A sárkány útja (1972) 24

Way of the Dragon · Meng long guo jiang
100' · hongkongi · akció 12

A szép Chen megörökölte apjától az éttermet, ám a helyi maffiózók terrorizálják a vendégeit, és bármire hajlandók, hogy megszerezzék a helyet. Chen kétségbeesésében nagybácsikája segítségét kéri, aki Tang Lungot, a fiatal harcművészt küldi Rómába, hogy leszámoljon a mindenre képes bandával. Bár… [tovább]

angol
magyar

Szereposztás

Bruce LeeTang Lung / Dragon
Nora MiaoChen Ching Hua
Chuck NorrisColt
Chung-Hsin Huang'Uncle' Wang
Ping Ou WeiHo
Robert WallBob

Kedvencelte 3

Várólistára tette 9


Kiemelt értékelések

TribeBubu 

Nem a legjobb filmje Bruce Leenek, de első rendezésnek és forgatókönyvnek remek volt (nem gondoltam volna, hogy ilyen hatalmas poénokat képes volt kitalálni a világ egyik legnagyobb harcművésze), kivált akkoriban. Azon túl, hogy egy páratlan embert és harcművészt veszített el a világ Lee halálával, szerintem egy szárnyait bontogató rendezőzsenivel is kevesebb lett a filmszakma.
A bunyók a többi filmjében valahogy látványosabbak és keményebbek voltak, de Lee itt is mindenkit lenyűgöz a tudásával, a gyorsaságával pedig még inkább.

Kiskakukk 

Az elején jókat kacarásztam, tetszett, hogy nem vették véresen komolyan a sztorit. A végére viszont meglepően bedurvul. Kicsit sok benne az üresjárat, összességében viszont nem rossz.

És ki az egyetlen ember, aki legyőzte spoiler? Na ki? Hát persze, hogy Bruce Lee. :D

A kismacska rejtélyére viszont máig nem sikerült rájönnöm.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján