, mi is megszeretjük minden furcsa dolgát (ahogy Villanelle is). És ami a legfontosabb, míg a fehér férfiak akik mindig is uralták ezt az „antihős” szerepet és bár lassan betörnek az ilyen női karakterek is (pl. Wynonna Earp, Jessica Jones), mégis, Eve Polastri sem egy fehér férfi, sem egy fehér nő. Ez mind alkot egy szimpatikus, elbűvölő, nem hétköznapi hősnőt, akit ráadásul Sandra Oh személyében sikerül egy igazi 3Ds karakterré formázni.
Nem egy sablon sorozat. Kiszámíthatatlan és durva, abszurd és groteszk. De van egy sodró hangulata, egy jó atmoszférája. Rengeteg potenciál van benne, sok felé ágazhat a történet innen, FŐLEG ILYEN ÉVADZÁRÓ UTÁN.
A cím félrevezető, mert ENGEM ÖLNEK MEG A VÉGÉN :'D

Nevra 

Neee ilyen véget!!! Neee
@TejesMasni mond, hogy ez még folytatódni fog!!!??? Tudsz erről valamit??

8 hozzászólás
Little_Monster 

Még csak január van, de nem csodálkoznék, ha ez lenne idén a legpozitívabb csalódásom. A Golden Globe miatt kezdtem el nézni, vonakodva, mivel a témája nem hozott lázba. Ahogy Jodie Comer arcával elkezdődött az egész, csak még bizonytalanabb lettem, egyszerre féltem tőle és irritált, de nem tudtam levenni a szemem erről a semmihez nem hasonlíthatóan érdekes arcról. Sandra Oh egy vállrándítást kapott tőlem, ismerem, de semmi extra. Aztán elkezdtem nézni és nem tudtam abbahagyni. Imádom, ha egy sorozat vagy film középpontjában erős női főszereplők állnak. Itt pedig remekül kidolgozott karaktereket kapunk egy egész jó történettel. Azért mondom, hogy egész jó, mert sokszor kiszámítható volt, pontosan tudtam, hogy mi fog történni, ráadásul a végére a két nő közti kapcsolat annyival érdekesebb volt a történetnél, hogy már nem is érdekelt, hogy ki kivel van és mi ez a nagy szervezet, akiket meg kell találni.
Nem is tudom, hogy Villanelle karaktere, vagy Jodie Comer játéka zseniálisabb, de minden percét élmény volt nézni. A két főszereplő közt a kémia nagyon működik, a legjobb pillanatok azok voltak, mikor végre közös jeleneteik voltak, mindegyik tele volt feszültséggel, lélegzetvisszafojtva néztem, remélve, hogy nem lesz vége. A két nő és a köztük levő folyamatosan változó vonzás-taszítás olyan erős alapot szolgáltat, hogy remélem, még több évad készül, ahol lehetőség lesz még jobban kibontani ezt a szálat.
Nagyon tetszett a hangulata és a bátorság, amivel az évad készítői a sorozathoz nyúltak, tetten érhető ez a szokatlan megoldásokban, és a frissítő humorban, ami a legváratlanabb helyzetekben mosolyogtatott meg. Nagyon várom a folytatást!

TejesMasni 

Izgalmas és pörgős kis sorozat, nekem nagyon tetszett az első évad. Érdekesek a karakterek, a színészek jól és számomra hitelesen játsszák a szerepüket. A két főszereplő színésznő alakítása is nagyon tetszik. Sandra Oh-t a Grace Klinika óta imádom!! :) Jodie Comer pedig elképesztően jól hozza a pszichopata figurát, tetszik a játéka. Hidegvérűsége és szenvtelensége ellenére megkedveltem a karakterét, mert mégis van benne valami, ami megfogott! :) Türelmetlenül várom a folytatást!! Ez lett az egyik kedvenc sorozatom, a hibáival együtt kedvelem!

penzesliza 

Huh! Őszintén: huh!
Az elején egy kicsit furcsán indult a kapcsolatom a sorozattal: picit lassan, de még is biztosan mentek tovább a részek.
Aztán az első évad felénél úgy beindultak a szálak, hogy az hihetetlen. Csak kapkodtam a fejemet és egyre jobban kezdtem érzelmeket fűzni Villanellehez, mint ahogyan Eve is.
Én csak a fejemet fogtam még a második évad befejezésénél is, és még mindig nagyon sok dolog tisztázatlan a fejemben, de szerintem nagyon sok ember fejében is így van, akik látták a sorozatot. Így nagyon remélem, hogy egy harmadik évad is fog érkezni, mert ezt így nem hagyhatják. De ha így hagyják én szerintem meg fogok őrülni. :D
Azt kell mondanom, hogy Jodie Comer egy nagyon jó választás volt Villanelle szerepére. Aki látta A fehér hercegnőt tudja jól, hogy Jodie-nak ez a karakterfajta nem is áll annyira messze tőle. Hihetetlen!
Őszintén Jodie két karaktere (Villanelle és Elizabeth hercegnő) többször is meglepett engem a két sorozat alatt. Mikor próbáltam Villanellenek hinni, mindig romba döntötte, amit egyszerűen csíptem benne. Határozott, kemény, nem válogat. Persze, mert egy pszichopata. Az ő karaktere egy kicsit megtanítja az embernek azt, hogy ne higgyen el mindent, amit mások mondanak.
Sandra Oh-tól a sorozat előtt egyetlen egy filmet sem láttam, de arcra a színésznő nem volt teljesen idegen a számomra. Nem tudom, hogy a könyv szerint milyen Eve, de ki kell mondanom, hogy ő is remek választás volt.
Sandra és Jodie karaktere titokzatos, de ennek ellenére elvarázsolja az embert a színészi játékukkal.
Még a snitt adatlapján is eléggé szép százalékon áll, ahhoz képest, hogy ott is rendesen mennek a csillagozások, mint akár molyon. (Még a cím választása sem rossz, a Megölni Eve-t helyett. Aki megnézi, az meg is fogja érteni, hogy miért is illik a sztorihoz ez a cím.)
Azt kell mondjam, hogy a sorozat: összeszedett, aprólékos, kissé vicces, és egyben meghökkentő.
Mindenkinek ajánlom, aki nem idegenkedik a vértől, és a pszichopatáktól. Ha elkezded garantált, hogy két nap alatt befejezed. (De még egy nap alatt is kivégezhető.)

Olvasd blogon! + képek: https://mindenamikonyvek.blogspot.com/2019/06/megszallo…

_Norbi

Hogy én hogy próbáltam utálni ezt a sorozatot. Minden benne van, ami el tud cseszni bármilyen filmélményt számomra. Sandra Oh-t alapból nem bírom. Jó színész, de nézem egy darabig és falra tudnék mászni a színészi játékától. Olyan, mintha mindig az ellenkező érzelmet mutatná az arcán, mint amit el kéne játszania. Van ilyen. A kémes, politikai, nemzetbiztonsági… stb. témakör-katyvaszból ha bármi nézhetőt összegyúrnak, akkor esélyes, hogy számomra tetszetős darab lesz. De rendívül gyűlölöm, ha ezt poénkodva teszik. Azt még inkább, ha poénokat dobálnak, közben meg éreztetik a nézővel, hogy valójában nagyon komoly (akár megrázó) dologról van szó de azért elhülyéskedjük, mert ez hatalmas kontrasztot ad, amitől különleges lesz az élmény.

Engem általában semmilyen logikai baki, történetvezetési baromság, értelmetlenség nem szokott zavarni semmilyen szinten, de amikor direkt próbálnak meg bénázással életszagúbb külsőt adni egy történetnek, világnak és közben ezt nagyon nyögvenyelősen teszik, attól feláll a szőr a hátamon. Itt ez számomra ilyen volt. Mintha összegyúrták volna az szőkét a verébbel, aztán adtak volna neki egy jó adag női szervet.

A tegyünk bele kegylen női karaktert, aki szörnyű dolgokat tesz, de azért gyúrjunk neki olyan személyiséget, hogy a néző szimpatizálni tudjon vele és küzdjön a saját lelkiismeretével-recept már jó sok helyen bevált (Pl. Gretchen Morgan – Prison Break, Gabrielle Joubert – Condor… stb.), szerintem itt is jól teljesített. Villanelle karaktere nagyon passzolt Eve-vel. A kettejük vívódása nagyon közel tudta hozni a nézőt a sorozathoz és itt vett meg engem is kilóra. Innentől tudtam évezni szinte mindent a sorozatban. Eltaláltak egy tökéletes arányt az emberi kapcsolatok az akció és a krimi között, aminek köszönhetően kíváncsi voltam, hogy mi fog történni. Ez kevés sorozatnak sikerül.

LucaWolf

Az első két évadot egyben daráltam le és hatalmas rajongó lettem. Persze láttam a hibáit, főleg kémtörténetként nézve (ne nézzétek úgy), és mégis, azonnal kedvenc lett. Ez a sorozat betöltötte a Hannibal után maradt űrt a lelkemben: lényegében ugyanaz a macska-egér játék sorozatgyilkos és ügynök között, ami mindkettejüket kibillenti és átformálja, Sandra Oh és Jodie Comer pedig elképesztően hozzák ezeket a lenyűgöző, komplex karaktereket. Imádtam a sorozat humorát, zenéjét, látványvilágát, és a finom, okos feminizmust. Imádtam, múlt időben, mert a harmadik évad sikeresen lenyúzott a Killing Eve-ről mindent, amit szerettem benne, és csak egy logikátlan, elnyújtott, szenvedős valamit hagyott hátra. Ilyen keretek között sem a kedvenc mellékszereplőim előtérbe kerülése, sem Eve és Villanelle kapcsolata nem tudott megfogni. spoiler Nagyon sajnálnék hátrahagyni ennyi szeretett karaktert és zseniális színészt, de ha a negyedik évad is ezen a vonalon megy tovább, akkor én nem fogok kérni belőle.

1 hozzászólás
FalcoAmelia

Bár annak idején nem nagyon akartam elkezdeni, mégis óriási kedvenc lett ez a sori. ♡♡♡
Kezdjük azzal, hogy valamiért az emlékeimben kicsit más alapkoncepció élt, nem tudom miért.
Sandra Oh miatt nem volt vágyam elkezdeni, mert a Grace klinikában mint Cristina, nagyon az idegeimre ment. Igen, tisztában vagyok vele hogy az csak egy szerep, de számomra hiába jó egy sorozat (vagy film), ha van benne minimum 1 idegesítő karakter, úgy már nem olyan jó nézni azt.
De ebben remek. :) Brutál jó párost alkot Jodie Comerrel.
És ha már szóba jött Jodie… Ez az első alkotás amiben látom, és te jó pite, fenomenális az alakítása: mintha csak rá írták volna a szerepet.
Egyszerűen imádom Villanelle-t.
Újra is nézem szép lassan az első két évadot, de a harmadikat is elkezdem majd, mert nem bírom már tovább a várakozást.

Ankió 

Az első évad pörgős volt, a második húzta le a csillagozást (túl kiszámítható volt).
Mielőtt elkezdtem nézni, Sandra Ohról annyit tudtam, hogy játszott valami orvosos sorozatban, talán a Grace Klinikában…. és hogy szegény igen csúnya. Illetve bocsánat, érdekes arcú De mivel nem láttam abból egy részt sem, fogalmam sem volt, milyen színésznő. Nos, nem győzött meg így két évad után sem (a GG ellenére sem). A karaktere érdekes volt, de neki mintha viaszból lenne az arca, olyan érzelemmentes. Engem kicsit idegesítenek a szemei, lehet, hogy hülyeség, de nem szívesen néztem őt premier plánban.
Ezzel szemben Jodie Comer zseniális! Soha nem hallottam még róla, nem is láttam egy filmjét sem, de ezek után rákeresek. A karakterét is iszonyúan jól kitalálták, ő pedig remekül eljátszotta.
Remélem, lesz folytatás, mert eléggé befejezetlen így a sorozat.


Népszerű idézetek

lipotdorka 

Eve Polastri: Does anyone in the department speak heroin Polish?

lipotdorka 

Carolyn Martens: I once saw a rat drink from a can of coke there. Both hands. Extraordinary.

lipotdorka 

Eve Polastri: Frank are you running or are you crying?
Frank Haleton: Running and crying!

Sztavrogin

Gabriel: You snore, you know?
Villanelle: Yeah? Well, your parents are dead.

2. évad 1. rész – Testen kívüli élmény
jancsibohi 

– Is she okay?
– The official line is „migraine”.
– I'm having an aura, Eve. It's probably stress-related.
– You know, a great cure fot that? Paracetamol.

3. évad 3. rész – Meetings Have Biscuits
4 hozzászólás
Gothic01 

Villanelle: Már rendeltél? Választhattam volna.
Aaron: Ennél nincs jobb kajájuk.
Villanelle: Igen?
Aaron: Csak nagyon kivételes vendégeknek szolgálják fel.
Villanelle: Neked ezért nem hoztak?

2. évad 7. rész – Álmomban már láttalak
TejesMasni 

Eve Polastri: I have to find her, she wants me to find her. I just wanna know everything.

alexakarola 

Carolyn: I adore a coincidence. It makes me feel that I am in the right place.

3. évad 3. rész – Meetings Have Biscuits
lipotdorka 

Villanelle: You should never tell a psychopath they're a psychopath. It upsets them.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján