A bronz kert (2017–) 9

The Garden of Bronze · El Jardín de Bronce
60' · amerikai, argentin · dráma, sorozat, horror, krimi, rejtély
2 évad · 16 rész

Az HBO Latino argentin-amerikai összefogással készült, saját gyártású thrillersorozata egy fiatal pár kálváriáját meséli el. Fabian és Lila Danubio élete örökre megváltozik azon a napon, amikor a négyéves kislányuk nyomtalanul eltűnik a Buenos Aires-i metró forgatagában. A nyomozás eredménytelen… [tovább]

Szereposztás

Joaquín FurrielFabián Danubio
Luis LuqueCésar Doberti
Julieta ZylberbergBlanco
Daniel FanegoMandragon
Claudio Da PassanoMarcos Silva
Alan SabbaghRuso
Romina PaulaLila Danubio

Kedvencelte 3

Várólistára tette 24


Kiemelt értékelések

dr_Eminens 

A történet ott kezdődik, hogy egy négyéves kislány a bébiszitterével együtt eltűnik, aztán a nyomozás folyton akadályokba ütközik, és mi mást tehet az átlagember, mint hogy a saját kezébe veszi a dolgokat ebben a korrupt rendszerben? Közben az évek telnek, a nyomok lassan kihűlnek, egyesek meghalnak, mások még őrzik az egyre fogyatkozó reményt. Ettől az egésztől kedvem támadt újranézni a Szemekbe zárt titkokat.

DE az imdb rárakta a „fantasy”-címkét erre a sorozatra, ami eleinte csak növelte az érdeklődésemet, de miután lement a sorozat fele, és még egy darab fantasyba illő elem nem tűnt fel, elkezdett aggasztani, hogy milyen fantasztikus módon fogják megoldani ezt a realisztikusak tűnő bűnügyet.

Aztán a végére valami fura misztikus izé lesz a dologból, ami önmagában oké lett volna, de egyáltalán nem passzolt a kezdeti hangulathoz (hiába kapnak értelmet az időben ugráló cold openekből a jelenetek), és nem mondhatom, hogy minden összefüggés megalapozott volt és kielégítő lett volna a lezárás. spoiler.

Azért nem rossz nyomozósdi, megért egy darálást, főleg az „egzotikus” helyszín és a magánnyomozó Doberti (Luis Luque) karaktere miatt, aki messze a legjobb figura az egészben. spoiler

Liza 

Simán kedvenc. Nálam eleve favorit téma thrillereknél az eltűnéses esetek, de sok ilyet láttam és talán pont ezért ritka, hogy meglepetések érjenek. Hát itt szerencsére pont az ellenkezője történt: a 8 részen át folyamatosan értek meglepetések, végig törtem a fejem mi történhetett, és a végére sem baltázták el, sőt! A főszereplő apuka nagyon karakán és elszánt, jó volt végre egy amerikai sallangoktól mentes krimit nézni. Bátran ajánlom!

maneki_neko

Csak jót tudok mondani erről a sorozatról. Érdekes, fordulatos, olyan csavarokkal, amiről nem is álmodnánk. Nem az amerikai-fajta nyomozós sorozat (azokkal sincs baj, csak emez sokkal életszerűbb). Én nagyon át tudtam érezni az apa kétségbeesését, és nyomasztó is volt egy kicsit.

Az apa és a magánnyomozó által felkutatott nyomok minden epizódot érdekfeszítővé tesznek. A vége meg extra ütős!

Spanyolul néztem, eszemben sem volt a szinkronizált verziót választani, olyan szép dallamosan beszéltek!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján