Kedvencelte 65

Várólistára tette 234


Kiemelt értékelések

lipotdorka

Szerintem senki nem lepődik meg amiatt, ha azt mondom, hogy Sandra Oh miatt kezdtem el nézni, aztán jött Jodie Comer… Jött, és tönkretette az életemet. Annyira jól játszik, valami fantasztikus. Egyszerre rémisztő és fenyegető és kiszámíthatatlan és erőszakos de mégis sebezhető és nyitott, ami egyből szimpatikussá teszi.
Mégis azt kell mondjam, hogy Eve a legeredetibb és legösszetettebb karakter a sorozatban, amihez nagyban hozzátesz Sandra Oh személye. Mint egy átlagos kém-thrillerben, a nyomozó nyomoz a gyilkos után, sexual tension, bla bla, de itt Phoebe Waller-Bridge mert olyanhoz nyúlni, ami minden, csak nem átlagos. Eve igazából egy tök unalmas karakter lenne (középkorú nő, unalmas munkával, aki csak fele annyira szereti a férjét, mint ahogy a férje szereti őt), de nagyon messze áll tőle. Mindez mögött egy csodálatos elme lappang, aki megszállott a női bérgyilkosok iránt, száraz, pengeéles humorral, sziklaszilárd makacssággal, tüzes alkattal. Eve Polastri egy furcsa, cinikus személy, akit a legtöbb ember nem szeret, és ez teszi őt jó kémmé (ahogy Carolyn is mondta). Ahogy halad a történet, mi is megszeretjük minden furcsa dolgát (ahogy Villanelle is). És ami a legfontosabb, míg a fehér férfiak akik mindig is uralták ezt az „antihős” szerepet és bár lassan betörnek az ilyen női karakterek is (pl. Wynonna Earp, Jessica Jones), mégis, Eve Polastri sem egy fehér férfi, sem egy fehér nő. Ez mind alkot egy szimpatikus, elbűvölő, nem hétköznapi hősnőt, akit ráadásul Sandra Oh személyében sikerül egy igazi 3Ds karakterré formázni.
Nem egy sablon sorozat. Kiszámíthatatlan és durva, abszurd és groteszk. De van egy sodró hangulata, egy jó atmoszférája. Rengeteg potenciál van benne, sok felé ágazhat a történet innen, FŐLEG ILYEN ÉVADZÁRÓ UTÁN.
A cím félrevezető, mert ENGEM ÖLNEK MEG A VÉGÉN :'D

Nevra

Neee ilyen véget!!! Neee
@TejesMasni mond, hogy ez még folytatódni fog!!!??? Tudsz erről valamit??

8 hozzászólás
Little_Monster

Még csak január van, de nem csodálkoznék, ha ez lenne idén a legpozitívabb csalódásom. A Golden Globe miatt kezdtem el nézni, vonakodva, mivel a témája nem hozott lázba. Ahogy Jodie Comer arcával elkezdődött az egész, csak még bizonytalanabb lettem, egyszerre féltem tőle és irritált, de nem tudtam levenni a szemem erről a semmihez nem hasonlíthatóan érdekes arcról. Sandra Oh egy vállrándítást kapott tőlem, ismerem, de semmi extra. Aztán elkezdtem nézni és nem tudtam abbahagyni. Imádom, ha egy sorozat vagy film középpontjában erős női főszereplők állnak. Itt pedig remekül kidolgozott karaktereket kapunk egy egész jó történettel. Azért mondom, hogy egész jó, mert sokszor kiszámítható volt, pontosan tudtam, hogy mi fog történni, ráadásul a végére a két nő közti kapcsolat annyival érdekesebb volt a történetnél, hogy már nem is érdekelt, hogy ki kivel van és mi ez a nagy szervezet, akiket meg kell találni.
Nem is tudom, hogy Villanelle karaktere, vagy Jodie Comer játéka zseniálisabb, de minden percét élmény volt nézni. A két főszereplő közt a kémia nagyon működik, a legjobb pillanatok azok voltak, mikor végre közös jeleneteik voltak, mindegyik tele volt feszültséggel, lélegzetvisszafojtva néztem, remélve, hogy nem lesz vége. A két nő és a köztük levő folyamatosan változó vonzás-taszítás olyan erős alapot szolgáltat, hogy remélem, még több évad készül, ahol lehetőség lesz még jobban kibontani ezt a szálat.
Nagyon tetszett a hangulata és a bátorság, amivel az évad készítői a sorozathoz nyúltak, tetten érhető ez a szokatlan megoldásokban, és a frissítő humorban, ami a legváratlanabb helyzetekben mosolyogtatott meg. Nagyon várom a folytatást!

TejesMasni

Izgalmas és pörgős kis sorozat, nekem nagyon tetszett az első évad. Érdekesek a karakterek, a színészek jól és számomra hitelesen játsszák a szerepüket. A két főszereplő színésznő alakítása is nagyon tetszik. Sandra Oh-t a Grace Klinika óta imádom!! :) Jodie Comer pedig elképesztően jól hozza a pszichopata figurát, tetszik a játéka. Hidegvérűsége és szenvtelensége ellenére megkedveltem a karakterét, mert mégis van benne valami, ami megfogott! :) Türelmetlenül várom a folytatást!! Ez lett az egyik kedvenc sorozatom, a hibáival együtt kedvelem!

penzesliza

Huh! Őszintén: huh!
Az elején egy kicsit furcsán indult a kapcsolatom a sorozattal: picit lassan, de még is biztosan mentek tovább a részek.
Aztán az első évad felénél úgy beindultak a szálak, hogy az hihetetlen. Csak kapkodtam a fejemet és egyre jobban kezdtem érzelmeket fűzni Villanellehez, mint ahogyan Eve is.
Én csak a fejemet fogtam még a második évad befejezésénél is, és még mindig nagyon sok dolog tisztázatlan a fejemben, de szerintem nagyon sok ember fejében is így van, akik látták a sorozatot. Így nagyon remélem, hogy egy harmadik évad is fog érkezni, mert ezt így nem hagyhatják. De ha így hagyják én szerintem meg fogok őrülni. :D
Azt kell mondanom, hogy Jodie Comer egy nagyon jó választás volt Villanelle szerepére. Aki látta A fehér hercegnőt tudja jól, hogy Jodie-nak ez a karakterfajta nem is áll annyira messze tőle. Hihetetlen!
Őszintén Jodie két karaktere (Villanelle és Elizabeth hercegnő) többször is meglepett engem a két sorozat alatt. Mikor próbáltam Villanellenek hinni, mindig romba döntötte, amit egyszerűen csíptem benne. Határozott, kemény, nem válogat. Persze, mert egy pszichopata. Az ő karaktere egy kicsit megtanítja az embernek azt, hogy ne higgyen el mindent, amit mások mondanak.
Sandra Oh-tól a sorozat előtt egyetlen egy filmet sem láttam, de arcra a színésznő nem volt teljesen idegen a számomra. Nem tudom, hogy a könyv szerint milyen Eve, de ki kell mondanom, hogy ő is remek választás volt.
Sandra és Jodie karaktere titokzatos, de ennek ellenére elvarázsolja az embert a színészi játékukkal.
Még a snitt adatlapján is eléggé szép százalékon áll, ahhoz képest, hogy ott is rendesen mennek a csillagozások, mint akár molyon. (Még a cím választása sem rossz, a Megölni Eve-t helyett. Aki megnézi, az meg is fogja érteni, hogy miért is illik a sztorihoz ez a cím.)
Azt kell mondjam, hogy a sorozat: összeszedett, aprólékos, kissé vicces, és egyben meghökkentő.
Mindenkinek ajánlom, aki nem idegenkedik a vértől, és a pszichopatáktól. Ha elkezded garantált, hogy két nap alatt befejezed. (De még egy nap alatt is kivégezhető.)

Olvasd blogon! + képek: https://mindenamikonyvek.blogspot.com/2019/06/megszallo…

_Norbi 

Hogy én hogy próbáltam utálni ezt a sorozatot. Minden benne van, ami el tud cseszni bármilyen filmélményt számomra. Sandra Oh-t alapból nem bírom. Jó színész, de nézem egy darabig és falra tudnék mászni a színészi játékától. Olyan, mintha mindig az ellenkező érzelmet mutatná az arcán, mint amit el kéne játszania. Van ilyen. A kémes, politikai, nemzetbiztonsági… stb. témakör-katyvaszból ha bármi nézhetőt összegyúrnak, akkor esélyes, hogy számomra tetszetős darab lesz. De rendívül gyűlölöm, ha ezt poénkodva teszik. Azt még inkább, ha poénokat dobálnak, közben meg éreztetik a nézővel, hogy valójában nagyon komoly (akár megrázó) dologról van szó de azért elhülyéskedjük, mert ez hatalmas kontrasztot ad, amitől különleges lesz az élmény.

Engem általában semmilyen logikai baki, történetvezetési baromság, értelmetlenség nem szokott zavarni semmilyen szinten, de amikor direkt próbálnak meg bénázással életszagúbb külsőt adni egy történetnek, világnak és közben ezt nagyon nyögvenyelősen teszik, attól feláll a szőr a hátamon. Itt ez számomra ilyen volt. Mintha összegyúrták volna az szőkét a verébbel, aztán adtak volna neki egy jó adag női szervet.

A tegyünk bele kegylen női karaktert, aki szörnyű dolgokat tesz, de azért gyúrjunk neki olyan személyiséget, hogy a néző szimpatizálni tudjon vele és küzdjön a saját lelkiismeretével-recept már jó sok helyen bevált (Pl. Gretchen Morgan – Prison Break, Gabrielle Joubert – Condor… stb.), szerintem itt is jól teljesített. Villanelle karaktere nagyon passzolt Eve-vel. A kettejük vívódása nagyon közel tudta hozni a nézőt a sorozathoz és itt vett meg engem is kilóra. Innentől tudtam évezni szinte mindent a sorozatban. Eltaláltak egy tökéletes arányt az emberi kapcsolatok az akció és a krimi között, aminek köszönhetően kíváncsi voltam, hogy mi fog történni. Ez kevés sorozatnak sikerül.

Lappantyú

Az első két évadot egyben daráltam le és hatalmas rajongó lettem. Persze láttam a hibáit, főleg kémtörténetként nézve (ne nézzétek úgy), és mégis, azonnal kedvenc lett. Ez a sorozat betöltötte a Hannibal után maradt űrt a lelkemben: lényegében ugyanaz a macska-egér játék sorozatgyilkos és ügynök között, ami mindkettejüket kibillenti és átformálja, Sandra Oh és Jodie Comer pedig elképesztően hozzák ezeket a lenyűgöző, komplex karaktereket. Imádtam a sorozat humorát, zenéjét, látványvilágát, és a finom, okos feminizmust. Imádtam, múlt időben, mert a harmadik évad sikeresen lenyúzott a Killing Eve-ről mindent, amit szerettem benne, és csak egy logikátlan, elnyújtott, szenvedős valamit hagyott hátra. Ilyen keretek között sem a kedvenc mellékszereplőim előtérbe kerülése, sem Eve és Villanelle kapcsolata nem tudott megfogni. spoiler Nagyon sajnálnék hátrahagyni ennyi szeretett karaktert és zseniális színészt, de ha a negyedik évad is ezen a vonalon megy tovább, akkor én nem fogok kérni belőle.

1 hozzászólás
Dawn_Silver

Imádom ezt a sorozatot! Mikor elkezdtem nézni, nem tudtam, hogy pontosan mire is számítsak, de már az első rész után azt éreztem, hogy ide nekem a következőt! Nagyon rendben van valahogy az egész. Sok benne a humor, de az akció is, emellett zseniális a színészi alakítás, főleg a Villanelle-t alakító színésznő játéka fantasztikus. Apropó, gáz vagy nem, de imádom a karakterét! :D Végig drukkolok nekik Eve-vel. Az egyetlen gond, hogy rövidek az évadok, és mindjárt vége is. :(

FalcoAmelia

Bár annak idején nem nagyon akartam elkezdeni, mégis óriási kedvenc lett ez a sori. ♡♡♡
Kezdjük azzal, hogy valamiért az emlékeimben kicsit más alapkoncepció élt, nem tudom miért.
Sandra Oh miatt nem volt vágyam elkezdeni, mert a Grace klinikában mint Cristina, nagyon az idegeimre ment. Igen, tisztában vagyok vele hogy az csak egy szerep, de számomra hiába jó egy sorozat (vagy film), ha van benne minimum 1 idegesítő karakter, úgy már nem olyan jó nézni azt.
De ebben remek. :) Brutál jó párost alkot Jodie Comerrel.
És ha már szóba jött Jodie… Ez az első alkotás amiben látom, és te jó pite, fenomenális az alakítása: mintha csak rá írták volna a szerepet.
Egyszerűen imádom Villanelle-t.
Újra is nézem szép lassan az első két évadot, de a harmadikat is elkezdem majd, mert nem bírom már tovább a várakozást.


Népszerű idézetek

lipotdorka

Eve Polastri: Does anyone in the department speak heroin Polish?

lipotdorka

Carolyn Martens: I once saw a rat drink from a can of coke there. Both hands. Extraordinary.

lipotdorka

Eve Polastri: Frank are you running or are you crying?
Frank Haleton: Running and crying!

Sztavrogin

Gabriel: You snore, you know?
Villanelle: Yeah? Well, your parents are dead.

2. évad 1. rész – Testen kívüli élmény
Gothic 

Villanelle: Már rendeltél? Választhattam volna.
Aaron: Ennél nincs jobb kajájuk.
Villanelle: Igen?
Aaron: Csak nagyon kivételes vendégeknek szolgálják fel.
Villanelle: Neked ezért nem hoztak?

2. évad 7. rész – Álmomban már láttalak
exceptwhen

Carolyn: Geraldin why don't you go and do your thing where you close your eyes and breathe?
Geraldin: You mean sleep?
Carolyn: Alright.

3. évad 2. rész – Hitvány érzések
jancsibohi 

– Is she okay?
– The official line is „migraine”.
– I'm having an aura, Eve. It's probably stress-related.
– You know, a great cure fot that? Paracetamol.

3. évad 3. rész – Kekszmentes övezet
4 hozzászólás
Gothic 

(Villanelle SMS-t olvas fel.)
Vilanelle: Ez Amber… „Szió! Ráérsz csütin? Átjöhetnél hozzánk kajcsira.” Mi van?? Egy felnőttnek miért kell így beszélnie?

2. évad 6. rész – Miss Szionárius
TejesMasni

Eve Polastri: I have to find her, she wants me to find her. I just wanna know everything.

alexakarola 

Carolyn: I adore a coincidence. It makes me feel that I am in the right place.

3. évad 3. rész – Kekszmentes övezet

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján