Crows Zero (2007) 8

クローズゼロ
130' · japán · akció, dráma, thriller

Takiya Genji Takiya Hideo, egy yakuzavezér fia, aki a Suzuran Felső-Középiskolába érkezik, hogy megszerezze magának. Apja ugyanis csak akkor adja át neki a vezérséget, ha fia helyt áll Japán legrosszabb hírű iskolájában, amely híres arról, hogy a diákok rendkívül veszélyesek. Első napján egy… [tovább]

Szereposztás

Oguri ShunTakiya Genji
Yamada TakayukiSerizawa Tamao
Kuroki MeisaAizawa Ruka
Endou KenichiYazaki Jouji
Daito ShunsukeKirishima Hiromi
Kamiji YuusukeTsutsumoto Shouji
Kiritani KentaTatsukawa Tokio

Kedvencelte 3

Várólistára tette 11


Kiemelt értékelések

Andro 

Erőszakos, durva, nyers. Ez a három jelző jut eszembe erről a filmről, és nem véletlenül. Mert az. Nem igazán szól másról, mint erőszakról, verekedésről, vérről, ugyanakkor ott van a háttérben az összetartás, a barátság is, amely szintén fontos mozgatórugója a filmnek. A mangát nem olvastam végig, de olvastam belőle és nem kevésbé durva az sem, mint a film. Oguri Shunnak jól áll Genji szerepe a sok szépfiús-jófiús szerep után. Látszik, hogy jól tudta eljátszani a karaktert, a verekedések tényleg vadak és élethűek, bár néhol látszik, hogy eléggé megkreáltak. Ez azonban szerintem semmit sem von le az értékéből. Ez egy akciófilm, nem valami szerelmi dráma.

Mr_White 

Inkább nem is értékelném csillagokkal. Nem azért, mert olyan rossz film lenne, hanem ez a film nem szól másról, mint a puszta erőszakról. És nem csak a felszínen, a cselekedetekben, de eszmei szinten is, mindent az erőszak vezérel, más érték nem létezik ebben a világban. Nem tudom, tényleg létezik-e hasonló szubkultúra Japánban, vagy csak Miike bomlott agyában, de elrettentő az erőszaknak ez a piedesztálra emelése.

1 hozzászólás
fayakezdet 

Eddig valamiért elkerültek a japán filmek, de ez után azt kell mondjam hogy bánom. Ez egy olyan film amit más nemzettől nem is tudnék elképzelni, valószínű mert a fő témája a harc és az nekik nagyon megy. Ráadásul nem is egy tipikus történet, maga a helyszín és a szereplők adnak hozzá egy erős pluszt, így ez az összhatás nekem nagyon bejött. Bár a film közepe fele kicsit vontatottnak éreztem, de ha ezt nem számolom, ez tíz pontos film volt számomra. Lehet csak az újdonság hatása, mindenesetre ezután jobban odafigyelek az ázsiai filmekre.


Hasonló filmek címkék alapján