Titkos küldetés Szöulban (2017) 21

Confidential Assignment · 공조 (Gongjo)
125' · dél-koreai · akció, dráma, vígjáték, thriller, krimi

Im Chul Ryung, az észak-koreai detektív azt a feladatot kapja, hogy fogja el és vigye vissza Észak-Koreában Cha Ki Sungt, egy észak-koreai bűnözőbanda vezetőjét. Mivel a bűnöző Szöulba szokott, ezért együtt kell működnie Kang Jin Taevel, a dél-koreai rendőrrel.

koreai · angol

Szereposztás

Hyun BinIm Chul Ryung
Yoo Hae JinKang Jin Tae
Kim Joo HyukCha Ki Sung
Uhm Hyo SubYoon
Jang Young NamPark So Yeon
Im Yoon AhPark Min Young
Lee Dong HwiPark Myung Ho
Gong Jung HwanSung Kang
Lee Yi KyungLee Dong Hoon
Park Jin WooJang Chil Bok

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 22


Kiemelt értékelések

Theana 

Kiváló akciófilm, látványos és izgalmas verekedős, üldözős jelenetekkel, remek, remek szereposztásban. A humort kissé keveselltem a komoly hangulat mellett, ráadásul ennek a párosnak szerintem kifejezetten illett volna több oldottabb hangulatú jelenet. A családdal sem sikerült elérni a kellő hatást (spoiler), főleg a sógornő miatt. Nemcsak, hogy az agyamra ment, de ezzel a csajjal irtó tiszteletlen a forgatókönyv Chul Ryung ssi karakterével szemben. Láttam, hogy berendelték a folytatást, remélem, hogy valamivel több humorral toldják majd meg és a csajt hanyagolják. Mellesleg nagyon jó zenéje is van, simán hallgatós utazás közben.

Gwener 

2019. március: Vicces volt, hogy egy dél-koreai filmben a dél-koreai zsaru volt a kétbalkezes „hülye gyerek” és az észak-koreai zsaru volt a belevaló macsó fickó.
❤❤❤Hyun Bin❤❤❤

2019. július: másodszorra is nagyon tetszett – és nem is emlékeztem, hogy milyen szuper az OST :DDD

krlany 

Izgalmas, pörgős, lendületes. Szépen kivitelezettek az akciójelenetek, de nemcsak a látványra mennek, van benne energia… és a sztori sem rossz, azzal együtt is, hogy nincs új a nap alatt, hiszen láttunk már olyat, hogy a gonosz megöli a zsaru hozzátartozóját, az meg utánamegy megbosszulni. Mégis, elég jól sikerült ezt a vonalat megtölteniük, hogy az ember több mint két óráig ráfügg a képernyőre. Jó kis kikapcsolódás.

4 hozzászólás
kkata76 

Nálam csak nyolc csillag. Nem volt rossz, de a sógornő elvitt egy csillagot, meg az is, amit többen leírtak, hogy izgalmas akciófilm, de nem hoz semmi újat. Klasszikus Vörös zsaru-felállás, buddy movie annak minden kellékével, annak viszont jó. Az akciójelenetek valóban látványosak voltak, de kicsit több humort elbírtam volna.

Shad 

:) Egy pontot levonok, mert Jin Tae családja engem rettentően idegesített:D A feleségének a húga egyenesen irritált:P Ezen kívül ez egy egyszerű pörgős akciófilm pár vicces jelenettel:) Nagy fordulatokat nem kell várni, de maga a nyomozás ezerrel megy. A harci koreográfiák szépek, a zsepis harc epic volt:D A legvége bónusz jeleneten nagyon jót mosolyogtam:)

Nektárpitta

A férjemmel azt beszéltük, hogy ez a film simán elmenne kis túlzással észak-koreai propagandának, mert az északi fickó maga a megtestesült álom: jóképű (de nem kpop-fiúkásan, hanem tényleg), férfias jellemű, és nem mellesleg remek harcos. Délen viszont mindenki halálosan idegesítő blfsz. Erre a kontrasztra az teszi fel a koronát, hogy a déli rendőr sógornője halálosan odalesz az északi férfiért. Gondolom azért, ha esetleg enélkül nem lenne világos, hogy mennyire csodálatos is ő. Persze maga Észak-Korea negatívan volt bemutatva, de Dél se tűnt annyira jónak, legalábbis ha rendőr az ember. Meg alapvetően elkeserítő, hogy ha esetleg Észak felszabadulna, akkor bár nyilván jobb lenne (nem lenne éhezés és terror), de valahogy nekem a déli elnyugatiasodás, külsőségimádat és elférfiatlanodás se szimpatikus. Na mindegy, jó film volt.


Népszerű idézetek

Theana 

Cha Gi Sung (after drinking Coke): Very refreshing. When I return to the DPRK after being in foreign countries I miss Coke the most. My North Korean comrades, you should have a taste as well. The taste of capitalism.


Hasonló filmek címkék alapján