Hannibal (Hannibal Lecter 4.) (2001) 210

A világ legrémesebb gonosztevője, Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) megszökött és Firenzében éli a jómódúak boldog életét. Egyik áldozata, az emberi roncsként vegetáló milliomos, Mason Verger (Gary Oldman) bosszúra éhesen kutatja a vérszomjas doktort. Egy tanú felbukkanását követően ismét remény… [tovább]

angol

Szereposztás

Anthony HopkinsDr. Hannibal Lecter
Julianne MooreClarice Starling
Gary OldmanMason Verger
Ray LiottaPaul Krendler
Frankie FaisonBarney
Giancarlo GianniniRinaldo Pazzi
Francesca NeriAllegra Pazzi
Zeljko IvanekDr. Cordell Doemling
Hazelle GoodmanEvelda Drungo
David AndrewsPearsall FBI-ügynök

További szereplők

Kedvencelte 53

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

Ágnes_Apró 

Másodszorra láttam és marad az egyik kedvenc romantikus történetem.

mandu 

Hát én ezt nagyon untam. :D A bárányok hallgatnak jobban tetszett, ott nem nézegettem ötpercenként telefonomat… Ezért jár két csillaggal kevesebb.
Hopkins hozza a formáját, még mindig imádom a fazont. Borzasztóan passzol hozzá ez a sorozatgyilkos szerep. Néha komolyan elhiteti az emberrel, hogy már egy csomó embert kinyiffantott… ><
Az óriási pluszpont a doktor és Clarice kapcsolatáért jár. Imádom őket együtt. *-*
ÉS A LEGJOBB AZ AZ ÁZSIAI KISFIÚ A VÉGÉN EGYEM MEG AHAHAHAHA :’3

desertangelable 

Mivel olvastam a könyvet, tudtam, hogy mire számítsak, ennek ellenére csalódás. Mivel az egyik kedvenc filmem, A bárányok hallgatnak nagyon kíváncsi voltam, hogy valamit sikerült-e az eredeti hangulatából áthozni, de sajnos nem nagyon sikerült.
Már eleve mínusz, hogy nem Jodie Foster játssza a női főszerepet, a másik pedig az, hogy ez inkább horror lett, mint thriller. Ennek a résznek inkább a megbotránkoztatás volt a célja, mintsem a félelemkeltés. Ha önálló filmként kezelem, akkor teljesen rendben van, viszont mint folytatás, kevés.

3 hozzászólás
Roxan

Hát nem tudom melyik rész volt jobb. Ez egy kicsit durvább volt, de szerintem hozta a Bárányok hallgatnak szintjét.
Anthony Hipkins és Julianne Moore viszont tökéletesen alakítottak, megint! :)

Ákos_Tóth 

Indokoltnak érzem az egész filmszéria kultikus mivoltát, ugyanakkor mint sok horrornál, ebben az esetben is elgondolkodtatott, mennyire lehet öncélú az a fajta – őszintén szólva, itt már abszolút gyomorforgató – naturalista erőszakosság, amit ebben az epizódban ábrázolt a rendező. Különös, hogy miközben a Hannibal Lecter mozikra szerintem mindannyian intelligens, kifinomult alkotásként tekintünk – legalábbis az első előzményfilmig többségében –, addig a Hannibal esetében nem a történet fordulataiból, a két főhős közötti viszonyból származik majd a legemlékezetesebb élményünk, hanem a gore vonatkozású jelenetekből, amiknek a csúcspontja a sztori vége – a magam részéről talán jobban jártam volna, ha ott kapcsolom le a tévét és elmegyek aludni. Ezen kívül más fontosabb motívumot alig tudok kiemelni: nem éreztem valódi borzongást, nem csigázott fel Lecter személyisége, de Starling sem bizonyult érdekesnek, Moore játéka a történet vége felé el is laposodott, a finálé tényleg csak azért volt megdöbbentő és erős, mert spoiler
Jól megcsinált film, kétség sem fér hozzá, de nekem ez így egyszerre kevés és túl sok.

Pecsikorn

Végre rávettem magam az utolsó részre is. Nem volt rossz, bár az eleje elég vontatottra sikeredett, és hiányzott Jodie Foster, emiatt éreztem egy kis ürességet. A film második része már izgalmasabbá vált, és hozta a színvonalat, a lezárás pedig tökéletes, habár az elején még tartottam tőle, hogyan oldják meg. Szerencsére kellemes meglepetés ért.

molymacska

Ez nem volt rosszabb a A bárányok hallgatnak-nál, csak inkább másabb. Olyan különleges, más szemszögből közelíti meg a helyzetet és ezért igencsak más a hatás is.
Itt már Hannibal Lectert jobban megismerjük, az érzéseit, a gondolatait jobban átérezhetjük, ha figyelünk rá. Ami az előző filmben csak utalás szintjén jelent meg, az itt most az arcunkba csapódott. (milyen menő már, hogy valaki nem csak biológiai/orvosi zseni, de a humán területeken is tarol, mind a nyelvekben, mind az irodalom és történelem szintjén. És még főzni is tud!)
A történet nem volt rossz, bár nekem a felénél kicsit megtört, és inkább olyan volt, mintha két történet lenne egymás után. A másik furcsasága, hogy ez már horror volt, a javából, és néha nem erre számítottam (jó kis fincsi pizza majdnem kijött a végén) ((bár azért vannak benne biológia csúsztatások. De hát ezért szeretjük Lecter professzort és a kilencvenes éveket))
A vége számomra befejezetlen, vagyis inkább egy nyitva maradt ajtó, amivel bárki bármit kezdhet. Ez a félelmetes, nem az arcletépés…

Ratsui 

Van mèg itt vèrszomj, no meg vaddisznók.

sempiternalsoul

Sziasztok, sempiternalsoul vagyok, szorongok, és a film után tíz percig bőgtem.

Tetszett és nagyon jó film volt, viszont az Anthony Hopkinsos Hannibál trilógiának számomra ez volt az egyik leggyengébb része. Színészileg és „filmileg” minőségi volt, és minden nagyon tetszett, viszont ebből hiányzott a mondanivaló, és túlságosan is morbid volt – mintha az lett volna az egyetlen célja, hogy csak gusztustalan legyen és folyamatosan hangsúlyozza az idegbeteg entellektüel groteszkségét. Azt is hozzáteszem mondjuk, hogy nekem ez a Hannibal volt a legigazibb, a másik két részben kissé visszafogottabbnak éreztem (bár amikor a film után ezt kifejtettem a páromnak, közölte velem, hogy mindkét filmben voltak ehhez hasonlóan gusztustalan dolgok, csak hála Istennek azt az agyam kitörölte, és már nem emlékszem). Úgyhogy csak azért adtam hét csillagot, mert nekem nem adott sok mindent (bár a Starling – Lecter szál szerintem csodálatosan ki lett bontva).

Ami biztos, hogy soha többé nem nézem meg, a lelkemet szétgyilkolta. Ne egyetek a film előtt, vagy legyetek olyanok, mint én, aki nagyjából negyed órát töltött úgy, hogy befogta a fülét és nem nézett oda. Igen. Ennyire durva.


Népszerű idézetek

system456 

Krendler: Felteszem látta a cikkeket és a tv riportokat.
Starling: Nem feladatom a sajtó figyelés.
Krendler: Az a nő egy csecsemőt fogott. Ez bizonyított, gondolom maga is látta.
Starling: Nem fogta a csecsemőt, hanem a mellkasára kötve vitte. Amit fogott, az egy MAC-10-es volt.

system456 

Lecter: – Árulja el, Clarice, mondaná-e nekem, hogy: „hagyja abba! Ha szeret, hagyja abba!”

system456 

Nem emberi étel az, amit itt felszolgálnak. Azért hoztam magammal útravalót.

system456 

Lecter: Starling ügynök mélybukó, Barney. Reméljük, nem volt mindkét szülője az.


Hasonló filmek címkék alapján