Gyilkos Nemzedék (2018) 20

Assassination Nation
110' · amerikai · akció, dráma, vígjáték, thriller, krimi

Négy tinilány a külvárosból hirtelen a nemzetközi média célkeresztjébe kerül, miután egy névtelen hacker kiszivárogtat róluk minden elérhető információt.

angol

Szereposztás

Odessa YoungLily
Hari NefBex
Suki WaterhouseSarah
Bill SkarsgårdMark
Bella ThorneReagan
Cody ChristianJohnny
Lukas GageEric
Wolfgang NovogratzDave
AbraEm
Colman DomingoPrincipal Turrell

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 48


Kiemelt értékelések

hpatricia_

Gyomorforgató társadalomkritika az információs digitális korszakunkról.

csokidani 

Felül múlta az elvárásomat.
Először is kiemelném hogy a rendezői, operatőri munka egészen kiváló.
Sok helyütt csúszhatott volna el a film: lehetett volna szar tinihorror, béna „horror vígjáték”, rosszul kódolt társadalomkritika és így tovább, de a rendező jól táncolt és mindez közben szórakoztató lett és totál lekötött. Nem kell persze komolyan venni meg minden, de ez egy jól összerakott film. Szépen legyakja Amerikát is, az amcsi álom és rémálom egybefésülése szépen lejön. Illetve még annyi hogy az egyik legjobb film a közösségi média árnyoldalairól vagyis inkább a legszórakoztatóbb…
Hoppá most látom h magyar az operatőr…

Fájvirág

Teenage rage. Nem akarok rosszat írni erről a filmről, pedig tudom, hogy annyira nem jó. Vannak benne cringey részek, meg túl fárasztó a végén az a dogmatikus konkretizálása a dolgoknak, amikor az alkotás megmagyarázza saját magát, kijelöli a saját üzenetét, az önnön egyetlen értelmezését, és ez teljes egészében agyoncsapja a filmet sajnos. De tetszett, nem ettől függetlenül, hanem ezt félretéve, szerintem nagyon szórakoztató és hiánypótló(?) alkotás, legalábbis én nem látok elég ilyen filmet. Képileg, mint egy végtelenségig nyújtott videóklip, nagyon esztétikus, stílusos, durva. De a durvasága is a látványt szolgálja. Talán ez a másik nagy hibája, hogy a látvány mögött azért annyira nem áll nagy mondanivaló. Még ha csak nem is nézzük a végét, amikor az egész plot egy ideologikus monológba fut, akkor sincs mögötte elég alapanyag, a meztelenség, szexualitás, a jelenkor perspektívája, a tizennyolc éves lányok érzelemvilága, személyisége, problémái, az átalakuló társadalmi szerepek, a magánszféra megszűnésének kérdése, mind kapnak említést, de egyik sem alkotja a film magját. De vannak benne olyan pillanatok és mondatok, amik igazán lelkesítőek és izgalmasak, például mikor az igazgatót pedofíliával vádolják meg a hatéves lányáról készített fotók miatt, vagy mikor a főszereplő lány beszél a rajzairól. Az ilyenek miatt tetszett, meg azért is, mert szinte rögtön valamilyen titkos kötődést éreztem az egész téma iránt, ez olyan guilty pleasure film is lehetett volna, ahol tinilányok gyilkolják le városukat és közben girl power zene szól, de ahhoz meg sajnos túl elviselhetetlen az önkényes interpretációja. A film közben azon járt az eszem, hogy ez, a Heathers remake meg az End of the fucking world nagyon hasonlítanak egymásra, de a végére rá kellett jönnöm, hogy ez a film sajnos kilóg a sorból, a végén megbicsaklott és közben is sokszor. De azért elfogultan 10/10.

Bálintwatch

Amerikai valóság, amerikai (rém)álom, de vajon csak amerikai? 21. század digitális metaforája.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján