Kedvencelte 4

Várólistára tette 67


Kiemelt értékelések

Haspók 

Felháborító, durva, őszinte, elgondolkodtató, szemfelnyitós, véres, gyomorforgató, nyers, kegyetlen, beteg. Jó társadalomkritika. Nagyon aktuális (lesz)bármikor is nézzük meg.
„Szeretünk” mások felett ítélkezni úgy hogy magunkba sem nézünk, befolyásolhatók vagyunk, mikor melyik oldalra állunk attól függően, hogy melyik oldal áll győzelemre..stb..
Hogy miért tesszük ? A lehető legjelentéktelenebb okok miatt legtöbbször.

1 hozzászólás
hpatricia_ 

Gyomorforgató társadalomkritika az információs digitális korszakunkról.

Kincsanna 

Erőszakos. Képileg is, a történet is, verbálisan is, a problémafelvetések is, meg persze a felvetett problémák is. Az elején azt hittem, hogy öncélú, de a végére összeállt. Simán lehet, hogy újranézem valamikor.
Bónusz az operatőri munka (Rév Marcell), de a rendezéssel és a színészekkel sem volt bajom.

mandu 

Eufória ft. The Purge 110 percben
Kegyetlen, nyers, szókimondó, de a képvilág 10/10

csokidani 

Felül múlta az elvárásomat.
Először is kiemelném hogy a rendezői, operatőri munka egészen kiváló.
Sok helyütt csúszhatott volna el a film: lehetett volna szar tinihorror, béna „horror vígjáték”, rosszul kódolt társadalomkritika és így tovább, de a rendező jól táncolt és mindez közben szórakoztató lett és totál lekötött. Nem kell persze komolyan venni meg minden, de ez egy jól összerakott film. Szépen legyakja Amerikát is, az amcsi álom és rémálom egybefésülése szépen lejön. Illetve még annyi hogy az egyik legjobb film a közösségi média árnyoldalairól vagyis inkább a legszórakoztatóbb…
Hoppá most látom h magyar az operatőr…

Fájvirág

Teenage rage. Nem akarok rosszat írni erről a filmről, pedig tudom, hogy annyira nem jó. Vannak benne cringey részek, meg túl fárasztó a végén az a dogmatikus konkretizálása a dolgoknak, amikor az alkotás megmagyarázza saját magát, kijelöli a saját üzenetét, az önnön egyetlen értelmezését, és ez teljes egészében agyoncsapja a filmet sajnos. De tetszett, nem ettől függetlenül, hanem ezt félretéve, szerintem nagyon szórakoztató és hiánypótló(?) alkotás, legalábbis én nem látok elég ilyen filmet. Képileg, mint egy végtelenségig nyújtott videóklip, nagyon esztétikus, stílusos, durva. De a durvasága is a látványt szolgálja. Talán ez a másik nagy hibája, hogy a látvány mögött azért annyira nem áll nagy mondanivaló. Még ha csak nem is nézzük a végét, amikor az egész plot egy ideologikus monológba fut, akkor sincs mögötte elég alapanyag, a meztelenség, szexualitás, a jelenkor perspektívája, a tizennyolc éves lányok érzelemvilága, személyisége, problémái, az átalakuló társadalmi szerepek, a magánszféra megszűnésének kérdése, mind kapnak említést, de egyik sem alkotja a film magját. De vannak benne olyan pillanatok és mondatok, amik igazán lelkesítőek és izgalmasak, például mikor az igazgatót pedofíliával vádolják meg a hatéves lányáról készített fotók miatt, vagy mikor a főszereplő lány beszél a rajzairól. Az ilyenek miatt tetszett, meg azért is, mert szinte rögtön valamilyen titkos kötődést éreztem az egész téma iránt, ez olyan guilty pleasure film is lehetett volna, ahol tinilányok gyilkolják le városukat és közben girl power zene szól, de ahhoz meg sajnos túl elviselhetetlen az önkényes interpretációja. A film közben azon járt az eszem, hogy ez, a Heathers remake meg az End of the fucking world nagyon hasonlítanak egymásra, de a végére rá kellett jönnöm, hogy ez a film sajnos kilóg a sorból, a végén megbicsaklott és közben is sokszor. De azért elfogultan 10/10.

Bálintwatch

Amerikai valóság, amerikai (rém)álom, de vajon csak amerikai? 21. század digitális metaforája.


Népszerű idézetek

Haspók 

I read this quote from this writer whose name I forget.
But it said something like,ten percent of the population is cruel.
And, like, ten percent is merciful. And the other 80% can be swayed in either direction.

Haspók 

The truth is, no one wants the real you.
Well, fuck off! Go fuck yourself. Go fuck yourself.
So you stop telling the truth.
You lie to your friends.
You lie to your family.
You lie to everyone…who says they love you
for being you.Because guess what?
They're lying, too.They only want pieces and parts.
They want to pick and choose.
They want that laugh, with that smile. That pic, with that confidence.
That girl,with that willingness.


Hasonló filmek címkék alapján