Ratched (Száll a kakukk fészkére 0.) (2020–2020) 120

0 díj · 1 jelölés · Snitt-díj-jelölt 2021

A Száll a kakukk fészkére előzménysorozata az elmegyógyintézeti ápoltakat megnyomorító Ratched nővér fiatalkorát mutatja be.

angol

Képek 16

Szereposztás

Sarah PaulsonMildred Ratched nővér
Jon Jon BrionesDr. Richard Hanover
Judy DavisBetsy Bucket
Alice EnglertDolly nővér
Michael Benjamin WashingtonTrevor Briggs
Khanda ByambadorjDalisay Bañaga
Vincent D'OnofrioGeorge Wilburn kormányzó
Ben CrowleyReggie Hampson
Daniel di TomassoDario Salvatore
Sydney Mae EstrellaMarisol Bañaga

További szereplők

Kedvencelte 20

Várólistára tette 180


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

1. évad: Alapvetően tetszett annyira, hogy ha lesz folytatása, tovább nézzem, de nem vagyok elégedett. Ez a Mildred Ratched momentán még nem Ken Kesey hátborzongató főnővére. Ez a Mildred a történet elején ugyan masszívan azon az úton haladt, de letért róla egy sokkal érzelgősebb, érzelmesebb, nyálasabb ösvényért. És ez nem tetszett. A cselekmény, bár izgalmas az utolsó epizódig, annyira szétágazik, hogy úgy vélem, sok mindennek semmi köze vagy befolyása nem volt az évad végkifejletéhez. A karakterek viszont tetszettek. Mildred nekem kicsit megingott a végére, Hanovernek voltak jobb és rosszabb pillanatai, ahogy Betsynek is. A legstabilabb Edmund, Huck és Charlotte voltak számomra. Színészileg Sarah Paulson abszolút viszi a hátán az egészet; kiváló központi figura és egy nap, bízom benne, igazán kegyetlen Mildred Ratched lesz – ha a sztori is úgy akarja. Az ő képességein nem fog múlni. Külön kiemelném még a Charlotte-ot alakító Sophie Okonedót is, aki konkrétan ijesztő volt számomra.

Nem rossz thriller egyébként. Nagyon esztétikus, kifejezetten gyönyörű és imádtam a hangulatát. Rengeteg elvarratlan szál maradt, kíváncsi vagyok, lesz-e még benne egy teljes évadnyi szufla. Csak ne lenne benne a romantikus szál.

UViki 

Nos, elég érdekes sorozat, jól felépített, kidolgozott. Ott kapsz gyomrost, ahol a legjobban fáj.
Sarah Paulson. Elképesztő ez a nő. A létező összes érzelem megtalálható az arcán, nagyon jól játszik.
Betsy karaktere fogott még meg, kidolgozott volt és igazi vérbeli pics@.
Nagyon ajánlom a sorozatot, akár gyöngyszem is lehet a maga műfajában.

lipotdorka

Már nagyon vártam és nagyon reméltem, hogy nem ejt pofára, de őszintén… nem tudom, hogy érzek jelen pillanatban. Valami hiányzik, de nem tudnék rá választ adni, hogy micsoda.
Egyébként nagyon rendben van az egész, színészileg zseniális, amit hoztak, tényleg élvezet volt nézni. Az atmoszféra, a színek, az operatőri munka fantasztikus volt. Karakterügyileg oké, akit fókuszba kellett rakni az megvolt, de sokszor éreztem, hogy van aki csak így lóg a levegőben, de hát nem juthatott mindnekire idő nyilván.
Tetszett, hogy úgy indult az egész, hogy kemény dráma fura orvosi dolgokkal meg gyilkosságok aztán egyszer csak BOOM spoiler.
Szóval ja, alapjába véve tetszett, várom a második évadot.

alexakarola 

Meg kell valljam, hogy sokkal jobban tetszett, mint ahogyan gondoltam volna, hogy fog. Az első egy-két rész még annyira nem fogott meg, de aztán egyre jobban beszippantott. Mildredék párosát egyszerűen imádom *-* és tetszettek a kialakult barátságok is.
Sarah Paulson zseniálisan alakított, tökéletes volt a szerepre, de szinte nem lehet senkire panasz!
Nagyon érdekes volt így megtudni dolgokat, hogy akkoriban miket alkalmaztak egyes betegségekre stb. Dr. Hannover bár az elején nagyon barbárnak tartottam, ennek ellenére azért voltak igazán jó gondolatai, módszerei is (hipnózis, állatpajta).
A történet mindig hoz fordulatokat, soha nem lehet tudni, hogy éppen mi a terv, mi fog történni. Nagyon izgalmas, de éppen ezért féltem a megszeretett szereplőimet, mert nem tudom, hogy mit hoz a második évad. :S
Tényleg nem gondoltam volna, hogy ennyire megszeretem, de alig várom a folytatást!

brena 

Egyedi hangulata van az biztos,nekem nagyon tetszett :)

piciszusz 

Pár nap alatt lenyomtam, nekem bejön Ryan Murphy stílusa meg a bagázs, akivel dolgozik. Kíváncsi vagyok a kövi évadra.

Faythe 

A trailer egyáltalán nem fogott meg, de az első évad végeztével azt hiszem, azt kell hogy mondjam: HŰHA. Rég volt, hogy valami ennyire megragadta volna a figyelmem, ez nagyon nagyon jó volt!
Nagyon érdekesek voltak a pszichiátriai esetek, különösképp Charlotte Wells esete. De nagyon érdekes volt megfigyelni az akkori elmaradt kezelési módszereket, sokszor hátborzongató volt, de akkor is, valahogy vonzotta a figyelmem.
Alig várom a második évadot!!!

Dextiny

– 1 évad: Az elején idegenkedtem az egésztől, de a zene és látványvilág hamar meggyőzött hogy nekem ezt néznem kell. Az elején Mildred karaktere roppant unszimpatikus volt, de az idő múlásával, ahogy egyre jobban megismerhettem a múltját és tettjei miértjét, megszerettem. Roppant erős a színész gárda, a cselekmények szépen egymásba fonódnak, egymásra épülnek. Egyszerre beteg és zseniális az egész, pont annyi vérengzéssel és kegyetlenséggel, amit még megtudok emészteni, nem ízléstelen kaszabolás. Mégegyszer kiemelném a csodálatos ruhákat, színvilágot és helyszíneket, nagyon erős eleme a sorozatnak!

Rekuuu663

Teljesen véletlenül bukkantan rá a Netflixen, csak szembe jött velem, mondon adok egy esélyt, mert azt se tudtam hirtelen mi ez, csak a képi világa vitt magával. Bevallom 3 napig csak ezt néztem, teljesen odaszegezett a monitor elé. Ez úgy tökéletes, ahogy van, no meg mire rájöttem, hogy miért érzek ismerős jegyeket benne, az rátette az i-re a pontot. Az a nyomasztóan színes, vibráló, élénk színkompozíció, amit a rendező használ, teljesen ráillik erre az abnormális világra. Még csak az első évadot láttam, de várom, hogy a következő is ennyire impulzív lesz-e.

iamwiki

Valamivel „thrilleresebbet” vártam, de nem volt csalódás. Nagyon érdekes sorozat volt. Kíváncsian várom a folytatást.


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Mildred: Excuse me! You're eating my peach.
Betsy: I haven't eaten anything.
Mildred: Alright, you're holding my peach
Betsy: So?
Mildred: So it's mine. The peach in your hand.
Betsy: I don't see your name on it.
Mildred: And who would do that?
Betsy: Do what?
Mildred: Put their name on a peach.
Betsy: Somebody who really wanted it.

1. évad 2. rész – Jégvágó
1 hozzászólás
Bogesxd 

Mildred: I believe there are some things that are worse to feel, than simply feeling nothing.

1. évad 2. rész – Jégvágó
Bogesxd 

Trevor: Don't choose a long term solution to a short term problem.

1. évad 7. rész – A bakancslista
Bogesxd 

Dr. Hanover: You're not like those other women. You're different. That's something my mother used to say about me. And while I don't believe she meant it as a compliment, I certainly do.

1. évad 2. rész – Jégvágó
Bogesxd 

Betsy: I'm not sure I see your point.
Dr. Hanover: Because I've not arrived at it yet, nurse Bucket.

1. évad 3. rész – Az irgalom angyala
Christinewinchester 

Mildred: He wasn’t born a monster. Somebody turned him into one.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján